Κυριακή, Μαρτίου 20, 2011

Είδηση βόμβα: Ο Χ. Λαμπράκης ένας από τους προδότες της Κύπρου!!!

Σοκ έχουν προκαλέσει σε Ελλάδα και Κύπρο οι αποκαλύψεις για τον ρόλο του ιδιοκτήτη του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και εκδότη των "δημοκρατικών" εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα». Όπως αναφέρει σε χθεσινό του δημοσίευμα το www.newsbomb.gr ο Χρήστος Λαμπράκης ήταν ο " ιθύνων νους" στον σχεδιασμό του πραξικοπήματος εναντίον του Μακαρίου στις 15 Ιουλίου 1974! Το πραξικόπημα και η ανατροπή του Μακάριου στην ουσία ήταν το άνοιγμα της Κερκόπορτας για να μπουν οι Τούρκοι στη μεγαλόνησο.
Την σοκαριστική αυτή αποκάλυψη έκανε ο βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Ζαχαρίας Κουλίας.Ο κ. Κουλίας, παρουσίασε έγγραφο που κατέθεσε στην at hoc Επιτροπή για τον Φάκελο της Κύπρου, ο Χάρης Βωβίδης, γραμματέας του τότε προέδρου της..... Κυπριακής Δημοκρατίας Μακαρίου.

Στο έγγραφο - το οποίο κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από την ελληνική ΚΥΠ-, αναφέρεται ότι τρεις μέρες πριν το πραξικόπημα, πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα σύσκεψη των ηγετών του εγχειρήματος ανατροπής του Μακαρίου, στο εξοχικό του Χρήστου Λαμπράκη στον Πόρο.

Σε αυτήν συμμετείχαν ο εκδότης Χρήστος Λαμπράκης, ο δικτάτορας Δημήτρης Ιωαννίδης αλλά και ο Νίκος Σαμψών, ο οποίος ανέλαβε «πρόεδρος» της πραξικοπηματικής κυβέρνησης μετά την ανατροπή του Μακαρίου στις 15 Ιουλίου του 1974.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του πορίσματος, για την συγκεκριμένη συνάντηση είχαν ενημερωθεί τότε ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος αλλά και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής!!

Το έγγραφο είχε παρουσιάσει ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος στον ιδιαίτερο γραμματέα του Χάρη Βωβίδη, με την εντολή να το καταστρέψει, λέγοντας ότι τέτοια έγγραφα «θα μας κάμουν να σκοτωνόμαστε για 100 χρόνια».

Ο Χάρης Βωβίδης δεν συμμορφώθηκε με την οδηγία του Αρχιεπισκόπου και διέσωσε το έγγραφο, του οποίου ο συντάκτης και η προέλευση δεν έχουν εξακριβωθεί, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις προέρχεται από κάποια μυστική υπηρεσία- πιθανώς την ΚΥΠ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας ο «Πολίτης», το πραξικόπημα έγινε με βάση σχέδιο που συνέταξε ο πρώην συνταγματάρχης Αντώνης Κέλλας, συμμαθητής του Δημήτρη Ιωαννίδη.

Για την εκτέλεσή του, συνεργάστηκαν ο ίδιος ο Ιωαννίδης, ο αντισυνταγματάρχης Μιχάλης Πηλικός της ΕΣΑ, ο συνταγματάρχης Κονδύλης που υπηρετούσε στην Κύπρο, ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος και ο Χρήστος Λαμπράκης!

Είναι αξιοσημείωτο ότι τελικά το σχετικό πόρισμα για τον "Φάκελο της Κύπρου" εγκρίθηκε με τις 35 ψήφους των παρόντων βουλευτών του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ και των Οικολόγων. Αρνητικά ψήφισαν οι 15 παρόντες βουλευτές του ΔΗΣΥ και του Ευρωπαϊκού Κόμματος, που διαφώνησαν κυρίως με τις διαπιστώσεις για το ρόλο των ελληνικών στρατευμάτων στην Κύπρο.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν εκπλήσσομαι;

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς, πέθανε.