Τετάρτη, Μαρτίου 02, 2011

Διαμαρτυρία ΟΝΑΣ για τον αποκλεισμό της από τον Πολιτιστικό Οργανισμό

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.ΝΑ.Σ, λαμβάνοντας υπόψη την χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας για τη συγκρότηση του Πολιτιστικού του Οργανισμού του, διαμαρτύρεται έντονα για το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η πρόταση μας για συμμετοχή στο υπό σύσταση Νομικό Πρόσωπο είχε υποβληθεί πολλές φορές προφορικώς αλλά και γραπτώς προς τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, και διατυπώθηκε ως αίτημα σε κάθε δημόσια εκδήλωση μας, παρουσία εκπροσώπων της..... Δημοτικής αρχής .

Η Ο.ΝΑ.Σ. έχει να επιδείξει στο παρελθόν αλλά και σήμερα, πλούσιο έργο στον πολιτιστικό τομέα μέσα από τις ιδέες της και τη διοργάνωση αξιόλογων πολιτιστικών εκδηλώσεων στο νησί και την Αθήνα με κύριο χαρακτηριστικό τους την αντιπροσωπευτικότητα και την ποιότητα στηριζόμενη πάντα και εκμεταλλευόμενη το ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό του νησιού μας σε κάθε επίπεδο (τρανό παράδειγμα η υψηλού επιπέδου εκδήλωση του περσινού καλοκαιριού με τίτλο ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ που απέσπασε από όλους τις καλύτερες κριτικές ) . Κατέχει πλέον και τη τεχνογνωσία για την επίτευξη του τελικού στόχου και την παραγωγή εκδηλώσεων υψηλού ποιοτικού επιπέδου, εκδηλώσεων που έχει τόση ανάγκη το νησί μας και για τους συμπατριώτες μας αλλά και για τη στοχευμένη προβολή του εντός και εκτός της χώρας.

Ενδεικτικά για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο προτείναμε τη συνδιοργάνωση δύο σημαντικών καλοκαιρινών εκδηλώσεων :

α) Την διοργάνωση τον Αύγουστο μεγάλης μουσικής εκδήλωσης στον κάμπο της Τραγαίας με πιθανό τίτλο ¨ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ¨ και θέμα τη σύνδεση των θρησκευτικών βυζαντινών μουσικών δρόμων ( μακάμια ) με τη νησιώτικη μουσική με στόχο την ανάδειξη της διαχρονικής ενότητας του Αιγαιακού χώρου μέσα και από τη μουσική.

β) Την συνδιοργάνωση - μετά από πρόταση της προς την Ομοσπονδία μας - και με την ΕΡΤ, μίας ή δύο βραδινών μουσικών εκδηλώσεων με προσκεκλημένους τους πλέον αντιπροσωπευτικούς βιολάτορες από όλα τα νησιά των Κυκλάδων τον Ιούλιο. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσα από τη διεθνή συχνότητα της ΕΡΑ και το διαδίκτυο σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Με την υποβολή του αιτήματος για συμμετοχή στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου μας, κάναμε πράξη την δημόσια δέσμευση μας για εποικοδομητική συνεργασία και με τη νέα δημοτική αρχή, αλλά και εκφράσαμε την κοινή επιθυμία των απόδημων συμπατριωτών μας για προσφορά μέσα από θεσμούς στο νησί μας και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα του Πολιτισμού.

Παρόλα αυτά όμως φαίνεται ότι η Ομοσπονδία δεν είχε θέσει ανάμεσα στα 15 μέλη που ορίστηκαν, ούτε θα μπορούσε να είναι το 16ο .

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το παραπάνω γεγονός απλώς αποτελεί στιγμιαία αστοχία και όχι εκδήλωση μονίμων προθέσεων, και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να επιζητούμε και την δική μας συμμετοχή σε τομείς που αποδεδειγμένα κατέχουμε και τη πείρα και τη τεχνογνωσία.

Παράλληλα θέλουμε να ευχηθούμε ειλικρινά στον νέο πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του νεοσυσταθέντος Πολιτιστικού Οργανισμού καλό κουράγιο και κάθε επιτυχία στο σημαντικό και ευαίσθητο έργο που αναλαμβάνουν.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΪΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΠΑΤΗΣ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Θα τρελαθούμε. Και ο Καμ-Βύσης μέλος του Πολιτιστικού; Νομίζαμε ότι την προεκλογική αβάντα στο Μαργαρίτη την είχε εισπράξει προκαταβολικά. Τώρα τη γυρεύει; Μα βέβαια έχουμε και την μετεκλογική «Μασκα-ρο-σύμβαση» και αυτή θα εισπράττεται σε δόσεις. Τι σου είναι αυτός ο απίθανος κερ(δ)οσκόπος. Και να φαντασθείτε ότι κατάφερε να θεωρούν κάποιοι ότι όταν οι σαχλαμάρες λέγονται από ένα φαιδρό αυτό ονομάζεται σάτιρα.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς της ΟΝΑΣ που ζείτε; Δεν έχετε καταλάβει ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν ενδιαφέρονται για την ουσία αλλά για την τακτοποίηση κομματικών και προεκλογικών σκοπιμοτήτων. Πρώτα οι κομματικοί τους, μετά οι μη κομματικοί ψηφοφόροι τους, ακολουθούν οι μαϊντανοί, έπονται τα κερασάκια και πάει λέγοντας. Εσείς είστε κάτι από τα παραπάνω για να έχετε και απαιτήσεις;

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΟΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ?
ΕΠΡΕΠΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΟΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ!!
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΖΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ!
ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΤΥΧΕΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ.
ΗΤΑΝ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟΣ ΛΕΕΙ..
ΚΑΙ ΠΟΥ 'ΣΑΙ ΑΚΟΜΑ!!