Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2011

"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να μετατρέψει την Ελλάδα σε πρωταθλήτρια χώρα σε φόρους στην Ευρώπη"

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τα αποτελέσματα της έρευνας της Παγκόσμιας Τράπεζας και της International Finance Corp για το κύμα φυγής των επιχειρήσεων από την Ελλάδα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Τα αποτελέσματα της έρευνας της Παγκόσμιας Τράπεζας και της International Finance Corp, επιβεβαιώνουν απόλυτα αυτό που εδώ και αρκετό καιρό λέει η Νέα Δημοκρατία για την επανεκκίνηση της οικονομίας και στo.............. οποίo, δυστυχώς, προκλητικά “κωφεύει” η κυβέρνηση.

Την ώρα που η εγχώρια αγορά πιάνει “πάτο”, εξαιτίας της φορολογικής καταιγίδας που έχει εξαπολύσει το οικονομικό επιτελείο, περισσότερες από 2.000 ελληνικές επιχειρήσεις -το 40% μόνο φέτος- μετανάστευσαν στη γειτονική Βουλγαρία, αναζητώντας ένα ασφαλές και ευνοϊκό φορολογικό καταφύγιο.

Αυτό το κύμα φυγής, οφείλεται στον χαμηλό φορολογικό συντελεστή του 10%, που ισχύει στη γειτονική μας χώρα, καθώς και στους χαμηλότερους συντελεστές που ισχύουν στις υπόλοιπες όμορες χώρες -σε σχέση με την Ελλάδα όπου το ποσοστό περιγράφεται στο 45%. Γεγονός, που αποτελεί ισχυρό κίνητρο για τις επιχειρήσεις απέναντι στο επαχθές και πολυδαίδαλο Ελληνικό Φορολογικό Σύστημα.

Η αλόγιστη και πρωτοφανής φοροεπιδρομή των τελευταίων 2 ετών, έχει οδηγήσει στον αφανισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας, καθώς χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο μέχρι το τέλος του έτους, ενώ πολλές ακόμη οδηγούνται στην «ξενιτιά» αναζητώντας “σανίδα σωτηρίας”.

Τελικά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάτι κατάφερε. Να μετατρέψει την Ελλάδα σε πρωταθλήτρια χώρα σε φόρους στην Ευρώπη και σε τόπο εχθρικό για επενδύσεις».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

allos edimos kyrios pou kanei orexi kai etoimazei tin koutala tou ekeini tis fasoladas pou gemizei to piato me ti mia

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΕΙ ΦΑΣΟΛΑΔΑ... ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

η δημαρχαρα μας δεν ζει φιλοι μου σε αλλο νησι.
ζει στον κοσμο του.
διαβαστε προσεκτικα το συγχαρητηριο μηνυμα του. ειναι το παραμιλητο ενος υπνοβατη.
καντε ησυχια μην τον ξυπνησουμε!