Τετάρτη, Μαρτίου 02, 2011

Γιατί αποχωρήσαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο

Θέμα: «Η ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου δεν επιτυγχάνεται με λογικές εσωτερικού τουρισμού των παρατάξεων»
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Φεβρουαρίου 2011 συζητήθηκε (προ της ημερησίας διατάξεως) το θέμα που έθεσε ο Συνδυασμός μας για την παραχώρηση χώρου για τις δημοτικές παρατάξεις, όπως ορίζει ο Καλλικράτης. Ο Νέος Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων αιτιολόγησε την απόφασή του να παραχωρήσει χώρο στις..... παρατάξεις στο τέως Δημαρχείο στο Χαλκί ως εξής:


«ΜΗΠΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΟΣΑΣΤΕ; ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ (ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ), ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΛΤΑ ΣΑΣ, ΘΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ».


Η ανωτέρω φράση συνοδεύτηκε από το επιχείρημα ότι η αποκέντρωση, η αρχή της εγγύτητας (των υπηρεσιών στον πολίτη) και η ύπαρξη (οικονομικής) ζωής στον τέως Δήμο Δρυμαλίας θα πραγματωθούν με τις πολιτικές αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής να «βγάλει τις παρατάξεις και να τις πάει στην Τραγαία» (πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου) όπως επίσης (από το γεγονός) ότι «υπάρχει άλλη μία υπηρεσία στρατού που θα την πάμε εκεί πέρα» (σημειώνεται ότι στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Απεράθου, ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί ότι αυτή η υπηρεσία θα μετακινηθεί στο παλιό ιατρείο του χωριού).


Επειδή:

* Εμείς θεωρούμε ότι η ισόρροπη ανάπτυξη όλου του Νησιού και των Μικρών Κυκλάδων επιτυγχάνεται μόνο με πραγματικές πολιτικές αποκέντρωσης τις οποίες προτείναμε, όπως η δημιουργία ΚΕΠ στην Ορεινή Νάξο, η μεταφορά υπηρεσιών του Δήμου στο τέως Δημαρχείο στο Χαλκί και ο ορισμός αντιδημάρχων από τις Μικρές Κυκλάδες
* Οι κάτοικοι των Κοινοτήτων «εκεί πάνω» δεν πάνε για «βόλτα» και «για να δουν το χωριό τους» αλλά αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα καθημερινότητας, τα οποία ο Δήμαρχος τα άκουσε από τους Προέδρους τους μόνο μετά την διαμαρτυρία της Παράταξής μας και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κορώνου κ. Νίκου Χουζούρη
* Είναι βαθιά αντιδημοκρατική συμπεριφορά να μην δίδεται ο λόγος, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στον πρώην Πρόεδρο του Σώματος κ. Γιώργο Καραμανή και στον Αντιπρόεδρό του κ. Νίκο Βλησίδη, όταν ζητάνε το λόγο επί προσωπικού ζητήματος



αποφασίσαμε, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, να αποχωρήσουμε από την συνεδρίαση της 28ης Φεβρουαρίου 2011 και να μην ορίσουμε μέλη στα Νομικά Πρόσωπα που συστήθηκαν στην συγκεκριμένη συνεδρίαση.


Καλούμε, τόσο τον Δήμαρχο όσο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να επιδείξουν στην συνέχεια καλύτερη συμπεριφορά προς τους Δημοτικούς Συμβούλους της Μειοψηφίας και να αποφεύγουν εκφράσεις του τύπου: «Τα λόγια σας προσέξτε τα…» και «Καλοί καλοί μέχρις ενός σημείου…», ώστε να μην παρατηρούνται αποχωρήσεις Παρατάξεων σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο.


Τέλος, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Νάξου δεν είχε στην δικαιοδοσία της τον δρόμο Χαλκείου-Φιλωτίου, και επομένως δεν μπορεί να μας εγκαλεί για τον μη σωστό φωτισμό του. Καλό θα ήταν ο νέος Δήμαρχος να αρχίσει να διοικεί τον Δήμο και να σταματήσει την αντιπολίτευση στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου Νάξου.

Δημοτική Κίνηση:

«Συμπαράταξη Νάξου & Μικρών Κυκλάδων»

Μαράκης Νικόλαος, Επικεφαλής

Χώρα Νάξου




Εκ του Γραφείου Τύπου
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΕΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν έρχονται ρε, ποιος θα σας κάνει το φροντιστήριο? ο Αποστόλης ο Ψαράς?