Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ Πτωχεύουν το λαό για να σώσουν το κεφάλαιο

Κυβέρνηση και τρόικα αδίστακτα και με σχέδιο ολοκληρώνουν το αποτρόπαιο έργο εξόντωσης των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων για να περιορίσουν τις ζημιές των συσσωρευμένων κεφαλαίων της πλουτοκρατίας από τη δρομολογούμενη χρεοκοπία και για να διασφαλίσουν την αυριανή τους κερδοφορία. Αν ο λαός χάσει το θάρρος του μπροστά στους εκβιασμούς και τις απειλές τους, αν δεν ξεμπερδέψει τώρα με τα ψέματα και τις αυταπάτες των κομμάτων του συστήματος, δεν θα χάσει μόνο πολλά, αλλά θα τα χάσει όλα. Θα του πάρουν ό,τι με αγώνες και θυσίες κέρδισαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας.
Και το ακόμα χειρότερο: Θα καταδικάσουν τα παιδιά και....... τα εγγόνια μας να ζήσουν μια ζωή χωρίς δικαιώματα, χωρίς ανθρωπιά, στην απόγνωση μιας απίστευτης βαρβαρότητας, της στυγνής εκμετάλλευσης και των αιματηρών πολέμων που προωθούν στην περιοχή. Ο,τι χάνει ο λαός σήμερα, και όσο υπάρχει ο καπιταλισμός, χάνεται για πάντα. Το ζήτημα σήμερα είναι: 'Η θα σωθεί ο λαός, ή τα μονοπώλια, ο καπιταλισμός. Για να σωθούν τα εργατικά λαϊκά στρώματα χρειάζεται πάλη για να βγουν από τη φτώχεια και την ανασφάλεια, που τους καταδικάζουν οριστικά οι δυνάμεις του συστήματος.

Το νέο κύμα μέτρων για το υπόλοιπο του 2011, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προβλέπει:

Το αφορολόγητο όριο μειώνεται στα 5.000 ευρώ.
Εισάγεται από τον επόμενο μήνα το λεγόμενο νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο σε δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα, ΔΕΚΟ.
Πέφτει τσεκούρι σε όλες τις συντάξεις πάνω από τα 1.200 ευρώ
Τιμωρούνται όσοι συνταξιούχοι είναι κάτω των 55 χρόνων
Νομιμοποιείται η πρόταση της ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία
Επιταχύνονται οι διαρθρωτικές ανατροπές (ιδιωτικοποιήσεις, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, κατάργηση οργανισμών δημοσίου).
Προωθείται το λεγόμενο «εθνικό φορολογικό σύστημα» το οποίο οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων.
Το χαράτσια πάνω στη λαϊκή κατοικία, αυτά που μαζεύουν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα, επεκτείνονται και πέρα από το 2015, δηλαδή και μετά το σημερινό «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα».
Στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος υπάρχουν «αταξινόμητα μέτρα» με ποσοτικό στόχο ύψους 1,6 δισ. ευρώ, τα οποία σκοπεύουν να εξειδικεύσουν με νεότερες αποφάσεις τους.
Όλα τα παραπάνω αφορούν μόνο τους τρεις μήνες που απομένουν μέχρι τα τέλη του 2011. Δίπλα σ' αυτά αναμένονται:

Συρρίκνωση ή κατάργηση στις ήδη πετσοκομμένες «φοροελαφρύνσεις» των λαϊκών νοικοκυριών, όπως δαπάνες για νοίκια, φροντιστήρια παιδιών, στεγαστικά δάνεια κ.ά.
Εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης ανάμεσα στο πετρέλαιο θέρμανσης των νοικοκυριών με το κίνησης
Νέας κοπής αντικειμενικά κριτήρια, σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων.
Αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα, προκειμένου να ανεβάσουν προς τα πάνω το χαράτσι που εισπράττουν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ κ.ά.
Μείωση των συντάξεων και του ΟΓΑ από την 1η Γενάρη του 2012.
Παραπέρα καρατόμηση και όλων των επικουρικών συντάξεων για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, επίσης και των αναπηρικών συντάξεων.
Δραστικές περικοπές στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων .
Πετσόκομμα της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
Στην απελπιστική κατάσταση που δημιουργούν για τα λαϊκά νοικοκυριά, η αχτίδα του φωτός ξεπροβάλλει στο ταξικό κίνημα, στην οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή και απειθαρχία απέναντι στις ορέξεις των καπιταλιστών, για το μόνο που τους πρέπει να εισπράξουν: Τη μαζική άρνηση να τους πληρώσουμε τα χαράτσια, αυτά που ήδη στέλνουν, αυτά που ανακοίνωσαν μόλις την περασμένη βδομάδα, αυτά που ετοιμάζονται να ξεφουρνίσουν στις επόμενες μέρες και ώρες.


Το ΠΑΜΕ καλεί την Πέμπτη 29/9 και ώρα 6 μ.μ. στην πλατεία Παλ. Δημαρχείου, τον κόσμο και τους μαζικούς φορείς να διατρανώσουν την αντίθεση τους στα νέα φοροληστρικά χαράτσια που κυβέρνηση και τρόικα μας επιβάλουν.


ΠΑΜΕ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΑΞΟΥ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :