Πέμπτη, Μαρτίου 31, 2011

Τα τσιράκια του Σ.Ε.Β.

Οι παρακάτω 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που θέλουν να κόψουν τους ισολογισμούς από τον επαρχιακό και οικονομικό τύπο ώστε να τον καρπωθούν οι μεγαλοκαρχαρίες των «μεγάλων» εφημερίδων.
Απολαύστε τα ονοματάκια των οργάνων του ΣΕΒ.
Χαραλαμπόπουλος Γεώργιος - Ερνέστος (Β' Αθήνας), Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Αχαΐας), Κατρίνης Μιχάλης (Ηλείας), Δριβελέγκας...... Γιάννης (Χαλκιδικής), Μερεντίτη Σούλα (Τρικάλων), Γικόνογλου Αθανάσιος (Ημαθείας), Τσώνης Νίκος (Φθιώτιδας), Τζελέπης Μιχάλης (Σερρών), Ρομπόπουλος Θωμάς (Α' Θεσσαλονίκης)
Παπαγεωργίου Θανάσης (Πιερίας), Μακρυπίδης Αντρέας (Αιτωλοακαρνανίας), Σπηλιόπουλος Κων/νος (Αχαΐας), Μίχου Μαρία (Πιερίας), Μπατζελή Κατερίνα (Φθιώτιδας), Αθανασιάδης Αλέκος (Κοζάνης), Σαλαγιάννης Νίκος (Καρδίτσας), Κουκουλόπουλος Πάρις (Κοζάνης).
To έστειλε το fileleutheros.pblogs.gr/
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

«ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ»

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΑΣ
ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 30.3.2011, ΣΤΗ ΣΥΡΟ
Σύρος, 31 Μαρτίου 2011
Η παράταξή μας, κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της 30.3.2011, στη Σύρο, ζήτησε να συζητηθεί το θέμα των συνενώσεων, υποβιβασμών, καταργήσεων των...... σχολικών μονάδων ικανοποιώντας το κοινωνικό και εκπαιδευτικό αίτημα της περιοχής μας.

Η περιφερειακή αρχή δεν πρόταξε το επίκαιρο αυτό θέμα όπως ζητήσαμε και επιδίωξε να συζητηθεί τελευταίο στην ημερήσια διάταξη. Η υποκριτική στάση της φάνηκε όταν καταθέσαμε ψήφισμα το οποίο αναφέρεται στα παιδαγωγικά και κοινωνικά προβλήματα που φέρνουν οι εξαγγελίες του Υπουργείο Παιδείας και δια βίου Μάθησης. Αρκετά μέλη της πλειοψηφίας στην τοποθέτησή τους στήριξαν φραστικά τις θέσεις μας αλλά τους επεβλήθη (στους… 18 συμβούλους της περιφερειακής πλειοψηφίας που είχαν παραμείνει στο τέλος της συνεδρίασης) να στηρίξουν ψήφισμα του κ. περιφερειάρχη που ήταν… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και δεν επιδίωκε καμία σύνθεση απόψεων.

Προς ενημέρωση της κοινής γνώμης και ιδιαιτέρως , των εκπαιδευτικών των γονέων και των μαθητών, σας παραθέτουμε το ψήφισμα που κατέθεσε ο συνδυασμός μας, θυμίζοντας στην κυβέρνηση ότι:

«ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ»

ΨΗΦΙΣΜΑ
για τις συγχωνεύσεις – υποβιβασμούς – καταργήσεις σχολικών μονάδων

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου ζητά από το Υπουργείο Παιδείας και Δια βίου Μάθησης να επανεξετάσει τις προτάσεις του για τις συγχωνεύσεις – υποβιβασμούς – καταργήσεις σχολικών μονάδων που εξήγγειλε πρόσφατα και να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία.

Οι αυθαίρετες αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στους εκπαιδευτικούς αφού χιλιάδες από αυτούς χάνουν τις οργανικές τους θέσεις και πολλοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί οδηγούνται στην ανεργία.

Οι ενέργειες αυτές έχουν αρνητικές παιδαγωγικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Δημιουργούνται πολυπληθή σχολικά τμήματα και οι κτιριακές υποδομές δεν επαρκούν. Επιπλέον, οι γονείς επιβαρύνονται οικονομικά για τις μετακινήσεις των παιδιών τους και κάποιοι θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους (λόγω και των υπολοίπων προβλημάτων της καθημερινότητας) και να μεταναστεύσουν.

Ζητάμε από το αρμόδιο υπουργείο να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία (εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, εκπροσώπους Ο.Τ.Α και άλλους) και να πρυτανεύσουν κριτήρια παιδαγωγικά και κοινωνικά και όχι λογιστικά.

ΟΧΙ
ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥΣ
ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας

Χαράλαμπος Κόκκινος

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Η Εναλλακτική Δημοτική Κίνηση «Πολίτες για τα Νησιά μας» στη μνήμη του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Ο δικός μας Ιάκωβος Καμπανέλλης
«Ένας είναι ο Μανούσος . Ειδικότης τα γαμπρικά …. Είδες εγώ σε θυμήθηκα …. Θυμάσαι που ‘ρχόμουνα και σου ‘παιρνα κορδονέτο να κάνω καλαμίδι ; . Και σου ‘λεγα ψέματα πως το θέλει η μάνα μου ;Ωραία χρόνια , έ; … ωραία χρόνια…. Λάδι η θάλασσα … ο Παντελής και ο Σάββας βγήκανε στη Στελίδα για λαυράκια …» (Αυτός και το παντελόνι του . «Θέατρο Τέχνης .» 1957)
Πάντα στις αναφορές του η Νάξος ,όπου τον γέννησε και τον γέμισε τις πρώτες ανεξίτηλες παιδικές μνήμες , το 1922 , όταν οι τύχες του Ελληνισμού σημαδεύτηκαν οδυνηρά μέσα στην...... μεγάλη τρικυμία της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Μεγάλωσε στην Αθήνα της δεκαετίας του 1930-40, την Αθήνα της γειτονιάς και <της αυλής > έχοντας ζωντανή την εικόνα του κόσμου της προσφυγιάς . Ό πόλεμος , η κατοχή και η καταλυτική εμπειρία από το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν (1943-45) αποτέλεσαν το βιωματικό «υλικό», με το οποίο ο Καμπανέλλης προσγειώθηκε στην Αθήνα του ΄45 .«Τελικά αναγκάστηκα να γράψω. Η πνευματική μου καταγωγή είναι το στρατόπεδο» , θα γράψει στο <Από σκηνής και από πλατείας > το 1990 .

Στο Μαουτχάουζεν ο Καμπανέλλης σπούδασε με πόνο τον άνθρωπο , όχι μόνο τον κρατούμενο , αλλά και τον SS του στρατοπέδου , που διέκοπτε την ενασχόληση του με την ζωγραφική και την μουσική , για να σκοτώσει.

Αυτό τον διπλό άνθρωπο ο Καμπανέλλης τον βίωσε σπαρακτικά. Τον κουβάλησε στις αποσκευές του και τον αποκαλύπτει στα θεατρικά του έργα .

Το θέατρό του ανιχνεύει σχολαστικά , ανατέμνει κριτικά σε πολλαπλά , από δραματική άποψη , επίπεδα το σύνθετο και αντιφατικό πρόσωπο , κατακτώντας μία δύσκολη και οδυνηρή γνώση, μία πορεία , που είναι διαρκώς υπό διαπραγμάτευση, που δεν μπορεί να κλείσει , να ολοκληρώσει έναν κύκλο , γιατί ακριβώς αυτή είναι η αλήθεια της: να βρίσκεται διαρκώς εν εξελίξει, εν δράσει, όπως άλλωστε ο άνθρωπος και η ζωή του.

Αυτή η πορεία είναι ορατή και διατρέχει όλα τα έργα του με σημεία κορύφωσης κάποιες απλές καθημερινές φράσεις των ηρώων ,όπου το υπαρξιακό δράμα συμπυκνώνεται σχεδόν αιφνιδιαστικά. Το θέατρο για τον Καμπανέλλη είναι ζωντανή, αποκαλυπτική επικοινωνία. Αυτή η επικοινωνία έχει επιτευχθεί και είναι αυτή που τον εντάσσει του στη σφαίρα των αθανάτων.

Εμείς , όσοι από την κίνησή μας είχαμε την τύχη να ακούσουμε την συμβουλή του , μέσα από τον θεατρικό όμιλο Νάξου ο <Διόνυσος > θα θυμόμαστε τον ζεστό , ήρεμο ανθρώπινο λόγο , γεμάτο αγάπη και κατανόηση.

Η Εναλλακτική Δημοτική Κίνηση < πολίτες για τα νησιά μας> συμπαρίσταται στο πένθος για τον μεγάλο μας νάξιο θεατρικό συγγραφέα με παρουσία μελών της στην νεκρώσιμη τελετή και υπόσχεται στη μνήμη του Ιάκωβου Καμπανέλλη να δώσει τις δυνάμεις της για την δημιουργία ΔΗΠΕΘΕ στο νησί μας και για την ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας στον τόπο μας.
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΤΑ 10 ΠΙΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

10 - Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ)
09 - Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ)
08 - Επίδομα προπέλας (Λιμενικό)
07 - Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ)
06 - Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο)
05 - Επίδομα παραλαβής - παράδοσης λεωφορείων.
04 - Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ)
03 - Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης)
02 - Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ)
01 - ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, (ELPE)
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Mεσίστια θα κυματίζει από αύριο η σημαία στο Δημαρχιακό Μέγαρο Νάξου!

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο θλιβερό άγγελμα της εκδημίας του Μεγάλου Ναξιώτη, άξιου τέκνου της Νήσου Νάξου και ενός εκ των μεγαλυτέρων Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, Ιάκωβου Καμπανέλη, συνήλθε σήμερα και αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:
1)Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θανόντος.
2) Να παραστούν μέλη του με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στην εξόδιο ακολουθία.
3) Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στο Δημαρχιακό Μέγαρο, επί τριήμερο, αρχομένου από την...... ημέρα Πέμπτη 31 Μαρτίου έως και την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.

4) Να κατατεθεί εις μνήμη του θανόντος ένα χρηματικό ποσό στην οργάνωση ¨Γιατροί Χωρίς Σύνορα¨

5)Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο και σε εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας.

6) Να επιδοθεί το παρόν στην οικογένεια του θανόντος.



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



Εμμανουήλ Μαργαρίτης Φώτιος Ι. Μαυρομμάτης
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

«Πασχαλινός προορισμός, η όμορφη Νάξος μας»

Γράφει η Μαρία Κ. Αλιμπέρτη*
Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Κυκλάδων με έκταση 428 τ. χλμ. ανήκει διοικητικά στο Δήμο Νάξου και μικρών Κυκλάδων, το βόρειο τμήμα της αντικρίζει τη Μύκονο και τη Δήλο, το νότιο τα δύο Κουφονήσια, την Ηρακλειά και την Σχοινούσα, ανατολικά βρίσκεται η Δονούσα και δυτικά η Πάρος.
Πλούσια η ιστορία της Νάξου από την εποχή που λάτρευαν στο νησί το θεό Διόνυσο. Υπήρξε κέντρο του Κυκλαδικού Πολιτισμού σύμφωνα με τα πλούσια ευρήματα των ανασκαφών ενώ ήταν κατοικημένη στα Μυκηναϊκά χρόνια. Μέλος της Αθηναϊκής συμμαχίας τάχθηκε εναντίον των Περσών και στη συνέχεια πέρασε στους Μακεδόνες, τους Πτολεμαίους της Αιγύπτου, τους Ροδίους και τέλος στους...... Ρωμαίους. Δέχτηκε κατά τη Βυζαντινή περίοδο πειρατικές επιδρομές με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να τραβηχτούν στο εσωτερικό και ορεινό του νησιού και να ιδρύσουν οικισμούς περιτριγυρισμένους με κάστρα. Το 1207 ο ενετός Μάρκος Σανούδος κατέλαβε το νησί και το έκανε έδρα του Δουκάτου του. Το 1537 λεηλατήθηκε από τον Μπαρμπαρόσα και το 1566-1579 ανήκε στον Ιωσήφ Ναζή. Στη συνέχεια κατακτήθηκε από τους Τούρκους και το 1830 απελευθερώθηκε με τις υπόλοιπες Κυκλάδες.


Η Πορτάρα, αγέρωχη υποδέχεται τον επισκέπτη και θυμίζει την εποχή που άρχισε να χτίζεται ο ναός του Απόλλωνα. Σύμφωνα με το μύθο στη Νάξο ο Θησέας εγκατέλειψε την Αριάδνη επιστρέφοντας από την Κρήτη.
Ψηλά στην βουνοπλαγιά της Χώρας δεσπόζει το ενετικό κάστρο που χτίστηκε από τον ενετό Μάρκο Σανούδο, με τα όμορφα καλντερίμια, και τα παλαιά φράγκικα σπίτια κτισμένα από παραδοσιακή πέτρα που τονίζουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό του νησιού. Ο επισκέπτης μπορεί να δει το αρχαιολογικό μουσείο με τα διάσημα πρωτοκυκλαδικά είδωλα και την αψίδα της Νάξου με σπάνια χειρόγραφα. Εντυπωσιακός είναι ο πύργος του Χείμαρρου (4ου αιώνα) είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία στη Νάξο, καθώς και ο πύργος της Αγιάς. Εδώ υπάρχουν αρχαίοι ναοί χώροι λατρείας για τον Δία, το Διόνυσο και την Δήμητρα, και το όρος Ζας που μεγάλωσε ο Δίας. Στην περιοχή 'Υρια υπάρχει το παλαιότερο οικοδόμημα στις Κυκλάδες, το ιερό του Διόνυσου, ο ναός του Απόλλωνα και τα λιοντάρια της Δήλου και ο Κούρος στις Μέλανες ενώ στη βόρεια περιοχή του νησιού στον Απόλλωνα κείτεται ένα άλλος Κούρος.

Εντυπωσιακό το τοπίο στην ανατολική και τη βόρεια - βορειοανατολική ορεινή Νάξο που έχει τις ψηλότερες βουνοκορφές έτσι που μπορεί ο επισκέπτης απολαύσει τους επαρχιακούς δρόμους να ξεδιπλώνονται μπρός του γεμάτους εκπλήξεις της φύσης, σε όλη τη διαδρομή μια και το τοπίο είναι καταπράσινο. Το εύρος και βάθος του γεωγραφικού του εδάφους είναι πολύ μεγάλο και περνώντας από τα υψηλότερα σημεία κοντά στα παραδοσιακά χωριά: Κωμιακή (Κορωνίδα), το ολόλευκο χωρίο με τις καταπράσινες πλαγιές και τα τρεχούμενα νερά και τους φιλόξενους κατοίκους, ίσως είναι το μόνο που έχει κρατήσει το απόλυτα παραδοσιακό ύφος, μικρά σπίτια με ξύλινα μπαλκονάκια με υπέροχη θέα που το μάτι ξανοίγει ως τον Απόλλωνα, γεμάτα μοσχομυρισμένα λουλούδια τα στενά δρομάκια με καμάρες και στιαστά, έχει πολλούς μόνιμους κατοίκους και το χειμώνα που ζουν από τη γεωργία και τη κτηνοτροφία, εδώ το καλλιεργήσιμο χώμα είναι λιγοστό, γόνιμο και ευλογημένο, συγκρατείται στις πεζούλες από τις ξερολιθιές, και δεσπόζει επιβλητικό στο ψηλότερο βουνό της Νάξου χτισμένο στα 700 μέτρα περίπου. Κόρωνος, οι μυρωδιές από τα μαγεριά ξεσηκώνουν τις αισθήσεις, ο περίπατος στο χωριό απαιτεί χαμηλά παπούτσια γιατί τα σκαλιά είναι εκατοντάδες αλλά αξίζει να το περπατήσετε, και εδώ η παράδοση κρατεί γερά και μάλιστα το χωριό αυτό έχει δικό του ύφος και εύθυμους ανθρώπους που και δω ζουν από τη γεωργία και τη κτηνοτροφία. Απείρανθος το χωριό του Μανώλη Γλέζου, λες και δεν ανήκει σε κανένα ρυθμό και παραδοσιακό οικιστικό σχέδιο, στις τέχνες στα γράμματα, στην παραδοσιακή ενδυμασία, στην ντοπιολαλιά, παντού ξεχωρίζει. Ένα χωριό σαν ανεξάρτητο κράτος στην κορφή της Νάξου. Σε αυτά τα χωριά και σε άλλα πολλά, αλλά και στο δρόμο για τη Μουτσούνα η διαδρομή θυμίζει αεροπορική πτήση και σίγουρα δεν θυμίζει νησί αφού ο επισκέπτης θα συναντήσει ανάμεσα στις βαθιές ρεματιές έντονη βλάστηση, τεράστια πλατάνια, καρυδιές, βελανιδιές, ελιές, οπωροφόρα και τρεχούμενα, κρυστάλλινα νερά .

Χαρακτηριστικό του τοπίου το αγροτικό σύστημα «τράφων-χαλιών» κατά την τοπική διάλεκτο το οποίο αξίζει προστασίας και διατήρησης για πολιτιστικούς, αισθητικούς, περιβαλλοντικούς αλλά και αντιδιαβρωτικούς λόγους μια και στην Νάξο δεν λείπουν ούτε οι βαριές χιονοπτώσεις ούτε οι καταρρακτώδεις βροχές. Ξεχερσωμένα από πέτρες κομμάτια γης με ένα γύρω χτισμένα με «ξερολιθιά», γόνιμα, ευλογημένα χώματα γεμάτα ζαρζαβατικά και αμπέλια. Το τοπίο συμπληρώνεται από τους παραδοσιακούς κατάλευκους οικισμούς ακουμπισμένους απλά τον ένα πάνω στο «δώμα» του άλλου με τις «καμάρες και τα στειαστά», τους μικρούς δρόμους που τα πολύχρωμα λουλούδια στολίζουν την απλότητα της νησιώτικης αρχιτεκτονικής. Εδώ αλλά και σε όλη τη Νάξο υπάρχουν μικρά παραδοσιακά καφενεδάκια και μαγεριά που ο επισκέπτης θα τονωθεί με μια ρακί ή ένα παραδοσιακό λικέρ κίτρο αλλά και θα γευτεί παραδοσιακούς μεζέδες και γλυκά του κουταλιού.

Στην κεντρική δυτική περιοχή συναντάμε μικρές κοιλάδες με ελαιώνες, κερασιές και οπορωφόρα, με ιδιαίτερα πλούσιο και το οικιστικό τοπίο αρμονικά δεμένο και πάντα στα μέτρα της παράδοσης. Χαρακτηριστικό του τοπίου στη περιοχή αυτή είναι «ο Πλάτανος του Φιλωτιού» στον αμαξωτό στο κέντρο του μεγαλύτερου και πλουσιότερου χωριού του νησιού με 1500 μόνιμους κατοίκους που ξεχωρίζουν για το πάθος και την αγάπη για τον τόπο τους, φιλόλογοι, επιστήμονες, πολιτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων, κτηνοτρόφοι, το χωριό του Μητροπολίτη Παροναξίας Καλλινίκου Δεμενεόπουλου. Ο ελαιώνας της παλαιάς πρωτεύουσας του νησιού της Τραγαίας, οι καταπράσινες κοιλάδες Ποταμιάς – Μελάνων. Η περιοχή του Λιβαδιού, η κοιλάδα των Γαλήνης -Εγγαρών ένας απέραντος κάμπος με καλαμιώνες και πολυετή αθάνατα. Στη Νάξο βρίσκονται δύο προστατευόμενες περιοχές που εντάχθηκαν στο δίκτυο Φύση (Natura) 2000, χαρακτηρισμένοι ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος : η περιοχή της κεντρικής ορεινής και η νότια παραλιακή ζώνη του νησιού (Ζευς και Βίγλα έως Μαυροβούνι) και η Αλυκή της Νάξου, που είναι υδροβιότοποι και περιβαλλοντικοί οικισμοί αποδήμησης άγριων πουλιών και προστατευόμενων ειδών.

Η Νάξος διαθέτει τις μεγαλύτερες σε έκταση παραλίες στις Κυκλάδες όλες με άμμο, πεντακάθαρες και καταγάλανα νερά, ένα γύρω στο νησί, οργανωμένες ή κρυφές σε όρμους, προσιτές και ήρεμες για τον επισκέπτη που θέλει να απολαύσει το μπάνιο του. Μερικές από αυτές είναι ο Αγ. Προκόπης, η Αγ. Άννα, η Πλάκα, η Βίγλα, το Αλικό, το Καστράκι, το Πιργάκι, η Αγιασός, η Μουτσούνα, ο Λυόνας, ο Απόλωνας, το Αμπράμ, και άλλες.

Εκατοντάδες πανέμορφες ολόλευκες βυζαντινές εκκλησίες που υπάρχουν σε όλα στα χωριά, τα βουνά και είναι διάσπαρτες σε όλη την επαρχία. Λειτουργούν σχεδόν όλες τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα της Ανάστασης. Ο επισκέπτης μπορεί να εκκλησιαστεί στο μοναστήρι Παναγία Δροσιανή με τις παλαιότερες τοιχογραφίες στα Βαλκάνια. Στο Χαλκί στη Παναγία Πρωτόθρονη , στο Άγιο Γεώργιο Διασορείτη. Στο Φιλώτι στη Κοίμηση της Θεοτόκου-Παναγιά τη Βυζαντινή εκκλησία με παράδοση από την τουρκοκρατία και μια ιστορία που μοιάζει παραμύθι «Κάνε το καλό και ρίχτω στο γιαλό» Πανέμορφη, παραδοσιακή, επιβλητική, στο κέντρο και το επίκεντρο του νησιού. Στην Κωμιακή στη Παναγιά τη Θεοσκέπαστη που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, κάτασπρη επιβλητική, με ένα αυλόγυρο πετρόχτιστο που σκιάζει κάτω από τον τεράστιο υπεραιωνόβιο πλάτανο τον επισκέπτη. Στην Ποταμιά στην Εκκλησία του Αη Μάμα, στο Δανακό το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής είναι το παλαιότερο μοναστήρι στο νησί και μοιάζει με πύργο από παραμύθι, στην Παναγία την Αργοκοιλιώτισα, στις Εγγαρές στην Γέννησης της Θεοτόκου, στον Άγιο Νικόδημο στη Χώρα που είναι πολιούχος της Νάξου και φυσικά στη Μητρόπολη αλλά και σε άλλες.

Η Νάξος είναι η καλύτερη επιλογή για Πασχαλινές Διακοπές αλλά και για Καλοκαιρινές μια και εδώ το καλοκαίρι αρχίζει το Μάιο και τελειώνει τον Σεπτέμβρη. Όποιος έρθει μια φορά γίνεται τακτικός θαμώνας και το νησί καταλύεται από επισκέπτες αλλά και ντόπιους που ανοίγουν τα σπίτια και ζωντανεύουν τα χωριά που από παντού ακούγεται νησιώτικη μουσική και ξεχύνονται μυρωδιές από τα παραδοσιακά φαγητά των νοικοκυρών. Τα ξενοδοχεία του νησιού και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια παρέχουν υψηλές και σε καλές τιμές υπηρεσίες, και το φαγητό είναι εξαιρετικό και σε πολύ προσιτές τιμές. Εδώ σερβίρουν φαγητά όπως το παραδοσιακό «μπάτουδο» που ετοιμάζεται από βραδύς (ντόπιο κατσικάκι γεμιστό με μυρωδικά και ρύζι) για να γίνει ψητό στο φούρνο για το πασχαλινό τραπέζι ή αρνάκι στη σούβλα, κοκορέτσι παρέα με ψητές πατάτες Νάξου και φυσικά δεν λείπει από κανένα τραπέζι η Παραδοσιακή Γραβιέρα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, προϊόν μοναδικό με υπέροχη βραβευμένη γεύση, που η βασική πρώτη ύλη, το αγελαδινό, το πρόβειο και το γίδινο γάλα, παραλαμβάνεται αποκλειστικά από εκτροφές της περιοχής της Νάξου, εξαιρετικής ποιότητας που βρίσκεται σε όλα τα καταστήματα τροφίμων της Νάξου, όλης της Ελλάδας αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού όπου και εξάγεται σαν ένα εξαίρετο προϊόν που είναι. Άφθονο κρασί, τοπικές γεύσεις και μοναδικά γλυκά, χορός νησιώτικο βιολί και τραγούδι από τους Συλλόγους των χωριών παραδοσιακά ντυμένοι παρουσιάζουν δρώμενα του τόπου τους για την Άνοιξη και το Πάσχα και προσφέρουν μοναδικό θέαμα στον επισκέπτη εδώ στη φιλόξενη Νάξο!

Για την καλή καρδιά των Ναξιωτών, για όλα αυτά και για πολλά άλλα που δεν χωράνε σε αυτές τις σελίδες αξίζει να επισκεφτείτε την όμορφη Νάξο μας, είναι ο τόπος που τα μάτια δεν θα χορταίνουν να βλέπουν, η καρδιά θα αγαπήσει παράφορα, το κορμί θα χαλαρώσει και θα ακολουθήσει τους ναξιώτικους ρυθμούς και η γεύση θα μαγευτεί από τις μαεστρίες της παραδοσιακής κουζίνας και θα αναζητήσει φεύγοντας άλλο;

Τη Παραδοσιακή Γραβιέρα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Καλό σας Πάσχα, ραντεβού στη Νάξο μας!!!

*Μαρία Κ. Αλιμπέρτη

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Γαλατσίου,

πρ. Αντιδήμαρχος

Δημοσιογράφος-Εθελοντής

ethelontis@ yahoo.gr

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Με αφορμή επιστολή του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Μ. Καρχιμάκη, προς τον Περιφερειάρχη (Νοτίου Αιγαίου) και το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που είδε το φως της δημοσιότητας, ο Αν. Υπεύθυνος Οικονομικών της Ν.Δ. και Βουλευτής Κυκλάδων, Ιωάννης Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η επιστολή «κόλαφος» του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Μ. Καρχιμάκη προς τον Περιφερειάρχη (Νοτίου Αιγαίου) και το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, συνιστά ωμή κομματική παρέμβαση και.... παράλληλα υπονομεύει τη δημοκρατική νομιμότητα και τους θεσμούς.

Η πρόθεση υποκατάστασης του Κράτους από το Κόμμα, μέσω του κομματικού μηχανισμού, φανερώνει το πραγματικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον ανεξάρτητο και διακριτό ρόλο της Δημόσιας Διοίκησης.

Η κυβέρνηση, παραμένοντας πιστή σε αναχρονιστικές αντιλήψεις άκρατου κομματισμού, προσπαθεί με τρόπο αυταρχικό να «μεταφέρει» το Κέντρο Λήψης Πολιτικών Αποφάσεων για την Ανάπτυξη του Νοτίου Αιγαίου στην «Ιπποκράτους», παραβιάζοντας βασικούς κανόνες νομιμότητας και χρηστής διοίκησης!

Γεγονός, που επιβεβαιώνεται τόσο από την απαράδεκτη εμπλοκή του κόμματος σε θεσμοθετημένες διαδικασίες, όσο και από την παράκαμψη των αρμόδιων θεσμικών και πολιτικών παραγόντων.

Το πολιτικό ολίσθημα στο οποίο υπέπεσε το ΠΑΣΟΚ, προσβάλλει το σύνολο των αιρετών Περιφερειακών Συμβούλων και όλους τους νησιώτες. Μάλιστα, αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε σε ανάλογη προκλητική μεθόδευση και για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Γεγονός, που προκάλεσε τη δικαιολογημένη αντίδραση του Τομεάρχη της Ν.Δ. και Βουλευτή Χίου, κ. Κωστή Μουσουρούλη.

Αυτές οι μεθοδεύσεις, αφήνουν βαθύτατα εκτεθειμένη την κυβέρνηση, ενώ τα ερωτηματικά που προκύπτουν για την πρόθεση μετατροπής των αιρετών Περιφερειών του Αιγαίου σε κομματικό βραχίονα του ΠΑΣΟΚ είναι σοβαρά και απαιτούν απαντήσεις.

Τελικά, θα ενδώσουν στα κελεύσματα του κομματικού κράτους του κ. Καρχιμάκη, ο αιρετός Περιφερειάρχης (Νοτίου Αιγαίου), κ. Μαχαιρίδης και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Χατζημιχάλης ;

Επιτέλους, είναι σε θέση η κυβέρνηση να πει στους νησιώτες ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο ;».
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Τα προ ημηρεσίας διατάξεως θέματα της "Λαικής Συσπείρωσης" που απέρριψε το Δ.Σ και η εισήγηση του 1ου θέματος

Παρακαλώ να θέσετε σε συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος 3852/2010 στο άρθρο 97 παρ. 7 τα παρακάτω θέματα:
1. Ανάρτηση στον πινάκα ανακοινώσεων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου
2. Απάντηση της Δημοτικής Αρχής σύμφωνα με τα οριζόμενα από το άρθρο 87 του Ν.3852/2010 στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας.
Το επείγον της πρότασής μου για το πρώτο θέμα καθορίζεται από το γεγονός του χρόνου εκπνοής των προθεσμιών της δηλωμένης εκ μέρους μου πρόθεσης για κατάθεση ένστασης κατά της μη σύννομης με το Ν. 3852/2010 απόφασης του...... Δημοτικού Συμβουλίου για την συγκρότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης, που λήφθηκε στις 28-2-2011.

Για δε το δεύτερο θέμα έχουν περάσει περίπου 2 μήνες από την κατάθεση στο Δήμο

των αποφάσεων του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας χωρίς την οριζόμενη από το άρθρο 87 του Ν.3852/2010 απάντηση της Δημοτικής αρχής θέμα που δημιουργεί πρόβλημα τόσο στον προγραμματισμό και τη λειτουργία της τοπικής κοινότητας, καθώς επίσης κατά την άποψή μου και στην σωστή και ολοκληρωμένη κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος της κοινότητας όσο και στην επείγουσα αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων της περιοχής πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ 1ου ΘΕΜΑΤΟΣ
«Ανάρτηση στον πινάκα ανακοινώσεων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου»

Διαμαρτύρομαι στο δημοτικό Συμβούλιο και ταυτόχρονα ζητώ από αυτό να πάρει θέση για τη μη ανάρτηση στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου των αποφάσεων ή του πίνακα των αποφάσεων που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίασή του στις 28-2-2011.

Το θέμα δεν είναι νομικίστικο αλλά ουσιαστικό. Έχει να κάνει στην ουσία με τη διαφάνεια και την παρεμπόδιση του δικαιώματος κάθε δημότη αλλά και δημοτικού Συμβούλου να προσφύγει κατά αποφάσεων δημοτικού συμβουλίου.

Καθημερινά μέχρι και σήμερα παρακολουθώ, αν έγινε η ανάρτηση των συγκεκριμένων αποφάσεων και αυτό το έκανα α)λόγω της πρόθεσής μου να καταθέσω ένσταση κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που αφορά τη σύσταση επιτροπής διαβούλευσης χωρίς την ψήφιση της επιτροπής από την απαιτούμενη πλειοψηφία και β) επειδή ο νόμος δεν εξαιρεί από την απαιτούμενη διαδικασία υποβολής ένστασης τους δημοτικούς συμβούλους ούτε προβλέπει άλλη διαδικασία.

Στις ερωτήσεις μου στους υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου για τον αν γράφτηκαν οι αποφάσεις της συγκεκριμένης συνεδρίασης, πότε θα αναρτηθούν οι απαντήσεις ήταν δεν έχουν προλάβει ακόμα να τις γράψουν λόγω διεξαγωγής πολλών και απανωτών δημ. Συμβ , θα έχουν αναρτηθεί μέχρι τότε ….. Πράγμα που δεν έγινε.

Όταν αναρτήθηκαν και οι αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου της 16ης Μάρτη 2011 και δεν είχαν αναρτηθεί της 28ης Φεβρουαρίου η απάντηση του αρμόδιου υπαλλήλου ήταν ότι έχουν δοθεί στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για υπογραφή και το θέμα το έχει αναλάβει εκείνος.

Πάντως ανάρτηση μέχρι σήμερα δεν έγινε.

Άλλο ένα ζήτημα σοβαρό σχετικό με την ανάρτηση είναι ότι αναρτώνται αποφάσεις Δημ Συμβουλίου με ημερομηνία ανάρτησης προγενέστερη από την πραγματική ημέρα ανάρτησης, όπως με τα ίδια μου τα μάτια είδα να συμβαίνει στην ανάρτηση των αποφάσεων που έλαβε το ΔΣ στις 25-2-2011.

Γνωρίζω πολύ καλά το νομικό πλαίσιο που ισχύει για τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου.

Δεν επιρρίπτω ευθύνες, και το τονίζω ιδιαίτερα αυτό, σε κανένα από τους υπαλλήλους. Κατανοώ το φόρτο εργασίας τους. Θα πρέπει να καλύπτουν τους εαυτούς τους, γιατί όπως έχει αποδείξει η ζωή και στον τόπο μας μπροστά στην αποφυγή ευθυνών την πληρώνουν οι αδύναμοι, οι εργαζόμενοι.

Δεν μπορώ όμως να μην επιρρίψω ευθύνες για όσα συμβαίνουν στους πολιτικούς προϊστάμενους και υπεύθυνους για την ανάρτηση και τον έλεγχο της ανάρτησης των αποφάσεων του Δημ. Συμβουλίου.

Ζητώ να γίνει η ανάρτηση των αποφάσεων του ΔΣ στις 28-2-2011 αύριο το αργότερο και με πρακτικό ανάρτησης που θα έχει την αυριανή ημερομηνία.

Να μου απαντηθεί αν έχει σταλεί για έλεγχο η απόφαση του Δημ Συμβουλίου για τη συγκρότηση της επιτροπής διαβούλευσης και στην περίπτωση που έχει σταλεί αν έχει εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία.

Σε διαφορετική περίπτωση να επανέλθει το θέμα της συγκρότησης της εν λόγω επιτροπής για συζήτηση και λήψη απόφασης σε επόμενο συμβούλιο.



Η επικεφαλής της

ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Ευδοκία Κων. Ψαρρά



Νάξος, 30 Μαρτίου 2011



ΠΡΟΣ:


ΚΟΙΝ:
κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

1. κ. Δήμαρχο
2. κ. επικεφαλή παράταξης «Συμπαράταξη Νάξου και Μικρών Κυκλάδων»
3. κ. επικεφαλή παράταξης «Πολίτες για τα νησιά μας»
4. κ.κ. δημοτικούς συμβούλους
5. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, Γενική Δ/νση Εσωτ. Λειτουργίας, Δ/νση Διοικητικού- οικονομικού Ν. Αιγαίου, Τμήμα διοίκησης Ν. Κυκλάδων
6. ΥΠΕΣΑΗΔ, Τμήμα Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ Α΄Βαθμού
7. ΜΜΕ
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων, μαζί με όλη τη Νάξο, με όλη την Ελλάδα, εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Του μεγάλου πνευματικού δημιουργού, του πεζογράφου, του στιχουργού, του δημοσιογράφου, του σεναριογράφου, του σημαντικότερου προ πάντων μεταπολεμικού Έλληνα δραματουργού, σύμφωνα με τους κριτικούς του θεάτρου.
Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης γεννήθηκε στη Νάξο στις 3 Δεκεμβρίου του 1922, ενώ το 1934 η οικογένειά του, λόγω οικονομικών προβλημάτων, ξενιτεύτηκε στην Αθήνα και εγκαταστάθηκε στη Νίκαια. Τη Νάξο όμως, τη γενέθλια γη, ποτέ δεν..... ξέχασε. «Σάββατο απόγευμα πήραμε το πλοίο της γραμμής/Στο χώρο: προορισμός η Νάξος…», έγραψε στο ομώνυμο ποίημά του. Στην Αθήνα εργάστηκε την ημέρα και σπούδασε σε νυχτερινή τεχνική σχολή. Την Κατοχή εντάχθηκε στις γραμμές της Αντίστασης, με αποτέλεσμα να συλληφθεί το 1943 και να οδηγηθεί στο αυστριακό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, απ' όπου απελευθερώθηκε τον Μάιο του 1945. Η εμπειρία του αυτή αποτυπώθηκε αργότερα στο βιβλίο-μαρτυρία και στον κύκλο τραγουδιών που έχουν ως τίτλο το όνομα του στρατοπέδου.

Το 1945-1946 «ανακάλυψε τον εαυτό του και τον προορισμό του», όπως έλεγε, μετά τη γνωριμία του με το «Θέατρο Τέχνης» και τον Κάρολο Κουν. Επηρεασμένος από αυτήν την εμπειρία, στρέφεται προς το θέατρο και αφοσιώνεται στο γράψιμο. Έτσι, το καλοκαίρι του 1950, παρουσιάζεται στο θέατρο «Διονύσια» της Καλλιθέας το πρώτο έργο του, ο «Χορός πάνω στα στάχυα».

Θα ακολουθήσει, πέντε χρόνια αργότερα, η «Έβδομη μέρα της δημιουργίας», που θα παιχτεί από τη Β' Σκηνή του Εθνικού, και τα μονόπρακτα «Αυτός και το παντελόνι του» και «Κρυφή ζωή». Την επόμενη θεατρική σεζόν (1957-58) ο Κ. Κουν ανεβάζει στο Θέατρο Τέχνης το έργο που επρόκειτο να καθιερώσει τον Καμπανέλλη και να του προσδώσει δικαίως τον τίτλο του «πατριάρχη» του μεταπολεμικού ελληνικού θεάτρου: «Η αυλή των θαυμάτων». Σε αυτό συμπυκνώνονται όλα τα στοιχεία του έργου του.

Μέχρι το πραξικόπημα των συνταγματαρχών θα δώσει μερικά από τα σημαντικότερα έργα του (όπως την «Ηλικία της νύχτας» ή το «Παραμύθι χωρίς όνομα»), ενώ μόνο μετά την άρση της προληπτικής λογοκρισίας θα παρουσιαστεί η «Αποικία των τιμωρημένων» από το Πειραματικό Θέατρο της Μ. Ριάλδη, την περίοδο 1970-71.

Τα έργα της περιόδου που ακολουθεί μέχρι την πτώση της χούντας, χαρακτηρίζουν το υποδόριο χιούμορ και η υπόγεια καταγγελία, που όμως γίνεται άμεσα αντιληπτή από το κοινό, το οποίο κατακλύζει τις σκηνές όπου παίζονται, με τολμηρότερο το «Μεγάλο μας τσίρκο», που όχι μόνο παιζόταν παρουσία της αστυνομίας, αλλά και οδήγησε τους συντελεστές του (Τζ. Καρέζη, Κ. Καζάκος) στη σύλληψη.

Μετά τη μεταπολίτευση, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης θα συνεχίσει τη δημιουργική του πορεία, με έργα περισσότερο ώριμα, εσωτερικά, σε έναν διαρκή διάλογο με την αρχαία τραγωδία. «Είρωνας, ποιητικός, νατουραλιστής και συµβολιστής, ο αυτοδίδακτος και γι’ αυτό ανεπιτήδευτος Καµπανέλλης έγινε ο σηµειογράφος και ο παλµογράφος της εποχής µας, αλλά και συχνά η βραδυφλεγής βόµβα κριτικής και αυτοκριτικής µιας γενιάς που πολλά έπαθε, πολλά µηχανεύτηκε και πολλά καταστρατήγησε για να επιβιώσει σε µια κοινωνία ανοικονόµητη, ανώριµη και αεροβατούσα», σημειώνει ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος.

Έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη έχουν ανέβει και εκτός Ελλάδος. Στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας «Ο δρόμος περνά από μέσα». Στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, «Η αυλή των θαυμάτων». Στο Βερολίνο «Η γυναίκα και ο Λάθος». Στη Ρουμανία τα έργα «Οδυσσέα γύρισε σπίτι» και «Η αυλή των θαυμάτων» κλπ.

Παράλληλα με τη δουλειά του στο θέατρο, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έγραψε τα σενάρια για μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όπως τη «Στέλλα» του Μ. Κακογιάννη ή τον «Δράκο του Ν. Κούνδουρου, ενώ μαζί με τον αδελφό του Γιώργο σκηνοθέτησε τη σπονδυλωτή ταινία «Το κανόνι και τ' αηδόνι». «Αν ήταν Αµερικανός και έγραφε σενάρια για το Χόλιγουντ, στην προσωπική του συλλογή θα είχε τοποθετήσει τρία Οσκαρ σεναρίου», γράφει ο κριτικός κινηματογράφου Δ. Δανίκας στα «ΝΕΑ» Και συνεχίζει: «αν τον δικό του, προσωπικό δρόµο, τον ακολουθούσε στοιχειωδώς και η ελληνική Πολιτεία στη σχέση της µε την κινηµατογραφική Παιδεία, τώρα η µικρή, ρακένδυτη Ελλάδα θα ανταγωνιζόταν επί ίσοις όροις µια ∆ανία. Γι’ αυτό δυστυχία να είσαι Έλληνας, όµως ευτυχία να είσαι Ιάκωβος Καµπανέλλης!».

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης θεωρείται παγκοσμίως ο θεμελιωτής της μεταπολεμικής ελληνικής δραματουργίας και είχε ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ των Πανεπιστημίων Κύπρου, Θεσσαλονίκης και Αθηνών. Το 1999 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, στην Εδρα της Θεατρικής Δραματουργίας της Τάξης των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών. Διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη ενώ του είχε επίσης απονεμηθεί η διάκριση του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου.

Αυτός είναι ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, για τον οποίο όλοι σεμνυνόμαστε και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για όσα μας κληροδότησε. Τίμησε τα γράμματα και τις τέχνες και μνημειώνεται πανανθρώπινα μέσα από το επτάτομο ζων έργο του, ατίμητη πνευματική κληρονομιά. Η Νάξος τον τίμησε, δίνοντας το όνομά του στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου και στο δρόμο του σπιτιού του στη Γρόττα. Η ΟΝΑΣ επίσης τον τίμησε εν ζωή και θα τον τιμήσει και μετά θάνατον.

Απλός, καθημερινός, μειλίχιος, ακόμη και τελευταία, που υποβασταζόμενος περιδιάβαινε την παραλία της Νάξου, τους οικείους και προσφιλείς τόπους. Γράφει στον «Επίλογο»: «…Ήταν μια ιστορία κάπως αληθινή/ήταν μια ιστορία λίγο φανταστική/ήταν μια φαντασία κάπως πραγματική/ήταν μια ουτοπία ολίγον τοπική/γραμμένη με μολύβι και σε φτηνό χαρτί/για να την πάρει ο αγέρας να σβήσει στη βροχή/μια ζωγραφιά στην πόρτα του αποσπερίτη νου/ λυχνάρι στο φεγγίτη του σκοτεινού ουρανού…Καληνύχτα».

Μαζί με τα συλλυπητήρια που εκφράζουμε στους δικούς του ανθρώπους, καταθέτουμε στη μνήμη του και λίγα δροσερά λουλούδια από την ανοιξιάτικη ναξιώτικη γη.

Καλό ταξίδι κύριε Καμπανέλλη!



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΪΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΠΑΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2011

ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, της 30ης Μαρτίου 2011, στην έδρα της Περιφέρειας στην Ερμούπολη Σύρου, συζητήθηκε και τέθηκε προς ψήφιση ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2011.
Ο συνδυασμός μας κατήγγειλε και καταψήφισε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντάς το ως..... αντιαναπτυξιακό. Ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός οπισθοδρομεί τον τόπο και σε καμιά περίπτωση δεν ικανοποιεί τις προσδοκίες των νησιωτών μας και εκθέτει περιφερειακή αρχή και κυβερνητικούς παράγοντες που με πομπώδες ύφος διαφήμιζαν την «Καλλικρατική μεταρρύθμιση» που τελικά οδηγεί στην φτώχεια και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής!!!

Με ευθύνη της κυβέρνησης και με ανοχή της περιφερειακής αρχής:

* Δεν έχουν ακόμα κοστολογηθεί οι αρμοδιότητες των αιρετών περιφερειών.
* Δεν έχει εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα κριτήρια και την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) και η κυβέρνηση διανείμει τους ΚΑΠ «κατά το δοκούν».
* Το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα «ΕΛΛ.Α.Δ.Α.» με εξαγγελμένο προϋπολογισμό 4 δις ευρώ και δέσμευση εφαρμογής από 1.1.2011 (σε αντικατάσταση του επιτυχημένου προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» που βίαια τερματίστηκε το 2010) δεν έχει προχωρήσει ακόμα.
* Η περιφερειακή αρχή παρουσίασε προϋπολογισμό με «λογιστικά τρικ» και προχειρότητα. Ενώ οι ΚΑΠ της περιφέρειάς μας έχουν μειωθεί ραγδαία από τα 35 εκ ευρώ το 2010 στα 23 εκ. ευρώ το 2011, η περιφερειακή αρχή (πιθανώς με οδηγία της κυβέρνησης) προσέθεσε στον ίδιο κωδικό 19,5 εκ. ευρώ που στην πραγματικότητα αντιστοιχούν στη μισθοδοσία του προσωπικού.
* Οι επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων περιορίζονται από τα 17 εκ. ευρώ το 2010 στα 15 εκ. ευρώ το 2011, περιορίζοντας ταυτόχρονα την αναπτυξιακή πορεία της περιφέρειας.
* Δεν λειτούργησε η «Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης», παρά τις σαφείς οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, με αποτέλεσμα έναν προϋπολογισμό που αγνοεί τις πραγματικές απαιτήσεις τις τοπικής κοινωνίας.
* Πληθώρα έργων του παρελθόντος (ακόμα και από το 2004!!!) μεταφέρονται από χρήση σε χρήση και δεσμεύουν πιστώσεις σε βάρος των αναπτυξιακών αναγκών των νησιών μας.



ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας

Χαράλαμπος Κόκκινος

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Ανακοίνωση φίλων Πανναξιακού για τον αγώνα στη Σαντορίνη

Ο Σύνδεσμος φιλάθλων του Πανναξιακού θελει να δώσει συγχαρητήρια στο Προεδρο Βασίλη Φλεριανό στους παίκτες το προπονητή και τη διοίκηση της αγαπημένης μας ομάδας για την τεράστια νίκη που πέτυχε στη Σαντορίνη με την οποία το όνειρο μας για την άνοδο στη Δ εθνική έγινε πραγματικότητα. Απέδειξε περίτρανα ότι τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα στο γήπεδο!
Εκφράζει επίσης την ευγνωμοσύνη του προς την Αστυνομική διεύθυνση Σύρου το Α.Τ Νάξου το Α.Τ Φηρών καθώς και το Λιμεναρχείο Σαντορίνης για την άριστη προστασία της ομάδας μας από εξωαγωνιστικούς παράγοντες καθ όλη τη...... διάρκεια παραμονής της στη Σαντορίνη.

Ο Σύνδεσμος τελικά δεν ταξίδεψε στη Σαντορίνη και αυτό διότι μέρες πριν τον αγώνα δέχτηκε πόλεμο από την διοίκηση του Πανθηραικου με διάφορες αστείες δικαιολογίες(εξαντλημένα εισητηρια,αδυναμια λιμεναρχείου και αστυνομίας να προστατευσει τους φιλαθλους,καθως και άλλες παρασκηνιακές παρεμβάσεις που έφταναν και μέχρι το ταχύπλοο μετακίνησης μας)

Η φιλοξενία του Πανθηραικού Α.Ο προς την αποστολή της ομάδας μας οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως ήταν άψογη και γι αυτό πρέπει να τους ευχαριστήσουμε.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο Πανθηραικο που σίγουρα έχει τις βάσεις να πρωταγωνιστήσει στο Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο.

Καλούμε όλο το φίλαθλο κόσμο της Νάξου να στηρίξει αυτή τη νέα προσπάθεια που θα κάνουμε όλοι μαζί στην Δ εθνική. Ο Πανναξιακός ένα ιστορικό σωματείο είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί όπου αγωνίζεται και εμείς σαν Σύνδεσμος ορκιζόμαστε να είμαστε πάντα δίπλα του στις χαρές και τις λύπες!

Υ.Γ Αφιερώνουμε τη νίκη της Σαντορίνης στο μέλος μας Θανάση Παραβατό και του ευχόμαστε σύντομα να είναι και πάλι κοντά μας.
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ

Βαθιά θλίψη μου προκάλεσε η είδηση για τη μεγάλη απώλεια ενός σημαντικού πνευματικού ανθρώπου, ενός γνήσιου αγωνιστή, ενός ξεχωριστού Ναξιώτη.
Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης ήταν μαχητής της Εθνικής Αντίστασης και αγωνιστής για τη Δημοκρατία. Το ασίγαστο πνεύμα του χαρακτήριζε και την προσφορά του στην Τέχνη, που ήταν μοναδική και, μπορώ να πω, ισόβια.
Μεγάλος δημιουργός και κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας της..... μεταπολεμικής γενιάς, πολυγραφότατος και πολυτάλαντος, άφησε το στίγμα του στο ελληνικό θέατρο, αλλά και το πρόβαλλε διεθνώς.

Αν και μας άφησε με το προσωπικό του παράδειγμα και με το συνολικό πνευματικό του έργο τεράστια κληρονομιά, η απουσία του μας κάνει φτωχότερους.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.


Ο Υφυπουργός

Παναγιώτης Ρήγας
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ, ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ
Σύρος, 30 Μαρτίου 2011
Κατά την 4η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, συζητήθηκε και τέθηκε προς ψήφιση η απογραφή της Περιφέρειας.
Ο συνδυασμός μας, κατά τη συζήτηση, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα στοιχεία χαρακτήρισε την απογραφή ως ανεπαρκής, ανακριβής και....... αναξιόπιστη και την καταψήφισε (σε αντίθεση με την πλειοψηφία που την ψήφισε).

* Η απογραφή είναι ανεπαρκής γιατί δεν περιλαμβάνει το οικονομικό περιεχόμενο των εκκρεμών δικών και ανεκτέλεστων δικαστικών υποθέσεων της Δωδεκανήσου, σε αντίθεση με τις Κυκλάδες όπου το αντίστοιχο ποσό ανέρχεται στα 7.729.000 €. Παρά το ύψος των δικαστικών διεκδικήσεων, η περιφερειακή αρχή, εδώ και τρεις (3) μήνες, έχει αφήσει τη Νομική Υπηρεσία στην περιοχή των Κυκλάδων χωρίς νομικό!!!

Επιπλέον, η απογραφή δεν περιλαμβάνει την αποτίμηση των συμμετοχών της Περιφέρειας σε επιχειρήσεις, αν και αυτό επιβάλλεται από τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών.

* Η απογραφή είναι ανακριβής γιατί οι συμβάσεις μίσθωσης ακινήτων έχουν απογραφτεί με ετήσιο κόστος 84.000 €, σε αντίφαση με τον προϋπολογισμό του 2011 όπου οι πιστώσεις για μισθώματα ακινήτων ανέρχονται στα 200.000 € !!!
* Η απογραφή είναι αναξιόπιστη γιατί δεν περιλαμβάνει τα extrait των τραπεζικών λογαριασμών και πρακτικά των ομάδων απογραφής.

Καταδικάζουμε το γεγονός ότι ουδέποτε συνεδρίασε η επιτροπή απογραφής από τη σύστασή της (Ιανουάριος 2011) μέχρι σήμερα και ο εκπρόσωπός μας σε αυτήν, κ. Γιώργος Παπαμανώλης, αναζητούσε με πρωτοβουλία του ενημέρωση από τα αρμόδια όργανα.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας

Χαράλαμπος Κόκκινος

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Η Άννα Νταλάρα έδωσε 22 εκ. ευρώ στους συνδικαλιστές για να τους κλείσει το στόμα!!!

Η αρμόδια για την εργασία υφυπουργός στην εποχή του ΔΝΤ υπέγραψε υπερωρίες έως και 40 ωρών ανά μήνα που θα κοστίσουν 2,7 εκατ. ευρώ μέσα στο 2011 αλλά κι επιχορηγήσεις 19,2 εκατ. ευρώ στα Σωματεία των εργαζόμενων.
Την στιγμή που το σύνολο του ελληνικού λαού καλείται σε αιματηρές θυσίες, άθικτα παραμένουν τα οικονομικά προνόμια που απολαμβάνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. Κι αυτό μάλιστα δια χειρός της αρμόδιας υφυπουργού Εργασίας κας. Άννας Νταλάρα. Όπως σήμερα παρουσιάζουμε ούτε λίγο, ούτε πολύ 19,2 εκατ. ευρώ θα δαπανηθούν συνολικά σε..... επιχορηγήσεις προς τις εργατοϋπαλληλικές οργανώσεις μέσα στο 2011 από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας με υπογραφή της κυρίας υφυπουργού. Πρόκειται για χρήματα που θα διανεμηθούν στις διάφορες συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως είναι για παράδειγμα ο Σύλλογος Υπαλλήλων υπουργείου Εργασίας ή ο Πανελλήνιος Σύλλογος προσωπικού εργατικής Εστίας. Κοινώς η κυβέρνηση δια χειρός της υφυπουργού κας Άννας Νταλάρα για να διατηρεί κοινωνικές ισορροπίες και να μην δει τη συμμετοχή κι άλλων συνδικάτων στις κινητοποιήσεις και τις ογκούμενες πορείες διαμαρτυρίας για το Μνημόνιο, από την πίσω πόρτα δεν φείδεται να δώσει πολύ χρήμα κι ας ζητά κατόπιν θυσίες από τον υπόλοιπο λαό για «συμμάζεμα του Κράτους». Θα πρέπει να τονίσουμε πως οι πόροι αυτοί διαχειρίζονται από συγκεκριμένα πρόσωπα όπως ο γνωστός για τις σχέσεις του με το κυβερνών κόμμα πρόεδρος των εργαζόμενων στο υπουργείο Εργασίας κ. Ηλίας Κιούλος. O Γορτύνιος συνδικαλιστής μάλιστα συμμετέχει ενεργά σε πολιτικές εκδηλώσεις υποψηφίων βουλευτών της ιδιαίτερης πατρίδας του ενώ αποτελεί σύμφωνα με πηγές τον «κυματοθραύστη» της κάθε πολιτικής ηγεσίας στον τομέα ευθύνης του.
iefimerida.gr
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ : «Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΟ»

Την ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται στην παροχή των υπηρεσιών υγείας των νησιών Πάρου και Αντιπάρου, εξέφρασε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την αρμόδιο υπουργό Υγείας, Διατροφής και Άθλησης.
Στο κείμενο της ερώτησης του, ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι «Η κυβέρνηση με την πολιτική της, επέφερε μια πρωτόγνωρη απαξίωση στις υπηρεσίες Υγείας των νησιών Πάρου και Αντιπάρου, προκαλώντας ανασφάλεια και..... αβεβαιότητα στους κατοίκους.

Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον τομέα της Υγείας είναι πλέον σοβαρά, με αποτέλεσμα η λειτουργία των Υγειονομικών Μονάδων των δυο νησιών να παρουσιάζει αρρυθμίες και οργανωτικές αδυναμίες, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών.

Η επιδείνωση των υπηρεσιών υγείας είναι πρωτοφανής και εύλογα έχει προκαλέσει το θυμό, την έντονη ανησυχία και τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων των δυο νησιών, οι οποίοι βλέπουν την κυβέρνηση να αδιαφορεί και να μη δίνει λύσεις με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες Υγείας να υποβαθμίζονται συνεχώς.

Η κυβέρνηση, θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει να εμπαίζει τους νησιώτες και να φερθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η πολιτεία, οφείλει να θέτει την υγεία και την ασφάλεια των νησιωτών σε πρώτη προτεραιότητα, διασφαλίζοντας με κάθε τρόπο αξιόπιστες Υπηρεσίες Υγείας.

Για το λόγο αυτό στην ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή (12083/25.2.2011), ζήτησα από τον αρμόδιο υπουργό, αφού προηγουμένως λάβει υπόψη του τα υπομνήματα του Δήμου Πάρου και των άλλων θεσμικών φορέων του νησιού, να ενισχύσει άμεσα το Κ.Υ. Πάρου με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να αποκατασταθούν οι υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του νησιού».
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Η Νάξος και ιδιαίτερα η Χώρα από σήμερα πενθεί.
Ένα σπουδαίο τέκνο της, ένας γόνος της για τον οποίο ήταν και θα είναι πάντα υπερήφανη,
ο Ακαδημαϊκός Ιάκωβος Στεφ. Καμπανέλλης έφυγε πριν λίγες ώρες για να ταξιδέψει στην «Γειτονιά των Αγγέλων».
Ο πατέρας του νεοελληνικού θεάτρου, ο διεθνώς γνωστός θεατρικός συγγραφέας,ποιητής, στιχουργός, πνευματικός άνθρωπος, ο ένθερμος Ναξιώτης, πέταξε σήμερα στις ουράνιες σφαίρες, λίγες μέρες μετά τον θάνατο της..... αγαπημένης συντρόφου της ζωής του, Νίκης Καμπανέλλη.

Ο παθιασμένος Χωραΐτης δεν θα περάσει το φετινό καλοκαίρι στο σπίτι του πάνω

από την αγαπημένη του Γρόττα και δεν θ΄ αφήνει το βλέμμα του να πλανάται

στ’ Αυγουστιάτικα ηλιοβασιλέματα προς τη Δήλο.

Οι φίλοι και συμπολίτες του δεν θ’ απολαμβάνουν πια το μόνιμο φιλικό χαμόγελό του,

ούτε θ’ ακούν τον εμπνευσμένο λόγο του.

Θα τον θυμούνται πάντα σαν ένα «Παραμύθι χωρίς όνομα», που άκουσαν στην «Αυλή

των θαυμάτων». Θα περηφανεύονται μαζί με τους υπόλοιπους ΄Ελληνες ότι τους

προβλημάτισε κάποτε και τους ενέπνευσε με « Το μεγάλο μας τσίρκο» και ότι

τους έκανε να μην αισθάνονται σαν « Ο εχθρός λαός».

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διαδηλώνει την βαθειά θλίψη του για

τον χαμό του μεγάλου δημιουργού και εκλεκτού συμπατριώτη μας και

εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.


Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Μανώλης Μαργαρίτης
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Μήνυμα "Συμπαράταξης" για την απώλεια του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Η Νάξος και η Ελλάδα αποχαιρετούν σήμερα ένα άξιο τέκνο τους, έναν Ναξιώτη που με την ζωή και το έργο του μας έκανε όλους περήφανους που καταγόμαστε από αυτόν τον ευλογημένο τόπο.
Τα λόγια είναι λίγα για να εκφράσουν τον θαυμασμό μας απέναντι στην Αντιστασιακή Δράση (και την φυλάκιση στο στρατόπεδο Μαουτχάουζεν από τους Γερμανούς Κατακτητές) και το πνευματικό έργο του Ακαδημαϊκού Ιάκωβου Καμπανέλλη. Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση επιβάλλει την..... πνευματική αφύπνιση και την αντίσταση έναντι της επαπειλούμενης οικονομικής κηδεμονίας οφείλουμε όλοι να παραδειγματιστούμε από την ζωή και το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη.


Η «Γειτονιά των Αγγέλων» (έργο του που συγγράφηκε το 1963) τον υποδέχεται κάνοντας τον κόσμο μας σημαντικά φτωχότερο.


Στους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.


Εκ του Γραφείου Τύπου
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΠΟΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑ ΕΠΙΣKΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΚΥΡΙΕ ΛΟΒΕΡΔΟ;

Το κέντρο υγείας Πάρου σήμερα στις 12.00.
Πλήρης εγκατάλειψη, το κέντρο Υγείας χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, εργαστήρια, αλλά πλέον
και ΧΩΡΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.
Σε μικρό Αγροτικό Ιατρείο μετατρέψατε ένα κέντρο υγείας που το 2009 κατέγραψε 109.000 επισκέψεις ασθενων- περίπου όσες και το Ιπποκράτειο-, αλήθεια έχετε την πόρτα ανοιχτή στους Παριανούς; Αλήθεια θέλετε να επισκεφτήτε το νησί τον Μαίο;. Ελάτε...σας περιμένουμε...........
Το έστειλε το kepparou.blogspot.com Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Τρίτη, Μαρτίου 29, 2011

Έφυγε απο τη ζωή ο μεγάλος Ναξιώτης Ιάκωβος Καμπανέλλης

Μεσίστιες θα κυματίζουν σήμερα οι σημαίες στη Νάξο και τα γύρω νησιά για τον χαμό του μεγάλου Ναξιώτη - Κυκλαδίτη Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Ο σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας και δημοσιογράφος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το μεσημέρι σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου και νοσηλευόταν τους τελευταίους δυο μήνες στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας.
Γεννημένος στη Νάξο το 1922, ο Καμπανέλης σφράγισε με τα έργα του το ελληνικό θέατρο, ενώ ήταν ο δημιουργός των σεναρίων για δύο από τις σημαντικότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, τη Στέλλα του Μιχάλη Κακογιάννη και τον Δράκο του..... Νίκου Κούνδουρου.
Στα χρόνια της γερμανικής κατοχής ο Καμπανέλλης εντάχθηκε στην εθνική αντίσταση. Συνελήφθη από τους Γερμανούς και κρατήθηκε ως αιχμάλωτος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μαουτχάουζεν. Καρπός αυτής της εμπειρίας ήταν και τα ποιήματα που μελοποίησε το 1965 ο Μίκης Θεοδωράκης, συνθέτοντας τον κύκλο τραγουδιών «Μαουτχάουζεν».
Η ενασχόληση του με το θέατρο ξεκινά μετά το 1945, οπότε έρχεται σε επαφή με τον Κάρολο Κουν. Ο ίδιος έλεγε ότι οι παραστάσεις του Κουν τον έκαναν να "δει τον προορισμό του". Το πρώτο του έργο, ο «Χορός πάνω στα Στάχυα» ανεβαίνει το 1950 από τον θίασο Λεμού.
Ακολουθούν έργα - ορόσημα, όπως η «Αυλή των Θαυμάτων», το «Παραμύθι χωρίς Όνομα» και το «Μεγάλο μας Τσίρκο», παράσταση που είχε εξελιχθεί σε μαική εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της χούντας.
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

"Πράσινο φως" για το αποχετευτικό των δυτικών παραλιών της Νάξου!!

Στην χθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έγινε το πρώτο βήμα για να αποκτήσουν επιτέλους οι παραλίες Άγιος Προκόπιος, Αγία Άννα, Ορκός και Μικρή Βίγλα το δικό τους αποχετευτικό δίκτυο. Ψηφίστηκε η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του έργου «Δίκτυα αποχέτευσης παραλιακών οικισμών και εξωτερικά δίκτυα αποχέτευσης Δ.Δ. Δήμου Νάξου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη"(Ε.Π.ΠΕΡ. Α.Α.)
Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας το οποίο όταν τελικά ολοκληρωθεί θα λύσει τα τεράστια προβλήματα αποχέτευσης που.... αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες των περιοχών και θα δώσει πνοή στο πιο τουριστικό κομμάτι της Νάξου.
Το συγκεκριμένο θέμα έχει επισημανθεί αρκετές φορές
από φορείς και πολίτες και έχουν δοθεί υποσχέσεις στο παρελθόν χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.
Είναι αδιανόητο εν έτη 2011 να κάνουμε λόγο για τουριστική ανάπτυξη, προστασία περιβάλλοντος, κατασκευή αεροδρομίου και λιμανιού όταν οι καλύτερες παραλίες τις Ελλάδας στερούνται αποχετευτικού δικτύου.

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε συνέντευξη τύπου

Σύρος, 29 Μαρτίου 2011
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου
κ. Χαράλαμπος Κόκκινος
και οι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας», σας προσκαλούν στη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρηθεί
την Τετάρτη 30.3.2011, στις 18:00,
στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, στην.... Ερμούπολη Σύρου, με θέμα:

* Η πορεία του «Καλλικράτη» και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
* Η πορεία των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων στο Νότιο Αιγαίο.
* Τα προβλήματα της καθημερινότητας και οι απαιτούμενες πολιτικές λύσεις.



ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας

Χαράλαμπος Κόκκινος

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Η Μοίρα και το μοιρογνωμόνιο ή “έναν καφέ στο γωνιακό τραπέζι και ένα γιατρό στο τρία”

Το έστειλε το antiparos-blog.blogspot.com
Δυστυχώς αποδεικνύεται και στη μικρή κοινωνία των δύο νησιών μας ότι η μεγάλη μάζα της μεσαίας -κυρίως- τάξης παραμένει με το μέσο της πολίτη ασάλευτο, κοιμώμενο και αδρανή.
Ασάλευτος, σα να ελπίζει ότι αυτός, με τις ακρούλες του και το μεροκάματο ή το μισθουλάκο του θα τη γλιτώσει, δεν θα πληγεί από την οικονομική κρίση.
Κοιμώμενος: ονειρευόμενος ότι δεν θα είναι αυτός που θα στερηθεί των βασικών δικαιωμάτων για μια ευπρεπή ζωή, αλλά ο..... διπλανός του, που ζούσε άσωτα. Δεν θα χρειαστεί γιατρό ούτε ασθενοφόρο -γιατί σε αυτόν θα τύχει τώρα;- και τα παιδιά του δεν θα βιώσουν υποβάθμιση της παιδείας και συνένωση σχολείων και τάξεων, αλλά μόνο τα παιδιά άλλων σχολείων, και εν τέλει ας διαμαρτυρηθούν αυτοί που τους ψηφίσαμε να μας εκπροσωπούν.
Και αδρανής: Πιάσε τώρα ένα καπουτσίνο και φέρε και κανέλα χωριστά - μερακλήδικος.
Η χθεσινή συγκέντρωση για τα προβλήματα της υγείας στα δύο νησιά αφορά προβλήματα που υπάρχουν εδώ και χρόνια, αλλά κανείς δεν τα έβλεπε:


- μόνο τώρα που έλειψε ο παιδίατρος καταλάβαμε ότι ο παράδεισος μας στα δύο πιο χαρισματικά νησιά του κόσμου ίσως και να μην είναι και τόσο ελκυστικός για έναν νεοδιοριζόμενο γιατρό για να έρθει και να υπηρετήσει εδώ.

-μόνο τώρα που τα μπουκαλάκια του μικροβιολογικού μας τέλειωσαν διαπιστώσαμε ότι γεμίσαμε τα τελευταία χρόνια ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια που πρέπει να τους ευχαριστούμε κιόλας για τις υπηρεσίες τους.

-μόνο τώρα, που οι βάρδιες του ΕΚΑΒ δεν “βγαίνουν”, θυμηθήκαμε ότι στον 21ο αιώνα γίνονται πανάκριβες διακομιδές με ψαροκάϊκα, ενώ το υγειονομικό αεροσκάφος αναζητείται.

-μόνο τώρα, που πήραν σύνταξη δυο παιδίατροι, ανακαλύψαμε ότι λείπουν πολλές βασικές ειδικότητες γιατρών σε ένα παρωχημένο οργανόγραμμα που βγήκε τόσο παλιά, τότε που ο Ανδρέας ακόμα δεν γνώριζε τη Λιάνη.........διαβάστε όλο το άρθρο και δείτε αποσπάσματα από την προχθεσινή διαμαρτυρία εξω από το κέντρο υγείας Πάρου στο antiparos-blog.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Η υποδοχή του Πανναξιακού στο λιμάνι

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΟΠΑΠ -ΠΩΣ "ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ" Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΑ BLOGS

Οι διαφημιστές των 500 ευρώ με τις μαγικές συμβάσεις
Τρείς διαφημιστικές εταιρίες μοίρασαν συνολικά (το 2010) 29 εκατομμύρια ευρώ στα ελληνικά Μ.Μ.Ε.
Η αμοιβή των διαφημιστικών εταιριών ;
Πεντακόσια ( 500 !!!) ευρώ τον μήνα.
Αλλά ο ΟΠΑΠ αρνείται να φέρει τις … μαγικές συμβάσεις με αυτές τις διαφημιστικές εταιρίες (των … 500 ευρώ) στην Βουλή.
Πώς λοιπόν μοιράζονται από τον ΟΠΑΠ τα εκατομμύρια που...... οι Έλληνες χάνουν στον τζόγο ;
Δείτε το βίντεο του Αργύρη Ντινόπουλου από την συζήτηση στην Βουλή για τον ΟΠΑΠ.


Tο έστειλε ο Αργύρης Ντινόπουλος
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2011

Στη Βουλή με “βόμβα” το σκάνδαλο Παπακωνσταντίνου

Μία νέα διάσταση στο σκάνδαλο του υπουργού Express Service δίνει με ερώτησή του στην Βουλή ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος και προέρχεται από τον χώρο των εφοριακών.
Με ερώτησή του που κατατέθηκε με αφορμή το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, ο κ. Βρούτσης ερωτά, μεταξύ άλλων. τον υπουργό Οικονομικών εάν τα 27 εκατ. ευρώ ΦΠΑ που έχουν κριθεί ως επιστρεπτέα στην Express Service αν το ποσό αυτό οφείλεται στην επιχείρηση ή στους συνδρομητές της που το κατέβαλαν ως μη όφειλαν!
Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε χτες ως “επιστρεπτέο” - πρέπει να..... επιστραφεί – ΦΠΑ ύψους 27 εκατ. ευρώ παρόλο που δεν έχει γίνει, όπως προκύπτει από την ίδια την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο προβλεπόμενος έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι αυτό προκύπτει με βάση το ότι από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) ορίζεται ότι η οδική βοήθεια έναντι συνδρομής θεωρείται ασφαλιστική υπηρεσία και συνεπώς δεν υπάγεται στον ΦΠΑ.

Και ο εφοριακός στο επάγγελμα κ. Βρούτσης δίνει μία διάσταση - βόμβα με την ερώτησή του: τα χρήματα αυτά να έχουν εισπραχθεί από την εταιρεία του κ. Ραπτόπουλου από τους πελάτες της, να έχουν αποδοθεί στο Δημόσιο και τώρα ο ίδιος να τα ζητάει πίσω! Άραγε, για να τα επιστρέψει στους χιλιάδες πελάτες του που ανυποψίαστοι τα κατέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια και με ποιον τρόπο; - ρωτάμε εμείς;

Αναλυτικότερα, στην ερώτησή του ο κ. Βρούτσης αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» (27.3.2011), διαφαίνεται ότι υπήρξε μεροληπτική και προνομιακή φορολογική μεταχείριση υπέρ συγκεκριμένης επιχείρησης και συγκεκριμένου επιχειρηματία, από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών.

Με ανακοίνωσή του, ο αρμόδιος Υπουργός διαψεύδει το δημοσίευμα και διαβεβαιώνει ότι όλα έγιναν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ωστόσο, προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά σχετικά με την ορθότητα των ισχυρισμών της ανακοίνωσης του Υπουργού.

Επειδή, το θέμα που προκύπτει είναι σοβαρό και πρέπει να δοθούν άμεσα απαντήσεις που να επιβεβαιώνουν την τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Επειδή, με το Ν.2523/1997 περιγράφεται με απόλυτη σαφήνεια η διαδικασία βάση της οποίας δίνεται η δυνατότητα στον Υπουργό να προβαίνει στην άρση δέσμευσης λογαριασμών.

Επειδή, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνονται σκιές.

ΕΡΩΤAΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1. Πόσα οφείλουν σήμερα στο Ελληνικό Δημόσιο, είτε με τη μορφή φόρων (εισοδήματος, ΦΠΑ, μισθωτών υπηρεσιών κ.α.), ασφαλιστικών εισφορών, κάθε μορφής τελών οι κάτωθι εταιρείες: EXPRESS SERVICE, EXPRESS SERVICE A.E., ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ;
2. Ήταν, ο κ. I. Ραπτόπουλος, αυτουργός, συνεργός, συνένοχος ή εκπρόσωπος των εταιρειών αυτών ή είχε ιδιότητα που να προκύπτει από την παράγραφο 2 του άρθρου 14 του Ν.2523/1997, όταν δημιουργήθηκαν οι φορολογικές υποχρεώσεις των ανωτέρω επιχειρήσεων ;
3. Ποιες είναι οι οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου στις παραπάνω επιχειρήσεις και με βάση πια απόφαση ;
4. Σύμφωνα, με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Υπουργός Οικονομικών οφείλονται από το δημόσιο προς την ατομική επιχείρηση 27 εκατ. € από Φ.Π.Α.. Το ποσό αυτό οφείλεται στην επιχείρηση ή στους συνδρομητές της που το κατέβαλλαν ως μη όφειλαν ;
5. Υπήρξε απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για άρση των μέτρων διασφάλισης συμφερόντων του δημοσίου και αν ναι πότε για πιο λόγο ;

Θυμίζουμε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου, αντί ουσιαστικής απάντησης στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα – ούτε και στα έξι αμείλικτα ερωτήματα που διατυπώσαμε εν συνεχεία – προχώρησε σε απειλές για αγωγή, ενώ προσπάθησε να εκφοβίσει το “Πρώτο Θέμα” επισείοντας τον μπαμπούλα του ΣΔΟΕ, θυμίζοντας υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή, των οποίων η τύχη είναι γνωστή…
www.protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Εχθροπάθεια…

Tο έστειλε το eamb-ydrohoos.blogspot.com
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από αυτόν τον ύποπτο νεολογισμό;
Καθημερινά γίνεται πολύς λόγος για τον νέο νόμο Καστανίδη, ο οποίος αφορά την ποινικοποίηση ακόμα και της έκφρασης των Ελλήνων πολιτών, όταν αυτή στρέφεται εναντίον των ξένων. Ανάμεσα στα πολλά, τα οποία έχουν ακουστεί, είναι και ο νεολογισμός "εχθροπάθεια". Άποψή μας είναι —και την καταθέτουμε στο κείμενο αυτό — ότι αυτός ο νέος νομικός όρος είναι πολύ επικίνδυνος.
Ας γνωρίζει ο αναγνώστης ότι ο όρος "εχθροπάθεια" δεν έχει σχέση με τους οικονομικούς μετανάστες, όπως πολλοί λανθασμένα νομίζουν. Η περίπτωση των..... λαθρομεταναστών καλύπτεται από τους νόμους περί ρατσισμού. Πάντα καλυπτόταν από αυτούς τους νόμους και δεν υπήρχε λόγος να καταφύγουν οι νομοθέτες μας σε κακόηχους νεολογισμούς. Οι λαθρομετανάστες είναι πολύ αδύναμοι, για ν' αντιμετωπίζονται ως "εχθροί" και άρα η έννοια της "εχθροπάθειας" δεν εφευρέθηκε γι' αυτούς. Οι λαθρομετανάστες αντιμετωπίζονται περισσότερο ως ένα γενικό πρόβλημα, παρά ως συγκεκριμένα πρόσωπα και πολύ περισσότερο ως εχθροί.
Αυτή η έννοια έχει σχέση μ' εκείνους, οι οποίοι ναι μεν είναι ξένοι, αλλά ταυτόχρονα έχουν και την ισχύ να εμφανίζονται ως εχθροί των Ελλήνων …Ξένοι εχθροί των Ελλήνων μέσα στην ίδια την Ελλάδα, γιατί μέσα στην Ελλάδα θα έχει ισχύ ο νόμος αυτός. Άρα αυτή η έννοια έχει σχέση με τους μελλοντικούς κυρίαρχους της πατρίδας μας και άρα καλύπτει τις μελλοντικές ανάγκες των γερμανικών δυνάμεων κατοχής. Θεωρούμε λοιπόν ως κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι πρόκειται περί "παραγγελιάς" της γερμανικής πρεσβείας. Γιατί; Γιατί, μετά το ξεπούλημα του δημοσίου κεφαλαίου και τη μαζική γερμανική "εισβολή" —που προβλέπεται ότι θ' ακολουθήσει— είναι βέβαιον ότι θα γίνουν ορατά όλα αυτά, τα οποία σήμερα κρύβονται επιμελώς. Είναι βέβαιον ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις.
Όταν, δηλαδή, ο ελληνικός λαός θα βλέπει ότι τα πάντα θα ανήκουν και θα ελέγχονται από τους ξένους, είναι βέβαιον ότι θ' αρχίσει να "φορτώνει". Όταν αυτοί οι ξένοι θα εμφανίζονται να είναι μιας συγκεκριμένης εθνικότητας, είναι βέβαιον ότι θ' αρχίσουν να εκφράζονται απόψεις περί "εχθρών", "κατακτητών", "ιμπεριαλιστών" κλπ.. Πόσο μάλλον όταν αυτοί οι ξένοι είναι οι Γερμανοί. Οι Γερμανοί της Μέρκελ, του Σόιμπλε και βέβαια της βρωμοφυλλάδας με το όνομα Bild …Οι "τίμιοι" Γερμανοί, που με άτιμες Siemens έχουν ρημάξει τα πάντα και όχι μόνον δεν ζητάνε συγνώμη, αλλά μας κατηγορούν κιόλας. Οι "τίμιοι" Γερμανοί, που, όχι μόνον δεν μας έχουν αποζημιώσει για τις παλαιότερες ατιμίες τους, αλλά μας έχουν ήδη "εξευτελίσει" παγκοσμίως ως λαό και μας έχουν εμφανίσει σαν τα λαμόγια και τους τεμπέληδες του Πλανήτη.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η σύγκρουση έχει ήδη ξεκινήσει και απλά κάποιοι ισχυροί προσπαθούν προκαταβολικά να θέσουν τους όρους που τους συμφέρουν. Ο νόμος Καστανίδη αυτήν την ανάγκη των Γερμανών προσπαθεί να εξυπηρετήσει. Προσπαθεί να προλάβει και ν' αποτρέψει κάθε αντιδραστική φωνή στη μελλοντική μαζική "εμφάνισή" τους στην πατρίδα μας. Με αυτόν τον νόμο δίνει το νομικό δικαίωμα στον ξένο κατακτητή να στρέφεται νομικά εναντίον του οποιουδήποτε Έλληνα θα "στρέφει" τους υπόλοιπους Έλληνες εναντίον του. Επειδή οι σύγχρονοι Γερμανοί κατακτητές δεν έχουν όπλα και σφαίρες για να αυτοπροστατεύονται —όπως οι πρόγονοί τους—, φροντίζουν από τώρα οι δωσίλογοι να τους προσφέρουν νομικά "όπλα", προκειμένου να ελέγξουν την ελληνική "αντίσταση" ακόμα και στο λεκτικό επίπεδο............διαβάστε την συνέχεια στο
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_28.html

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ - ΠΛΗΡΗΣ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας έχουν ξεπεράσει και την πιο νοσηρή φαντασία. Ουσιαστικά σήμερα η επιτροπή που πραγματοποίησε κατάληψη τον χώρο έκδοσης εισιτηρίων βρέθηκε μπροστά σε μια απογοητευτική εικόνα. Δεν λειτουργούσε το ακτινολογικό, δεν υπήρχαν εκτός από 2 γιατρούς γενικής ιατρικής και έναν καρδιολόγο γιατροί άλλης ειδικότητας. Δεν υπήρχαν νοσηλευτές, δεν μπορούσαν να γίνου οι περισσότερες μικροβιολογικές εξετάσεις. Το Κέντρο Υγείας ήταν ΑΔΕΙΟ και..... ο κόσμος σήμερα στην Πάρο είχε πλημυρίσει τα ιδιωτικά ιατρεία και ιατρικά κέντρα.! Ένα σύστημα υγείας σε πλήρη κατάρρευση. Ακόμα και οι πιο απαισιόδοξοι μένουν με το στόμα ανοιχτό. Αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση, η επιτροπή αγώνα για την μη πληρωμή των 5 ευρώ, δεν θα έχει κανένα λόγο ύπαρξης γιατί απλά δεν θα υπάρχουν επισκέπτες...
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.
Άλλωστε αν είναι να έρθει πριν στείλει γιατρούς, ειλικρινά ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.

To έστειλε το http://kepparou.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Ανακοίνωση 10ης ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

«Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης» υπεράνω κομμάτων και συνδυασμών ζητά ο Χ Κόκκινος

Στα πλαίσια πρωτοβουλίας για την εκλογή του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης», ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη και σε όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου:
Ενόψει της επαναληπτικής εκλογής του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης», κατά την ερχόμενη συνεδρίαση του..... Περιφερειακού Συμβουλίου στις 30.3.2011, σας καλούμε να συμπορευτείτε στην πρωτοβουλία συναίνεσης και συνεργασίας που αναλαμβάνουμε προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκλογή και να στηριχθεί ο νέος θεσμός.

Πρόθεσή μας είναι η επιλογή ενός προσώπου με την ευρύτερη δυνατή αποδοχή, πέρα από παραταξιακές σκοπιμότητες. Η διαδικασία εκλογής, σύμφωνα με το άρθρο 179 Ν. 3852/2010, επιβάλλει την συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων, έτσι ώστε το πρόσωπο που θα υπηρετήσει το θεσμό να λειτουργεί υπεράνω κομμάτων και συνδυασμών, προς όφελος των πολιτών.

Σας υπενθυμίζουμε ότι κατά την πρώτη ψηφοφορία είχαν θέσει υποψηφιότητα ικανά πρόσωπα με τα οποία δεν πραγματοποιήθηκε συζήτηση, δεν τους δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος να παρουσιάσουν τις θέσεις και τις σκέψεις τους και δεν αναζητήθηκε η απαιτούμενη συναίνεση για την ανάδειξή τους στο αξίωμα Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης.

Λίγες ημέρες πριν τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου και στο θεσμό που υπηρετούμε, παίρνουμε την πρωτοβουλία, πριν τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, να σας καλέσουμε για να αναζητήσουμε από κοινού το καλύτερο δυνατό πρόσωπο που θα υπηρετήσει το νέο θεσμό.

Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο χωρίς περιχαρακώσεις, χωρίς προκαταλήψεις.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Τιμή πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων Παλιάς Αγοράς Χώρας Νάξου

Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων "Φιλοξενία" επαναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της ανισσότητας που υπάρχει στην τιμή ενοικίασης των κοινόχρηστων χώρων της περιοχής της Παλιάς Πόλης Χώρας Νάξου με άλλες περιοχές και ζητάει την επανεξέταση του θέματος.

Προς
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νάξου και..... Μικρών Κυκλάδων

Κ. Φώτιο Μαυρομάτη

Κοινοποίηση:

Αντιδήμαρχο κ. Αργύριο Ανευλαβή

Αντιδήμαρχο κ. Τοτόμη Πρωτονοτάριο

Δημοτική Κοινότητα Χώρας Νάξου

Θέμα: Τιμή πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων Παλαιάς Αγοράς

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 30/1999 απόφαση της 2/1999 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου τα τέλη χρήσης πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων στην περιοχή της παλιάς πόλης (από Πόρτα Γιαλού και προς τα μέσα) αναπροσαρμόστηκαν στο ύψος των 88 ευρώ ανά Μ2. Η απόφαση αυτή παρότι πάρθηκε το 1999 άρχισε να εφαρμόζεται το 2006. Έπειτα από πολλές ενοχλήσεις των επαγγελματιών της συγκεκριμένης περιοχής συναντηθήκαμε μαζί τους και διαπιστώσαμε και εμείς την σωρεία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μέρος των οποίων έχουμε καταθέσει και στις προτάσεις μας προς την Δημοτική Κοινότητα Χώρας Νάξου .

Συγκεκριμένα όμως όσον αφορά το ύψος της τιμής των πεζοδρομίων θέλουμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

* H συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί σημαντικό κομμάτι πλούτου του νησιού μας και της ιστορίας μας γενικότερα. Η σημερινή της εικόνα είναι πραγματικά απογοητευτική αφού τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει για την αναβάθμιση της. Τα συγκεκριμένα ποσά είσπραξης από το Δήμο πρέπει να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα όμως επί σειρά ετών οι επαγγελματίες τίποτα δεν έχουν δει να γίνεται για την περιοχή τους.





* Οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων του κλάδου τους και βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση δεδομένων και των άσχημων ( εισπρακτικά) περασμένων ετών. Οι δανειακές τους οφειλές είναι δυσβάσταχτες και αδυνατούν να πληρώσουν τα ποσά αυτά. Είναι άδικο το μέτρο αυτό αφού άλλοι συνάδελφοι τους σε πιο προνομιακές θέσεις πληρώνουν το 1/3 (29 ευρώ το Μ2).
* Οι επαγγελματίες της περιοχής θα έλεγε κανείς θα πρέπει να επιδοτηθούν αφού καταβάλουν προσπάθειες για την διατήρηση του χώρου και τα καταστήματά τους αποτελούν πόλο έλξης στο εγκαταλειμμένο περιβάλλον του Κάστρου.
* Επιβάλλεται να αποκαταστήσετε μία αδικία που συμβαίνει εις βάρος αυτής της μερίδας των επαγγελματιών που λειτουργούν στην συγκεκριμένη περιοχή και να εξομοιώσετε το ποσό ενοικίασης με το ποσό που απαιτείτε από άλλες περιοχές του Δήμου για την ίδια χρήση .




Έπειτα από όλα τα παραπάνω ζητάμε να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Να επανεξεταστεί το θέμα της τιμής των χώρων στην συγκεκριμένη περιοχή και είμαστε διατεθειμένοι να σας αναπτύξουμε τις απόψεις μας κατά την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό συμβούλιο. Είναι αυτονόητο ότι μέχρι τότε οι επαγγελματίες αρνούνται να πληρώσουν. Περιμένουμε να εξετάσετε το θέμα και να μας ενημερώσετε.

Με σεβασμό

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Ιωάννης Ευαγ. Παπαδόπουλος Ευάγγελος Αθαν. Καραμανής
Αριθμ. πρωτ. 84/2011


Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ – ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Παρακαλούμε να προσέλθετε σε έκτακτη - κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα στις 28 Μαρτίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα: 14.00 με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Λήψη απόφασης για υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του..... έργου «Δίκτυα αποχέτευσης παραλιακών οικισμών και εξωτερικά δίκτυα αποχέτευσης Δ.Δ. Δήμου Νάξου» στο πρόγραμμα Ε.Π.ΠΕΡ. Α.Α. του Υ.ΠΕ.ΚΑ.
2. Έγκριση τευχών δημοπράτησης για την παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για το έργο: «Δίκτυα αποχέτευσης παραλιακών οικισμών και εξωτερικά δίκτυα αποχέτευσης Δ.Δ. Δήμου Νάξου»



Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα καθότι για τα θέματα τα οποία αφορά θα πρέπει ο σχετικός φάκελος να έχει ολοκληρωθεί και αποσταλεί στην αρμόδια αρχή το αργότερο μέχρι 31/03/2011.


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου


Φώτιος Ι. Μαυρομμάτης
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Κυριακή, Μαρτίου 27, 2011

Θρίαμβος του Παναξιακού ΑΟΝ Κέρδισε 3-0 τον Φοίνικα Σύρου(βίντεο)

64 μόλις λεπτά χρειάστηκαν για να κάμψει ο Πανναξιακός την αντίσταση του αξιόμαχου Φοίνικα Σύρου με 3 - 0 σετ και να στεφθεί πανάξια πρωταθλητής Κυκλάδων.
Τα κορίτσια του Μπάμπη Καλογιαννίδη ξεκίνησαν μουδιασμένα το παιχνίδι και στην αρχή του πρώτου σετ βρέθηκαν πίσω στο σκορ 7- 2. Με τις παροτρύνσεις όμως των φιλάθλων που γέμισαν σήμερα το γήπεδο και τις φωνές του προπονητή τους δεν άργησαν να βρουν τον ρυθμό τους και να καθαρίσουν το σετ 25 -19
Στο δεύτερο σετ ο Φοίνικας ήταν πιο ανταγωνιστικός απείλησε μάλιστα με αξιώσεις όταν προς το τέλος κατάφερε να μειώσει σε 24 -23 αναγκάζοντας τον προπονητή του Πανναξιακού να πάρει 2 τάιμ άουτ. Εκεί μέτρησε η εμπειρία της Ξερικού, με ένα όμορφο πλασέ τέλειωσε το σετ και έγειρε την ψυχολογία προς την πλευρά της ομάδας της. Μετά και από το δεύτερο χαμένο σετ ο Φοίνικας άρχισε σιγά σιγά να συμβιβάζεται με την ιδέα της ήττας. Στο τρίτο και τελευταίο σετ του....... αγώνα δεν μπόρεσε να αντισταθεί στις αφινιασμένες Αμαζόνες του Πανναξιακού που έκαναν ότι ήθελαν μέσα στο παρκέ(25-17) .
Η Αναστασία Ξερικού ήταν αναμφισβήτητα το πρόσωπο του αγώνα. Έδωσε μαγικές πάσες, πήρε πόντους ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτούργησε και σαν δεύτερος προπονητής μεσα στο παρκέ. Έδινε εντολές και συμβούλευε τις νεαρές αθλήτριες στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. Το ταλέντο και η τεράστια εμπειρία της έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού.
Αιχμή του δόρατος για μια ακόμα φορά η Έλενα Γκορτσιανουκ, τρομερές οι Σέργη ,Φραγκίσκου, Αξαοπούλου, Καπαρέλη, συγκινητική η Σαρρή που έπαιξε τραυματίας από το πρώτο σετ.
Συγκλονιστική ήταν σήμερα η παρουσία του κόσμου που δημιούργησε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα στις εξέδρες και δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να εμψυχώνει τις αθλήτριες.
Τον αγώνα παρακολούθησε επίσης από κοντά και ο Δήμαρχος κ. Μαργαρίτης, ο οποίος αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού συνεχάρη την διοίκηση τον προπονητή και τις αθλήτριες για την τεράστια επιτυχία τους.
Ο πρόεδρος των πρωταθλητών κ. Μανόλης Βαθρακοκοίλης δήλωσε στο "naxosfan":
"Είμαι πολύ ευτυχισμένος γιατί οι κόποι και οι θυσίες μιας ολόκληρης χρονιάς πιάνουν τόπο. Όπως σας είχα δηλώσει και από την αρχή της σεζόν η διοίκηση του ΑΟΝ Πανναξιακός είχε θέσει πολύ υψηλούς στόχους. Κάναμε μια τεράστια προσπάθεια και δαπανήσαμε αρκετά χρήματα για μεταγραφές αλλά τώρα αισθανόμαστε δικαιωμένοι .
Δεν σταματάμε όμως εδώ. Το Ναξιώτικο βόλεϋ έχει παρόν και μέλλον αλλά τώρα δεν νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να τα πούμε αυτά.
Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή κ. Καλογιαννίδη για την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει και στις αθλήτριες μας που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν σ' αυτήν την επιτυχία
Τους συνεργάτες μου, τους ανθρώπους της διοίκησης, τον κόσμο που ήταν σήμερα καταπληκτικός και τα τοπικά ΜΜΕ και blogs που είναι πάντα δίπλα μας και προβάλουν τις ομάδες μας."

Τα σετ: 25-19 (σε 15 λεπτά), 25-23 (σε 24 λεπτά) και 25-17 (σε 25 λεπτά)

Πανναξιακός (Καλογιαννίδης): Σέργη, Καπαρέλη, Βασιλάκη, Φάρκωνα, Ξερικού, Λιανοπούλου, Σκούνα, Σαρρή, Απειρανθίτου, Αξαοπούλου, Φραγκίσκου
Φοίνικας Σύρου (Μαντάς): Βαμβακούση, Ρούσου Μ. Καλποξύλου, Τσαπαλά, Δερμιτζάκη, Πρίντεζη, Μουστάκα, Ρούσου Γ., Αργυριάδου, Κάμπαξη, Νομικού, Ρούσου Ελ.

Δείτε τον τελευταίο πόντο του αγώνα και τους τους πανηγυρισμούς των αθλητριών και των φιλάθλων του Πανναξιακού







Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share