Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2011

Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΤΙΜΑΕΙ ΤΟΝ ΜΥΚΟΝΙΑΤΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΚΑΛΕΡΓΗ με αφορμή το βιβλίο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ.

Μια εκδήλωση μνήμης και τιμής στο έργο ενός σπουδαίου Μυκονιάτη ζωγράφου, του Χριστόδουλου Καλέργη, του οποίου η εργογραφία καλύπτει την περίοδο 1698 – 1740, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 20:00, στο “Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο” της Μυκόνου.
Η εκδήλωση, η οποία γίνεται με αφορμή την έκδοση του ιστορικού λευκώματος του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ με τίτλο “Χριστόδουλος Καλέργης, ένας περιπλανώμενος ζωγράφος εκ “νήσου Μικόνου”, έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Πουσαίος και ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Αθανάσιος Μέγας – Κουσαθανάς.
Για τον αγιογράφο Χριστόδουλο Καλέργη και το..... βιβλίο θα μιλήσουν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος, ο φιλολόγος παλαιογράφος κ. Αγαμέμνων Τσελίκας και ο συγγραφέας του βιβλίου και κυκλαδίτης κ. Γιώργος Ανωμερίτης. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Μιχάλης Ασημομύτης.

Πριν από την εκδήλωση, από 18.00 έως 19.00, θα μπορεί κανείς να επισκεφθεί και να θαυμάσει τις δύο δεσποτικές εικόνες του Χριστόδουλου Καλέργη στον Άγιο Νικόλαο του Αγέρα στην παραλία.

Πληροφορίες για το βιβλίο στο www.militos.gr.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :