Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2011

Τιμή πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων Παλιάς Αγοράς Χώρας Νάξου

Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων "Φιλοξενία" επαναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της ανισσότητας που υπάρχει στην τιμή ενοικίασης των κοινόχρηστων χώρων της περιοχής της Παλιάς Πόλης Χώρας Νάξου με άλλες περιοχές και ζητάει την επανεξέταση του θέματος.

Προς
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νάξου και..... Μικρών Κυκλάδων

Κ. Φώτιο Μαυρομάτη

Κοινοποίηση:

Αντιδήμαρχο κ. Αργύριο Ανευλαβή

Αντιδήμαρχο κ. Τοτόμη Πρωτονοτάριο

Δημοτική Κοινότητα Χώρας Νάξου

Θέμα: Τιμή πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων Παλαιάς Αγοράς

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 30/1999 απόφαση της 2/1999 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου τα τέλη χρήσης πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων στην περιοχή της παλιάς πόλης (από Πόρτα Γιαλού και προς τα μέσα) αναπροσαρμόστηκαν στο ύψος των 88 ευρώ ανά Μ2. Η απόφαση αυτή παρότι πάρθηκε το 1999 άρχισε να εφαρμόζεται το 2006. Έπειτα από πολλές ενοχλήσεις των επαγγελματιών της συγκεκριμένης περιοχής συναντηθήκαμε μαζί τους και διαπιστώσαμε και εμείς την σωρεία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μέρος των οποίων έχουμε καταθέσει και στις προτάσεις μας προς την Δημοτική Κοινότητα Χώρας Νάξου .

Συγκεκριμένα όμως όσον αφορά το ύψος της τιμής των πεζοδρομίων θέλουμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

* H συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί σημαντικό κομμάτι πλούτου του νησιού μας και της ιστορίας μας γενικότερα. Η σημερινή της εικόνα είναι πραγματικά απογοητευτική αφού τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει για την αναβάθμιση της. Τα συγκεκριμένα ποσά είσπραξης από το Δήμο πρέπει να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα όμως επί σειρά ετών οι επαγγελματίες τίποτα δεν έχουν δει να γίνεται για την περιοχή τους.





* Οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων του κλάδου τους και βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση δεδομένων και των άσχημων ( εισπρακτικά) περασμένων ετών. Οι δανειακές τους οφειλές είναι δυσβάσταχτες και αδυνατούν να πληρώσουν τα ποσά αυτά. Είναι άδικο το μέτρο αυτό αφού άλλοι συνάδελφοι τους σε πιο προνομιακές θέσεις πληρώνουν το 1/3 (29 ευρώ το Μ2).
* Οι επαγγελματίες της περιοχής θα έλεγε κανείς θα πρέπει να επιδοτηθούν αφού καταβάλουν προσπάθειες για την διατήρηση του χώρου και τα καταστήματά τους αποτελούν πόλο έλξης στο εγκαταλειμμένο περιβάλλον του Κάστρου.
* Επιβάλλεται να αποκαταστήσετε μία αδικία που συμβαίνει εις βάρος αυτής της μερίδας των επαγγελματιών που λειτουργούν στην συγκεκριμένη περιοχή και να εξομοιώσετε το ποσό ενοικίασης με το ποσό που απαιτείτε από άλλες περιοχές του Δήμου για την ίδια χρήση .




Έπειτα από όλα τα παραπάνω ζητάμε να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Να επανεξεταστεί το θέμα της τιμής των χώρων στην συγκεκριμένη περιοχή και είμαστε διατεθειμένοι να σας αναπτύξουμε τις απόψεις μας κατά την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό συμβούλιο. Είναι αυτονόητο ότι μέχρι τότε οι επαγγελματίες αρνούνται να πληρώσουν. Περιμένουμε να εξετάσετε το θέμα και να μας ενημερώσετε.

Με σεβασμό

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Ιωάννης Ευαγ. Παπαδόπουλος Ευάγγελος Αθαν. Καραμανής
Αριθμ. πρωτ. 84/2011


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :