Πέμπτη, Μαρτίου 24, 2011

Μήνυμα Π. Ρήγα για την παγκόσμια ημέρα θεάτρου

Το θέατρο ως πνευματικό δημιούργημα είναι έμπνευση και γέννημα της Ελλάδας. Η πρωτοποριακή αυτή έκφραση τέχνης λειτούργησε, πολύ ορθά, ως σχολείο από τους αρχαίους Έλληνες και μάλιστα υποχρεωτικής σχεδόν παρακολούθησης, αφού μέσω χορηγιών λαμβάνονταν μέριμνα να «διδάσκονται» ακόμα και οι άποροι τα θεατρικά έργα.
Η διαχρονικότητα του Θεάτρου και η μεγάλη αξία και.... προσφορά του στον άνθρωπο είναι η ικανότητά του να ανανεώνεται, να βρίσκει νέους τρόπους έκφρασης, να δίνει ζωντανή μαρτυρία και να ασκεί κριτική για όλα τα σημαντικά θέματα κάθε εποχής. Ο θεατρικός λόγος μπορεί να είναι αυστηρός αλλά και ανθρώπινος, λυρικός αλλά και δραματικός, κωμικός αλλά και καταγγελτικός, οξύς αλλά και λυτρωτικός. Συμβουλεύει, δίνει λύσεις, αποδεικνύει την οικουμενικότητα της ανθρώπινης σκέψης και δυνατότητας.

Μας γεμίζει, λοιπόν, χαρά και ικανοποίηση το γεγονός ότι με μεγάλη ζέση αναπτύσσεται η θεατρική δραστηριότητα στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, κυρίως με τους ερασιτεχνικούς θιάσους. Άλλωστε, το Αιγαίο είναι ο χώρος που, αναλογικά, παρατηρείται η ύπαρξη των περισσοτέρων Αρχαίων Θεάτρων.

Ο Υφυπουργός

Παναγιώτης Ρήγας
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

αντε ρε θεατρο

Arkoleon είπε...

Έτσι και πατήσει το ρεμάλι στην Νάξο τότε θα δεί τι σημαίνει "Θέατρο του Παραλόγου", έτσι να του πείτε του Ταγματασφαλίτη Γερμανοτσολιά όλα εσείς τα πράσινα παπαγαλάκια που παρακολουθείτε το παρόν ιστολόγιο!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΑΝΗΚΕΙ, ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ ΜΗΝΥΜΑ?

Ανώνυμος είπε...

τα θεατρα οι πολιτικοι εχουν την τιμητικη τους