Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2011

Το άγνωστο παρασκήνιο που «γέννησε» τη νέα κυβέρνηση

Τα γεγονότα της Τετάρτης με τους χιλιάδες Έλληνες στους δρόμους, η κίνηση Λιάνη και η αποτυχία της δήθεν συναινετικής πολιτικής, έκαναν τον Γιώργο Παπανδρέου να καταλάβει ότι είχε φθάσει το τέλος της εποχής των «κηπουρών» και της παρεούλας από το γυμναστήριο.
Ο λαός ζητούσε «εδώ και τώρα» αποχώρηση της κυβέρνησης, ο διεθνής Τύπος και οι οίκοι αξιολόγησης έβαζαν την Ελλάδα στα «σκουπίδια» της διεθνούς κοινότητας, οι οργισμένες φωνές μέσα στο ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή ακόμα και στην κυβέρνηση πλήθαιναν.
Έπρεπε να αλλάξει κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου για να επιβιώσει πολιτικά.
Η πρώτη προσπάθεια ξεκίνησε με.............. κάποιες εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες, προκειμένου να μπουν στην κυβέρνηση.

Λουκάς Παπαδήμος, Προβόπουλος, Νανόπουλος, Δασκαλόπουλος ήταν μερικά ονόματα που δέχθηκαν τα πρώτα τηλεφωνήματα της Ρεγγίνας Βάρτζελη.

Σε όσους απευθύνθηκε, εισέπραξε μια κάθετη άρνηση, οπότε ο Παπανδρέου ήταν αναγκασμένος να στραφεί στο κόμμα του και να δώσει έδαφος σε πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έχουν περάσει από κυβερνητικές θέσεις.

Αγκάθι Νο 1 ο Θόδωρος Πάγκαλος. Ο Παπανδρέου φοβόταν την αντίδραση του ευέξαπτου αντιπροέδρου του εάν τον έβγαζε από το κυβερνητικό σχήμα και έτσι τον διατήρησε ως πρώτο αντιπρόεδρο, σε μια θέση όμως ουσιαστικά νεκρή, αφού το συντονιστικό έργο στην κυβέρνηση αναλαμβάνει ήδη μια κυβερνητική επιτροπή.

Ο δεύτερος στόχος Παπανδρέου ήταν να αποδυναμώσει το κίνημα διαμαρτυρίας μέσα στην κοινοβουλευτική του ομάδα, που έπαιρνε πλέον σεισμικές διαστάσεις, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη θέση του ως πρωθυπουργός.

Χθες το μεσημέρι ξεκίνησε μια σειρά επαφών με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παραμέρισε εντελώς τους «μαθητευόμενος μάγους» που είχε κουβαλήσει από το υπουργείο Εξωτερικών και προχώρησε σε ρεαλιστικές συναλλαγές με τα στελέχη επιπέδου Σκανδαλίδη, Διαμαντοπούλου, Παπουτσή, Χρυσοχοϊδη και άλλους.

Μαζί τους συμφώνησε ποια υπουργεία επιθυμούσε ο καθένας και το αντάλλαγμα ήταν να καθησυχάσουν και να σβήσουν τις φωνές των διαμαρτυρόμενων μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Μετά από απίστευτες καραμπόλες και δεκάδες τηλεφωνήματα μεταξύ των ενδιαφερομένων, φθάσαμε στο αποτέλεσμα δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ήταν έτοιμοι χθες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Φλωρίδη (Πάρις Κουκουλόπουλος και Κώστας Σπηλιόπουλος) να μπουν στο κυβερνητικό σχήμα
Αναγνώστης από www.newsbomb.gr/
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :