Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ

Ο ξεσηκωμός του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο, κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης. Χάλασε τα σχέδια της δικτατορίας να μεταμφιεστεί με την κυβέρνηση Μαρκεζίνη, κατέδειξε την αντίθεση του λαού και σήμανε την αρχή του τέλους της.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου :
* ήταν πράξη κόντρα στη νομιμότητα της αστικής εξουσίας με τη συγκεκριμένη πολιτική μορφή της, τη δικτατορία και............ των νόμων της.
* ήταν πράξη ανυπακοής και απειθαρχίας στο καθεστώς της.
* απέδειξε πως κανένας αντιδραστικός μηχανισμός όσο και αν εμφανίζεται παντοδύναμος και αιώνιος, δεν μπορεί να αναμετρηθεί με την υπεροχή, τη γιγαντιαία δύναμη του οργανωμένου και ταξικά προσανατολισμένου εργατικού – λαϊκού κινήματος.
* αποδεικνύει πως κάθε μορφή δικτατορίας του κεφαλαίου, της αστικής τάξης, με όποια μορφή πολιτεύματος κι αν εμφανίζεται είναι ιστορικά ξεπερασμένη, όπως είναι ξεπερασμένο το σύστημα της ταξικής εκμετάλλευσης.

Ο αιφνιδιασμός του λαϊκού κινήματος τότε, παρά τις προειδοποιήσεις του παράνομου μηχανισμού του ΚΚΕ, και η αδυναμία να αντιτάξει ισχυρή αντίσταση ώστε να ματαιώσει την επιβολή της δικτατορίας, αποδεικνύει:

* ότι είναι αδήριτη ανάγκη για το λαό, προκειμένου να αντιμετωπίζει και να ματαιώνει αντιδραστικά σχέδια σε βάρος του, να είναι οπλισμένος με ένα οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, που έχει σταθερά στο στόχαστρό του την εξουσία των μονοπωλίων,
* ότι είναι αναντικατάστατη δύναμη για την εργατική τάξη και το λαό οι ισχυρές οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Η ηρωική στάση χιλιάδων κομμουνιστών και κομμουνιστριών, μελών και οπαδών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στην ανάκριση, στα βασανιστήρια και στα στρατοδικεία, στις φυλακές και τις εξορίες, τροφοδότησε την ηθική και ιδεολογική ανάταση του κινήματος, την πάλη ενάντια στη δικτατορία.

Σήμερα που την βαθιά κρίση της πλουτοκρατίας βάζουν να την πληρώνουν οι λαοί, στη χώρα μας οι προγραμματικές δηλώσεις της “νέας” κυβέρνησης- της άκρως εχθρικής συμμαχίας ενάντια στο λαό των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των ιδεολογικών απογόνων του δικτάτορα Μεταξά και των βασανιστών της Μακρονήσου, των προβοκατόρων του ΛΑ.Ο.Σ-., επιβεβαιώνουν τη στρατηγική ταύτιση των αστικών κομμάτων.

* Οδηγούν στο ακόμα χειρότερο σφαγείο όσα λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει, με τη δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια χρεοκοπίας. Φέρνουν νέα μέτρα, ακόμη πιο αβάσταχτα για το λαό.
* Μιλούν για συναίνεση εννοώντας υποταγή του λαού, το χτύπημα του λαϊκού κινήματος.

Στόχος τους:

* να επιβάλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου της Ελλάδας και των άλλων κρατών - μελών της ΕΕ και, σε συνθήκες κρίσης και ανταγωνισμού, να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες των αστών,
* να εμποδίσουν τη ριζοσπαστικοποίηση του λαού και τη συμπόρευσή του με το ΚΚΕ.

Ο λαός να απορρίψει τους εκβιασμούς, τις απειλές των κομμάτων και των μηχανισμών που υπηρετούν το καπιταλιστικό σύστημα,να ξεμπερδεύει με τις αυταπάτες και τα ιδεολογήματα των κομμάτων του«ευρωμονόδρομου» και με τα λεγόμενα πατριωτικά ή αντιμνημονιακά μέτωπα. Όλα αυτά είναι παγίδες και αφοπλίζουν το εργατικό λαϊκό κίνημα.



Το μήνυμα του Πολυτεχνείου στις σημερινές συνθήκες είναι:

* Ο λαός να ανατρέψει τη νέα κυβέρνηση όσο γίνεται πιο γρήγορα.
* Ο αγώνας για τα προβλήματα να συνδεθεί με την πάλη ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής, μαχητικά, με απεργίες, συλλαλητήρια, άλλες μορφές πάλης.
* Λαϊκή οργάνωση παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας.
* Και οι λαϊκές δυνάμεις από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να συμπορευτούν τώρα με το ΚΚΕ.
* Αντεπίθεση για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και της εξουσίας των μονοπωλίων.
* Αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία που θα διαγράψει το χρέος μονομερώς.




...απ' τα τσακάλια δε γλυτώνεις μ' εφκές ή παρακάλια

Κ. Βάρναλης

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :