Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2011

SMS για απαλλαγή από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑ). Τι ισχύει

SMS για απαλλαγή από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑ). Τι ισχύει Επειδή υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, αλλά και μεγάλη παραπληροφόρηση: Αναλυτικές και κατανοητές οδηγίες για να υπαχθείτε στο χαμηλό τέλος του 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό ή να απαλλαγείτε πλήρως, από το http://taxalia.blogspot.com , με βάση τον σχετικό νόμο και τις οδηγίες του Υπουργείου. Δείτε αναλυτικά τι ισχύει:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α’: Μειωμένο τέλος 0,5 ευρώ το τετραγωνικό πληρώνουν: 1) Πολύτεκνοι (τέσσερα παιδιά και άνω τα οποία τον βαρύνουν φορολογικά) με εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ 2) Ολικώς τυφλοί 3) Άτομα που έχουν κινητικές αναπηρίες τουλάχιστον 80% (προσοχή: μόνο κινητικές αναπηρίες. Με πιο απλά λόγια, άτομα που είναι καθηλωμένα σε αναπηρικό καροτσάκι. Αν κάποιος έχει..... αναπηρία από άλλη αιτία, π.χ. ψυχολογικούς λόγους, δεν απαλλάσσεται ακόμη κι αν έχει ποσοστό άνω του 80%). 4) Άτομα που έχουν –και το δηλώνουν στη φορολογική δήλωση- υπό την προστασία τους ολικώς τυφλούς ή άτομα με κινητικές αναπηρίες άνω του 80%
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β’: Πλήρης απαλλαγή, δεν πληρώνουν καθόλου: 1) Άνεργοι ιδιοκτήτες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ή στο γραφείο ευρέσεως ναυτικής εργασίας ή στο λογαριασμό ανεργίας προσωπικού ημερήσιων εφημερίδων ή τεχνικών τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης, με τις εξής προϋποθέσεις: Α. Πρέπει να είναι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή να θεωρούν το καρτελάκι ανεργίας για πάνω από 12 μήνες ή Β. Να έχουν πάρει επίδομα ανεργίας για 6 τουλάχιστον από τους τελευταίους 12 μήνες. Για παράδειγμα κάποιος που έμεινε άνεργος τον Μάιο και παίρνει επίδομα ανεργίας, δεν απαλλάσσεται, γιατί δεν έχει συμπληρώσει εξάμηνο επιδοτούμενης ανεργίας, ούτε 12μηνο ανεργίας. Γ. Να μην έχουν εισόδημα μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ συν 4.000 για κάθε τέκνο. Για παράδειγμα αν είστε μακροχρόνια άνεργος με ένα παιδί κι έχετε εισόδημα από ενοίκια π.χ. 17.000 ευρώ, πληρώνετε κανονικά.
Όλοι οι παραπάνω, ακόμη κι αν είναι άνεργοι, τυφλοί, πολύτεκνοι, πληρώνουν κανονικά αν Η αξία της ακίνητης περιουσίας τους (σύμφωνα με το Ε9) ήταν το 2008, μεγαλύτερη των 150.000 ευρώ (συν 10.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο) Αν το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή όπου η τιμή ζώνης είναι άνω των 3.000 ευρώ (π.χ. όσοι μένουν στη παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου η τιμή ζώνης είναι μεγαλύτερη πληρώνουν κανονικά, χωρίς καμιά εξαίρεση). Αν το ακίνητό τους είναι μεγαλύτερο των 120 τ.μ. πληρώνουν κανονικά για τα τετραγωνικά πάνω από τα 120 και μέχρι τα 200.
Οι παραπάνω πρέπει να στείλουν γραπτό μήνυμα (SMS) μέχρι την Κυριακή 2 Οκτωβρίου (έχουν τρείς μέρες δηλαδή όλες κι όλες). H Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων αφού επεξεργαστεί τα στοιχεία, θα απαντήσει σε όλα τα μηνύματα για το αποτέλεσμα της αίτησης με γραπτό μήνυμα (sms), είτε ότι η αίτηση έγινε δεκτή είτε ότι έχει απορριφθεί. Στη συνέχεια η ΓΓΠΣ, παραδίδει ηλεκτρονικό αρχείο στη ΔEH και στους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος για τα πρόσωπα που απαλλάσσονται του ειδικού τέλους ή που δικαιούνται μειωμένο τέλος, με τον αντίστοιχο αριθμό παροχής. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποβάλλει γραπτό μήνυμα μέχρι τις 2 Oκτωβρίου θα καταβάλει την πρώτη δόση και δύναται με την ίδια διαδικασία να το υποβάλει εκπρόθεσμα μέχρι την 30η Nοεμβρίου 2011 και εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή, θα ληφθεί υπόψη στον πρώτο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τη ΔEH μετά την έγκριση της αίτησης. Tυχόν επί πλέον καταβληθέν ποσό θα τύχει συμψηφισμού στους επόμενους λογαριασμούς της ΔEH και των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος.
Πώς στέλνω το γραπτό μήνυμα
Στέλνω στον αριθμό 54160 τη λέξη ΕΤΑ (κενο) ΑΦΜ του δικαιούχου (κενό) αριθμό παροχής Δείτε την εικόνα:

Ποιός νόμος τα λέει αυτά;
ο οποίος δεν έλαβε αρίθμηση, καθώς δεν δημοσιεύθηκε ακόμη στο ΦΕΚ, αφού ψηφίστηκε στις 27-9-2011.
Και τι λέει ο νόμος; (κλικ για μεγέθυνση)
πηγη

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Συνάντηση Γ. Ανωμερίτη - Ο.ΝΑ.Σ με θέμα το λιμάνι της Νάξου

Με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ) (Μαϊτό Νίκο, Καλαϊτζή Μανώλη, Κονδύλη Σταύρο, Γιακούμη Ιάκωβο, Καραπάτη Πέτρο, Τσάφου Κατερίνα, Χωριανόπουλο Αντώνη) συναντήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΛΠ Α.Ε. στον Πειραιά ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) κ. Γιώργος Ανωμερίτης.
Κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν, όπως άλλωστε και πρόσφατα με τον Δήμαρχο Νάξου και το Λιμενικό Ταμείο Νάξου, το μέλλον του λιμανιού της Νάξου.
Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης ανάπτυξε τις απόψεις του για να ένα ισόρροπο περιβαλλοντικά και παραγωγικά πρότυπο ανάπτυξης του....... νησιού, του οποίου κύρια Πύλη είναι το λιμάνι. “Με σεβασμό στην ιστορικότητα της πόλης οφείλουμε να συζεύξουμε τον Τουρισμό με τον Πολιτισμό παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.”

Δήλωσε ότι θα βοηθήσει κάθε θεσμικό όργανο προς την κατεύθυνση αυτή, εφόσον όλοι κινηθούν συντεταγμένα, και φυσικά κάθε πρωτοβουλία της ΟΝΑΣ.
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Δελτίο τύπου Γ. Βρούτση για τη δημοπράτηση του φράγματος του Τσικαλαριού

Μετά από δύο χρόνια αδικαιολόγητης και οικονομικά επιβλαβούς καθυστέρησης, το ζωτικής σημασίας έργο, για το παρόν και το μέλλον της Νάξου «ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΟΥ», επιτέλους “ξεκόλλησε”.
Αφού αρχικά πέρασε από τις συμπληγάδες της μικροκομματικής αμφισβήτησης και ύστερα από τις συνεχείς και έντονες πιέσεις, το Υπουργείο την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου δρομολόγησε την δημοπράτηση του.
Τα επόμενα βήματα είναι η κατακύρωση του.....διαγωνισμού στο μειοδότη, οι υπογραφές από τον Υπουργό και το Ελεγκτικό Συνέδριο και η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο.

Η εγκατάσταση του αναδόχου στο έργο προβλέπεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να είναι σε 4 έως 5 μήνες και η ολοκλήρωση του έργου σε 2,5 χρόνια.

Παρά τις ολιγωρίες και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες, παρά το ότι το έργο εγκρίθηκε «κουτσουρεμένο», δηλαδή χωρίς τα προβλεπόμενα δίκτυα, σίγουρα η δημοπράτηση αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη που πρέπει να μας κάνει όλους χαρούμενους.

Για τη ΝΔ από την αρχή υπήρξε στοχευμένη πολιτική προτεραιότητα, γεγονός που το απέδειξε εντάσσοντας το έργο στο πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής και δεσμεύοντας 37 εκ. ευρώ για ολόκληρο το έργο.

Προτεραιότητα που συνεχίζει να παραμένει μέχρι την υλοποίηση ολόκληρου του έργου, δηλαδή και των δικτύων, καθώς και την παράδοση στο λαό της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Η... "μούγκα" συνεχίζεται!

Είδατε τίποτε ουσιαστικό στην απάντηση της "Κ"; Όχι βεβαίως! Η... "μούγκα" συνεχίζεται!
Δεν πειράζει, ο κόσμος καταλαβαίνει.
Έχουμε και νέες "δημοκρατικές" θεωρίες! Θα βρίζει ένα ΜΜΕ εμένα και θα πρέπει να απαντά ο Δήμαρχος!! Το αν δν ξεχωρίζουν το τι είναι ύβρις και τι κριτική, ε! αυτό δεν... διδάσκεται!
Στοιχειώδες ρεπορτάζ να κάνανε, θα μάθαιναν από τους πληροφοριοδότες τους, ποιός και πόσο βρίσκεται στο δημαρχείο και ποιός προωθει τις υποθέσεις του Δήμου. Αυτοί βέβαια δεν ξέρουν ακόμη ποιός είναι και που αντιδήμαρχος και περιμέναμε να ξέρουν τι κάνει ο κάθε αιρετός στο Δήμο;
Από κοντά και ο... άλλος, που φαίνεται να ξεχνά γρήγορα!!
Δεν καταδίκασα κανένα, αλλά εμείς δεν.......... δικαιούμεθα να κάνουμε κριτική σε εναντίον μας προσωπικά συκοφαντικά δημοσιεύματα; Έτσι τους είχαν... καλομάθει φαίνεται χρόνια τώρα!
Δεν πληρωθήκαμε - οι αιρετοί - ακόμη μέχρι σήμερα 23/09/2011, άρα δεν μας "διαψεύδει" τίποτε, εκτός από την καλπάζουσα φαντασία σας!
Ο κόσμος στον οποίο υποτίθεται ότι απευθύνονται τα υπεράνω κριτικής ΜΜΕ, γνωρίζει στη μικρή κοινωνία που ζούμε και εκδότες και μηχανικούς και πολιτικούς και βεβαίως δημοσιογράφους ποι φημίζονται για την ηθική τους! Αν εσείς δεν ξέρετε κανένα, είναι δικό σας πρόβλημα και σίγουρα δεν είναι...τυχαίο!
Το ερώτημα παραμένει: ΠΟΣΑ... και πόσα θα ακούσουμε ακόμη;
Απόστολος Κων. Ψαρράς

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι... μικρόψυχοι!
ΠΟΣΑ... και πόσα θα ακούσουμε ακόμη;

Τα γεγονότα και οι... ευσεβείς πόθοι, για το έργο:"ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Δ. Δ. ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ"
Το ιστορικό της πορείας του πιο πάνω έργου είναι το εξής:
- Ο φάκελλος του έργου ήταν πλήρης από την προηγούμενη δημοτική περίοδο, επί δημαρχίας Νικ. Μαράκη.
-Υπεβλήθη αρμοδίως και με την υπ' αριθμόν 40656/ ΔΕ4594/ 03-09- 2010, ο υφυπουργός κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ενέκρινε την "ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2010, στη ΣΑΕΠ 767" του έργου.
- Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της (02/01/2011), η νέα δημοτική αρχή παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη ενός τόσο σοβαρού έργου.
Λόγω της γνωστής οικονομικής κατάστασης, η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου από την ΣΑΕΠ 767, ήταν μικρή έως ανύπαρκτη! Έτσι η νέα -τότε - δημοτική αρχή, μετά από ενημέρωση που είχε από άξιους υπηρεσιακούς παράγοντες, αποφάσισε να γίνει αίτηση για χρηματοδότηση του έργου ΚΑΙ από το Επιχειρισιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" (ΕΠΠΕΡΑΑ) του ΥΠΕΚΑ!
- Με το υπ' αριθμόν 3154/ 29-03-2011 (Προσέξτε 29 Μαρτίου ) έγγραφο, υπεβλήθη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Νάξου & Μ.Κ,προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Ενέργειας / Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ANAΠTYΞH", αίτηση χρηματοδότησης του έργου
Όπως όμως είναι γνωστό και εδώ υπάρχει θέμα επαρκείας των πιστώσεων.
Από τότε μέχρι σήμερα, ο Δήμαρχος έχει επανειλημένως επισκεφθεί τον Ειδικό Γραμματέα Υδατικών Πόρων κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη, ο οποίος πράγματι στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων της υπηρεσίας προσπαθεί για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρηματοδότηση,
ενημερώνει τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη και τον βουλευτή κ. Παναγιώτη Ρήγα, οι οποίοι παρακολουθούν το θέμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσπαθούν για την θετική εξέλιξή του.
Τέλος στις 19/09/2011, επισκέφθηκε με τον βουλευτή κ. Παν. Ρήγα, τον επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Νικ. Μαράκη και τον Απ.Ψαρρά, τον κ. Ανδρεαδάκη, παρόντος και του στελέχους της Ειδικής Γραμματείας κ. Ζαδέλλη, ενημερώνοντας και τον κ. Μαχαιρίδη.
Μετά τη συνάντηση αυτή, πιστεύεται ότι θα επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του τόσο σημαντικού αυτού έργου!
Πού βλέπουν λοιπόν οι μικρόψυχοι... κριτές, ότι "... και τώρα, ΤΡΕΧΟΥΝ και ΔΕΝ ΦΘΑΝΟΥΝ" οι του Δήμου;
Επειδή αυτοί ΤΩΡΑ - γιατί άραγε - αποφάσισαν να αντιπολιτευθούν το Δήμο, νομίζουν ότι και εμείς τώρα... τρέχουμε;
Μπορεί να... ήθελαν να είναι έτσι τα πράγματα, για να ισχυρισθούν ότι οι "αποκαλύψεις" τους για "κουμπάρους" κ.λ.π, μας... κινητοποίησαν, αλλά δυστυχώς γι'αυτούς τους μικρόψυχους και ευτυχώς για τη "συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων", υπέρ της οποίας οψίμως κόπτονται, τα γεγονότα τους διαψεύδουν παταγωδώς!!
Απόστολος Κων. Ψαρράς
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Υπεγράφη το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και του Δήμου Σαλαμίνας

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, μετέβη στη Σαλαμίνα, όπου μετείχε στις εκδηλώσεις «Σαλαμίνεια 2011».
Συγκεκριμένα, οι δήμαρχοι των 23 Πόλεων – Κρατών, που μετείχαν στην ιστορική Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π.Χ., κλήθηκαν από το δήμαρχο Σαλαμίνας να υπογράψουν Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης με τον εκεί Δήμο. Κατόπιν της ομόφωνης λήψης σχετικής απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος συμμετείχε στη διαβούλευση, που έγινε από τους 23 δημάρχους και τους εκπροσώπους των Δήμων στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σαλαμίνας, όπου ομόφωνα αποφάσισαν να ξεκινήσουν από κοινού αγώνα στήριξης και ανάδειξης του πολιτισμού της Σαλαμίνας. Ακολούθως, υπεγράφη το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης, στον Αρχαίο Λιμένα Αμπελακίων.
Ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, κατά το χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε το δήμαρχο Σαλαμίνας για την πρόσκληση, έκανε μια...... ιστορική αναφορά στο ρόλο της Ναξιακής συμμετοχής στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος παρακολούθησε τις εκδηλώσεις από τοπικούς φορείς και παραβρέθηκε στη δεξίωση, που δόθηκε για τους προσκληθέντες, στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Την επομένη, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος παραβρέθηκε στη δοξολογία και στην παρέλαση στον Αρχαίο Λιμένα στα Αμπελάκια.

Χαιρετισμός δημάρχου, Μανόλη Μαργαρίτη, κατά την τελετή αδελφοποίησης των 23 Δήμων που έλαβαν μέρος στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.


Αξιότιμε Δήμαρχε Σαλαμίνας,



Σας ευχαριστώ θερμά και εγώ προσωπικά και εκ μέρους σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, για την τιμή που μας κάνετε να μας απευθύνετε πρόσκληση αδελφοποίησης των Δήμων μας, με βάση μια ιστορική συγκυρία, που κατέχει εξέχουσα θέση στην παγκόσμια ιστορία και σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία σας αυτή.

Αγαπητοί Συνάδελφοι και φίλοι,

Υπάρχει πραγματικά μια συγκινησιακή ατμόσφαιρα απόψε σ’ αυτήν την αίθουσα. Εμείς, οι απόγονοι αυτών των ηρώων, μετά από 2.500 χρόνια, συναντιόμαστε προκειμένου να μνημονεύσουμε εκείνο το σπουδαίο γεγονός, την ιστορική Ναυμαχία της Σαλαμίνας, η οποία άλλαξε τη ροή της ιστορίας. Όλοι μας γνωρίζουμε, βήμα βήμα, πώς εξελίχθηκε εκείνο το σπουδαίο γεγονός. Εγώ, όμως, ως Ναξιώτης, θα συμπληρώσω τονίζοντας τη διαφορετικότητα και την ιδιαιτερότητα της συμμετοχής της Νάξου στη σπουδαία εκείνη νίκη.

Ξεφυλλίζοντας την ιστορία, βλέπουμε ότι το 499 π.Χ., σε σύγκρουση μεταξύ των Περσών και των Ναξίων - οι οποίοι πρέπει να τονίσουμε ότι αποτελούσαν σημαντική ναυτική δύναμη εκείνης της εποχής – ηττήθηκαν οι Πέρσες. Αργότερα, το 490 π.Χ., οι Πέρσες επιτίθενται εκ νέου στη Νάξο, την οποία κυρίευσαν, πυρπόλησαν και κατέκαυσαν επί τρεις ολόκληρους μήνες. Έτσι, η Νάξος από εκεί και πέρα αποτελούσε Περσική επαρχία, όπως και πολλά άλλα νησιά του Αιγαίου.

Πριν ξεκινήσει η Ναυμαχία της Σαλαμίνας, ζητήθηκε από τους Πέρσες η συμμετοχή όλων των δυνάμεων τους, μεταξύ των οποίων και η υπόδουλη Νάξος. Έτσι λοιπόν, τέσσερις Ναξιώτικες τριήρεις ξεκίνησαν και, αφού πέρασαν από τη Δήλο για να αποτίσουν φόρο τιμής, συνέχισαν το ταξίδι τους προς τη Σαλαμίνα. Ανοιχτά όμως της Κέας, οι Ναξιώτες, που αποτελούσαν το πλήρωμα, επαναστάτησαν και, αφού πέταξαν στη θάλασσα τους Πέρσες διοικητές των πλοίων, συνέχισαν το ταξίδι προς τη Σαλαμίνα. Όταν έφτασαν, οι Πέρσες είχαν ήδη αποκλείσει τους Έλληνες στα στενά της Σαλαμίνας. Βλέποντας οι Πέρσες ότι τα πλοία ήταν δικά τους, άνοιξαν την πολιορκητική γραμμή, προκειμένου να περάσουν και, μάλιστα, μπροστά. Οι Νάξιοι, όμως, με την χαρακτηριστική ευφυΐα τους, πέρασαν και εντάχθηκαν σαν η 23η δύναμη – πόλη στην Αθηναϊκή Συμμαχία. Ενωμένες, πλέον, οι 23 πόλεις, τις οποίες συνέδεε το ομόαιμο, το ομόθρησκο, το ομόγλωσσο και το ομότροπο εθνικό φρόνημα, προχώρησαν και πέτυχαν αυτήν την τόσο μεγάλη νίκη για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Αυτή η ομοψυχία είναι η αρχή που πρέπει να έχουμε και οι σημερινοί Έλληνες στην αντιμετώπιση της δύσκολης σύγχρονης πραγματικότητας.

Αυτά τα σπουδαία, έχουν γραφτεί στην Ιστορία με χρυσά γράμματα. Σήμερα, όμως, φίλοι μου, γράφουμε και μεταξύ μας ιστορία. Με το πρωτόκολλο αδελφοποίησης που συνυπογράφουμε, πιστοποιούμε τους αδελφικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των Δήμων μας και προωθούμε την περαιτέρω ανάπτυξή τους με την ανταλλαγή εμπειριών σε όλους τους τομείς διοίκησης. Με την πράξη αυτή, αποδεικνύουμε την προσήλωσή μας στις αρχές και τις αξίες, για τις οποίες πολέμησαν με τόσο σθένος οι πρόγονοί μας στη θάλασσα της Σαλαμίνας : στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη φιλία, την ελευθερία, τον πατριωτισμό, την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία. Τέτοιες αξίες έχουμε ως παράδειγμα, για να πορευόμαστε αλληλέγγυα στο δύσβατο, πολλές φορές, δρόμο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Θέλω να σας συγχαρώ, για μια ακόμα φορά, για την πρωτοβουλία σας αυτή, να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και τη μεγάλη τιμή που μας κάνατε και να σας διαβεβαιώσω ότι, όπως και τότε, πριν 2500 χρόνια, έτσι και τώρα σ’ αυτόν τον διαφορετικό πόλεμο στον οποίο έχει περιέλθει η Ελλάδα, θα αντιμετωπίσει ενωμένη τις «ορδές των βαρβάρων» και θα βγει και πάλι αλώβητη και νικήτρια.




Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου
Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Παρακαλούμε να προσέλθετε σε έκτακτη - κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα στις 30 Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα: 13.30 μ.μ. με το παρακάτω θέμα ημερήσιας διάταξης:
Έγκριση τεχνικών δελτίων για την υποβολή πρότασης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» ΕΠΠΕΡΑΑ, για σχολεία του..... Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Το θέμα κρίνεται κατεπείγον λόγω λήξεως της ημερομηνίας υποβολής των τεχνικών δελτίων στην αρμόδια αρχή.



Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Φώτιος Ι. Μαυρομμάτης


Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις του το Π.Α.ΜΕ Νάξου

Στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ ενάντια στα νέα χαράτσια που κυβέρνηση και τρόικα φορτώνουν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων προκειμένου να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, η Γραμματεία Νάξου οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι, εργάτες και εργάτριες, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες και έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση πως δεν πληρώνουμε, δεν θα πληρώσουμε εμείς τα δισεκατομμύρια που θέλουν να εισπράξουν. ας τα πάρουν από εκείνους που τα έχουν: τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους και....... τους τραπεζίτες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι μαζί με το ΠΑΜΕ έκαψαν τα ειδοποιητήρια που έλαβαν από την εφορεία.


Η Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ στα πλαίσια της δράσης της ενημέρωσε εργαζόμενους, σωματεία, συλλόγους και τους κάλεσε να πάρουν θέση ενάντια στα χαράτσια και στην αντιλαϊκή λαίλαπα.


Χαιρετίζουμε όσους συμμετείχαν στη συγκέντρωση. Καλούμε

να μην σκύψει κανείς το κεφάλι,
να γίνει ο καθένας στη γειτονιά του, στο χωριό ή την πόλη του, στους φίλους, στους συναδέλφους, στους συγγενείς του κήρυκας της αντίστασης κατά της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.
Βασικό ρόλο μπορούν και πρέπει να παίξουν σ’ αυτό και τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με την αντικειμενική, αμερόληπτη και ουσιαστική ενημέρωση τόσο για τη γενικότερη πολιτική κατάσταση όσο και για τα τεκταινόμενα στον τόπο μας.


Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού στις 5 στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και στις 19 Οκτώβρη στην γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία, η επιτυχία της οποίας εξαρτάται από όλους μας και από τον καθένα ξεχωριστά.



ΠΑΜΕ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΑΞΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Ξεκαθάρισε τη θέση της η ΝΔ, για το χαράτσι στα ακίνητα, μέσω του αν. τομεάρχη Ι. Βρούτση

Σε συνέντευξή του το μεσημέρι στο Ράδιο 9, ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, πήρε ξεκάθαρη θέση και σε ερώτηση τι θα κάνει η ΝΔ με το χαράτσι που επέβαλλε το ΠΑΣΟΚ στα ακίνητα, είπε:
"Αρχή μας είναι να μην βλέπουμε τα μέτρα αποσπασματικά, όσον αφορά όμως το συγκεκριμένο χαράτσι ένα είναι σίγουρο: Μόλις γίνουμε κυβέρνηση θα το καταργήσουμε μιας και εκτός του ότι είναι αντιαναπτυξιακό και...... δημιουργεί συνθήκες οιονεί δήμευσης της ατομικής περιουσίας, είναι και αντισυνταγματικό"


Επιτέλους λοιπόν μετά από καιρό η ΝΔ εμφανίζεται με μια ξεκάθαρη θέση για ένα άδικο και τραβηγμένο απ' τα μαλλιά φόρο που επέβαλλε το ΠΑΣΟΚ... αναμένουμε και άλλες απαντήσεις αλλά ρεαλιστικές και όχι του στύλ θα ξαναπροσλάβουμε όσους απολύσει το ΠΑΣΟΚ, γιατί όπως είπαν και είχαν δίκιο, με τέτοιες δηλώσεις γελάει ο κόσμος
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2011

Οδήγησαν τον “μεγαλο-οφειλέτη” στο εγκεφαλικό!

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σουρέλης
Φωτογραφίες – Λήψη: Γιώργος Διαμαντάκης
«Όταν μπεις στις δαγκάνες του ελληνικού κράτους, δεν γλιτώνεις. Θα σε φάνε». Αυτά τα λόγια ανήκουν στον 85χρονο κ. Παύλο Καρδάση, από τον οποίο το ελληνικό Δημόσιο ζητάει το ποσό των 865.733,67 ευρώ και μάλιστα για χρέη που κληρονόμησε από τον αδελφό του.
Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του Newsbomb ο κ. Παύλος Καρδάσης υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και λίγο έλειψε να....... χάσει τη ζωή του. Ο άνθρωπος που συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο με τους έξι χιλιάδες μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου δεν έπεσε μόνο από τα σύννεφα όταν έμαθε πως οφείλει σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ! Έπεσε και στο κρεβάτι δημόσιου νοσοκομείου με βαρύ εγκεφαλικό αφού δεν μπόρεσε να πιστέψει τι τον βρήκε.
Η συνέχεια στο......http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/82089/odhghsan-ton-megalo-ofeileth-sto-egkefaliko
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι βούλιαξαν την Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΠΑΡΟΣ: Συγκέντρωση και στην εφορία απο εργαζόμενους που δεν πληρώνουν.

Διαμαρτυρία σήμερα το μεσημέρι στην Παροικιά. Εργαζόμενοι και επαγγελματίες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ, συγκεντρώθηκαν έξω απο το κατάστημα της εφορία Πάρου-Αντιπάρου. Παρών και ο δημοτικός σύμβουλος Πάρου Μανώλης Γλέζος. Οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν και σε συμβολική ολiγόλεπτη κατάληψη του κεντρικού δρόμου της πόλης. Μάζεψαν τα ειδοποιητήρια και τα παρέδωσαν στην εφορία .. .απλήρωτα. Συμπαράσταση στους συγκεντρωθέντες, εκδήλωσαν με..... ανακοινώσεις τους και ο Εμπορικός σύλλογος, το σωματείο εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, εργαζόμενοι στο δήμο. Χθές και οι εργαζόμενοι του δήμου με κατάληψη του δημαρχείου είχαν διαμαρτυρηθεί για την πολιτική της Τρόικας και την αδιέξοδη πολιτική της.
Το έστειλε το http://kepparou.blogspot.com/2011/09/blog-post_5423.html
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Πολιτικός… πολιτισμός

Δημοτική Κίνηση: «Συμπαράταξη Νάξου & Μικρών Κυκλάδων»
Με πυροτεχνήματα και υπονοούμενα προσπάθησε να μετατρέψει, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και η Πλειοψηφία, την συνεδρίαση της 23ης Σεπτεμβρίου σε κακόγουστη θεατρική παράσταση. Όλοι γίναμε θεατές της προσπάθειας συμψηφισμού και αποπροσανατολισμού από τις καταγγελίες για τις απευθείας αναθέσεις, τις παραλείψεις και τις καθυστερήσεις της νυν Δημοτικής Αρχής σε δήθεν υπερτιμολογήσεις και ελλείμματα του..... Πολιτιστικού του Πρώην Δήμου Νάξου.
Το θέατρο…
Δίδουμε στην δημοσιότητα επιστολή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ρούμελης, με ημερομηνία 28/9/2011 και αρ. πρωτ. 159, στην οποία αναλύονται τα κόστη της παράστασης «Ο έμπορος της Βενετίας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Αγ. Μήνα στις 9/8/2010. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 19.720€ και περιλαμβάνει αμοιβές ηθοποιών και τεχνικών, ακτοπλοϊκά εισιτήρια (συμπεριλαμβανομένων 2 φορτηγών και 1 λεωφορείου), δικαιώματα για την Ελληνική Εταιρεία Θεατρικών Συγγραφέων, τις εγκαταστάσεις που απαιτούντο για την παράσταση και φυσικά ο ΦΠΑ.



Πολιτική απόφαση του Πολιτιστικού του πρώην Δήμου Νάξου, για το καλοκαίρι του 2010, ήταν να μην πραγματοποιηθεί κάποια συναυλία υψηλού κόστους και στην θέση της να δοθεί η συγκεκριμένη παράσταση. Η απόφαση δεν ήταν λανθασμένη καθώς η παράσταση ήταν πολύ επιτυχημένη και, μάλιστα, στελέχη του τότε Πολιτιστικού έλαβαν συγχαρητήρια ακόμη και από στενό συγγενή του νυν προέδρου του Νομικού Προσώπου για τον Πολιτισμό.



…και οι Παραστάσεις



Παράσταση 1η: Οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΟΠΑΠΠΠΑ (Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος κλπ) είναι διαφορετική από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Φεβρουαρίου 2011 αντιμετωπίστηκαν αλαζονικά από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Έχοντας στην διάθεσή μας τα πρόχειρα πρακτικά της συνεδρίασης και τα δημοσιεύματα του τύπου, επιμένουμε να ζητάμε διευκρινήσεις για τις αντικαταστάσεις: Μανώλης Σαντοριναίος (από τακτικό σε αναπληρωματικό μέλος), Ελευθέριος Ελευθερίου (από αναπληρωτής αντιπρόεδρος), Γιώργος Καμβύσης (από αναπληρωματικό μέλος) και Στέφανος Ψαρράς (από αναπληρωματικό μέλος). Η απομαγνητοφώνηση των επίσημων πρακτικών της συγκεκριμένης συνεδρίασης είναι επιβεβλημένη καθώς τίθεται θέμα νομιμότητας της σύνθεσης του ΔΣ του Νομικού Προσώπου και όλων των αποφάσεων που έχει λάβει έως σήμερα.



Παράσταση 2η: Μετά τυμπανοκρουσιών ανακοινώθηκε στην συνεδρίαση ότι το έλλειμμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του πρώην Δήμου Νάξου ανέρχεται στις 120.000€. Σύμφωνα με τον απολογισμό των υπηρεσιών του Δήμου Νάξου (τον οποίο δεν προσκόμισαν στην συνεδρίαση), ο πρώην Πολιτιστικός είχε ταμειακό υπόλοιπο, στις 31/12/2010, 6.526,1€. Οι ανεξόφλητες οφειλές του ήταν 25 τιμολόγια σε 15 προμηθευτές συνολικού ύψους 37.540,59€ (τα στοιχεία είναι διάθεση του συνδυασμού μας). Άρα το έλλειμμα του Πολιτιστικού του τέως Δήμου Νάξου ανέρχεται στα 31.014,49€. Γιατί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είπε για έλλειμμα 120.000€; Μήπως τα υπόλοιπα 90.000€ του ελλείμματος οφείλονται στους Πολιτιστικούς Οργανισμούς του πρώην Δήμου Δρυμαλίας;



Παράσταση 3η: Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του ΝΟΠΑΠΠΠΑ, όπως ήρθε για να ψηφιστεί, το ταμειακό του υπόλοιπο στις 31/12/2010 ήταν 466.204,78€. Σύμφωνα με τους απολογισμούς όλων των Νομικών Προσώπων του τέως Δήμου Νάξου, το ταμειακό τους υπόλοιπο ήταν 593.836,06€ (Μουσικοχορολογικό: 15.134,65€, Πολιτιστικός: 6.526,10€, ΔΑΚ: 93.988,77€, 1ος Παιδικός: 249.854,58€, 2ος Παιδικός: 228.331,96€). Που οφείλεται αυτή η διαφορά των τουλάχιστον 127.631,28€; Μήπως τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για τις πληρωμές του 1ου εξαμήνου του 2011, οπότε τα στοιχεία του προϋπολογισμού του ΝΟΠΑΠΠΠΑ είναι λανθασμένα;



Παράσταση 4η: Οι διαχειριστικοί έλεγχοι στην Αναπτυξιακή και την Κοινωφελή του πρώην Δήμου Νάξου για τα έτη 2006 έως και 2010 επιδιώκουν να σπιλώσουν δύο δημοτικές θητείες (Νίκου Μαράκη και Βασίλη Κόκκοτα) και τρεις διοικήσεις (υπό την προεδρία των Γερμανού Καπίρη, Βασίλη Ραπτάκη και Κώστα Καρποντίνη). Μάλιστα, με την προσφιλή τακτική των απευθείας αναθέσεων και με τηλεφωνική επικοινωνία επελέγη ο ορκωτός λογιστής (που θα κοστίσει 18.000€), ο οποίος προφανώς θα καταρρίψει τα λεγόμενα του νυν Προέδρου στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν έχει βρει παρανομίες και εξ αυτού του λόγου δεν έχει πάει στον Εισαγγελέα. Αλήθεια γιατί αρνούνται την εκπροσώπησή μας στο ΔΣ της Κοινωφελούς; Γιατί σε αυτό είναι μέλος ο πεθερός του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ πρόσφατα προσελήφθη με δίμηνη σύμβαση (που δεν αναρτήθηκε στο Διαύγεια) η εξαδέλφη του;



Οι συνεχόμενες κακόγουστες παραστάσεις και τα υπονοούμενα της Δημοτικής Αρχής δεν μας πτοούν, για αυτό το λόγο επαναφέρουμε την από 7/6/2011 πρότασή μας περί διενέργειας διαχειριστικών ελέγχων σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα των τέως Δήμων Νάξου και Δρυμαλίας.



Τέλος, θα θέλαμε να ενημερωθούμε α) για το με ποια εξουσιοδότηση και ποιες εργασίες έγιναν στην Λιμνοδεξαμενή της Αριοβέσσης, μετά τις καταγγελίες του Δημοτικού Συμβούλου Στέφανου Μανιού και β) γιατί δεν λειτουργεί το ΚΕΠ του πρώην Δήμου Νάξου αφού ο υπάλληλος έλαβε προσωρινή διαταγή από το Πρωτοδικείο να επιστρέψει στην θέση του;



Εκ του Γραφείου Τύπου
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Ιδρυτικό διάγγελμα του Προέδρου Rotaract Δυτικής Ελλάδος Αντώνη Πιτταρά

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Κάτω από το βάρος των επώδυνων κοινονικο-οικονομικών περιστάσεων που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό, σε πείσμα όλων αυτών που επιδιώκουν τη διάλυση της συνοχής της κοινωνίας, υπάρχουν υγιείς δυνάμεις που προσβλέπουν σε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για τη νεολαία του σήμερα, που αποτελεί το δυναμικό αύριο της Ελλάδας. Ένα αύριο που θα πρέπει να στηριχτεί στις πατροπαράδοτες βάσεις των ελλήνων, και αυτές δεν είναι άλλες από τη συμμετοχική εργασία και την αλληλεγγύη μεταξύ του κοινωνικού συνόλου. Τα δύο αυτά δεδομένα, με βάση τη νεώτερη ορολογία, δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά την αμοιβαία εθελοντική προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο. Μια προσφορά που....... αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του ιδεώδους που ονομάζεται Διεθνές Ρόταρυ και κατ’ επέκταση των Ροταράκτ.

Αν δούμε αυτές τις δύο κοινωνικές ομάδες που έχουν διεθνή εμβέλεια θα διαπιστώσουμε ότι η δεύτερη αποτελεί τέκνο της πρώτης. Αρχικά αναπτύχθηκε το ιδεώδες της αλληλοϋποστήριξης ενεργών κοινωνικών ομάδων με τοπική εμβέλεια, η οποία σταδιακά μετουσιώθηκε σε ένα διεθνές κίνημα. Η επιτυχία του κινήματος αυτού σταδιακά έδωσε λαβή για την μεταλαμπάδευση του ιδεώδους και στις νεώτερες ηλικιακά ομάδες δημιουργώντας έτσι το θεσμό των Ροταράκτ. Ένα θεσμό που σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα απέκτησε σάρκα και οστά και δραστηριοποίησε τη νεολαία σε διεργασίες που, ενώ ήταν γνωστές στο πλατύ στρώμα της, απλά δεν είχαν βγει στην επιφάνεια. Μια τέτοια διεργασία καλούμαστε σήμερα να παρουσιάσουμε στη νεολαία της περιοχής ευελπιστώντας ότι θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί το ιδεώδες της αλληλοϋποστήριξης και της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, που σήμερα την έχει μεγάλη ανάγκη.

Από το βήμα αυτό σας καλώ όλους, νέους αλλά και πιο μεγάλης ηλικίας να εργαστούμε συλλογικά ώστε το ιδεώδες της εθελοντικής προσφοράς να αποτελέσει τον φάρο που θα καθοδηγήσει από σήμερα προς το μέλλον την κοινωνία μας για ένα καλύτερο αύριο. Τα άτομα της μεγαλύτερης ηλικίας ας αποτελέσουν τους καθοδηγητές στον αυθορμητισμό των νέων, οι οποίοι έχουν το σφρίγος για να προχωρήσουν την κοινωνία του σήμερα στην κοινωνία του αύριο που όλοι οραματιζόμαστε.

Η σημερινή συνάντησή μας ας αποτελέσει το λάκτισμα για ένα καλύτερο και δημιουργικότερο κοινωνικό αύριο.

Καλή αρχή και καλή επιτυχία στα Ροταριανά ιδεώδη για μια καλύτερη αυριανή κοινωνία.



Ο Πρόεδρος


Αντώνης Πιτταράς
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!!!!!!!!!!

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΧΩΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ:
* ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ
* ΣΥΝΘΕΤΟ ΣΑΛΟΝΙΟΥ(2 ΚΟΜΜΑΤΙΑ/6 ΜΗΝΕΣ)
* ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΣΑΛΟΝΙΟΥ ΜΕ ΤΖΑΜΙ(6 ΜΗΝΕΣ)
* ΚΑΝΑΠΕΣ(ΚΡΕΒΑΤΙ)
* ΔΙΠΛΟ ΚΡΕΒΑΤΙ -ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑΣ
* ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ- ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑΣ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΕ 4 ΚΑΡΕΚΛΕΣ(6 ΜΗΝΕΣ)
* ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΛΟΝΙΟΥ (ΞΥΛΟ - ΑΡΑΒΙΚΟ ΕΠΙΠΛΟ)
ΟΛΑ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ
ΟΛΑ ΜΟΝΟ 600 ΕΥΡΩ!!!!
(Μπορείτε να αγοράσετε και κάθε κομμάτι ξεχωριστά)
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
6945587144 ΚΑΙ 6938674721 (Μετά τις 14.00)

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

«Σε πρωτοφανή κίνδυνο απομόνωσης η νησιωτική Ελλάδα»

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
κ. Υπουργοί,
Μετά την ξαφνική και χωρίς προειδοποίηση διακοπή των δρομολογίων 74 ημερόπλοιων σε Ιόνιο, Αιγαίο και Κρήτη, με αφορμή το πρόβλημα που προέκυψε με την έκδοση πιστοποιητικών από το Ρωσικό Νηογνώμονα, ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα ενδέχεται να δώσει τη χαριστική βολή στα πολύπαθα ελληνικά νησιά, τα οποία απειλούνται, πλέον, ανοιχτά με πρωτόγνωρη απομόνωση.
Πιο συγκεκριμένα, οι 35 άγονες γραμμές (22 αφορούν τη...... Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών και 13 τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής), κινδυνεύουν να παραμείνουν κυριολεκτικά στον αέρα, καθώς δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι σχετικοί διαγωνισμοί για την υπογραφή των νέων συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας για τη δρομολογιακή περίοδο 2011-2012. Υπενθυμίζεται, ότι στις 31 Οκτωβρίου λήγουν οι ισχύουσες συμβάσεις της περιόδου 2010-2011.

Το εν λόγω πρόβλημα ανέκυψε, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμη απαντήσει στο αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για ένα κονδύλι ύψους 14 εκατ. Ευρώ, το οποίο υπολείπεται και αναμένεται πιθανά να περικοπεί από τις άγονες γραμμές, προκειμένου να προσαρμοστεί ο προϋπολογισμός του τελευταίου στη δημοσιονομική συγκυρία.

Το αποτέλεσμα είναι, να ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνουν τα νησιά μας σύντομα χωρίς πλοία και μάλιστα εντός της χειμερινής περιόδου. Οι γραμμές που σύμφωνα με δημοσιεύματα αναμένεται να περικοπούν, θα αφορούν νησιά τα οποία μπορούν να εξυπηρετηθούν από άλλα μεγαλύτερα, ενώ θα αραιώσουν και οι συνδέσεις με τον Πειραιά. Εξέλιξη, με σοβαρότατες συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες των νησιών μας, η οποία μάλιστα έχει προκαλέσει και την έντονη ανησυχία των νησιωτών, που δικαιολογημένα διαμαρτύρονται καθώς αισθάνονται τον κίνδυνο της πλήρους απομόνωσης για πρώτη φορά, τόσο κοντά όσο ποτέ.

Ως εκ τούτου:

Επειδή, οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, αποτελούν γέφυρες ζωής για τα ελληνικά νησιά, των οποίων η ανάπτυξη και η επιβίωση των κατοίκων κυριολεκτικά εξαρτάται από τις καθημερινές προσεγγίσεις των πλοίων της γραμμής. Επειδή, το αρμόδιο υπουργείο δείχνει αδυναμία να επιλύσει άμεσα σοβαρά προβλήματα που προκαλούν αδυναμία πρόσβασης στα νησιά του Αιγαίου και παράλληλα οικονομική ασφυξία στις τοπικές οικονομίες και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο. Επειδή, ο συντονισμός και η ευθύνη για την αποτελεσματική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία των νησιών αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα ;
2. Σε ποιους λόγους οφείλεται το πρόβλημα διάθεσης των απαραίτητων πιστώσεων, ώστε να πραγματοποιηθεί ο σχετικός διαγωνισμός ;
3. Ποιες είναι οι εγγυήσεις που παρέχει το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να μην οδηγηθούν σε αποκλεισμό τα νησιά της άγονης γραμμής ;
4. Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε άμεσα το πρόβλημα με τα πιστοποιητικά κλάσης των ημερόπλοιων





Οι επερωτώντες βουλευτές,

Γιάννης Πλακιωτάκης Κωστής Μουσουρούλης



Μανώλης Κεφαλογιάννης Νίκος Δένδιας



Γιάννης Βρούτσης Μίκα Ιατρίδη



Όλγα Κεφαλογιάννη Σπύρος Γαληνός
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Η φωτογραφία του μήνα!!


Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

"Αρκετά μας "γδάρατε" Ευρωπαίοι, τώρα πληρώστε!" αναφέρουν οι Ούγγροι και αψηφούν Δ.Ν.Τ. - Ε.Ε.

Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε...
επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι .....
Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί.
«Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν».
Η επίσης γαλλική «Μοντ» δείχνει εξίσου σοκαρισμένη με τη στάση τόσο του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν όσο και των στελεχών της κυβέρνησής του απέναντι στη συμφωνία υποτέλειας της Ουγγαρίας προς το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. που είχε υπογράψει η προηγούμενη, σοσιαλιστική και εκεί, ουγγρική κυβέρνηση, η οποία συνετρίβη στις εκλογές το Μάιο, για να....... πάρει δάνειο 20 δισ. ευρώ.

«Η νέα ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία στη Βουδαπέστη φαίνεται να...θέλει να απαλλαγεί από τους όρους του δανείου. Αυτό είναι επικίνδυνο» γράφει η «Μοντ» και συνεχίζει: «Τα πάντα εξελίσσονται σαν να προτίθεται ο Βίκτορ Όρμπαν, ο νέος πρωθυπουργός, να αναιρέσει το λόγο που έχει δοθεί στην Ε.Ε. και στο Δ.Ν.Τ. Ο Όρμπαν επιδεικνύει ανοιχτά μια προκλητική και προσβλητική αναίδεια απέναντι στους πιστωτές του»!

Με ιερή αγανάκτηση η «Μοντ» πληροφορεί τους αναγνώστες της ότι ο νέος Ούγγρος πρωθυπουργός «προκαλεί την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.».

Απουσίαζε από τη Βουδαπέστη όταν μετέβη εκεί ειδική αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. γιατί προτίμησε να πάει στη Νότια Αφρική προκειμένου να παρακολουθήσει τον... τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου!

«Η αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. δεν κατόρθωσε να πάρει από τους Ούγγρους στοιχεία και καθαρές απαντήσεις και έτσι επέστρεψε στην Ουάσιγκτον με άδεια χέρια» υπογραμμίζει θιγμένη η «Μοντ», προχωρώντας στη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας «δεν σκοτίζεται καθόλου για τις απαιτήσεις της Ε.Ε. ή των διεθνών οργανισμών!».


ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ
Η άρνηση της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης να συνεχίσει την πολιτική εθνικής υποτέλειας των σοσιαλιστών προκατόχων της, προκάλεσε φυσικά αντιδράσεις από τους θιγόμενους Ευρωπαίους, γέννησε όμως και αισθήματα μόλις συγκαλυπτόμενου θαυμασμού σε διεθνές επίπεδο.

«Προκαλώντας τους πιστωτές της, η Ουγγαρία αρνείται περαιτέρω σφίξιμο του ζωναριού», έγραψαν π.χ. στους τίτλους σχετικής ανάλυσής τους οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και υπογράμμιζαν: «Η προκλητική στάση... αποτυπώνει την κόπωση και την αντίσταση που απειλεί να προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη η συνεχιζόμενη ώθηση για δημοσιονομική ορθότητα».

Ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών Σκιέργκι Μάτολσι ήταν σαφέστατος, όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση αναφορικά με τη γραμμή της κυβέρνησης Όρμπεν απέναντι στο «μνημόνιο» που είχαν υπογράψει οι Ούγγροι σοσιαλιστές:

«Αυτό το κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και θα θέλαμε να καταργήσουμε τις ατυχείς συνέπειες αυτών των βημάτων. Είπαμε στους εταίρους μας ότι δεν εξετάζουμε σε καμία περίπτωση τη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας», διακήρυξε χωρίς περιστροφές.

«Σπανίως μια ουγγρική κυβέρνηση ρίχτηκε στη δουλειά με τόση ορμή. Αυτό ήταν επειγόντως αναγκαίο γιατί έχει καθορίσει ως σκοπό της την υπέρβαση της απελπισίας και της έλλειψης αυτοπεποίθησης που άφησαν στον ουγγρικό πληθυσμό οκτώ χρόνια σοσιαλιστικής κυριαρχίας» ομολογεί και η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» και προσθέτει: «Η ομάδα του Όρμπεν θέλει εξαιτίας αυτού του λόγου να προωθήσει την "εθνική συνοχή"».

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!
Το χειρότερο από όλα όμως για την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. δεν ήταν η άρνηση των απαιτήσεών τους εκ μέρους της ουγγρικής κυβέρνησης ούτε η εθνικά υπερήφανη στάση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν μέσω της επιδεικτικής περιφρόνησης των εκπροσώπων τους. Ήταν το ότι η Βουδαπέστη τόλμησε να θίξει τα... «Άγια των Αγίων» της Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.: τις τράπεζες!
Για το 2010, η ουγγρική κυβέρνηση έχει να επιτελέσει ένα πανεύκολο έργο σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της: να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού από 4% του ΑΕΠ που ήταν το 2009 σε... 3,8% του ΑΕΠ το 2010. Τίποτα δηλαδή.

Παρόλα αυτά, οι δυνάστες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. απαιτούν από την ουγγρική κυβέρνηση να περικόψει τις ήδη γλίσχρες συντάξεις, να μεταρρυθμίσει επί τα χείρω το εθνικό σύστημα υγείας περικόπτοντας μισθούς και θέσεις γιατρών και νοσοκόμων και μειώνοντας τα κρατικά κονδύλια για την υγεία, να κλείσει τεράστιες ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις απολύοντας εκατοντάδες χιλιάδες Ούγγρων.

Απαιτούνται περικοπές τουλάχιστον ενός δισ. ευρώ για να μπορέσετε να μειώσετε το έλλειμμα φέτος σε 3,8% και του χρόνου σε 3% είπαν οι εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. στους Ούγγρους.
Άρα, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα λιτότητας, διαπίστωσαν εμβριθώς. Εκεί τους έκανε ρολάνς και τους τρέλανε η ουγγρική κυβέρνηση! Ένα δισ. πρόσθετα έσοδα σε δύο χρόνια θέλατε;» τους απάντησαν.
«Εμείς θα μαζέψουμε περισσότερα. Όχι όμως με νέα λιτότητα για τον κοσμάκη. Απλούστατα, θα φορολογήσουμε τις τράπεζες!».
ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αμ' έπος αμ' έργον! Η κυβέρνηση Όρμπαν ανακοίνωσε έκτακτη εισφορά για τρία χρόνια των τραπεζών, ύψους 0,45% όχι όμως επί των κερδών, αφού φυσικά όλες θα φρόντιζαν να εμφανίσουν ζημιές, αλλά επί των ακαθάριστων εσόδων!

Έριξε και μια έκτακτη φορολογία 5,2% στο ύψος των συναφθέντων συμβολαίων των ασφαλιστικών εταιριών και μια έκτακτη φορολογία μέχρι 6% στις χρηματιστηριακές εταιρίες και σε όλες τις υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες!

Κόντεψαν να πάνε από εγκεφαλικό όλοι μαζί - η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., οι τραπεζίτες και όλα τα παράσιτα και τα «λαμόγια» του χρηματοπιστωτικού συστήματος! Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου τη δεύτερη - με βάση τα έσοδα του 2009, τα οποία έχουν ήδη δηλώσει.

Περιχαρής ο υπουργός Οικονομικών της Ουγγαρίας έκανε δημοσίως τους λογαριασμούς του: οι τράπεζες θα «σκάσουν» 450 εκατομμύρια, οι ασφάλειες άλλα 135 και οι υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές εταιρίες ακόμη 110 εκατομμύρια - να 'τα τα 700 εκατομμύρια ευρώ αμέσως - αμέσως μόνο για φέτος!

«Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια σημαντική έκτακτη επιβάρυνση, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο του ελλείμματος τους 3,8%» δήλωσε σαρκαστικά στην τηλεόραση ο Γκιέργκι Μάτολσι, ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών.

Με τα χρήματα αυτά όχι μόνο θα μειώσουμε το έλλειμμα στο 3,8% αλλά και θα δώσουμε κίνητρα για ανάπτυξη της οικονομίας, πρόσθεσε. Θα μειώσουμε στο μισό - δηλαδή στο 10% - τον συντελεστή φορολόγησης όλων των επιχειρήσεων που έχουν μικτά κέρδη μέχρι 1,8 εκατομμύρια ευρώ, ένα μέτρο που αφορά 250.000 επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες, οι οποίες αποτελούν τα τρία τέταρτα του συνόλου των ουγγρικών επιχειρήσεων.

Επίσης, με τα λεφτά που θα πάρει η ουγγρική κυβέρνηση από τις τράπεζες, θα μπορέσει να μειώσει τον συντελεστή φορολογικού εισοδήματος φυσικών προσώπων στο ενιαίο ύψος του 16%, καλύπτοντας τις απώλειες φορολογικών εσόδων με ένα τμήμα των χρημάτων των τραπεζών!

«ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ "ΓΔΑΡΑΤΕ" ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!»
Πανικός επικράτησε στους κύκλους της Ε.Ε. Η Κομισιόν έσπευσε να προσάψει στην ουγγρική κυβέρνηση ότι... δεν εκτίμησε σωστά τις επιπτώσεις αυτής της έκτακτης φορολογίας στις τράπεζες, η οποία «ενδέχεται να έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη» και να «αποθαρρύνει τους ξένους επενδυτές».

Ανοησίες και προσχήματα. Ο πραγματικός λόγος που πανικόβαλε την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. ήταν μήπως αυτή η εθνικά επωφελής ουγγρική στάση βρει μιμητές και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δημιουργήσει «σχολή» παρακινώντας και άλλες κυβερνήσεις κρατών - μελών των «27» να φορολογούν τις τράπεζες αντί να υποβάλλουν τους λαούς τους σε εξοντωτικά μέτρα λιτότητας.

«Η Ουγγαρία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με μια αντίστοιχη απόφαση τέτοιων διαστάσεων» έγραψε η γερμανική «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» την παραμονή της ψήφισης του νόμου για την έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών από το ουγγρικό κοινοβούλιο, η οποία έλαβε ήδη χώρα από την περασμένη εβδομάδα.

Υπάρχει όμως ένα ακόμη «μυστικό» όπου καθιστά πραγματικά εξαιρετική αυτή την απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης.

Το 80% του ουγγρικού τραπεζικού συστήματος ελέγχεται από... ξένες τράπεζες - πρωτίστως αυστριακές και γερμανικές, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές!

Πρακτικά, λοιπόν, από τα 700 εκατομμύρια ευρώ ένα τεράστιο τμήμα θα το πληρώσουν όχι οι Ούγγροι τραπεζίτες και παράγοντες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά οι... Ευρωπαίοι!
Όσον αφορά δε στην έλλειψη ρευστότητας που ενδέχεται να παρουσιάσουν κάποιες τράπεζες στην Ουγγαρία εξαιτίας της έκτακτης φορολογίας, αυτή θα καλυφθεί μέσω προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οπότε πάλι οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν!

Ομολογουμένως διπλά αριστουργηματική η κίνηση της ουγγρικής κυβέρνησης...ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ

Η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., πέρα από τις φραστικές διαμαρτυρίες, προσπάθησαν να υπονομεύσουν και στην πράξη την πολιτική της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης. Κύριο όργανό τους ο διοικητής της Τράπεζας της Ουγγαρίας.

Η κυβέρνηση απαιτούσε να μειώσει τα επιτόκια χορηγήσεων, ώστε να διοχετευθούν χρήματα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στους χρεωμένους καταναλωτές και νοικοκυριά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να κινηθεί η οικονομία. Αυτός όμως αρνείται πεισματικά, με πρόσχημα τον κίνδυνο... πληθωρισμού. Αρνείται επίσης να σηκωθεί να φύγει, παρόλο που η κυβέρνηση ακόμη και με δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού εκφράζει την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης της προς το πρόσωπό του και τον καλεί δημοσίως να παραιτηθεί.

Η κυβέρνηση Όρμπαν αποφάσισε λοιπόν να τον χτυπήσει εκεί που πονούν όλα τα «λαμόγια» του φυράματος αυτού: στην τσέπη! Του περιέκοψε τον μισθό κατά... 75% από 30.000 ευρώ το μήνα (ποσό αστρονομικό για την Ουγγαρία) του τον έκανε 7.500 ευρώ. Ξεσηκώθηκε αμέσως αυτή τη φορά η... Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν αντέχει να βλέπει τραπεζίτες να υφίστανται τέτοια «μαρτύρια» και κατάγγειλε την ουγγρική κυβέρνηση για «καταχρηστικά μέτρα».

Μέσα σε ένα γενικό κλίμα κατάληψης ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού από τη Δεξιά και μάλιστα εξ εφόδου με σαφώς αντιδημοκρατικές μεθόδους, η κυβέρνηση Όρμπαν ξηλώνει με αστραπιαία ταχύτητα και τους μηχανισμούς των «Κουίσλινγκ» που υπηρετούν την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.

Ήδη «αποκεφαλίστηκαν» οι άνθρωποι που είχαν τοποθετηθεί επικεφαλής της Ουγγρικής Υπηρεσίας Ανάπτυξης που διαχειρίζεται τα κονδύλια της Ε.Ε., της Ουγγρικής Τράπεζας Ανάπτυξης, της Γενικής Διεύθυνσης Φόρων, της Αρχής Ελέγχου Χρηματοοικονομικών Θεσμών, του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής κ.λπ., πέρα φυσικά από τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και κρίσιμων υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης...

Παράλληλα, μέχρι σήμερα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά του ο Λάσλο Πάπτσακ στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος αναφορικά με τη ζημιά που προξένησε στο δημόσιο συμφέρον η διακυβέρνηση των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων του Φέρεντς Γκιούρτσαν και του Γκόρντον Μπάιναϊ προκειμένου να αποφασίσει...

Αναγνωστης απο http://ksipnistere.blogspot.com/2011/09/blog-post_3475.html
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2011

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας του Πανναξιακού (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-ΣΤΙΒΟΣ)


Κυκλοφόρησε το εισιτήριο διαρκείας του Πανναξιακού ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-ΣΤΙΒΟΣ για τη σεζον 2011-2012 στην τιμη των 80 ευρώ
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Την Κυριακή 9/10 οι εκλογές για πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σας γνωρίζουμε ότι την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 10.00 έως 19.00 θα διενεργηθούν εκλογές για την εκλογή νέου Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων.
Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων ορίζεται η 18.00 της 01/10/2011.
Η ανάρτηση οριστικών πινάκων υποψηφίων ορίζεται η Παρασκευή 07/10/11.
Τονίζεται ότι η εκλογή Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. θα γίνει με την συμμετοχή όλων των.....μελών της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό. Η δε δημοσιοποίηση – ανάρτηση των εκλογικών καταλόγων θα γίνει στα γραφεία των Τ.Ο. κάθε νησιού από την Πέμπτη 29/09/2011.

ΓΙΑ ΤΗ Ν.ΕΦ.Ε.


ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ «ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ» ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ Ν.Α. ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2010
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ 28/9/2011
Ρόδος, 28/09/2011
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, συζητήθηκαν οι απολογισμοί των......... πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (Ν.Α.) Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Οι εκπρόσωποι του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας» στην Οικονομική Επιτροπή κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και κ. Γιώργος Παπαμανώλης τοποθετήθηκαν υπογραμμίζοντας τη διαφωνία τους στην πολιτική των δύο πρώην Ν.Α., όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τον απολογισμό.

Η κριτική που ασκήσαμε αφορούσε αποκλειστικά την πολιτική και όχι τη λογιστική χροιά του απολογισμού η οποία αποτελεί αρμοδιότητα των οικονομικών υπηρεσιών. Κατά τη συνεδρίαση ο συνδυασμός μας συνεχάρη δημόσια τις οικονομικές υπηρεσίες των δύο Ν.Α. που έφεραν σε πέρας, για μία ακόμα φορά, το απαιτητικό έργο της ορθής καταγραφής και απεικόνισης των οικονομικών μεγεθών κατά τη σύνταξη του απολογισμού.

Συνολικά, πρόκειται για δύο απολογισμούς που χαρακτηρίστηκαν από τον «στραγγαλισμό» των επενδύσεων λόγω των περικοπών των επιχορηγήσεων από την κυβέρνηση.

Κακώς η περιφερειακή αρχή εισήγαγε τους δύο απολογισμούς ως ένα ενιαίο θέμα στην ημερήσια διάταξη. Πρόκειται για δύο διακριτά θέματα τα οποία θα έπρεπε να συζητηθούν χωριστά, όπως εξάλλου έγινε και στις Περιφέρειες Κρήτης, Κεντρικής Μακεδονίας και αλλού.

Ακολουθούν αναλυτικά, τα βασικά σημεία της κριτικής του συνδυασμού μας για τον απολογισμό της Ν.Α. Κυκλάδων:

Από τη διαχρονική σύγκριση των απολογισμών της πρώην Ν.Α. Κυκλάδων, διαπιστώνεται δραματική μείωση των επενδύσεων κατά 22% ή 5 εκ. € το 2010 σε σχέση με το 2009.
Όμως, παρά τη μείωση των επενδύσεων, ο απολογισμός του 2010 εμφανίζει πρωτογενές έλλειμμα 9 εκ. €, το οποίο καλύφθηκε από το ταμειακό υπόλοιπο προηγούμενου έτους.

Από πού προήλθε το πρωτογενές έλλειμμα τη στιγμή που είχαν συρρικνωθεί οι επενδύσεις; Οι πληρωμές για «Λοιπές υπηρεσίες» αυξήθηκαν κατά 40% (+2 εκ. €) το 2010. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον απολογισμό, η πρώην Ν.Α. Κυκλάδων δαπάνησε το 2010:

1 εκ. € για μισθώματα κτιρίων (δεν υλοποιήθηκε η επιταγή του Υπουργείου Οικονομικών για μείωση των μισθωμάτων που καταβάλουν όλοι οι δημόσιοι φορείς κατά 20%)!
1 εκ. € για αμοιβές φυσικών προσώπων και λοιπές αμοιβές (εκτός από μισθοδοσία και επενδύσεις)!
286 χιλ. € για τηλεφωνικά και ταχυδρομικά τέλη!
Όλα αυτά, κατά το 2010, όταν δημοσιονομική κρίση είχε ήδη «χτυπήσει» τη χώρα μας.

Παράλληλα, στο σκέλος των εσόδων, οι επιχορηγήσεις από την κεντρική κυβέρνηση για επενδύσεις εμφανίζονται μειωμένες κατά 44% ή κατά 16 εκ. €.

Κατά τη σύγκριση των ενταλθέντων και προϋπολογισθέντων εξόδων της πρώην Ν.Α. Κυκλάδων κατά το 2010, διαπιστώνεται έντονη απόκλιση κατά 17%. Η απόκλιση οφείλεται κυρίως στην υστέρηση των επενδύσεων, την οποία παρατηρήσαμε και κατά τη διαχρονική σύγκριση.
Συνοψίζοντας για την πρώην Ν.Α. Κυκλάδων έχουμε έναν αδικαιολόγητα ελλειμματικό, αντιαναπτυξιακό και σπάταλο απολογισμό.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της κριτικής του συνδυασμού μας για τον απολογισμό της Ν.Α. Δωδεκανήσου:

Δεν μας δόθηκαν συγκριτικά στοιχεία από τον απολογισμό του 2009, για να είναι δυνατή η διαχρονική ανάλυση των οικονομικών μεγεθών.
Από τη σύγκριση του ταμειακού υπολοίπου, προκύπτει ότι ο απολογισμός του 2010 της Ν.Α. Δωδεκανήσου είναι επίσης ελλειμματικός, με έλλειμμα 8 εκ. €, το οποίο όπως και στην περίπτωση των Κυκλάδων καλύφθηκε από το ταμειακό υπόλοιπο του 2009. Είναι προφανές ότι το πρωτογενές έλλειμμα προήλθε, κυρίως, από τις περιορισμένες εισροές πόρων από την κεντρική κυβέρνηση κατά το 2010. Ειδικότερα, στον Φορέα 71, όπου εμφανίζονται όλα τα έσοδα προοριζόμενα για επενδύσεις, διαπιστώνεται υστέρηση απολογισμού σε σχέση με τον προϋπολογισμό κατά 67%!!!
Στο σκέλος των εξόδων παρατηρείται επίσης σημαντική διαφορά ενταλθέντων και προϋπολογισθέντων εξόδων, που κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 50% και δεν δικαιολογείται από τη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων.
Ο συγκεκριμένος δείκτης ενταλθέντων / προϋπολογισθέντων εξόδων αφορά την ειλικρίνεια και την ευστοχία του υλοποιούμενου προϋπολογισμού. Ο Απολογισμός της Ν.Α. Δωδεκανήσου αποκαλύπτει το έλλειμμα ειλικρίνειας και ευστοχίας της πρώην νομαρχιακής αρχής.

Ο συνδυασμός μας μειοψήφησε κατά τη συζήτηση των δύο απολογισμών στην Οικονομική Επιτροπή και το Περιφερειακό Συμβούλιο, χαρακτηρίζοντάς τους ως ελλειμματικούς και αντιαναπτυξιακούς, όπως τεκμηριώθηκε παραπάνω.



Χαράλαμπος Κόκκινος

kokkinosxar@yahoo.gr

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Απίστευτο Το ΕΣΡ προσπαθεί να φιμώσει τα ΜΜΕ της Νάξου!!!!

Όλοι μέχρι τώρα γνωρίζαμε για την χειραγώγηση που ασκείται από την εκάστοτε εξουσία στα μεγάλα ΜΜΕ(εφημερίδες, τηλεόραση κ.α.) και τον τρόπο με τον οποίο αυτά δημαγωγούν τους πολίτες ανάλογα με τις ανάγκες της εποχής.
Αυτό όμως που συμβαίνει στις μέρες μας δεν έχει προηγούμενο, η λογοκρισία η διαστρέβλωση των γεγονότων και η φίμωση που επιχειρείται, παραπέμπουν σε άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα.
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης μάλιστα έφτασε στο σημείο να αποστείλει στα ΜΜΕ της Νάξου ειδικές οδηγίες για το πως θα σχολιάζουν την οικονομική πολιτική και τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Αυτή η είδηση επιβεβαιώθηκε σήμερα στην πρωινή εκπομπή της Ρούλας Μπράουν από τους εκδότες της "Μάσκας" κ. Καμβύσης και της " Κυκλαδικής" κ. Καρανίκα.
Το ΕΣΡ δεν αρκέστηκαν όμως μόνο σ αυτό. Ζήτησε από τον "mesogeios fm " να στείλει ηχογραφημένο cd με δυο συγκεκριμένες εκπομπές του Καμβύση για να τις λογοκρίνει(?) Σε περίπτωση που διαπιστωθεί "παράπτωμα" είναι πολύ πιθανό να....... του επιβληθεί και κάποιο πρόστιμο!!!!
Πληροφορίες λένε ότι στην μια από τις δυο εκπομπές ο εν λόγω δημοσιογράφος σατιρίζει τον βουλευτή Κυκλάδων κ, Ρήγα
Το μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει απ΄ αυτή την υπόθεση είναι, πως έμαθαν οι άνθρωποι του ΕΣΡ για το περιεχόμενο της εκπομπής. Και οι πιθανές απαντήσεις : 1) Παρακολουθούν ανελλιπώς τις εκπομπές του Καμβυση διότι τις θεωρούν πολύ διασκεδαστικές 2) Του την είχαν "στημένη" για συγκεκριμένους λόγους 3) Κάτι άλλο συμβαίνει
Κουράγιο παιδιά χούντα είναι θα περάσει
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Παραδοσιακή επεξεργασία του μαλλιού των προβάτων

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε στην παραδοσιακή επεξεργασία του μαλλιού των προβάτων (πλύσιμο, ξάσιμο, λανάρισμα, γνέσιμο, κ.λ.π.) την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 5:30 μ.μ. στο Χαλκί (Λύκειο Τραγαίας)
ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΝΑΞΟΥ Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΜΠΑΣΚΕΤ: Πρώτη προπόνηση για τους πιτσιρικάδες του ΑΟ Πάρου

Ο Αθλητικός Όμιλος Πάρου (Τμήμα Basket) ξεκινάει τις προπονήσεις μικρών παιδιών έως 12 ετών, το Σάββατο στις 5 το απόγευμα, στο γήπεδο του ΕΠΑΛ στην Παροικιά.
Στην πρώτη μας προπόνηση μπορούν να λάβουν μέρος μικρά παιδιά (αγόρια – κορίτσια) άσχετα με το αν έχουν γραφτεί ή όχι στην ομάδα.
Καλό θα ήταν οι γονείς να έχουν φροντίσει ώστε τα παιδιά να έχουν μαζί τους ένα μπουφάν να φορέσουν μετά την προπόνηση, για να μην κρυώσουν.
Μετά την προπόνηση σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους του ΑΟΠ μπορούν να συζητήσουν οι γονείς τις ώρες και τις ημέρες προπονήσεων και να αποφασιστεί το πρόγραμμα, για να......... μην συμπίπτει με τις ώρες σχολικών δραστηριοτήτων των παιδιών.


Τέλος, όσοι θέλουν να πληροφορηθούν περισσότερα για τις εγγραφές μπορούν να επικοινωνούν για τα τμήματα παίδων - νέων - ανδρών με τους κ.κ. Μανώλη Ροδίτη (22840-24142) και Γιώργο Καπετανέα (6946-793950) και για τα τμήματα κορασίδων - νεανίδων - γυναικών με τις κυρίες Μαρία Τσαντάνη (6948-231727) και Αγγελική Ροδίτη (22840-24142).

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2011

Γιατί οι Γερμανοί ζηλεύουν τους Eλληνες

Του Todd Buchholz* / The New York Times, Καθημερινή, 27.9.11
Οχι λοιπόν. Το πραγματικό κίνητρο της Γερμανίας για να βοηθήσει τους Ελληνες δεν είναι το χρήμα. Είναι η κουλτούρα. Οι Γερμανοί υποφέρουν από εθνική ζήλια. Επί 200 χρόνια αναζητούν το χαμένο κομμάτι της ψυχής τους: το πάθος. Το βρίσκουν συνήθως στον Νότο και ζηλεύουν το χαλαρό πνεύμα και τις ηλιόλουστες ημέρες που απολαμβάνουν οι ανέμελοι Μεσογειακοί τους γείτονες. Στις αρχές του 19ου αιώνα, ο Γκαίτε έγραψε ότι τα ταξίδια του στην Ιταλία τον γέμισαν με δημιουργική ενέργεια. Λίγο αργότερα, ο Χάινριχ Χάινε προσκύνησε την ίδια χώρα, γράφοντας στον θείο του: «Εδώ η φύση είναι πανέμορφή και οι άνθρωποι αξιαγάπητοι. Στον αέρα των ψηλών βουνών, ξεχνάς τα προβλήματά σου και η ψυχή σου αγαλλιάζει». Από την πλευρά του, ο Νίτσε υποστήριξε ότι η γερμανική ψυχή είναι υπανάπτυκτη και....... χρειάζεται περισσότερο πάθος. Ο Γερμανός φιλόσοφος είχε εντυπωσιαστεί με την Αρχαία Ελλάδα και είναι γνωστός για τη σύγκριση που έκανε ανάμεσα στον νηφάλιο Απόλλωνα και τον ριψοκίνδυνο, μεθύστακα του Νότου, Διόνυσο. Μια δόση από Διόνυσο ίσως να μην ήταν κακή για τη Γερμανία, σημείωνε ο Νίτσε.

Η Ελλάδα είναι λυγισμένη και χρεοκοπημένη. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού της φτάνει σχεδόν το 10% του ΑΕΠ, ενώ οι Γερμανοί έχουν πνίξει το δικό τους έλλειμμα στο 1,5%. Ρωτήστε έναν τυπικό Γερμανό και θα σας πει: «Πίνουν και χορεύουν όλη μέρα. Εμείς περιμένουμε το ηλιοβασίλεμα για να ξεκινήσουμε». Αυτή είναι η εικόνα που έχει. Οι σκληρά εργαζόμενοι, πειθαρχημένοι Γερμανοί παραμένουν αξιόχρεοι και νηφάλιοι. Αντίθετα, οι γείτονες της Μεσογείου περιφέρονται σε γόνιμους αγρούς με ανθισμένες λεμονιές και ελιές.
Παρ’ όλα αυτά οι Γερμανοί υποστηρίζουν, έστω και με γκρίνιες, τα πακέτα διάσωσης. Στις πρόσφατες εκλογές στη Γερμανία ενισχύθηκαν οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι, παρότι είναι ακόμη πιο φιλικοί προς το ευρώ απ’ ό,τι η κυβέρνηση Μέρκελ. Μα γιατί οι Γερμανοί βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να σώσουν τον Αλέξη Ζορμπά και τους γείτονές του; Η τυπική απάντηση είναι για να διαφυλάξουν τη γερμανική οικονομία. Αλλά αυτό είναι ένα φτωχό επιχείρημα. Παρά τη μεγάλη κρίση της παγκόσμιας οικονομίας, η γερμανική παραμένει σταθερή, με την ανεργία στο αξιοπρεπές ποσοστό του 7%, ενώ η χώρα έχει θετικό εμπορικό ισοζύγιο, ακόμη και στις συναλλαγές της με την Κίνα. Είναι βέβαια αλήθεια ότι η υιοθέτηση του ευρώ, το 1999, βοήθησε τις γερμανικές εταιρείες, αλλά ο κύριος σκοπός της Ευρωζώνης δεν ήταν ποτέ οικονομικός. Εάν το χρήμα ήταν το θέμα, η Γερμανία δεν θα είχε εγκαταλείψει το αγαπημένο της μάρκο, ελεγχόμενο από την αξιόπιστη και λιτή Μπούντεσμπανκ, για ένα νέο νόμισμα που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο κάποιοι ξένοι πολιτικοί, οι οποίοι θα ενδιαφέρονται για να προσελκύσουν ψήφους στη Σλοβενία.
Οχι λοιπόν. Το πραγματικό κίνητρο της Γερμανίας για να βοηθήσει τους Ελληνες δεν είναι το χρήμα. Είναι η κουλτούρα. Οι Γερμανοί υποφέρουν από εθνική ζήλια. Επί 200 χρόνια αναζητούν το χαμένο κομμάτι της ψυχής τους: το πάθος. Το βρίσκουν συνήθως στον Νότο και ζηλεύουν το χαλαρό πνεύμα και τις ηλιόλουστες ημέρες που απολαμβάνουν οι ανέμελοι Μεσογειακοί τους γείτονες.
Στις αρχές του 19ου αιώνα, ο Γκαίτε έγραψε ότι τα ταξίδια του στην Ιταλία τον γέμισαν με δημιουργική ενέργεια. Λίγο αργότερα, ο Χάινριχ Χάινε προσκύνησε την ίδια χώρα, γράφοντας στον θείο του: «Εδώ η φύση είναι πανέμορφή και οι άνθρωποι αξιαγάπητοι. Στον αέρα των ψηλών βουνών, ξεχνάς τα προβλήματά σου και η ψυχή σου αγαλλιάζει». Από την πλευρά του, ο Νίτσε υποστήριξε ότι η γερμανική ψυχή είναι υπανάπτυκτη και χρειάζεται περισσότερο πάθος. Ο Γερμανός φιλόσοφος είχε εντυπωσιαστεί με την Αρχαία Ελλάδα και είναι γνωστός για τη σύγκριση που έκανε ανάμεσα στον νηφάλιο Απόλλωνα και τον ριψοκίνδυνο, μεθύστακα του Νότου, Διόνυσο. Μια δόση από Διόνυσο ίσως να μην ήταν κακή για τη Γερμανία, σημείωνε ο Νίτσε.
Σήμερα, όμως, η Γερμανία φαίνεται πολύ απολλώνια. Εταιρείες όπως η BMW κατακτούν τις διεθνείς αγορές, σχεδιάζοντας αψεγάδιαστες και τέλεια συγχρονισμένες μηχανές. Αλλά πότε μπορούν οι Γερμανοί να μπουν στο πνεύμα του Διόνυσου; Μόνο όταν κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, ή ακόμη και την Πορτογαλία. Ακόμη και τότε όμως, δεν μπορούν να ισορροπήσουν, όπως φαίνεται και στη νουβέλα του Τόμας Μαν «Θάνατος στη Βενετία», όπου ο αγέλαστος και αυταρχικός πρωταγωνιστής, αλλάζει ριζικά τους τρόπους του και το φέρσιμό του, όταν βρίσκεται στην Ιταλία.
Η Γερμανία λοιπόν έχει τη δύναμη να επιβάλει την πειθαρχία, αλλά νιώθει άσχημα για τους γείτονές της. Οι Γερμανοί απλώς δεν μπορούν να κόψουν τους συναισθηματικούς τους δεσμούς με τους απείθαρχους, αλλά παθιασμένους αδελφούς τους στον Νότο. Στη διάρκεια του Οκτόμπερφεστ (το διάσημο φεστιβάλ μπίρας του Μονάχου), οι Γερμανοί τραγουδούν συχνά, καθώς πίνουν, το λαϊκό τραγούδι «Grieschiher Wein» (ελληνικό κρασί). Μυστηριώδες και διεγερτικό, το ελληνικό κρασί συγκρίνεται με το «αίμα της γης» από τον λαϊκό στιχουργό. Στο τραγούδι, ένας Γερμανός κρυφοκοιτάει, ενώ οι Ελληνες πίνουν παρέα και αποζητάει να τον καλέσουν μαζί τους. Δεν χρειάζεται να τους το πει όμως, γιατί οι Ελληνες με τα σκούρα μάτια, τον καλούν στην παρέα τους.
Παρότι στη διάρκεια της ιστορίας τους, οι Γερμανοί υποστήριξαν τη φυσική τους ανωτερότητα, η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν είναι σίγουροι για το αν είναι ευχαριστημένοι με τον τρόπο ζωής τους.
* Ο κ. Todd Buchholz είναι Αμερικανός συγγραφέας και οικονομολόγος.
http://www.realpolitics.gr/index.php/archives/35757

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

«Με την ευκαιρία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, αναγνωρίζουμε ότι η ουσιαστική στήριξη και ενεργότερη αξιοποίηση της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας μας, του Τουρισμού, αποτελεί απαρέγκλιτη προτεραιότητα όχι μόνο της οργανωμένης Πολιτείας, αλλά του συνόλου των ενεργών πολιτών.
Τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα του μεγάλου πρωταγωνιστή της ελληνικής οικονομίας είναι αυταπόδεικτα. Σε αυτές τις ιδιαιτέρως δύσκολες για τη χώρα μας στιγμές, ο τουρισμός αντιστέκεται στην κρίση. Φέρνει...... σημαντικά έσοδα, δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, αφορά και επηρεάζει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.


Για τη στήριξη μιας από τις πιο βασικές πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας, του τουρισμού, είναι αναγκαίο να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα που δεν θα «στραγγαλίζουν», αλλά αντίθετα θα ενισχύουν ουσιαστικά τον κλάδο. Η Δημοκρατική Συμμαχία εξαρχής πρότεινε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών ΦΠΑ σε όλους τους τομείς του τουριστικού κλάδου στα επίπεδα των ανταγωνιστριών χωρών και σε καμία περίπτωση την αύξηση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση.


Έχουμε την πεποίθηση ότι η ανάπτυξη και στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και η καλά σχεδιασμένη προβολή και διαχείριση του τουριστικού προϊόντος, θα αποδώσει διπλάσια οφέλη για την εθνική μας οικονομία και την απασχόληση, ώστε μπορεί να αποτελέσει το βασικό μοχλό για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση».





Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Χωρίς μελάνι εκτύπωσης το ΚΕΠΥΟ

Ενώ η Ελλάδα και οι Έλληνες υποβάλλονται σε πρωτόγνωρες και επώδυνες θυσίες, η κυβερνητική πρακτική κινείται στη σφαίρα της αδράνειας και της ολιγωρίας.
Πιο συγκεκριμένα, εδώ και δέκα μέρες, το κέντρο εκτύπωσης του υπουργείου Οικονομικών, στο ΚΕΠΥΟ, έχει σταματήσει κάθε δραστηριότητα καθώς παρατηρείται έλλειψη σε μελάνι εκτύπωσης.
Δηλαδή, δεν πραγματοποιούνται οι προγραμματισμένες από το νόμο εκδόσεις πολυεκκαθαριστικών και εκκαθαρίσεων φορολογικών δηλώσεων, επειδή η...... υπηρεσία δεν διαθέτει μελάνι.

Επειδή, η απαράδεκτη αυτή εξέλιξη έχει φρενάρει την είσπραξη των εσόδων, αλλά και την επιστροφή των φόρων. Επειδή, η συγκυρία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα μας και απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα.


ΕΡΩΤAΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ


Σε ποιους λόγους οφείλεται η έλλειψη σε μελάνι εκτύπωσης του ΚΕΠΥΟ ;
Έχει γνώση ο Υπουργός της κατάστασης ;
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο, ώστε να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΚΕΠΥΟ;




Ο Ερωτών Βουλευτής



Ιωάννης Βρούτσης

Βουλευτής Κυκλάδων
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Ιδού ο… μεγαλοοφειλέτης του Δημοσίου

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σουρέλης
Φωτογραφίες: Γιώργος Διαμαντάκης
Για γέλια και για κλάματα είναι η λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τους «μεγαλοοφειλέτες» του Δημοσίου. Όπως φαίνεται, η λίστα γράφτηκε στο πόδι και δημοσιεύτηκε για λόγους εντυπωσιασμού, καθώς αρκετές από τις επιχειρήσεις που συμπεριλαμβάνονται έχουν πτωχεύσει, με αποτέλεσμα το κράτος στην πραγματικότητα να μην προσδοκά έσοδα από αυτές, ενώ καταγράφονται και άτομα που δεν δημιούργησαν το χρέος και που αδυνατούν να το αποπληρώσουν. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 85χρονου σήμερα Παύλου Καρδάση, ο οποίος εμφανίζεται να οφείλει 865.733,67 ευρώ!
Διαβάστε τη συνέχεια στο .....http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/81228/idoy-o-megaloofeileths-toy-dhmosioy Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Ο Superman της Κρήτης!!!!!!

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ Πτωχεύουν το λαό για να σώσουν το κεφάλαιο

Κυβέρνηση και τρόικα αδίστακτα και με σχέδιο ολοκληρώνουν το αποτρόπαιο έργο εξόντωσης των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων για να περιορίσουν τις ζημιές των συσσωρευμένων κεφαλαίων της πλουτοκρατίας από τη δρομολογούμενη χρεοκοπία και για να διασφαλίσουν την αυριανή τους κερδοφορία. Αν ο λαός χάσει το θάρρος του μπροστά στους εκβιασμούς και τις απειλές τους, αν δεν ξεμπερδέψει τώρα με τα ψέματα και τις αυταπάτες των κομμάτων του συστήματος, δεν θα χάσει μόνο πολλά, αλλά θα τα χάσει όλα. Θα του πάρουν ό,τι με αγώνες και θυσίες κέρδισαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας.
Και το ακόμα χειρότερο: Θα καταδικάσουν τα παιδιά και....... τα εγγόνια μας να ζήσουν μια ζωή χωρίς δικαιώματα, χωρίς ανθρωπιά, στην απόγνωση μιας απίστευτης βαρβαρότητας, της στυγνής εκμετάλλευσης και των αιματηρών πολέμων που προωθούν στην περιοχή. Ο,τι χάνει ο λαός σήμερα, και όσο υπάρχει ο καπιταλισμός, χάνεται για πάντα. Το ζήτημα σήμερα είναι: 'Η θα σωθεί ο λαός, ή τα μονοπώλια, ο καπιταλισμός. Για να σωθούν τα εργατικά λαϊκά στρώματα χρειάζεται πάλη για να βγουν από τη φτώχεια και την ανασφάλεια, που τους καταδικάζουν οριστικά οι δυνάμεις του συστήματος.

Το νέο κύμα μέτρων για το υπόλοιπο του 2011, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προβλέπει:

Το αφορολόγητο όριο μειώνεται στα 5.000 ευρώ.
Εισάγεται από τον επόμενο μήνα το λεγόμενο νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο σε δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα, ΔΕΚΟ.
Πέφτει τσεκούρι σε όλες τις συντάξεις πάνω από τα 1.200 ευρώ
Τιμωρούνται όσοι συνταξιούχοι είναι κάτω των 55 χρόνων
Νομιμοποιείται η πρόταση της ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία
Επιταχύνονται οι διαρθρωτικές ανατροπές (ιδιωτικοποιήσεις, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, κατάργηση οργανισμών δημοσίου).
Προωθείται το λεγόμενο «εθνικό φορολογικό σύστημα» το οποίο οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων.
Το χαράτσια πάνω στη λαϊκή κατοικία, αυτά που μαζεύουν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα, επεκτείνονται και πέρα από το 2015, δηλαδή και μετά το σημερινό «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα».
Στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος υπάρχουν «αταξινόμητα μέτρα» με ποσοτικό στόχο ύψους 1,6 δισ. ευρώ, τα οποία σκοπεύουν να εξειδικεύσουν με νεότερες αποφάσεις τους.
Όλα τα παραπάνω αφορούν μόνο τους τρεις μήνες που απομένουν μέχρι τα τέλη του 2011. Δίπλα σ' αυτά αναμένονται:

Συρρίκνωση ή κατάργηση στις ήδη πετσοκομμένες «φοροελαφρύνσεις» των λαϊκών νοικοκυριών, όπως δαπάνες για νοίκια, φροντιστήρια παιδιών, στεγαστικά δάνεια κ.ά.
Εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης ανάμεσα στο πετρέλαιο θέρμανσης των νοικοκυριών με το κίνησης
Νέας κοπής αντικειμενικά κριτήρια, σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων.
Αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα, προκειμένου να ανεβάσουν προς τα πάνω το χαράτσι που εισπράττουν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ κ.ά.
Μείωση των συντάξεων και του ΟΓΑ από την 1η Γενάρη του 2012.
Παραπέρα καρατόμηση και όλων των επικουρικών συντάξεων για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, επίσης και των αναπηρικών συντάξεων.
Δραστικές περικοπές στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων .
Πετσόκομμα της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
Στην απελπιστική κατάσταση που δημιουργούν για τα λαϊκά νοικοκυριά, η αχτίδα του φωτός ξεπροβάλλει στο ταξικό κίνημα, στην οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή και απειθαρχία απέναντι στις ορέξεις των καπιταλιστών, για το μόνο που τους πρέπει να εισπράξουν: Τη μαζική άρνηση να τους πληρώσουμε τα χαράτσια, αυτά που ήδη στέλνουν, αυτά που ανακοίνωσαν μόλις την περασμένη βδομάδα, αυτά που ετοιμάζονται να ξεφουρνίσουν στις επόμενες μέρες και ώρες.


Το ΠΑΜΕ καλεί την Πέμπτη 29/9 και ώρα 6 μ.μ. στην πλατεία Παλ. Δημαρχείου, τον κόσμο και τους μαζικούς φορείς να διατρανώσουν την αντίθεση τους στα νέα φοροληστρικά χαράτσια που κυβέρνηση και τρόικα μας επιβάλουν.


ΠΑΜΕ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΑΞΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2011

"Οι συνεχόμενες φορολογικές επιθέσεις έχουν φέρει τον ελληνικό λαό στα πρόθυρα της εξαθλίωσης"

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι συνεχόμενες πρωτοφανείς, τόσο σε πλήθος, όσο και σε ένταση φορολογικές επιθέσεις είναι, όχι μόνο αναποτελεσματικές, αλλά βαθαίνουν την ύφεση, χαλαρώνουν τη φορολογική συνείδηση και αντιστρατεύονται την ανάπτυξη. Το χειρότερο όμως είναι ότι έχουν φέρει τον ελληνικό λαό στα πρόθυρα της εξαθλίωσης, καθώς έντιμοι και συνεπείς φορολογούμενοι αδυνατούν πλέον να πληρώσουν!!!
Μάλιστα οι φοροεπιδρομές αυτές συντελούνται με...... δύο τρόπους:

Με την καλλιέργεια “πανικού” και “φόβου” στην ελληνική κοινωνία.
Με πρόχειρο και ανάλγητο τρόπο πέρα από κάθε λογική.
Τελικά, η πολλά υποσχόμενη “εθνική φορολογική μεταρρύθμιση” της κυβέρνησης, δεν ήταν παρά “άτακτα φορολογικά γιουρούσια”.

Αφού διέλυσαν τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, αφού για δύο ολόκληρα χρόνια κινούνται στη λογική του ράβε ξήλωνε με 14 (!) μέχρι σήμερα φορολογικά-οικονομικά νομοσχέδια, αφού δεν προχώρησαν σε μια ισχυρή ηλεκτρονική διακυβέρνηση στο Υπ. Οικονομικών, αφού δεν αντιμετώπισαν τη φοροδιαφυγή, σήμερα καλούν τον ελληνικό λαό να πληρώσει την ολιγωρία τους, την αναποτελεσματικότητα και την ανικανότητά τους, με επαχθή χαράτσια.

Όπως το τελευταίο που αφορά στην επιβολή ενός ακόμη φόρου στα ακίνητα δια μέσου της ΔΕΗ. Το οποίο, ούτε “δίκαιο” είναι, ούτε “περί τέλους” πρόκειται, όπως παραπλανητικά ισχυρίζεται η Κυβέρνηση.

Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά, αλλά την πιο ακραία επίθεση στα ακίνητα, που βάζει οριστικό τέλος στην οικοδομική δραστηριότητα.

Η ΝΔ είναι, αντίθετη. Έθεσε, μάλιστα, τη ψήφιση της σχετικής διάταξης σε διαδικασία ονομαστικής ψηφοφορίας, που θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη στη Βουλή. Η ΝΔ αντιτάσσεται σε ένα τόσο άδικο, τόσο αντιαναπτυξιακό και τόσο επαχθές φορολογικό μέτρο. Επισημαίνει, ταυτόχρονα, πως πέρα από αυτά, το συγκεκριμένο μέτρο είναι και ευθέως αντισυνταγματικό, καθώς παραβιάζει:

Την αρχή της αναλογικότητας
Την ισότητα των δημόσιων βαρών
Τον πυρήνα του δικαιώματος στην ιδιοκτησία, καθώς εξωθεί σε έμμεση δήμευσή της.
Η επιβολή του για κάθε ακίνητο και ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του ιδιοκτήτη, ανοίγει το δρόμο για μια “οιονεί δήμευση”. Και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού ο ιδιοκτήτης, λόγω αδυναμίας καταβολής του φόρου, είτε θα αναγκαστεί σε πώληση με ευτελές τίμημα, είτε θα υποστεί το βασανιστήριο της αναγκαστικής εκτέλεσης».
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων βραβεύεται για την υψηλή ποιότητα των παραλιών του

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εντάχθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Αξιολόγησης Παραλιών στον κατάλογο των πενήντα πρώτων περιοχών της Νότιας Ευρώπης με παραλίες υψηλής ποιότητας. Επίσης, ο Δήμος μας είναι ένας από τους δώδεκα Δήμους της Ελλάδας που θα βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Παράκτιων Περιοχών (E.U.C.C.) για την υψηλή ποιότητα των παραλιών της περιοχής του. Η τελετή απονομής των βραβείων από το Φορέα Πιστοποίησης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου 2011, στο Δήμο Ιεράπετρας. Στην τιμητική αυτή εκδήλωση θα παραστεί εκπρόσωπος το Δήμου, όπου θα παραλάβει το βραβείο και θα παρουσιάσει μια αποτύπωση των παραλιών της περιοχής μας.
Η βράβευση αποτελεί τιμή για το Δήμο μας και, παράλληλα, προβολή με ιδιαίτερη σημασία για τα τουριστικά έντυπα του εξωτερικού.
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΥΡΑΓΟΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Τα προβλήματα διογκώνονται. Η κοινωνία περιμένει πολλά από εμάς…
Σύρος, 26/09/2011
Την ώρα που η χώρα περνά κρίσιμες στιγμές και η κοινωνία μας αναζητά συνέπεια και αποτελεσματικότητα, ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλει να συνάδει με τις απαιτήσεις των καιρών.
Δυστυχώς όμως παρατηρούμε ότι παρά τις αλλεπάλληλες προτροπές και παρεμβάσεις μας, με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης και αυτού του Περιφερειακού Συμβουλίου (28/09/2011) έχει από τη....... μία ελλείψεις σοβαρών ζητημάτων και από την άλλη επαναλήψεις θεμάτων τα οποία μπαίνουν στο τέλος της συνεδρίασης με αποτέλεσμα να μην συζητούνται ποτέ.

Δεν γνωρίζω αν κρύβεται σκοπιμότητα ή λανθασμένες κινήσεις ή και τα δύο.

Σίγουρα όμως δεν περιποιεί τιμή για την περιφερειακή αρχή:

Να απουσιάζουν θέματα που με επιστολή τους ζήτησαν περιφερειακοί σύμβουλοι να συζητηθούν και απασχολούν άμεσα την κοινωνία μας, όπως:
Η λειτουργία του ναυπηγείου ΝΕΩΡΙΟΥ ΣΥΡΟΥ.
Η αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης.
Τα προβλήματα της Παιδείας (υπολειτουργία Πανεπιστημίου Αιγαίου, Α.Σ.Τ.Ε.Ρ., απουσία βιβλίων και εκπαιδευτικών στην Α/βάθμια και Β/θμια εκπαίδευση.
Η σύνθετη τουριστική κατοικία.
Να απουσιάζει από την ημερήσια διάταξη η έγκριση των πρακτικών των προηγούμενων συνεδριάσεων (θέμα που ψηφίζεται πάντα ομόφωνα στο τέλος των συνεδριάσεων).
Από την άλλη πλευρά παρατηρείται επανάληψη θεμάτων που δεν συζητούνται ή δεν ολοκληρώνεται ποτέ η συζήτησή τους, όπως:

Η Εκλογή Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, που εισάγεται στην ημερήσια διάταξη για όγδοη (8η) φορά και συμπτωματικά δεν συζητείται!!! Εκτιμούμε ότι πρέπει να προταθεί χρονικά στη συνεδρίασή μας και να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Το ίδιο οφείλετε να πράξετε και με την Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης που έπρεπε να συσταθεί – όπως ρητά προβλέπει ο «Καλλικράτης» - από το πρώτο τρίμηνο!!! της θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Περαιτέρω καθυστερήσεις γεννούν ερωτηματικά…

Καλούμε την πλειοψηφία και θέτουμε προ των ευθυνών τους τον κ. Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητώντας τους να εξετάσουν θετικά την καλόπιστη πρότασή μας που στόχο έχει το Περιφερειακό Συμβούλιο να είναι πρωταγωνιστής και όχι ουραγός των εξελίξεων.

Τα προβλήματα διογκώνονται. Η κοινωνία περιμένει πολλά από εμάς.



Χαράλαμπος Κόκκινος

kokkinosxar@yahoo.gr

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Πρόγραμμα αναβλάστησης και αναδάσωσης στην ορεινή Νάξο

Φυσική Καλλιέργεια “παίζουμε με σβόλους, πρασινίζουμε τη γη”
Τριήμερες εκδηλώσεις στο ΕΠΑΛ Νάξου 30/9 έως 2/10/2011 από 09.30 π.μ. έως 05.00 μ.μ.

Στο πλαίσιο υλοποιήσης του παραπάνω σχετικού προγράμματος του Φιλωτιτών Νάξου και με τη συνεργασία με το ΕΠΑΛ Νάξου (Αγροτογεωπονικός - Φυτικής και ζωικής παραγωγής) που βρίσκεται στο Φιλώτι, και το Δήμο Νάξου θα πραγματοποιηθεί:
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ με στόχους:
* Τη σπορά για........ αναβλάστηση γυμνών εκτάσεων.
* Τη δημιουργία φυσικών αγροκτημάτων.
* Τη συλλογή σπόρων και σβωλοποίηση για σπορά.
* Tην ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα περιβαλλοντικής λογικής κ.λ.π.
* Ανοιχτή αγορά με τοπικά προϊόντα και έργα λαϊκής τέχνης κλπ.

Κουβεντούλα και Παραδοσιακό Φιλωτίτικο γλέντι το Σάββατο 1/10 από 07.00 μ.μ.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν εθελοντικά, βοηθούν στην πραγματοποίηση των στόχων του Συλλόγου και του ΕΠΑΛ Νάξου και εισηγούνται στο σεμινάριο της Φυσικής Καλλιέργειας:

* Μαργαρίτης Μανώλης, Δήμαρχος Νάξου.
* Τιμόθεος Βάσιλας, Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου.
* Παναγιώτης Μανίκης Γεωπόνος και Υπεύθυνος του Κέντρου Φυσικής Καλλιέργειας.
* Μαρία Κ. Αλιμπέρτη Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Γαλατσίου, Εθελοντής της Φυσικής Καλλιέργειας και Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Κοινωνική Αλληλεγγύη».
* Ο διευθυντής ΕΠΑΛ Νάξου κος. Κυριακίδης Ιορδάνης Ο διευθυντής του Σχολικού Εργαστηριακού Κέντρου κος. Θεολογίτης Νικήτας
* Ο γεωπόνος κος. Βάρσος Αθανάσιος, κ.α.
* Οι σπουδαστές του ΕΠΑΛ Φιλωτίου Νάξου
* Όλα τα σχολεία του Νησιού μας.
* Εθελοντές του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, του Κέντρου Φυσικής Καλλιέργειας, εθελοντές από την Νάξο, και την Πάρο.

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου, παρακαλεί όλους τους αποδέκτες προς ενέργεια και κοινοποίηση όπως μας συνδράμουν ώστε να επιτύχει αυτή η δραστηριότητα, από την οποία θα προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα γα τη βελτίωση του περιβάλλοντος, την ανάσχεση της διάβρωσης των εδαφών, την αύξηση της γονιμότητας της γης και γενικά την βελτίωση του οικοσυστήματος της περιοχής.

Η αναβλάστηση στην περιοχή θα γίνει σταδιακά, σύμφωνα με την ανάπτυξη των φυτών και την εξέλιξη της δραστηριότητας αυτής.

Ας σχεδιάσουμε λοιπόν ένα ευτυχές μέλλον για τη Νάξο, γιατί όπως γνωρίζουμε παραδίδουμε στις επόμενες γενιές το μέλλον που εμείς σχεδιάζουμε γι αυτές.

Με κάθε εκτίμηση

για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, έχει την τιμή να Σας προσκαλέσει στο σεμινάριο με θέμα «Αναδάσωση & Αναβλάστηση της Νάξου», που διοργανώνει στο ΕΠΑΛ Φιλωτίου από τις 30/09/2011 έως 02/10/2011, από 09.30 π.μ. έως 05.00 μ.μ..






Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share