Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟ:ΑΝΕΓΝΩΣΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ!!!

Ένταση προκλήθηκε στο Βόλο και συγκεκριμένα στον πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου Αντωνίου, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.
Κατά την διάρκεια του εσπερινού ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος ανέγνωσε στην δημοτική ένα κεφάλαιο από την Σοφία Σολομώντος της Παλαιάς Διαθήκης, και αμέσως κάποιοι από το εκκλησίασμα διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας:
«Σεβασμιώτατε, όχι στην δημοτική διαβάστε το ανάγνωσμα στην αρχαία γλώσσα».
Εν συνεχεία ακολούθησαν φωνές και ένταση εντός του ιερού ναού, ο Σεβασμιώτατος μάταια προσπαθούσε να συνεχίσει την ανάγνωση.

«Πρέπει να ξέρετε, ότι κάποιοι αυτή την στιγμή βιντεοσκοπούν και προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Θέλουν να δείξουν, ότι υπάρχει μια αντίδραση», ανέφερε απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Ιγνάτιος.
Εν συνεχεία τόνισε: «Εγώ πρέπει να σας πω, ότι τα... κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης είναι διδακτικά δεν είναι ευχές τις Εκκλησίας. Εγώ τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν έχω διαβάσει ευχές στην δημοτική, που θα μπορούσα να το είχα κάνει όπως κάνουν και άλλοι αρχιερείς».

Οι φωνές και οι διαμαρτυρίες όμως δεν έπαυσαν, τότε ο Μητροπολίτης φώναξε από το μικρόφωνο «Μην αναστατώνεστε σας παρακαλώ, μην αναστατώνεστε».

Το λόγο πήρε ένας ιερέας ο οποίος από την ωραία πύλη, ζητούσε να αποχωρήσουν όσοι δεν θέλουν να απολαύσουν την Θεία Ευχαριστία, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Απομονώστε αυτά τα στοιχεία, βγάλτε τους έξω…»

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος προσπαθώντας και αυτός από την πλευρά του να κατευνάσει τα πνεύματα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι βαλτοί να δημιουργήσουν θέμα, πρέπει να ξέρετε ότι τους έχουνε βάλει».

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος υποσχέθηκε ότι θα αναγνώσει το κείμενο και στη αρχαία και στην δημοτική, κάτι που τελικά έγινε μόνο στην δημοτική δημιουργώντας νέες εντάσεις.
www.romfea.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια αυτος δεν ειναι ο γνωστος ψωνισμενος τηλεσταρ που βγαινει καθε Κυριακη στην τηλεοραση και ηθελε να γινει και Αρχιεπισκοπος.
Ευτυχως που δεν τον ψηφισε η Ιερα Συνοδος
θα ειχε καταργησει ολους τους κανονες και το τυπικο της Εκκλησιας σε μια ημερα.

Ανώνυμος είπε...

Η Θεία λειτουργία πρέπει υποχρεωτικά να τελείται στην Αρχαία Ελληνική για ένα και μοναδικό λόγο.
Η μετάφραση των αρχαίων κειμένων σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατη γιατί αλλειώνονται τα Θεολογικά τους νοήματα.
π.χ. η φράση με την οποία ξεκινά το Ευαγγέλιο του Ιωάννη "Εν αρχή ην ο Λόγος"
δεν μπορεί να μεταφραστεί στη Δημοτική ή σε κάποια άλλη γλλώσα.

Ανώνυμος είπε...

den pa na ga..thei o tragos ,exoume pio simadika themata na asxolithoume .kade ton doubaki mes tin eklisia na valei mialo