Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2011

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ: «Δεν θα βάλουμε λουκέτο στο άθλημα»

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης μίλησε στο volleynews.gr για το πως οδηγήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας στην αναστολή των πρωταθλημάτων, για τις μελλοντικές του κινήσεις, για το ενδεχόμενο Γενικής Συνέλευσης, για τα εναλλακτικά πλάνα ενώ στένει και μήνυμα στην κοινότητα του βόλεϊ...
«Λάβαμε αυτή την οδυνηρή απόφαση μετά τα όσα δραματικά ειπώθηκαν στην συνεδρίαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής παρουσία όλων των προέδρων των ομοσπονδιών. Από την ΕΟΠΕ ήμουν εγώ και ο ΓΓ Παναγιώτης Σιδέρης. Ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής μας ανακοίνωσε πως για το 2011 θα εισπράξουμε το 67,5% του προϋπολογισμού των 3εκ. Ευρώ ο οποίος θυμίζω πως ήδη ήταν κουτσουρεμένος. Δηλαδή, θα πάρουμε 2εκ. Ευρώ. Με δεδομένο πως....... έχουμε εισπράξει το1,5 εκ. Ευρώ μας απομένουν 500.000 που απομένουν δεν φτάνουν ούτε για τις τρέχουσες ανάγκες. Μετά από αυτά συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή η οποία πήρε αναγκαστικά αυτή την δυσάρεστη απόφαση της αναστολής των πρωταθλημάτων».
Επομένως, η απόφαση δεν έχει άμεση σχέση με τα 3,5εκ Ευρώ των Ολυμπιακών Έργων...

«Οχι, δεν έχει σχέση κι αυτό πρέπει να το τονίσουμε. Από μέρα σε μέρα περιμένουμε την εκταμίευση των 3,5 εκ. Ευρώ. Ακόμα και αυτά να πάρουμε τα μισά θα δοθούν στους εργολάβους και τα υπόλοιπα θα φύγουν σε παλαιότερες υποχρεώσεις. Θα πάρουμε μία ανάσα αλλά δεν θα λύσουν το οικονομικό πρόβλημα. Το πρόβλημα θα παραμείνει και για αυτό θα πρέπει να βρούμε άμεσες λύσεις».

Η απόφαση της αναστολής αφορά και την ΕΣΑΠ με την Βόλεϊ Λιγκ;

«Θα έχω σε λίγη ώρα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρο. Δεν μπορώ να επιβάλω τίποτα στην ΕΣΑΠ. Δεν γνωρίζω τι θα κάνει η ΕΣΑΠ. Η Λίγκα έχει αυτονομία αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι ξεχωριστό από το ελληνικό βόλεϊ».

Θα καλέσετε Γενική Συνέλευση των σωματείων;

«Είναι κάτι που το σκέφτομαι σοβαρά. Θα το αξιολογήσουμε μετά τις εξελίξεις των επόμενων ημερών και ειδικά εάν πρέπει να αποφασίσουμε σημαντικές περικοπές».

Θα γίνει έκτακτο ΔΣ;

«Η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ έχει οριστεί για τις 8-9 Οκτωβρίου. Μέχρι τότε θα αποφασίζει η Εκτελεστική Επιτροπή. Είμαστε σε συνεχή επαφή με όλα τα μέλη του ΔΣ, τις Ενώσεις και τις Τοπικές Επιτροπές».

Είναι πιθανό να μπει οριστικό λουκέτο στο άθλημα;

«Δεν θέλω να σκέφτομαι τέτοιο σενάριο. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Είμαι στην ηγεσία της ΕΟΠΕ για να βγάλω το άθλημα από την κρίση. Οι συγκυρίες είναι αρνητικές. Το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε καταρρέει, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να κρατήσουμε ζωντανό το άθλημα. Περνάμε δύσκολες καταστάσεις ως άθλημα και ως χώρα. Βιώνουμε την κρίση ο καθένας ξεχωριστά. Όταν θα έρθει η στιγμή να παραδώσω το άθλημα θα το έχω φτάσει εκεί που θέλω και εκεί που ονειρεύομαι».

Ποιες κινήσεις θα κάνετε τις επόμενες ημέρες;

«Αποφασίσαμε την αναστολή των πρωταθλημάτων σε αυτή τη χρονική στιγμή για να προλάβουμε την έναρξη των πρωταθλημάτων Μακεδονίας, ΕΠΕΣΘ και ΕΣΠΑΑΑ. Πρέπει να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση. Θα πρέπει να αλλάξουμε άμεσα όλο τον αγωνιστικό προγραμματισμό. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Οι δαπάνες δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες από τα έξοδα. Θα ενημερωθούν όλοι οι παράγοντες, ενώ περιμένουμε και μία


ύστατη προσπάθεια από ».

Η κλήρωση της Α1 γυναικών θα γίνει στις 30 του μήνα;

«Η κλήρωση θα γίνει κανονικά».

Σας κατηγορούν πως δεν έχετε κάνει τίποτα για να αποτρέψετε την αναστολή των πρωταθλημάτων. Τι απαντάτε;

«Έχουμε κάνει πολλά, αλλά μέσα σε αυτή την κρίση που βιώνουμε δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν πρωτοβουλίες και κυρίως να δημοσιοποιηθούν».

Έχετε λάβει μέτρα για εναλλακτικό αγωνιστικό πλάνο;

«Έχουμε και πλάνο Β και πλάνο C αλλά δεν θέλω να προκαταλάβω τίποτα. Δεν είναι σωστό και φρόνιμο να δημοσιοποιήσω κάτι. Χρειαζόμαστε αποφάσεις με ηρεμία».

Τι μήνυμα στέλνετε στα σωματεία, στους αθλητές, στους διαιτητές και στους προπονητές;

«Μπορεί να γκρεμίζονται τα πάντα γύρω μας αλλά πρέπει να αντέξουμε και να σώσουμε το σπίτι μας και το άθλημα μας. Περνάμε και θα περάσουμε δύσκολα αλλά έχουμε υποχρέωση να σταθούμε όρθιοι. Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε και πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Μπροστά σε αυτή την λαίλαπα δεν υπάρχουν διαφορές. Πρέπει να δείξουμε τη δύναμη μας και την αντοχή μας και κυρίως να μείνουμε ο ένας δίπλα στον άλλον».

http://www.volleynews.gr/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=7863&Itemid=199




Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :