Δευτέρα, Μαΐου 30, 2011

Περιοδεία Π. Ρήγα και σύσκεψη στην Αχαΐα

Ο Υφυπουργός, Παναγιώτης Ρήγας, ενημέρωσε τους φορείς της Αχαΐας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου, υπό τον Πρωθυπουργό, στα Καλάβρυτα.
«Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας απλοποιεί περαιτέρω τις διαδικασίες υλοποίησης των έργων και δράσεων των ΠΕΠ και στηρίζει μέσω της τεχνικής βοήθειας τους φορείς υλοποίησης των προγραμμάτων (Δήμους και Περιφέρειες), προκειμένου να υπάρξει ταχύτερη και βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ», αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και...... Ανταγωνιστικότητας, Παναγιώτης Ρήγας, στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου, στα Καλάβρυτα, με την παρουσία του Πρωθυπουργού, στελεχών της Κυβέρνησης και εκπροσώπων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Δυτικής Ελλάδας και των φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Στα πλαίσια της τοποθέτησης, του ο Υφυπουργός ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από το Υπουργείο, με στόχο τη βελτίωση του Επενδυτικού περιβάλλοντος και την ανακοπή της υφεσιακής πορείας της Οικονομίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην έναρξη λειτουργιάς του Νέου Επενδυτικού Νόμου και του νέου ταμείου ΕΤΕΑΝ. Στην ενεργοποίηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την τόνωση της ρευστότητας, καθώς και στην έναρξη λειτουργίας -από το μεθεπόμενο μήνα- του ειδικού καθεστώτος του Επενδυτικού Νόμου για τη στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας με το ποσό των 150 εκατ. ευρώ, για το 2011. «Η ίδρυση και λειτουργία της “υπηρεσίας μιας στάσης” για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και η απλοποίηση της αδειοδότησης των μεταποιητικών επιχειρήσεων, καθώς και των τεχνικών επαγγελμάτων, αποτελούν ουσιαστικό βήμα μείωσης της γραφειοκρατίας και του κόστους για την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας» τόνισε ο Υφυπουργός Παναγιώτης Ρήγας.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΔΩΣΕ ΡΗΓΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΠΑΤΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ!

Ανώνυμος είπε...

περιοδειες και αρχιδιες!

Ανώνυμος είπε...

kolopasokia mas xekoliasate

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ? ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ... ΚΥΚΛΑΔΙΤΗΣ.