Σάββατο, Μαρτίου 05, 2011

Οι προτάσεις του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης προς το Τοπικό Συμβούλιο Χώρας Νάξου

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά σας για υποβολή προτάσεων, σας υποβάλλουμε τις απόψεις μας. Όπως και σε συνάντηση που πριν τις Δημοτικές εκλογές 2010 είχαμε θέσει και συζητήσει κάποια από αυτά με τον νυν πρόεδρο της Δημοτικής σας Κοινότητας κ. Συμεώνογλου ( ο οποίος προς τιμή του συναντήθηκε μαζί μας προκειμένου να του θέσουμε τις απόψεις μας σχετικά με τις προτεραιότητες της περιοχής της Χώρας Νάξου) σύμφωνα και με την 43/2011 απόφαση του Δ.Σ είναι οι εξής:
1. Περιοχή Παραλίας Αγίου Γεωργίου Χώρας Νάξου.
Απαιτείται συνολική αναβάθμιση της....... περιοχής. Θέματα όπως:

o Καθαριότητα (Τοποθέτηση κάδων)
o Φωτισμός
o Παρεμβάσεις στην Αποχέτευση όπου απαιτείται για την σωστή λειτουργία της.
o Επισκευή Ξυλότυπου Πεζόδρομου
o Στοχευμένη και λειτουργική πληροφοριακή σήμανση από και προς την παραλία
o Περίπτερο πληροφοριών (INFOKIOSK) επί της παραλίας.
o Ναυαγοσωστική υποστήριξη.
o Παροχή στοιχειώδους Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
o Προμήθεια Απινιδωτή για άμεση υποστήριξη καρδιακού επεισοδίου.
o Διοργάνωση Mεγάλων Events
o Καθαρισμός και αναμόχλευση άμμου (Απαιτείται η άμεση αγορά σύγχρονου μηχανήματος το οποίο θα χρησιμοποιείται σε πολλές παραλίες του νησιού).
o Ντουζιέρες – Τουαλέτες
o Άσπρισμα και Φροντίδα γραφικής εκκλησίας Αγ. Γεωργίου

2. Περιοχή Κάστρου Χώρας Νάξου.

Απαιτείται συνολική αναβάθμιση της περιοχής. Θέματα όπως:

o Μόνιμο συνεργείο καθαριότητας
o Άμεση επισκευή Φωτισμού όπου απαιτείται.
o Προκήρυξη μελέτης για τον συνολικό φωτισμό όλου του Κάστρου σε εξειδικευμένο γραφείο η αξιοποίηση παλιάς αν υπάρχει και είναι αξιόλογη και ποιοτική.
o Στοχευμένη και αποτελεσματική τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων διαφορετικών διαστάσεων σε διάφορα σημεία.
o Άσπρισμα στα σημεία Δημοτικής ευθύνης.
o Ενημέρωση πολιτών και επιβολή προστίμων στους παραβάτες για την ρίψη υδάτων τις ώρες υψηλής επισκεψιμότητας του Κάστρου.
o Τοποθέτηση αποχετευτικών σιφονιών όμβριων υδάτων όπου δύναται να γίνει.
o Αξιοποίηση της Σχολής Ουρσουλινών με Πολιτιστικά γεγονότα επιπέδου.
o Δημοτικές τουαλέτες. Δημιουργία νέων και εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των υπαρχόντων. Είναι δυνατόν να γίνεται η λειτουργία τους μέσω οικονομικής εκμετάλλευσης.
o Δημιουργία εξέλιξης Δρώμενων Εποχής την τουριστική περίοδο. Δηλαδή συγκεκριμένη αναπαράσταση και αναφορά θεάτρου δρόμου που θα παραπέμπει τους επισκέπτες στην εποχή του Κάστρου εναρμονίζοντας την επίσκεψη με το χώρο και δημιουργώντας μοναδική εμπειρία. Υποστήριξη του εγχειρήματος με ηχητικά μέσα.
o Στοχευμένη και λειτουργική πληροφοριακή σήμανση από και προς το Κάστρο.
o Προκήρυξη διαγωνισμού της καλύτερης αυλής για να προάγουμε και να επιβραβεύσουμε τον τόσο αποτελεσματικό εθελοντισμό κατοίκων και επαγγελματιών.
o Μέριμνα για την εξέλιξη οικοδομικών εργασιών που εμποδίζουν την ομαλή επισκεψιμότητα του Κάστρου την περίοδο της Τουριστικής σεζόν.
o Καθαρισμός σε ερειπωμένα σημεία όπου απαιτείται και είναι εφικτό.





3. Παλάτια Χώρας – Πορτάρα

o Συνολική αναβάθμιση της περιοχής
o Καθαρισμός της περιοχής
o Συχνός καθαρισμός του χώρου
o Τοποθέτηση κάδων
o Φωτισμός αντιπροσωπευτικός του χώρου
o Πληροφοριακή σήμανση
o Πληροφοριακό υλικό
o Θεατρική υποστήριξη του χώρου (την τουριστική περίοδο). Καθημερινή Παράσταση ήχος και φως πλαισιωμένη με το ανθρώπινο στοιχείο με στοιχεία θεατρικότητας.

Προτείνουμε και για τις τρείς περιοχές τοποθέτηση Δημοτικών μηχανημάτων πώλησης αναμνηστικών μεταλλίων αντιπροσωπευτικών της κάθε περιοχής στα πρότυπα που έχουν μεγάλα Αξιοθέατα Ευρωπαϊκών Πόλεων. Αυτά θα αποφέρουν σημαντικά έσοδα που θα υποστηρίξουν σημαντικό μέρος του κόστους που απαιτείται για τις παραπάνω δράσεις.




Έργο Μικρής Κλίμακας

Πεζοδρόμηση σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας.

Θεωρούμε το σημείο από Άλσος της Έλλης μέχρι Κόκκινα Σπίτια πρωταρχικής σημασίας για κατασκευή βατού Πεζόδρομου. .

Εναλλακτικά εφ’ όσον δεν είναι δυνατή η άμεση παρέμβαση στο παραπάνω σημείο προτείνουμε το σημείο από Σινέ Άστρα μέχρι Πλατεία Πρωτοδικείου.

Θεωρούμε ότι η ενεργοποίηση σημαντικών διαπρεπών Ναξίων είναι σημαντικός παράγοντας επιτυχίας καθώς και η χρήση ειδικής επιστημονικής γνώσης όπου απαιτείται.

Πρέπει να θεωρείται την δική μας συμμετοχή στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των παραπάνω δράσεων δεδομένη καθώς απαιτείται να διαβουλευτούν και να συμπράξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Η βοήθειά μας και η προσπάθειά μας θα είναι αρωγοί στις δικές σας παρεμβάσεις που στόχο θα έχουν την αναβάθμιση της Ζωής των κατοίκων και Επαγγελματιών.


Ο πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Ιωάννης Ευαγ. Παπαδόπουλος Ευάγγελος Αθαν. Καραμανής
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

καλο θα ηταν να βαλει στοχο ο συλλογος (ο δημος δεν προκειται)ετσι ωστε τα μελη του να βγαλουν επιτελους τις φωτεινες ταμπελες απ τα καταστηματα τους.το ιδιο και ο εμπορικος.θα βοηθησει αρκετα στην ηδη χαλια αισθητικη του ομορφου κατα τα αλλα νησιου μας.οφειλουν να το προσπαθησουν οι συλλογοι,ιδανικο θα ηταν να υπαρχει η παιδεια να το αντιληφθουμε οπως και αλλα πραγμ.απο μονοι μας.ας το κανουμε τουλαχιστον σαν ενδειξη σεβασμου κ αγαπης για το νησι που μας τα'ι'ζει.. ενα λιθαρακι ο καθενας,,