Τετάρτη, Αυγούστου 24, 2011

Ανακοίνωση του Βουλευτή ΔΗ.ΣΥ. ν. Ηρακλείου, Λ. Αυγενάκη για τις κυβερνητικές παλινωδίες στην αύξηση του Φ.Π.Α. στην εστίαση

«Οι ασκήσεις επί χάρτου του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης εις βάρος του ιδιωτικού τομέα συνεχίζονται. Με πρωτοφανή προχειρότητα, χωρίς σαφές σχέδιο και προγραμματισμό, ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών δεν έχει ακόμα αποφασίσει για τον τρόπο εφαρμογής της αύξησης του Φ.Π.Α. προϊόντων και υπηρεσιών από 1η Σεπτεμβρίου από 13% στο 23%. Προτείνει μάλιστα τη καθιέρωση «εσωτερικού» και «εξωτερικού» ΦΠΑ στον χώρο της εστίασης, γεγονός που θα ενισχύσει μονομερώς την ανταγωνιστικότητα συγκεκριμένων επιχειρήσεων, ενώ για τις υπόλοιπες θα έχει πολύ αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις, ενώ θα πλήξει περαιτέρω τον ιδιωτικό τομέα, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτόν.
Είναι δεδομένο ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης οφείλει να επανεξετάσει και να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση για την........... αύξηση δέκα μονάδων του Φ.Π.Α. προϊόντων και υπηρεσιών. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να εφαρμόσει «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στον τουριστικό-επισιτιστικό κλάδο. Αντίθετα, πιο θετικό οικονομικό αποτέλεσμα θα έχει η μείωση των φορολογικών συντελεστών με την ταυτόχρονη εφαρμογή αυστηρών ελέγχων για την είσπραξή των έμμεσων φόρων.


Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να επιμένει στην εσφαλμένη πολιτική της υψηλής φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά να καταβάλλει ουσιαστικές προσπάθειες για την πάταξη της φοροδιαφυγής στους έμμεσους φόρους και τον περιορισμό των δαπανών. Η περαιτέρω πίεση του ιδιωτικού τομέα καταδικάζει κάθε υγιή προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας μας».








Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :