Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2011

Εκλογές και… νέο “κούρεμα”!

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Δυστυχώς η Ελλάδα έχει απολέσει, μετά το διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου στο Καστελόριζο, το δικαίωμα στην εθνική αυτοδιάθεση. Με πρακτικό αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά πιθανό, τις πραγματικές εξελίξεις για το μέλλον του τόπου να τις πληροφορούμαστε… από το εξωτερικό.
Όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τις εκτιμήσεις που δημοσιοποίησε η JP Morgan, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα θα βρεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα κάτω από ένα κύκλο πιέσεων για έξοδο από την ευρωζώνη, ως απόρροια της....... αδυναμίας της Αθήνας να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης, και να υπερβεί τη σημερινή βαθιά κρίση.

Η JP Morgan ωστόσο προχωρεί ένα βήμα παραπέρα, και προβλέπει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο, εντός δηλαδή της προθεσμίας στην οποία συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί που αποφάσισαν τη συγκρότηση κυβέρνησης διακομματικής συμμετοχής, υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Παράλληλα, διατυπώνει την εκτίμηση ότι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σε ποσοστό 50%, που προβλέπεται από τη Συμφωνία των Βρυξελλών της 27ης Οκτωβρίου, δεν θα αποδειχθεί επαρκές για τη χώρα μας, και θα κριθεί σκόπιμη μια νέα, γενναία απομείωση του χρέους.

Την τελευταία εξέλιξη η JP Morgan την προσδιορίζει για το διάστημα μετά τις εκλογές του Φεβρουαρίου, προκειμένου να υπάρχει μια νέα κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, η οποία θα αναλάβει να διαπραγματευτεί τις επιμέρους λεπτομέρειες του «κουρέματος».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :