Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2011

Η κυβέρνηση αδιαφορεί επιδεικτικά για τις φωνές και τις διαμαρτυρίες των επιχειρήσεων του τουρισμού και της εστίασης

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ενώ σε λίγες μέρες ξεκινάει η εφαρμογή της επαχθούς φορολόγησης με 23% στο χώρο της εστίασης, η Κυβέρνηση δείχνει να παραμένει αμετανόητη και προσηλωμένη στην εξοντωτική υπερφορολόγηση και αύξηση κατά 156% (από 9% σε 23%) του ΦΠΑ.
Επιδεικτικά αδιαφορεί για τις φωνές και τις διαμαρτυρίες των επιχειρήσεων του τουρισμού και της εστίασης, που προβλέπουν τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή αυτού του μέτρου. Συνέπειες όπως, νέα λουκέτα σε επιχειρήσεις, επιπλέον διόγκωση της ανεργίας και μείωση της ανταγωνιστικότητας του........ τουριστικού εθνικού μας προϊόντος.

Έτσι αποδεικνύεται έμπρακτα ότι όλες μέχρι σήμερα οι εξαγγελίες περί κατάργησης ή μη εφαρμογής του μέτρου, δεν ήταν παρά μόνο έωλες και παραπλανητικές υποσχέσεις.

Τη στιγμή που καταρρέουν τα έσοδα ο Υπουργός Οικονομικών χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τις αδυναμίες του φοροεισπρακτικού μηχανισμού προβαίνει σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τον προκάτοχό του για την τοποθέτηση ημετέρων προϊσταμένων σε συγκεκριμένες ΔΟΥ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το χθεσινό φιάσκο ανακοίνωσης συγκριτικών αποτελεσμάτων από την Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων για τις 34 μεγαλύτερες ΔΟΥ που αποσύρθηκε άρον άρον».






Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :