Πέμπτη, Δεκεμβρίου 15, 2011

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων απαιτεί από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το ποσό των 2.778.501,72 ευρώ.

Λάβαμε σήμερα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έγγραφη πρόσκληση οφειλής ποσού 2.778.501,72 ευρώ. Κατά τους δανειστές, αυτό αφορά σε υποχρέωση του Δήμου προς το ΤΠκΔ κατά τα διαχειριστικά έτη 1995-2003.
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της απαίτησης αφορά σε επιστροφή χρέους προς το ΤΠκΔ, που είχε δώσει το ΤΠκΔ, σαν πιστωτικό υπόλοιπο, στον πρώην Δήμο Νάξου τον μήνα Μάιο του 2000, ήτοι ποσό 1.274.676,67 ευρώ και στον πρώην Δήμο Δρυμαλίας το Σεπτέμβριο του 2003, ήτοι ποσό 537.209,55 ευρώ. Συνολικά 1.811.886,22 ευρώ.
Θεωρούμε ότι αυτός ο τρόπος άσκησης δημόσιας διαχείρισης, δηλαδή να χορηγείς καταρχήν στο Δήμο πιστωτικό υπόλοιπο και μετά από δέκα χρόνια να ανατρέπεις τα δεδομένα, να ζητάς πίσω τα χρήματα και να........... προσδιορίζεις επιπλέον οφειλή 966.615,50 ευρώ, δηλαδή συνολικά 2.778.501,72 ευρώ, ξεφεύγει από κάθε έννοια χρηστής διοίκησης και δημόσιας διαχείρισης. Τούτο αγγίζει τα όρια της πολιτικής ανηθικότητας, αν αφορά πολιτικά πρόσωπα, ενώ έχει να κάνει με κακοδιαχείριση σε επίπεδο διοικητικών οργάνων.

Ως δημοτική αρχή που εκπροσωπούμε τον μεγαλύτερο πολυνησιακό Δήμο των Κυκλάδων, με τα ακανθώδη και δυσεπίλυτα προβλήματα που καθημερινά ανακύπτουν στην άσκηση του δημοτικού μας έργου, είμαστε αντίθετοι σ’ αυτήν την απαίτηση, που ξαφνικά μάς προκύπτει από το παρελθόν, χωρίς μάλιστα τη δική μας συμμετοχή στον έλεγχο των στοιχείων. Το μέτρο τούτο θεωρούμε ότι είναι άδικο, επαχθές και αντισυμβατικό με οποιαδήποτε έννοια δημόσιας διαχείρισης. Είναι δε και αντιδημοκρατικό το να καλείται μια νέα δημοτική αρχή να πληρώσει τα «σπασμένα» μιας άλλης εποχής.

Μετά από αυτό, ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων καλεί την Οικονομική Επιθεώρηση του Υπουργείου Οικονομικών και την όμοια του Υπουργείου Εσωτερικών, που είναι τα καθ’ ύλην αρμόδια όργανα ελέγχου των δημοσίων διαχειρίσεων, να προβούν σε άμεσο έλεγχο των διαχειριστικών περιόδων του Δήμου και των Κοινοτήτων για τα έτη 1989 έως 2003, στον διαχειριστικό έλεγχο των πρώην Κοινοτήτων Δονούσας, Σχοινούσας, Ηρακλειάς και Κουφονησίων από το 1989 έως το 2010, καθώς και στον έλεγχο των προσωρινών στοιχείων, βάσει των οποίων το ΤΠκΔ παρέδωσε στον πρώην Δήμο Νάξου, το 2000, το ποσό των 1.274.676,67 ευρώ και στον πρώην Δήμο Δρυμαλίας, το 2003, το ποσό των 537.209,55 ευρώ, τα οποία ζητεί σήμερα να του επιστρέψουμε.

Παράλληλα, διατηρούμε το δικαίωμα να ορίσουμε ορκωτούς λογιστές για έλεγχο των απολογισμών και των λογιστικών στοιχείων όλων των επίμαχων περιόδων που προσδιορίζουν την οφειλή, ενώ διεκδικούμε δικαστικά κάθε έννομο συμφέρον που αφορά το Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Σήμερα, σε εποχή μεγάλης δοκιμασίας για το λαό και τους δημότες μας, είναι επιτακτική ανάγκη και δημοκρατικό δικαίωμα του δημότη της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων να χυθεί άπλετο φως σ’ αυτήν την περίοδο κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας των δημοτικών μας πραγμάτων και να αναζητηθούν οι αρχιτέκτονες αυτής της πολιτικής, που σήμερα επιμελώς καλλιεργείται να πιστωθεί σε βάρος της παρούσας δημοτικής αρχής.



Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΝΕΒΛΑΒΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

5 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

΄΄Η ΜΟΥΜΝΙΑ΄΄

Ανώνυμος είπε...

moumnia filaraki pou tous vriskoun kai mas toys emfanizoun ,freskovgalmenous apo nafthalini

Ανώνυμος είπε...

να τον ντυσετε τις αποκριες γι αυτο μπορει να ειναι ικανος

Ανώνυμος είπε...

megale megale arxoda , to zisame kai ayto na se doume adidimarxo ti allo tha doume

Ανώνυμος είπε...

κουρασμενε υπαλληλε δου εχεις φαει εκει τα νιατα σου εχεις κατακουραστει να φανταστεις σε πληρωνε ο Ελληνικος λαος για να μεταφερεις επιπλα και να πουλας σερβαδες και κρεβατια στο μαγαζι σου αν σε ειδε ποτε κανεις στο γραφειο σου ηταν μονο αν χρειαζοσουν καμια δουλεια για το μαγαζι σου