Τρίτη, Φεβρουαρίου 15, 2011

Ερώτηση Γ.Βρούτση για τις πρόσφατες καταστροφές στην Άνδρο

Την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης για την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία στην Άνδρο, ζήτησε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης με ερώτηση (11215/15-02-2011) που κατέθεσε στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, στο κείμενο της ερώτησης του ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι:
«Οι συνεχείς και έντονες νεροποντές που έπληξαν το νησί της Άνδρου στις αρχές του Φεβρουαρίου, προκάλεσαν μεγάλες κατολισθήσεις, πλημμύρες, καθώς και την υποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους της ανεξέλεγκτης χωματερής του νησιού, με..... σημαντικές περιβαλλοντικές συνέπειες για την περιοχή (παραλία Σχινιά).
Μετά από τη δυσμενή αυτή εξέλιξη, το νησί έμεινε χωρίς τον απαραίτητο χώρο για την απόθεση των απορριμμάτων, αφού η χωροθέτηση ΧΥΤΥ βρίσκεται ακόμη «στον αέρα», καθώς επίσης και με ένα οδικό δίκτυο με σημαντικά προβλήματα και πολλές ζημιές. Η αντίδραση του Δήμου Άνδρου για τον περιορισμό των συνεπειών ήταν άμεση. Ωστόσο, το μέγεθος της καταστροφής είναι τόσο μεγάλο, που ο Δήμος αδυνατεί από μόνος του να ανταποκριθεί με τα λίγα μέσα που διαθέτει.
Η Κυβέρνηση, θα πρέπει να παραχωρήσει στο Δήμο Άνδρου άμεσα κάθε δυνατή τεχνική και οικονομική βοήθεια, για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί. Οι συνέπειες της νεροποντής, δεν έχουν προκαλέσει μόνο σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο νησί, αλλά ταυτόχρονα και σημαντικές ζημιές στο οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα να δυσχεραίνονται οι μετακινήσεις».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :