Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2011

Με πτώχευση κινδυνεύει το Νεώριο Σύρου!!!

Την άμεση λήψη μέτρων για την στήριξη της βιωσιμότητας του Ναυπηγείου Νεωρίου Σύρου, ζήτησε από την κυβέρνηση ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης με ερώτηση (13259/17-03-2011) που κατέθεσε στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, στο κείμενο της ερώτησης του ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι:
«Πριν από αρκετούς μήνες, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωνε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους εργαζόμενους του Νεωρίου Σύρου, ότι με συγκεκριμένα άμεσα μέτρα θα διασφάλιζε την απρόσκοπτη και.... βιώσιμη λειτουργία του ναυπηγείου.
Σήμερα, παρά τις όποιες κυβερνητικές δεσμεύσεις, ο εφιάλτης της ανεργίας για τους 500 εργαζόμενους του Νεωρίου Σύρου και τις οικογένειές τους είναι πλέον ορατός, αφού η μητρική εταιρεία (Ναυπηγεία Ελευσίνας) κατέθεσε αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

Η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά τόσο για το μέλλον των 500 εργαζομένων, όσο και του ίδιου του ναυπηγείου, με αποτέλεσμα να «μηδενίσει» μέσα σε λίγους μήνες την μεγάλη προσπάθεια που έκανε η Νέα Δημοκρατία – ως κυβέρνηση - για την στήριξη του Ναυπηγείου την περίοδο 2004-2009.

Στήριξη πραγματική, που εκφράστηκε με την προώθηση για επισκευή στο Νεώριο 2 ΤΠΚ του πολεμικού ναυτικού, 3 πυροσβεστικών σκαφών, τη στήριξη του ΚΕΚ Νεωρίου με επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και τη χρηματοδότηση της εταιρίας μέσω του αναπτυξιακού νόμου.

Η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει να εμπαίζει τους εργαζόμενους του Ναυπηγείου, αλλά και ολόκληρη τη Σύρο.

Τα ψέματα και οι αίολες υποσχέσεις που συνεχώς παραπέμπουν στο μέλλον, έχουν όριο.

Η κυβέρνηση, είναι πλέον, εκτεθειμένη απέναντι στους εργαζόμενους και τους πολίτες του νησιού.

Προεκλογικά έταζε τα πάντα στους πάντες.

Σήμερα, κρύβεται πίσω από ψέματα, επικοινωνιακά τεχνάσματα και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Όμως, οι Συριανοί και οι Κυκλαδίτες τους έχουν πλέον καταλάβει.

Η Ν.Δ. καλεί την Κυβέρνηση την ύστατη αυτή ώρα να δώσει άμεσα λύση και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του Νεωρίου.

Η διάσωση της μεγαλύτερης ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας στο Αιγαίο, αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη όχι μόνο για τη συνέχιση της λειτουργίας του ναυπηγείου και την διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και για την διασφάλιση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής ολόκληρης της Σύρου».


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :