Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2011

Η 6η δόση έρχεται. Και το Μνημόνιο ΙΙ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Δεν χρειάστηκε τελικά να περιμένουμε επτά αγωνιώδεις ημέρες, μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup της 29ης Οκτωβρίου, για να μάθουμε αν οι εταίροι και δανειστές της Ελλάδας θα παραμέριζαν τις… τυπικότητες, και θα έδιναν την έγκρισή τους για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου.
Μετά τη σημερινή εθνική υπέρβαση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έστειλε στις Βρυξέλλες (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), τη Φρανκφούρτη (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και την Ουάσινγκτον (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) κοινή επιστολή αναφορικά με........ τις εδώ και καιρό διατυπωμένες δεσμεύσεις του για την υλοποίηση της Συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου, αναφορικά με το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, η Καγκελαρία και το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων εξέπεμψαν τα ίδια… χαρμόσυνα μηνύματα.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φυσικά, δεν μετακινείται από τις θέσεις του, όπως τις είχε διατυπώσει και στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφρεντ Μαρτένς. Ενώ, η αφήγηση της πραγματικότητας την οποία επιλέγει, στέλνει το μήνυμα ότι δεν σκοπεύει να το βάλει κάτω, αλλά θα διεκδικήσει μια άλλη πολιτική, προκειμένου να καταστεί εφικτό το φρενάρισμα της ύφεσης.

Παρά τη μη αλλαγή στάσης του Αντώνη Σαμαρά ωστόσο, Μέρκελ και Σαρκοζί έσπευσαν να δηλώσουν την ικανοποίησή τους. Επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι το θρίλερ διαρκείας που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα, δεν ήταν κάτι περισσότερο από… άσκηση νεύρων.

Πλέον, άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για την έγκριση της εκταμίευσης της 6ης δόσης. Που είναι και η τελευταία του Μνημονίου Ι. Η επόμενη, στις αρχές του νέου έτους, δεν θα είναι η 7η, αλλά η 1η. Του… Μνημονίου ΙΙ.
Από www.statesmen.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :