Τρίτη, Ιουνίου 28, 2011

Συμμετοχή Μαζικής Εστίασης Νάξου στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις κατά την διαδικασία συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στην Ολομέλεια της Βουλής, εκφράζοντας την αντίθεσή του στα νέα σκληρά μέτρα που προβλέπεται να επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση ασφυξίας που επικρατεί στην αγορά και στην κοινωνία γενικότερα.
Τα μέτρα που επιβάλλονται, για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους της χώρας, καταργούν καταρχάς τον ίδιο τον λόγο για τον οποίο ζητήθηκε βοήθεια, δηλαδή την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας ενώ ταυτόχρονα τα μέχρι στιγμής αρνητικά αποτελέσματα των πολιτικών της Tρόικα δεν μπορούν να........ είναι αιτιολογικό για την επιβολή νέων πιο σκληρών από αυτά που έχουν ήδη επιβληθεί.

Το ότι 1 στα 3 μικρά καταστήματα κινδυνεύει με λουκέτο, δεν είναι μόνο ζήτημα της κρίσης, αλλά και αποτέλεσμα αυτών των επιλογών.

Το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι επίσης ζήτημα πολιτικής.

Το ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες άνεργοι δεν προσμετρούνται στους ανέργους γιατί δεν καταγράφονται στον ΟΑΕΔ, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.

Η αύξηση της ανεργίας, ως η χειρότερη μορφή κοινωνικού αποκλεισμού είναι και αυτή αποτέλεσμα αυτών των επιλογών.

Το ότι η λύση που επιλέγεται σε όλα αυτά είναι οι περισσότεροι φόροι σε μικρές επιχειρήσεις και μισθωτούς δεν είναι μόνο αναποτελεσματικό, είναι κοινωνικά και οικονομικά επικίνδυνο και άδικο. Υπονομεύει κάθε προοπτική ελπίδας. Αντί για αύξηση των εσόδων θα έχουμε μείωση και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις θα κατεβάσουν ρολά.

«Είναι πρωταρχικό για τις Κυβερνήσεις να λαμβάνουν υπόψη τις πιθανές κοινωνικές επιπτώσεις των πολιτικών που εφαρμόζουν», αναφέρει στην ετήσια έκθεση του ο ΟΗΕ και καλεί τις Κυβερνήσεις «να αντιδράσουν με σύνεση στις πιέσεις που δέχονται υπέρ της δημοσιονομικής σταθερότητας και υιοθέτησης μέτρων λιτότητας, αν δεν θέλουν να ρισκάρουν την ανάκαμψη της οικονομίας τους».

Καλούμε την Κυβέρνηση και την Τρόικα να επανεξετάσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και όχι της ύφεσης και όλους τους μικρούς επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες να αντιδράσουν ενάντια στην κυρίαρχη ευρωπαϊκή πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Ιωάννης Ευαγ. Παπαδόπουλος Ευάγγελος Αθαν. Καραμανής
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

μου φαινεται οτι σας τρωει η μυτη σας!!!! αντι να βγαζετε το σκασμο προκαλειτε τους κατακλεμένους ανεγκεφαλα. βρε ουστ στο διαολο