Κυριακή, Μαρτίου 06, 2011

To Καρναβάλι της Νάξου!!!

Μετά από 10 περίπου χρόνια απραξίας, οι κάτοικοι της Νάξου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μαγικό καρναβάλι και δεν την άφησαν να πάει χαμένη.
Με σύμμαχο τον καλό καιρό χιλιάδες άνθρωποι, απ' όλο το νησί, κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης για να παρακολουθήσουν την σημερινή ανεπανάληπτη αποκριάτικη παρέλαση. Η σημερινή γιορτή ήταν το επιστέγασμα των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων και η τελευταία πράξη ενός εκπληκτικού αποκριάτικου τριημέρου, Μεθυδότια, λαμπαδηφορίες, παρέλαση αρμάτων. Τα περισσότερα θέματα ήταν εμπνευσμένα από την τοπική επικαιρότητα, την οικονομική κρίση της Ελλάδας, το ΔΝΤ, τα σκάνδαλα των κομμάτων και φυσικά τον μεγάλο καρνάβαλο της ζωής μας, Γ.Α.Π.
Οι λέξεις και τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψει κανείς τα συναισθήματα και τις εμπειρίες που βίωσαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού το τριήμερο της τελευταίας αποκριάς στη Νάξο.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτών των εκδηλώσεων, στους εκατοντάδες αφανείς ήρωες, μικρούς και μεγάλους, που δούλεψαν ακούραστα όλες αυτές τις μέρες για να δώσουν σάρκα και οστά σ' αυτά τα δρώμενα
Αύριο, αν το επιτρέψει ο καιρός, έχει σειρά το..... πέταγμα του χαρταετού, σε πολλά χωριά θα εορταστεί η καθαρή Δευτέρα με ζωντανή μουσική(τσαμπουνες, βιολιά), χορό, νηστίσιμους μεζέδες και μπόλικο κρασί.















Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

33 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΑΒΛΙ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

ναι χαλαλι που γ@μηθηκαμε 2 ωρες να περιμενουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ολα ηταν υπεροχα
Μπραβο σε ολους
Συνεχιστε ετσι και στο μελλον ολοι μαζι για το καλο του νησιου.

Ανώνυμος είπε...

φιλε μου σπυρο μπραβο .μπραβο και στους συν αξιους.τα καταφερατε.ηταν το καρναβαλι καταπληκτικο.και του χρονου.

Ανώνυμος είπε...

Στην Νάξο των πολλών παραδοσιακών εθίμων επικράτησε η Καμβύσιος αισθητική. Δυστυχώς ο Φαλλός πάνω στο Άρμα επισκίασε τους κουδουνάτους, τους κορδελάτους και τους φουστανελλάδες. Πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουν καρναβαλική παρέλαση, την διαφορά στις εκδηλώσεις, όμως, την κάνουν τα γνήσια έθιμα του λαού ενός τόπου. Είναι κρίμα στην Νάξο της παράδοσης και του πολιστισμού να δίδονται 15.000€ για τέτοια άρματα

Ανώνυμος είπε...

μη γραφεις τετοια πραγματα και ανακριβειες.γινεται φανερο οτι εχεις προβλημα με την ομαδα που εκανε οτι μπορουσε..

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΚΑΤΗΛΕΙΜΕΝΟΣ!!ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ρε καραγκιοζη των 7.44 γυρνας ολα τα blog με το ιδιο ανυποστατο σχολιο..εγω συμετειχα σε μια ομαδα και βαλαμε ολοι απο 10 ευρω και με αυτα τα χρημματα κατεβηκαμε.με τα ψεματα(απο θεμα κοστους) και με τη διαθεση μιας ομαδας ανθρωπων που γαμηθηκαν στη δουλεια ανιδιοτελως εγινε τεραστιο κεφι ξεδωσε ο κοσμος και ξεφυγαμε απο τη μουχλα προηγουμενων ετων και ολα αυτα μες τη κριση.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥς ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ....ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ανώνυμος είπε...

re file 7.44 asta ,gireyeta.mpravo sas.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραγκιόζης των 7:44 μάλλον ότι του μπήκε το καβλί στο0ν κώλο και κάνει έτσι!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σαρακοαστιανο.
οποιος πεινα βλεπει ψωλές κι οποιος διψά πηγαδια
κι εμας τα πορτοφολια μας εχουνε μεινει άδια.
κι ηρθανε και του δημου μας, οι μασκαροφαλοι μας
δε φταινε φτοι μα η ξερη κι αχρηστη κεφαλη μας

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα συν άξιοι και Καλή Σαρακοστή. Μπράβο σε όσους δούλεψαν για το καρναβάλι. Όσο για τους...γκρινίαρηδες, ας αφήσουν τις προσωπικές εμπάθειες για τον υπόλοιπο χρόνο.
"Ο τοξοτης"

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ?
ΕΔΩ ΜΑΣ ΓΑΜΑΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΤΟ ΚΑΒΛΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ?

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΖΟΥΝ ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ όλοι αυτοί που εργάστηκαν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΟΣ για αυτό που ζήσαμε από τα Χριστούγεννα και μετά. Αυτοί τώρα που το πρόβλημα τους είναι αν το γραφείο τους ως αντιπολίτευση είναι στην Χώρα ή το Χαλκί ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΗΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ άσχετα το που είναι το γραφείο τους.

Ανώνυμος είπε...

Το δημοτικό συμβούλιο διέθεσε 15.000€ για τις εκδηλώσεις της αποκριάς μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Αν και τα μέλη των ομάδων πλήρωσαν και 10€ για να συμμετέχουν θα πρέπει το θέμα να διευκρινηστεί.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που γράφει για Καμβύσια αισθητική του καρναβαλιού, λόγω του καβλιού που εμφανίστηκε, πρέπει να έχει τον αρπάξει, για να είναι τόσο σίγουρος!!!

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι σε όλους καλή Σαρακοστή. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του φετινού Καρναβαλιού .Οι παραπάνω φίλοι που γράφουν διάφορα πρέπει να κάνουν και την δική τους αυτοκριτική. Ας μην είμαστε μίζεροι,να είμαστε μεγαλόκαρδοι, ο τόπος μας χρειάζεται όλους. Κώστας Στυλ. Παγώνης ( καρναβαλιστής απο την εποχή του Πολιτιστικού)

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΑΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΔΕΧΕΣΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ.
ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΤΟΝ ΚΑΜ-ΒΥΣΗ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΦΕ ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ?

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!!

Ανώνυμος είπε...

οπως καλα θα ακουσες κακοβουλε εγκριθηκαν 13.000ευρω απο τον δημο.για ολο τον δημο και τις μικρες κυκλαδες.οταν περυσι ξοδευτικαν 19.000 και δεν εγινε απολυτως τιποτα .μπραβο στους συντελεστες ,ντροπη σε σενα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΛΕΣ ΕΣΥ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΙΚΕ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΟ ΑΛΥΚΟ(2.000) ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ.. ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΕΣ?

ΕΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.

ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΜΑΓΝΗΤΟΦΟΝΙΜΕΝΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΚΑΜΒΥΣΗ ΠΕΡΥΣΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ?
ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΑΛΥΚΟ?

ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

re paidia ta persina lefta dikaiologoude!fagame astako garides karavidakia me mavra makaronia aaaa kai min xexasw sto telos eixe xaviari me sabania!!eno aditheta fetos ftwxologia krasi xyma elitsa paximadi kai stis 3 ekdilwseis tis xwras!oute sovlaki den valane ta kouvardopaida fetos...

Ανώνυμος είπε...

παιδια σταματηστε να τσακωνεστε.οι εκδηλωσεις απο μονες τους δεν συγκρινονται και οποιος τις συγκρινει ειναι το λιγοτερο κομπλεξικος η'εχει βγαλει του δημοτικο με το ζορι!!το τραπεζι που μπορει να ειναι και ωραιο βεβαιως,δεν ειναι πολιτιστικο γεγονος ουτε στοχος για ενα σοβαρο πολιτιστικο οργανισμο.. αλλα ακομα και ετσι με τσαμπα φαγητο δηλ,αποτυχια τα 2000 ατομα..

Ανώνυμος είπε...

Αν κάτι διαφορετικό έχει να επιδείξει η Νάξος τις απόκριες, αυτό είναι στα χωριά της. Χοιροσφάγια, κορδελάτοι, κουδουνάτοι, λεβέντες, μοσκαράδες γνήσια συμμετοχικά γλέντια που κρατούν αιώνες. Αυτά πρέπει να προβληθούν προς τα έξω. Αυτά είναι η ψυχή μας. Δύσκολα θα βρείς άλλη περιοχή της Ελλάδας να έχει τέτοιο πλούτο τις Απόκριες και μάλιστα με σμιλεμένο στο χρόνο διονυσιακό χαραχτήρα. Εκεί που δεν υπάρχουν τέτοια έθιμα αντιγράφουν από ξένους πολιτισμούς. Εμείς ΕΧΟΥΜΕ !!! θα ήταν λοιπόν σωστό η όντως πλούσια ενεργητικότητα των παιδιών της συναξίας να διοχετεύεται σε δράσεις που έχουν να κάνουν με τον τοπικό πολιτισμό αντί να αντιγράφουν κακέκτυπα άλλων. Πάτρα δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ. Νάξος όμως είμαστε και πρέπει να παραμείνουμε !!! ΠΡΟΣΟΧΗ. Δεν μειώνω την προσφορά των παιδιών που δούλεψαν όντως πολύ ούτε προσφέρονται όλα τα θέματα - ειδικά αυτά του πολιτισμού - για συμπολίτευση ή αντιπολίτευση. Μη πέφτετε σε τέτοιο τρυπάκι. Τη Νάξο μας σκεφτείτε.

Ανώνυμος είπε...

http://www.livevideo.com/video/3EC1A42EE0944CB99DF5FE9911E0B7A0/p-o-n-.aspx

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τρώγεστε ρε...όλο γκρίνια κάποιοι και ζήλια κάποιοι άλλοι...ποτε θα μάθουμε να εκτιμούμε την συλλογική προσπάθεια...την ανιδιοτελή προσφορά??? αν δεν αντιλαμβανόμαστε ούτε τώρα που η Έλλαδα βαλτώνει ότι μόνον αυτές οι αξίες θα μας σώσουν τότε είμαστε άξιοι αυτής της μίζερης χώρας και να πάψουμε να διαμαρτυρόμαστε!

naxosaeroclub είπε...

ΜΠΡΑΒΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΜΑΣ.
Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ.
ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΤΟ ΓΕΛΙΟ, ΤΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ, ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ, ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΗ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΗΤΑΝ ΝΕΚΡΑ.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ, ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ.
ΜΑΚΑΡΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΤΥΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως που υπήρχαν και οι Αποκριές των χωριών γιατί αν μέναμε με τους κάθε λογής ¨καρνάβαλους¨ της Χώρας θα ξεχνούσαμε από που είμαστε !!!

Ανώνυμος είπε...

τι να γινει βρε παιδια ,κρεμαστε μας επειδη μας αρεσουν τα δρωμενα της χωρας .ελπιζουμε να καθιερωθουν.

Ανώνυμος είπε...

ακουστε λιγο.τα εθιμα και τη παραδοση μας στα χωρια παντα τα υποστηριζουμε.δεν ειμαστε απο τη Ζυριχη,απο χωρια ειμαστε ολοι και τα λατρευουμε..ουτε πατρα γιναμε.ειναι η σατυρα και η διασκεδαση ξενοφερτα?ΟΧΙ.ολα βεβαια ειναι σχετικα.πολιτισμος ειναι να πηγαινουμε και ενα βημα μπροστα, χωρις βεβαια να ξεχναμε την ιστορικη μας διαδρομη.εξαλλου υπαρχουν και αλλα "παιδια"στα χωρια που μπορουν να δραστηριοποιηθουν εκει.η χωρα ηταν νεκρη και επρεπε να αναστηθει.. μπραβο λοιπον στα παιδια αυτα.και να πω και κατι αλλο που διαβασα περι κριτικης.απο κρητικη μεγαλε και απο λογια εχουμε χορτασει για αυτο τραβα και γαμ..ου..(μηπως εισαι απο τους "προηγουμενους επιτυχιμενους"η μηπως η' απο τους καινουριους τους απραγους?)

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρέψου μικρέ των 4.17, σκέψου σοβαρά και σταμάτα να βρίζεις όταν λείπουν τα επιχειρήματά σου. κατάλαβε ότι η κριτική είναι δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός και για οτιδήποτε και δεν εντάσσεται πάντα στο δίπολο συμπολίτευσης ή αντιπολίτευσης. Ενεργητικότητα υπάρχει και όρεξη για δουλειά υπάρχει από τη νεολαία του νησιού μας. Αυτό το απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τα παιδιά που συμετείχαν και είναι τι πιο ελπιδοφόρο μήνυμα. Το ζήτημα γι΄αυτούς που λαμβάνουν την κεντρική ευθύνη και καλά κάνουν, είναι προς ποια κατεύθυνση σπαταλούν αυτή την ενεργητικότητα και με ποιο στόχο για τον τόπο μας. Εκεί είναι η κριτική και πουθενά αλλού. Κατάλαβε το .

Ανώνυμος είπε...

Ξεκολλάτε το μυαλό σας από της πικρίες τα λάθη και την αδιαφορία που εξελίχθηκε σε ανικανότητα τα προηγούμενα χρόνια. Άλλωστε ακόμη και της εκδηλώσεις, στα εγκαταλελειμμένα τόσα χρόνια χωριά, δεν στηρίξατε και τώρα περίτρανα τάχα μου τάχα μου θυμηθήκατε. Αντιπολίτευση στείρα κακόβουλη εγκάθετη εγωκεντρική είναι αυτό που κάνετε και αυτό που βαρέθηκε ο λαός της Νάξου και σας κατέταξε εκεί, όσο για το ποσοστό που μάταια προσπαθείτε να πείσετε, ακόμα και τον εαυτό σας, ότι εκπροσωπείτε, δεν είναι δικό σας αλλά παράγωγο απειλών, διορισμών και εξαναγκασμών υφαρπαγής ψήφου από τους πολιτικούς σας, που ο κόσμος έχει πάρει πια με της πέτρες, και ένα μέρος της παλιάς παράταξης σας που και αυτή ακόμα αλλάζει, και θα σας αφήσει πίσω, χωρίς να το πάρετε χαμπάρι. Καλημέρα και πάντα επιτυχίες στην Συν Ναξία .

Ανώνυμος είπε...

γεια χαρα και απο μενα .. ειμαι ενασ απο τα ατομα που βοηθησαν στο φετινο καρναβαλι μπορει λιγο αλλα συνεσφερα και γω .. κανεισ δεν υποχρεωσε κανενα να παρακολουθησει τα δρομενα στη χωρα σ' οποιον δεν αρεσε μπορουσε απλα να φυγει .. εγινε μια πολυ καλη δουλεια απο ολα τα παιδια και μπραβο μας .. του χρονου σιγουρα θα υπαρχουν περισσοτερεσ συμμετοχες και θα ειναι και καλυτερα οργανωμενο ... συχαριτηρια και παλι σε ολουσ !!!!

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.