Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30, 2010

Απόβαση» τουριστών στο Κατάκολο

Ούτε ένα ούτε δυο αλλά πέντε τεράστια κρουαζιερόπλοια έκαναν «απόβαση» χθες στο Κατάκολο αποβιβάζονταν περισσότερους από 10.000 τουρίστες. Τα Printsestant, Kristina, Louis Magesti, Costa Serena και το Musika «έδεσαν» στο λιμάνι, μεταφέροντας τουρίστες από διάφορες χώρες του κόσμου.
Οι περισσότεροι τουρίστες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία και άλλα μέσα στην Ολυμπία και επισκέφθηκαν το μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που προτίμησαν να παραμείνουν στο Κατάκολο και να ψωνίσουν από τα καταστήματα της περιοχής, «ζεσταίνοντας» την τοπική αγορά.
Στην Νάξο η ευκαιρία για μια τέτοια προοπτική χάθηκε ανεπιστρεπτί και μαζί της χάθηκε και η τελευταία ελπίδα για ανάπτυξη και ευημερία στο νησί
Το μόνο που μας έμεινε πια τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι να βλέπουμε, και να μελαγχολούμε, από μακρυά τα κρουαζιερόπλοια που περνούν το στενο Νάξου - Πάρου και κατευθύνονται προς Σαντορίνη και Μύκονο Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΔΕΝ ΜΕ ΛΕΝΕ ΜΗΤΣΟ......


Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τη δεδηλωμένη πρόθεση της Ελλάδας, να προβεί σε έρευνα και εκμετάλλευση κάθε ενεργειακού αποθέματος στο Αιγαίο και την ΝΑ Μεσόγειο μέσα στην Ζώνη Αποκλειστικής Εκμετάλλευσης, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας. Πρόκειται για το κοίτασμα Λεβιάθαν, το οποίο εκτιμάται ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλο και η ύπαρξή του, ανάμεσα στις Ζώνες Αποκλειστικής Εκμετάλλευσης Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ.
Κάτι που επιβεβαιώνει την φημολογία για την "σύσφιξη" των Ελληνο - Ισραηλινών σχέσεων τον τελευταίο καιρό που οδήγησαν τη Συρία σε αναγνώριση της ΠΓΔΜ και προκάλεσαν την ερώτηση που απεύθηναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπουργούς Εξωτερικών - Εθνικής Άμυνας : Η αναγνώριση από τη Συρία της ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία» είναι απόρροια της νέας φιλοϊσραηλινής στροφής του κ. Γ. Παπανδρέου και αντί να οδηγεί σε αμοιβαία συμφωνία, απομακρύνει τη λύση!
Η είδηση ότι η Συρία αναγνώρισε την Π.Γ.Δ της Μακεδονίας με το Συνταγματικό της όνομα επέφερε ένα νέο σημαντικό πλήγμα στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.
Σημειώνουμε χαρακτηριστικά ότι αυτή η αναγνώριση προήλθε από μια χώρα όπως η Συρία, η οποία παραδοσιακά επεδείκνυε ιδιαίτερο σεβασμό στις ελληνικές θέσεις.
Μια τέτοια λοιπόν περίπτωση που αφήνει εκτός τους Τούρκους θεωρείται ως αιτία πόλεμου (casus belli ) και δεν αποκλείεται να έχουμε θερμό επεισόδιο τους επόμενους μήνες στο Αιγαίο. Στην Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε πως Μοναχοί από το Άγιο Όρος σήκωσαν από τα ράφια πολλά κιλά ελαιόλαδο,αλλά και αλεύρι,από γνωστό Σούπερ μάρκετ. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον Πατέρα Παΐσιο να προφητεύει ότι σε 3 μήνες θα έχουμε πόλεμο!!!



Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 29, 2010

Η κάρτα του πολίτη το νέο ηλεκτρονικό "φακέλωμα"

Σύσκεψη για την "Κάρτα του Πολίτη" θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και Εργασίας Λούκα Κατσέλη.
Η "Κάρτα του Πολίτη" αναμένεται να αντικαταστήσει σταδιακά την αστυνομική ταυτότητα, από το 2011. Θα έχει το μέγεθος και.... τη μορφή πιστωτικής και με αυτή θα πραγματοποιείται πλήθος συναλλαγών με τη Δημόσια Διοίκηση, χωρίς να απαιτείται κανένα άλλο έγγραφο.

Σε αυτήν θα περιέχονται στοιχεία όπως το ονοματεπώνυμο του κατόχου, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός. Θα περιλαμβάνει επίσης στοιχεία για την υγεία του κατόχου (αλλεργίες, ομάδα αίματος κλπ)

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κάρτα δεν γίνεται να πλαστογραφηθεί. Θα φέρει την ηλεκτρονική υπογραφή των πολιτών. Τα στοιχεία θα είναι και με λατινικούς χαρακτήρες ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ στο τσιπ της κάρτας θα υπάρχει "αποθηκευτικός χώρος", για να μπορούν να γίνουν στο μέλλον τροποποιήσεις (π.χ. μια αλλαγή σε στοιχεία ιατρικού φακέλου) έτσι ώστε ο πολίτης να την έχει εφ' όρου ζωής και να μη χρειάζεται η αντικατάστασή της.
Β.Κ. Από mediasoup.gr
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Ανακοίνωση Τύπου Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη ΣΦΝ

Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης έστειλε στον Πρόεδρο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου κ. Τιμόθεο Βάσιλα, την ακόλουθη επιστολή για τη “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη”, βάσει της οποίας όλες οι εκδηλώσεις της βιβλιοθήκης για το 2010 – 2011 θα ξεκινήσουν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, ώστε οι εκδηλώσεις να μη..... συμπέσουν με την προεκλογική περίοδο.

Προς
τον Πρόεδρο

του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου

κ. Τιμόθεο Βάσιλα

Θέμα: Εκδηλώσεις χειμερινής περιόδου 2010-2011 των Λεσχών Ανάγνωσης Βιβλίου στη “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” του Συλλόγου μας στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Φιλώτι.

Όπως κάθε χρόνο η διαχειριστική επιτροπή της Βιβλιοθήκης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου επεξεργάζονται το πρόγραμμα, το οποίο συντάσσεται μετά από ανταλλαγή απόψεων με τους συντονιστές των Λεσχών Ανάγνωσης (Ενηλίκων και Παιδικό) και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου του Υπ. Πολιτισμού.

Παρότι έχουμε επεξεργασθεί προτάσεις και έχουμε καταστρώσει τον προϋπολογισμό δαπανών για το 2010 – 2011, θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι τις τελικές μου προτάσεις για το πρόγραμμα θα σας τις υποβάλλω μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, ώστε οι εκδηλώσεις μας να μην συμπέσουν με την προεκλογική περίοδο. Επομένως το φετινό μας πρόγραμμα (2010 – 2011) θα ξεκινήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, μετά και από την απαιτούμενη συνεργασία με τα όργανα του Συλλόγου.
Γιώργος Ανωμερίτης
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑΞΟΥ

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή των Κλειστών Γυμναστηρίων της Πάρου και της Νάξου, ζήτησε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την αρμόδια υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής τόνισε ότι πρόκειται για δυο έργα πνοής, συνολικού προϋπολογισμού 4,23 εκατ. € και για τα δύο νησιά, τα οποία θα.... συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής της νεολαίας και παράλληλα στη δημιουργία περισσότερων υποδομών άθλησης και πολιτισμού στη νησιωτική Ελλάδα.

Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε, ότι παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, είχε ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και είχε διασφαλίσει - μέσω του ΟΣΚ - τα χρήματα για την ολοκλήρωση των δυο έργων, αυτά καθυστερούν αδικαιολόγητα. Εγείρονται λοιπόν ερωτηματικά για την τύχη της υλοποίησης των δυο αυτών σημαντικών και αναγκαίων αθλητικών έργων. Η αλλαγή της κυβέρνησης, δεν δικαιολογεί αλλαγή στον προγραμματισμό για την υλοποίηση των έργων.

Η κυβέρνηση, οφείλει να καταθέσει άμεσα πλήρες χρονοδιάγραμμα κατασκευής των έργων ή σε άλλη περίπτωση να δώσει πειστικές απαντήσεις.

«Ας μην ξεχνάνε κάποιοι, τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, για τήρηση της επιταγής του Συντάγματος του άρθρου 101, που επιβάλλει στη διοίκηση να θέτει τη νησιωτικότητα στο επίκεντρο των κυβερνητικών πολιτικών. Το κράτος οφείλει, ανεξάρτητα από την αλλαγή των κυβερνήσεων, να έχει συνέχεια. Ιδιαίτερα, στις τοπικές κοινωνίες της νησιωτικής Ελλάδας, όπου τα μικρά και μεγάλα έργα ειδικά αυτά που αφορούν τη νεολαία – μπαίνουν σε πρώτη προτεραιότητα»..
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Η ενέργεια ήταν και παραμένει ο κρισιμότερος τομέας και η κινητήριος δύναμη κάθε οικονομίας.

Πρόκειται για αγαθό, από την επάρκεια και το κόστος του οποίου εξαρτώνται η οικονομική ανάπτυξη και το βιοτικό επίπεδο κάθε κοινωνίας. Η δε έλλειψη, και συνακόλουθα η αύξηση του κόστους της ενέργειας, έχει οδηγήσει κατ' επανάληψη σε μεγάλες κρίσεις την παγκόσμια οικονομία»
Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος σε εισήγηση που πραγματοποίησε σε..... ημερίδα μεταπτυχιακών φοιτητών στο Παρίσι.
Παρετάθη κατά μία ημέρα η παραμονή του Βουλευτή Αχαΐας κ. Νίκου Νικολόπουλου, στο εξωτερικό, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες που πραγματοποιεί η Κοινοβουλευτική Ευρωασιατική Συνέλευση. Στο Παρίσι μία ολιγομελής ομάδα Βουλευτών του ASEP δέχτηκε να ενημερώσει ο καθένας για την οικονομία της χώρας του, μεταπτυχιακούς φοιτητές που συμμετέχουν σε μία επιστημονική ημερίδα για το μέλλον των χωρών της Ευρασίας.
Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος επικέντρωσε το ενδιαφέρον της δικής του εισήγησης στο: Γιατί η Ελλάδα μπορεί


Τα διαχρονικά προβλήματα και οι παθογένειες της ελληνικής οικονομίας είναι λίγο ως πολύ γνωστά θέματα. Όμως η Ελλάδα είναι κυρίως οι Έλληνες που ένα μεγάλο ποσοστό τους είναι άνθρωποι παραγωγικοί με υψηλό επίπεδο που μπορούν να αποδώσουν ακόμα και σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον με πολλά εμπόδια και αντιξοότητες.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι η δημιουργία ενός δίκαιου επιχειρηματικού περιβάλλοντος αντίστοιχο με αυτό των περισσοτέρων χωρών της Ευρωπαικής Ένωσης θα απελευθερώσει τις παραγωγικές ικανότητες της ελληνικής οικονομίας και θα απεγκλωβίσει την Ελλάδα από την κρίση που περνά.


Η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την τρέχουσα οικονομική συγκυρία γιατί έχει ή μπορεί να αναπτύξει συγκριτικά πλεονεκτήματα καθώς διαθέτει:
* Εξειδικευμένο και μορφωμένο εργατικό και στελεχιακό δυναμικό
* Επιχειρηματικότητα με διεθνή εμπειρία
* Σημαντική γεωπολιτική θέση
* Υποδομές σε επιχειρηματικούς κλάδους που μπορούν να αναθερμανθούν
Μεγάλη τουριστική αγορά


Το απόλυτο πλεονέκτημα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Ανεμοφορία. Ηλιοφάνεια, Θαλάσσιο Δυναμικό)


Το έστειλε το nikosnikolopoulos.gr
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Γι' αυτούς που βρίζουν ανώνυμα

Θέλουμε να παρακαλέσουμε τους φίλους αναγνώστες μας που γράφουν σχόλια κάτω από τα αναρτημένα άρθρα να μην βρίζουν, να μην συκοφαντούν και να μην προσβάλουν προσωπικότητες. Η ανωνυμία και η δυνατότητα σχολιασμού των άρθρων παρέχεται στους αναγνώστες για να μπορούν να συμμετέχουν εκφράζοντας άφοβα την άποψή τους, και όχι σαν προκάλυμμα λασπολόγων και υβριστών.
Σήμερα δεχθήκαμε στο mail στου blog έντονες διαμαρτυρίες από άτομα που θίγονται από τα συγκεκριμένα σχόλια και αναγκαστήκαμε να διαγράψουμε όσα ήταν χυδαία και προσβλητικά. Αν συνεχιστεί αυτό θα αναγκαστούμε να λογοκρίνουμε ή να αφαιρέσουμε την δυνατότητα σχολιασμού, κάτι που όπως καταλαβαίνετε δεν συνάδει με την δημοκρατική λειτουργία του bloging. Τα blogs αποτελούν μέσα εναλλακτικής ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων και πληροφοριών, σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουμε όπως κάποια δημοσιογραφικά ψευτο-blog που λυμαίνονται τον χώρο των blogs και θέλουν τους αναγνώστες παθητικούς δέκτες.
Τότε δεν θα έχουμε πλέον και λόγο ύπαρξης.
Οι διαχειριστές του naxosfan Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

DAY NIGHT ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΘΕ ΠΕΜΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ


Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Μαράκης - Γρυλάκης είπαν ΟΧΙ σε 5' λεπτά!

Πέντε μόλις λεπτά κράτησε η προγραμματισμένη συνάντηση, χθες το απόγευμα, μεταξύ των δυο υποψήφιων "πράσινων δημάρχων" που όπως ήταν αναμενόμενο κατέληξε σε ναυάγιο.
Μοναδική και όχι απίθανη πλέον περίπτωση κοινής καθόδου των δυο συνδυασμών στις επικείμενες εκλογές, είναι ένα τρίτο ισχυρό, προβεβλημένο, κοινής αποδοχής πρόσωπο το οποίο θα ηγηθεί του ενιαίου ψηφοδελτίου, και θα προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από άνωθεν εντολές, αφού το χάσμα που χωρίζει τις δυο πλευρές μοιάζει αγεφύρωτο.
Μεγάλος πονοκέφαλος παραμένει η κατάρτιση των ψηφοδελτίων μιας και τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τον διχασμό της παράταξης, τηρούν στάση αναμονής
Στον προβληματισμό που ήδη επικρατούσε στις τάξεις του συνδυασμού του Θ. Γρυλάκη ήρθε να προστεθεί και η αποχώρηση (κατά άλλους αποπομπή) του πρώην δημάρχου Δρυμαλίας κ. Βασιλάκη που είναι άγνωστο τι στάση θα κρατήσει μέχρι τις εκλογές, μιας και ήταν υπέρμαχος της κοινής καθόδου των δυο υποψηφίων .
Το τοπίο σαράντα μέρες περίπου πριν τις εκλογές παραμένει θολό και η κατάσταση στα εκλογικά δρώμενα του πολυνησιακού Δήμου ρευστή. Οι εξελίξεις των επόμενων ημερών αναμένονται ραγδαίες και μπορεί να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες ανατροπές.
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2010

Πρόστιμο από την UEFA στον ΠΑΟ γιατί ένας παίκτης του ούρησε μέσα στο «Καμπ Νου»!!!!

Δημοσίευμα της εφημερίδας El Mundo Deportivo αναφέρει πως η πειθαρχική επιτροπή της UEFA τιμώρησε με 5.000 ευρώ πρόστιμο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού ο οποίος έκανε την ανάγκη του στο τούνελ αποδυτηρίων του «Καμπ Νου» στην διάρκεια του αγώνα με την Μπαρτσελόνα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το περιστατικό συνέβη είτε από ποδοσφαιριστή που μόλις είχε βγει από τον αγωνιστικό χώρο είτε από ποδοσφαιριστή που μόλις είχε περάσει ως αλλαγή. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα: «Προφανώς όταν του ζητήθηκε εσπευσμένα από τον προπονητή του να περάσει στο γήπεδο, ένιωσε την ανάγκη να ανακουφιστεί, αποτέλεσμα της έντασης του αγώνα. Έτσι πήγε προς τα.... αποδυτήρια, τα οποία όμως ήταν κλειστά και λόγω προβλήματος στην επικοινωνία με ανθρώπους του γηπέδου, αλλά και υπό την πίεση του χρόνου, έκανε εκεί την ανάγκη του».

Ο παρατηρητής της UEFA ενημερώθηκε για το περιστατικό και κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες που επέφεραν και την τιμωρία. Οι αλλαγές που έκανε ο Παναθηναϊκός στον αγώνα ήταν Καραγκούνης αντί Κατσουράνη στο 64', Λουίς Γκαρσία αντί Γκοβού στο 70' και Νίνης αντί Λέτο στο 80'.
Β.Κ. Από aek365.g
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Σε διαθεσιμότητα διοικητής και υποδιοικητής του ΑΤ Μυκόνου

Ο διοικητής και ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από ποινική δίωξη που ασκήθηκε από τον εισαγγελέα σε βάρος τους για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, μετά από καταγγελίες, διενεργήθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων έρευνα, που ξεκίνησε το καλοκαίρι για υποθέσεις που αφορούσαν πλημμελή εφαρμογή του πολεοδομικού κανονισμού από τους δύο αστυνομικούς τα τελευταία δύο χρόνια στο νησί.
Η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος των δύο αστυνομικών, οι οποίοι για το λόγο αυτό τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ σε βάρος τους διενεργείται ένορκη διοικητική εξέταση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2011

1.Την κατάργηση του κριτηρίου της παλαιότητας. Για όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα που θα έχουν ταξινομηθεί έως και την 31-12-2010 (και για τις μοτοσυκλέτες, ασχέτως ημερομηνίας ταξινόμησης) θεσπίζεται ενιαία κλίμακα υπολογισμού με βάση τον κυβισμό του κινητήρα τους.

2.Την υιοθέτηση του κριτηρίου του κυβισμού αλλά με πιο αναλογικό τρόπο. Δημιουργείται μια πιο δίκαιη και..... αναλογική κλίμακα τελών κυκλοφορίας με την προσθήκη νέων κλιμακίων κυβισμού, προκειμένου το σύστημα να γίνει πιο αποτελεσματικό και να ανταποκριθεί περισσότερο στις συνθήκες της αγοράς, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.

3.Την ενσωμάτωση του χωριστού ειδικού φόρου μεγάλου κυβισμού στα τέλη. Πρόκειται για τον ειδικό φόρο μεγάλου κυλινδρισμού κινητήρα για όλα τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες άνω των 1.929 κ.εκ., που είχε προβλεφθεί με το ν. 3775/2009. Τα τέλη κυκλοφορίας 2011 συμπεριλαμβάνουν τον τυχόν ειδικό φόρο οχημάτων μεγάλου κυβισμού.



Έτσι, τα νέα τέλη κυκλοφορίας έτους 2011, σε σύγκριση και με τις συνολικές επιβαρύνσεις των οχημάτων για το 2010, διαμορφώνονται ως εξής:




- Αυξάνονται ως και 88 ευρώ για όσα κυκλοφόρησαν μετά το 2005
- Το νέο σύστημα υπολογισμού βάσει εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Δημήτρης Μ. με πληροφορίες από NewsIt
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Τέλος το κάπνισμα και στα αυτοκίνητα

Η κυβέρνηση σκέφτεται να απαγορεύσει το κάπνισμα και μέσα στα αυτοκίνητα. Αυτο το μέτρο τουλάχιστον θα εφαρμοστεί όταν σε αυτά επιβαίνουν ανήλικοι κάτι που ισχύει ήδη σε πολλές χώρες.
Ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος δεν έχει ακόμη εξευρεθεί, οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ο κ.Λοβέρδος ενημέρωσε τη Δευτέρα σχετικά τους νομικούς συμβούλους του υπουργείου.
Σημειώνεται ότι εισηγήσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος και στα ΙΧ αυτοκίνητα είχε δεχθεί και η πρώην υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι οποίες αποσκοπούσαν στην προστασία των επιβατών και δη των παιδιών από το παθητικό κάπνισμα και στην αύξηση των μέτρων οδικής ασφάλειας.
Με αυτήν την λογική όπως φαίνεται σε λίγο θα μας απαγορεύσουν να καπνίζουμε και μέσα στα σπίτια μας σε περίπτωση που υπάρχουν ανήλικα .
Το ερώτημα που ανακύπτει από όλες αυτές τις απαγορεύσεις είναι γιατί η κυβέρνηση δεν κλείνει τις καπνοβιομηχανίες να ησυχάσουμε μια και καλή απ' το κάπνισμα;
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Η νέα χορευτική χρονιά μόλις ξεκίνησε.

Μετά από ένα «θερμό» και άκρως δημιουργικό καλοκαίρι για τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Πάτρας, τα οποία πήραν μέρος σε δεκάδες εκδηλώσεις, οι χορευτές καλωσόρισαν τη νέα χορευτική περίοδο.Συγκεκριμένα η έναρξη της νέας χορευτικής περιόδου 2010- 2011 έγινε την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, στο χώρο εκμάθησης των χορών, στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου 17α. Φυσικά εκτός από την επίσημη έναρξη της χορευτικής περιόδου έγινε και η εκκίνηση της προετοιμασίας των χορευτικών για τη συμμετοχή τους σε δεκάδες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Περισσότερα στο......
http://www.pankalavritinos.com/products/nea-xoreftiki-xronia/ Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Ο Γ. Βρούτσης για την τακτοποίηση των «κομματικών ημετέρων»

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, αναφερόμενος σε μεθοδεύσεις που συνιστούν αδικία για εργαζομένους του Δημόσιου Τομέα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Πριν καλά - καλά ακόμη στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση του «αξιοκρατικού» Νόμου 3839/2010, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έρχεται, με την πρώτη εφαρμογή του, και ανοίγει διάπλατα παράθυρα για την.... τακτοποίηση των «κομματικών ημετέρων» σε ένα από τα πιο νευραλγικά υπουργεία, το Υπουργείο Οικονομικών. Η αδικία σε βάρος εργαζόμενων του Δημοσίου Τομέα είναι προφανής.

Την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση διακηρύττει προς κάθε κατεύθυνση, ότι η αξιοκρατία, η αντικειμενικότητα, η διαφάνεια και η τήρηση του Νόμου πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα, έρχεται, με τις πρόσφατες αξιολογήσεις για την τοποθέτηση Διευθυντών Εφοριών στην Περιφέρεια Αττικής και με όχημα τη χρήση της «ΕΥΦΗΜΟΥ ΜΝΕΙΑΣ», να καταστρατηγήσει την ισχύουσα νομοθεσία προς όφελος «λίγων και κομματικών».

Αποτελεί, το λιγότερο πρόκληση για τους εργαζομένους του Υπουργείου Οικονομικών, που έβαλαν τους εαυτούς τους στη διαδικασία της αξιολόγησης, να βλέπουν «κάποιους ημέτερους», με το τέχνασμα της «ΕΥΦΗΜΟΥ ΜΝΕΙΑΣ», να πριμοδοτούνται με επιπλέον μόρια για την κατάληψη της θέσης του Διευθυντή.

Για τους λόγους αυτούς, κατέθεσα χθες σχετική ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας από τον Υπουργό να απαντήσει στα παρακάτω σοβαρά ερωτήματα :

1. Τηρήθηκε η διαδικασία του τρόπου απονομής της «ΕΥΦΗΜΟΥ ΜΝΕΙΑΣ», όπως αυτή ορίζεται ρητά από το άρθρο 62 του Ν. 3528/2007 (Υπαλληλικός Κώδικας) ;

2. Υπήρξε αιτιολογημένη γνώμη του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου, καθώς και απόφαση υπογεγραμμένη από τον αρμόδιο Υπουργό;

3. Υπήρξε, προηγούμενη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθώς και εγκύκλιος προς όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία;

4. Πόσοι από τους υποψήφιους χρησιμοποίησαν τη διάταξη για την «ΕΥΦΗΜΟ ΜΝΕΙΑ» ;

5. Γνώριζε ο υπουργός την εν λόγω διαδικασία ;

Απαιτείται, λοιπόν, να σταματήσουν άμεσα οι διαδικασίες της αξιολόγησης με τη χρήση του «εφευρήματος» της «ΕΥΦΗΜΟΥ ΜΝΕΙΑΣ».

Να γίνει άμεσα επαναξιολόγηση, μέσα από την οποία θα πριμοδοτηθούν μόνο εκείνοι που πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία (άρθ.61 - 62 του Ν. 3528/2007 (Υπαλληλικός Κώδικας).

Σε αντίθετη περίπτωση, η συνέχιση της διαδικασίας, εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και δυναμιτίζει το αίσθημα δικαίου στους κόλπους των εργαζομένων του Υπουργείου Οικονομικών».
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2010

Ο Μ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ο τουρισμός για εμάς τους Έλληνες, αποτελεί βασική συνιστώσα, τόσο του κοινωνικού όσο και του επαγγελματικού μας βίου. Θεωρείται η βαριά βιομηχανία της πατρίδας μας.
Αν ανατρέξουμε στην ιστορία μας, θα δούμε ότι για τους Έλληνες η περιποίηση και η φροντίδα του ξένου, αποτελούσε σχεδόν θρησκευτικό καθήκον, γι' αυτό οι πρόγονοί μας λάτρευαν τον Ξένιο Δία.
Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού έχει σκοπό να θυμίζει σε όλους μας τη σημασία των τουριστικών δραστηριοτήτων και τις σημαντικές κοινωνικές, πολιτιστικές, οικονομικές και πολιτικές διαστάσεις τους.
Ιδιαίτερα φέτος, η επέτειος αυτή στοχεύει στην.... ανάδειξη της ανάγκης για σεβασμό της βιοποικιλότητας και τον σεβασμό γενικότερα του περιβάλλοντος και της προστασίας του από τη ρύπανση και γενικά τις απειλητικές ανθρώπινες παρεμβάσεις.
Σαν μελλοντική νέα αυτοδιοικητική αρχή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων δεσμευόμαστε να αναλάβουμε αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξή του, γιατί το θεωρούμε τον ιδανικότερο πρεσβευτή για την προβολή του τουριστικού μας πλούτου.
Καλούμε τους συνδημότες μας να επιδεικνύουν πάντοτε ευαισθησία στην προστασία του περιβάλλοντος και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να συμβάλουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας του τόπου μας και να είναι βέβαιοι ότι έτσι εξασφαλίζουν τη αειφορία του τουρισμού.




Μανόλης Μαργαρίτης,
υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου
και Μικρών Κυκλάδων
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Αδειάζουν τα σχολεία! «Αποσπάσεις εκπαιδευτικών από την πίσω πόρτα»

Για νέα προκλητική κομματική «εξυπηρέτηση»… αρεστών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, με αφορμή απόφαση της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, να υπογράψει εγκύκλιο απόσπασης χιλιάδων εν ενεργεία εκπαιδευτικών σε γραφεία Διευθύνσεων!
Όπως αποκαλύφθηκε στον Τύπο, παρά τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία που μόνο για εφέτος υπολογίζονται σε 11.000 θέσεις, από την Υπουργό Παιδείας εκδόθηκε εγκύκλιος για αποσπάσεις 2.160 καθηγητών και..... δασκάλων από τα σχολεία στα γραφεία των Διευθύνσεων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιπλέον όπως κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε Δημήτρης Γκίνης, η Υπουργός Παιδείας, τροποποίησε το Νόμο 3848/10 με τον οποίο «πάγωσαν» οι μετατάξεις εκπαιδευτικών στα πολιτικά γραφεία των Βουλευτών, ώστε να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί!
Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η επίμαχη εγκύκλιος η οποία χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας … «συμπληρωματική» της αρχικής, είχε προθεσμία υποβολής δηλώσεων μόλις δύο ημέρες.
«Όλα αυτά σημαίνουν μόνο ένα πράγμα: ότι το Υπουργείο Παιδείας, εν κρυπτώ, φρόντισε να «τακτοποιήσει» ανθρώπους του κόμματος ενώ θεριεύει το κύμα των συνταξιοδοτήσεων και τα ελληνόπουλα δεν έχουν δασκάλους και καθηγητές να τα διδάξουν. Εφέτος έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης περίπου 11.500 εκπαιδευτικοί, ενώ έχουν προσληφθεί μόλις 1.425 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», δήλωσε ο Βουλευτής Αχαϊας ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας.
Ο κ. Νικολόπουλος ζητά να απαντήσει γιατί και πώς τροποποιήθηκε ο Νόμος που αφορά στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε πολιτικά γραφεία ώστε να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί.
Επίσης, ρωτά την Υπουργό γιατί εξέδωσε την εγκύκλιο ενώ το θέμα των αποσπάσεων ρυθμιζόταν καθώς και αν είναι ακριβής ο αριθμός 2.160 των αποσπασθέντων εκπαιδευτικών.
Ο κ. Νικολόπουλος ζητά επίσης από την Υπουργό Παιδείας να απαντήσει γιατί δεν προσελήφθησαν εκπαιδευτικοί που έχουν ανάγκη οι υπηρεσίες εκπαίδευσης, παρά μόνον 1.425 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ ο οι αιτήσεις συνταξιοδότησης ξεπερνούν τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα έπρεπε να εργάζονται σε σχολεία.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο Νομό Αχαϊας, η Υπουργός Παιδείας, ερωτάται τι ανάγκες υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό πόσοι έχουν προσληφθεί και σε ποιες βαθμίδες εκπαίδευσης αλλά και πόσες αιτήσεις για αποσπάσεις εκπαιδευτικών έχουν υποβληθεί από την Αχαΐα.
Όπως είπε ο κ. Νικολόπουλος, σε κάθε περίπτωση η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται σε νευρική κρίση από σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα χρηματοδότησης. Τα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου περί δήθεν αύξησης του προϋπολογισμού για την Παιδεία δεν φαίνεται να βρίσκουν καμία απολύτως εφαρμογή, γεγονός που δεν θα αργήσει να ξεσηκώσει θύελλες.
«Η αλήθεια είναι ότι αναμένεται «μαύρος Σεπτέμβρης» για την Παιδεία. Τα μεγαλύτερα προβλήματα από την μεταπολίτευση θα υπάρξουν φέτος λόγω του συνδυασμού μαζικών συνταξιοδοτήσεων και μειωμένων διορισμών. Μετά τις 11.500 αιτήσεις εκπαιδευτικών για συνταξιοδότηση, υπολογίζεται ότι τα κενά θα φτάσουν τις 20.000 σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια», δήλωσε ο Βουλευτής ο οποίος κατέθεσε άλλη σχετική Ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς οι οιποίοι ερωτώνται πόσα ακριβώς είναι τα κενά που δημιουργήθηκαν από τις συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών και πώς θα καλυφθούν.

Το έστελε το http://nikosnikolopoulos.gr
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Συμπλοκές, καταλήψεις, απεργίες και στην μέση ο Πάγκαλος!

Ακόμα δεν ξεκίνησε ο χειμώνας και οι παρενέργειες της πολιτικής του Μνημονίου τραντάζουν τα θεμέλια του Ελληνικού "Κράτους" δημιουργώντας ένα ατέλειωτο μπάχαλο σε όλους τους τομείς.
Οι φορτηγατζήδες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, ένας αξιωματικός της αστυνομίας τραυματίστηκε το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συμπλοκών μεταξύ αστυνομικών και ιδιοκτητών φορτηγών στη Μεταμόρφωση Αττικής.
Οι απεργοί μεταφορείς βρίσκονται από το πρωί συγκεντρωμένοι στο χώρο, απαγορεύοντας την είσοδο στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Μεταμόρφωσης (ΚΕΛΜ), στους οδηγούς που έχουν επιστρέψει στην εργασία τους και μεταφέρουν λύματα.
-Χωρίς νοσοκομεία κινδυνεύει να μείνει η Ελλάδα. Σε απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί, μετά τη σχετική απόφαση που..... έλαβε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.
Η απεργία αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας κινητοποίησης κατά των μέτρων λιτότητας που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη.
-Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί σήμερα το δημαρχείο Πειραιά, καθώς οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απαιτούν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα, που τους οφείλονται, τους τελευταίους τέσσερις μήνες από νυχτερινά και Σαββατοκύριακα.
Επιπλέον ζητούν και τη σωστή συντήρηση ή και αντικατάσταση των απορριμματοφόρων, τα οποία χαρακτηρίζουν ως «αυτοκίνητα καρμανιόλες». Η αποκομιδή των σκουπιδιών στον Δήμο Πειραιά πραγματοποιείται κανονικά.
-Εξακολουθεί να κατηγορεί τους δημοσίους υπαλλήλους ο Θόδωρος Πάγκαλος προαναγγέλλοντας έτσι απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «άχρηστο» το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων, έκανε λόγο για φαυλοκρατία διορισμών, μίλησε με μελανά χρώματα για τη σκοπιμότητα της μονιμότητας και περιέγραψε την ανάγκη να «αδυνατίσει το κράτος από άχρηστους φορείς».
«Επί χρόνια διορίζαμε για πελατειακούς λόγους (...) Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπρεπε να είναι λιγότεροι από 200.000 και είναι 1 εκατομμύριο. Δύο στους τρεις είναι άχρηστοι» είπε ο κ. Πάγκαλος προσθέτοντας ότι την φράση «μαζί τα φάγαμε» ξεχνώντας όμως να αναφερθεί στον διορισμό της κόρης του.
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΜΟΝΑΔΙΚΟ!! Η γυναίκα με τα πιο δυνατά στήθη στον κόσμο!!!!!!!

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την γυναίκα με τα πιο μεγάλα και πιο δυνατά βυζιά στον κόσμο. Η κυρία που πρωταγωνιστεί στο βιντεάκι μας έλαβε μέρος σε κάποιο Γερμανικό reality show, κάτι σαν το Ελληνικό "Ελλάδα έχεις ταλέντο", και κατέπληξε την επιτροπή με τις μοναδικές "ικανότητές" της.

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ως νέος άνθρωπος, ως Ναξιώτης, που ζω στη χώρα Νάξου, με καταβολές από την ορεινή Νάξο, και συνεργασίας λόγο επαγγέλματος (οικονομολόγος – λογιστής ) με ολόκληρο το νησί αλλά και τα γύρω νησιά μας, αποφάσισα να συμμετέχω στο συνδυασμό της νίκης και της ευθύνης, στο συνδυασμό που όχι μόνο κοιτά κατάματα αλλά μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος και δεν είναι άλλος από τον συνδυασμό «ΝΑΞΟΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ» με υποψήφιο δήμαρχο το ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ.
Η απόφαση μου αυτή, συνειδητά να συμμετέχω με όλες μου τις δυνάμεις στην κοινή αυτή προσπάθεια , έχει μοναδικό σκοπό την συνεργασία μου με την υπόλοιπη ομάδα, που με μεράκι, δουλειά και δημιουργικότητα θα φτιάξουμε τη Νάξο που μας αξίζει.
Νάξος 27/09/2010
Με εκτίμηση
ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Βίντεο-ντοκουμέντο για το Ελληνικό

Του Αργύρη Ντινόπουλου.-Οι Έλληνες «εμίρηδες»
Αυτό το βίντεο-ρεπορτάζ γυρίστηκε από τον Αργύρη Ντινόπουλο τον Ιανουάριο του 2010. Τότε είχε σταλεί και αναρτηθεί σε αρκετά blogs. Σας το ξαναστέλνουμε σήμερα σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για το μεγάλο αυτό περιβαλλοντικό ζήτημα.
Το βίντεο δείχνει πώς απαξιώθηκε (από όλες τις κυβερνήσεις) ο χώρος του πρώην αεροδρομίου. Αυτή η απαξίωση καταλήγει σήμερα στην προσπάθεια να ξεπουληθεί το πρώην αεροδρόμιο σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Και βεβαίως να τσιμεντοποιηθεί!
Αξίζει να γνωρίζει ο κόσμος ότι αυτή η έκταση των 5.500 στρεμμάτων απαλλοτριώθηκε την δεκαετία του 1950 για να δημιουργηθεί εκεί το αεροδρόμιο. Τότε δόθηκαν σχεδόν εξευτελιστικές αποζημιώσεις στους πρόσφυγες-ιδιοκτήτες της γης. Σήμερα, μισόν αιώνα μετά, αντί αυτή η έκταση να γίνει πάρκο (δηλαδή έργο δημοσίου συμφέροντος) προσφέρεται σε επιχειρηματικά συμφέροντα για να κερδοσκοπήσουν. Όσο για τους εμίρηδες του Κατάρ, αυτοί, κατά την εκτίμησή μας, δεν πρόκειται ποτέ να έρθουν στο Ελληνικό. Η κυβέρνηση, απλούστατα, χρησιμοποιεί τους Άραβες για να προετοιμάσει την εισβολή των δικών μας Ελλήνων «εμίρηδων» στον ελεύθερο χώρο του Ελληνικού.
Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

"Σκάνδαλο" Βατοπαιδίου: ΠΟΣΟ ΜΑΚΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ;

Ξεκινάει σιγά σιγά η απομυθοποίηση του πολύκροτου σκανδάλου του Βατοπεδίου. Ένα κατασκευασμένο σκάνδαλο που με την βοήθεια των ΜΜΕ παρέδωσε την χώρα μας στην χούντα του Μνημονίου, με τις γνωστές καταστρεπτικές συνέπειες. Τα παπαγαλάκια της τηλεόρασης που επί ένα ολόκληρο χρόνο χωρίς να έχουν κάποιο απτό στοιχείο που να αποδεικνύει ότι υπάρχει σκάνδαλο (δεν υπάρχουν αποδείξεις, παραστατικά κ.τ.λ.), χωρίς έρευνα από κάποια αρμόδια επιτροπή, τώρα αναδιπλώνονται γιατί φοβούνται την οργή του κόσμου που έπεσε θύμα εξαπάτησης και κοροϊδίας. Μέχρι πότε όμως, μέχρι πότε θα είμαστε μακάκες. Ο λαός δεν πρέπει να ξεχάσει αυτή τη φορά, δεν πρέπει να συγχωρήσει κανένα απατεώνα πολιτικό και δημοσιογράφο που ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ

Το παρακάτω σχόλιο αναρτήθηκε σε κάποιο άρθρο του blog naxios με θέμα την ένωση αγροτικών συνεταιρισμών. Μας το έστειλε προς δημοσίευση φίλος αναγνώστης, ο οποίος είναι επιχειρηματίας στηρίζει την ένωση επαγγελματικά , και νιώθει ότι το συγκεκριμένο προσβλητικό σχόλιο, που μάλλον γράφτηκε από άνθρωπο της Ένωσης, τον θίγει.
Ζητά λοιπόν μέσω του naxosfan από τους υπεύθυνους της Ένωσης να πάρουν θέση και να
ζητήσουν συγνώμη από τους Ναξιώτες επαγγελματίες.
Τα σχόλια δικά σας
''ΛΟΙΠΟΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΑΣ ΓΛΟΙΩΔΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΣΤΗΝΕΤΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΙΓΑΝΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΑΞΟΥ. ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΤΙ ΒΑΣΙΚΟ. ΤΟΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΤΙ ΕΣΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ. ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ! ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΜΕ....... ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΟΥΝΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΞΑΟΠΟΥΛΟ ΠΟΣΟ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΤΟΝ ΟΡΦΑΝΟ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ Η ΕΝΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΞΕΣΤΟΙ ,ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ,ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ!!! ΕΓΩ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΝΑΞΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ,ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΙ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΩΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ !!! ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΡΧ...Α, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΟΥ.ΙΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΩ...ΥΣ! ΕΓΩ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΕΡΠΕΤΑ ΠΟΥ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ.ΞΕΡΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 1926 ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ Η ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ Η ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΩΠΕΙΑ ΤΗΣ??? ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΜΗΝ ΤΡΕΦΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ...ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. Η ΕΝΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΧΡΕΟΚΩΠΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΙΟ ΤΡΕΛΛΑ ΣΑΣ ΟΝΕΙΡΑ!!! ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΜΕΝΑ ΕΝΑ ΑΝΩΝΥΜΟΟ ΣΚΟΥΛΙΚΙ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ, ΑΝΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ.' Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 26, 2010

Γκολ και θέαμα απο Πανναξιακό

Ο Πανναξιακός ήταν ο νικητής στο πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι του ΔΑΚ αφού επικράτησε της ομάδας του Φιλωτίου με σκορ 3-1, και πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Οι παίκτες του Στέφανου Μειμάρογλου απέδωσαν κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, καθάρισαν το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο (3-0), και αν δεν ''παρατούσαν' το ματς στο 2ο μισό, το σκορ θα μπορούσε να φθάσει σε μεγάλα ύψη. Σε αυτό βέβαια συνέτεινε το γεγονός ότι οι παίκτες του Φιλωτίου αποφάσισαν (παροτρυνόμενοι και απ' τους οπαδούς τους) να παίξουν ''κατς'' στο 2ο μέρος χαλώντας το παιχνίδι. Εκτός από τα τρία πανέμορφα γκολ του Πανναξιακού, υπήρχε και το θέαμα, αφού ο Μ. Πολυκρέτης αποφάσισε να διασκεδάσει τους φιλάθλους του Πανναξιακού που βρέθηκαν στο γήπεδο μοιράζοντας ''ποδιές' κατ' εξακολούθησιν στους.... αντιπάλους 7 ή 8 ήταν οι φορές που οι αντίπαλοι αμυντικοί ''έχασαν' τον μικρο.
Στο αγωνιστικό, μόλις στο 4' ο Σφυρόερας έκανε το πρώτο μαγικό, αφού με αριστοτεχνικό τακουνάκι έβγαλε μόνο με τον τερματοφύλακα τον Σουσούνη, ο οποίος από πλάγια θέση πλάσαρε άψογα κάνοντας το 1-0.
Στο 35' ο Τσαπί Μπεκίν (που είχε περάσει 10 λεπτά πριν στο ματς), αφού κέρδισε την μονομαχία πίσω απ' τη σέντρα ''κουβάλησε' την μπάλα για 30 περίπου μέτρα, και με βολίδα έξω απ' την περιοχή έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει τερματοφύλακα του Φιλωτίου.
Στο 40' ο Σουσούνης ''τσίμπησε' την μπάλα από δυο αμυντικούς, και από απόσταση 35 περίπου μετρ ων κρέμασε τον Πολυκρέτη κάνοντας το 3-0.
Στο 2ο ημίχρονο πλέον ο Πανναξιακός συνέχισε να δημιουργεί και να χάνει απίστευτες ευκαιρίες, ενώ τα σκληρά έως αντιαθλητικά μαρκαρίσματα των παικτών του Φιλωτίου διαδέχονταν το ένα το άλλο ''Θύμα" ο Τσαπί Μπεκίν, ο οποίος ανεχώρησε τραυματίας
Στο 90' το Φιλώτι ''κέρδισε πέναλτι", το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κοττάκης Ε. κάνοντας το τελικό 3-1.
Αγγελής, Πολυκρέτης, Σουσούνης κορυφαίοι απ' τον Πανναξιακό, ο οποίος παρα τις απουσίες έδειξε ότι είναι πανέτοιμος για την σέντρα σε μια εβδομάδα.
ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (ΜΕΙΜΑΡΟΓΛΟΥ), Βασιλάκης(Τζιόλος), Καπαρέλης, Σφυρόερας, Χαμηλοθώρης, Κατσάνης, Πολυκρέτης Κ (Μπεκίν), (Ξενάκης), Στρατούρης, Πολυκρέτης Μ, Σουσούνης, Αγγελής, Βασαλάκης.
ΦΙΛΩΤΙ (ΟΡΦΑΝΟΣ), Πολυκρέτης, Μουστάκης Δ, Λιόφαγος, Ψαρράς, Μουστάκης Ν, Κατσουρός, Κώτσος, Μουστάκης Α, Κοττάκης Ε, Κοττάκης Σ, Μουστάκης Γ.
Β.Κ.
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Δεν τα "βρήκαν" τελικά Μαράκης - Γρυλάκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και ο ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, με επικεφαλής το ΘΑΝΑΣΗ ΓΡΥΛΛΑΚΗ, συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών της προσήλθε σε διάλογο ύστερα από πρόσκληση και πρωτοβουλία των δύο Γραμματέων των Τοπικών Οργανώσεων Νάξου του ΠΑΣΟΚ. Ανταποκριθήκαμε θετικά στην πρόταση των μελών των δύο οργανώσεων για παραίτηση των δύο επικεφαλής των συνδυασμών ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ και ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ με σκοπό τη δημιουργία ενιαίου συνδυασμού με Υποψήφιο Δήμαρχο κοινής αποδοχής (τρίτη λύση). Η πρόταση αυτή μας βρήκε σύμφωνους στα πλαίσια μιας ευρύτερης συσπείρωσης που έχει ανάγκη ο τόπος και το μέλλον των νησιών μας. Η μη αποδοχή όμως της πρότασης από τον κ. Μαράκη και η εμμονή του να είναι μόνο ο ίδιος υποψήφιος Δήμαρχος, δεν επιτρέπει την συνέχιση του διαλόγου αφού..... υπάρχει ρητή αντιθεσή μας στην πολιτικής που ο ίδιος ασπάζεται και εκφράζει.
Ο ανεξάρτητος και αδέσμευτος συνδυασμός ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ και ο υποψήφιος Δήμαρχος Θανάσης Γρυλλάκης συνεχίζουν τον αγώνα τους με περισσότερη δύναμη και σιγουριά, στο δρόμο που θα τους αναδείξει νικητές στον στόχο για μια ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για ένα Δήμο που θα λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του τόπου και των κατοίκων του. Ο πλούτος των νησιών μας που είναι το φυσικό περιβάλλον και οι άνθρωποι που τον κατοικούν, θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στις διεκδικήσεις μας για αυτό που μας ανήκει.
Ο αδυσώπητος πόλεμος που γίνεται εναντίον μας από μηχανισμούς και κέντρα που επιχειρούν να ελέγξουν ολοκληρωτικά τη Νάξο και τα γύρω νησιά μας συσπειρώνει και μας κάνει κάθε μέρα πιο δυνατούς στη μεγάλη μάχη που δίνουμε. Η προσέλευση στις τάξεις της παράταξής μας όλο και περισσότερων ψηφοφόρων και υποψηφίων, καθημερινά, μας γεμίζει δύναμη και ενθουσιασμό για το τελικό αποτέλεσμα.
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος
Θανάσης Γρυλλάκης
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Το τσιγάρο ξανάρχεται

Του Έλληνα ο τράχηλος αντικαπνιστικό ζυγό δεν σηκώνει.
Από τη μια οι μαζικές αντιδράσεις επαγγελματιών, και από την άλλη η σαφέστατη στάση εμπορίου σε αρκετούς οικονομικούς τομείς φέρνουν πιθανότατα το μέγα ζητούμενο της καπνοαπαγόρευσης υπό επανεξέταση.
Σύμφωνα με το «VETO» της Κυριακής, πριν συμπληρωθεί ένας μήνας από την ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι είναι σε διαδικασία επανεξέτασης του μέτρου.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «VETO», το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά την αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Υγείας είναι σε..... εξέλιξη «κύμα» διαδοχικών συσκέψεων στελεχών του υπουργείου με παράγοντες της αγοράς, όπου διαπιστώνεται σοβαρό πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης εξαιτίας της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Οι παράγοντες της αγοράς τρέχουν να προλάβουν τις αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία των καταστημάτων, ειδικά με τον ερχομό του χειμώνα.

Διότι, αν και το μέτρο εφαρμόζεται ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου, ο καλός καιρός επιτρέπει ακόμη τον ελληνικό τρόπο διασκέδασης με τα «τραπεζάκια έξω», που με τη σειρά του επιτρέπει και το κάπνισμα.

Η έλευση, όμως, του χειμώνα θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα στα μαγαζιά, καθώς δεν θα επιτρέπεται η «συμβίωση» πελατών και τσιγάρου, πόσο δε μάλλον να αιωρείται ο καπνός πάνω από τα κεφάλια καπνιζόντων και μη.

Από την άλλη, είναι σαφές σε όλους ότι ο πρώτος μήνας της εφαρμογής του μέτρου έχει πενιχρά αποτελέσματα.

Η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας σε διαδοχικούς ελέγχους που κάνει στα καταστήματα διαπιστώνει απλώς κατάφορη παραβίαση του μέτρου.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της συγκεκριμένης υπηρεσίας, έχουν διεξαχθεί πάνω από 4.000 έλεγχοι και έχουν καταγραφεί παραβάσεις σε ποσοστό 80%.

Πλέον αυτό που επιδιώκεται, όπως γράφει το «VETO» επικαλούμενο στελέχη του Υπουργείου Υγείας, είναι η «χρυσή τομή» που θα φέρει ισορροπία αφενός στην παραπαίουσα αγορά, και αφετέρου να μην πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων ένα πολυδιαφημιζόμενο μέτρο που στο τέλος- τέλος είναι και σαφής κοινοτική οδηγία.
Η λύση που φαίνεται να προκρίνεται είναι η δημιουργία δύο ειδών καταστημάτων, για καπνίζοντες και μη καπνίζοντες, με προειδοποιητικές πινακίδες σε εμφανή σημεία για το αν επιτρέπεται ή όχι το κάπνισμα.
Β.Κ. Από www.zougla.gr
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Εκστρατεία ξεπουλήματος της Ελλάδας

Του Θύμιου Παπανικολάου - Η κυβέρνηση των δωσίλογων δεν δείχνει μόνο υπερβάλλοντα ζήλο στην «εκτέλεση συμβολαίων θανάτου» εναντίον του ελληνικού λαού, αλλά και στο γρήγορο ξεπούλημα της Ελλάδας στις διεθνείς μαφίες του χρήματος. Έχει εκστρατεύσει ο Πρωθυπουργός-πλασιέ για την πώληση των φιλέτων της χώρας.
Το πρωτοσέλιδο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» είναι αποκαλυπτικό. Ξεπούλημα επενδυτικών φιλέτων στα Εμιράτα, μετατροπή της χώρας σε Λας Βέγκας, σε «παράσιτο» των διεθνών μαφιών του χρήματος και της μίζας ΚΑΙ…μίζες!!! Τέτοια ξεπουλήματα και λεηλασίες πάντα γίνονται με γενναίους χρηματισμούς στους πλασιέ: Στους κυβερνητικούς πλασιέ.
Αποκαλύπτει η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»:
Μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση του Κατάρ, ύψους 5 δισ. ευρώ, που στόχο θα έχει, μεταξύ άλλων, και την...... αξιοποίηση και εκμετάλλευση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό αναμένεται να υπογράψει σήμερα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τον εμίρη Αλ Θανί.
Ο Παπανδρέου με τον εμίρη Αλ Θανί τον Μάιο στο Μαξίμου Η υπογραφή του μνημονίου θα αφορά τα επενδυτικά σχέδια του κρατικού fund του Κατάρ, Qatar Investment Authority (QIA) που δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς ενέργειας, τουρισμού, ακινήτων και ξενοδοχείων. Στο μνημόνιο δεν θα κατονομάζεται η περιοχή του Ελληνικού, αλλά το fund ενδιαφέρεται πολύ για την «αξιοποίηση» της συγκεκριμένης έκτασης, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά φιλέτα της χώρας.

Λας Βέγκας
Κατά συγκλίνουσες πληροφορίες της «Ε» υπάρχουν σκέψεις για σειρά έργων, όπως «αξιοποίηση» μέρους της παραλίας στο ύψος του πρώην αεροδρομίου, κατασκευή μαρίνας ελλιμενισμού πολυτελών θαλαμηγών, ξενοδοχείου, συνεδριακών κέντρων, πλωτού καζίνου και μικρού αεροδρομίου που θα χρησιμοποιείται από lear jet και ιδιωτικά αεροσκάφη…»
Διαβάστε στη συνέχεια εδώ:
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=23/09/2010&id=205814
ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΡΙΤΕΥΟΥΝ…
Από greeknation.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Η ΛΕΣΧΗ ΠΟΥ ......ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!!

Η Βρετανική εφημερίδα "wall street journal" αποκαλύπτει την ύπαρξη άλλης μιας μυστικής Λέσχης με την ονομασία " Η λέσχη που δεν υπάρχει"(!) η οποία αποτελείται από τους ηγέτες Γαλλίας, Γερμανίας και Βελγίου.
Αποκαλύπτει επίσης τα παιχνίδια που έπαιζαν και παίζουν με το ευρώ εις βάρος των ανυποψίαστων Ευρωπαίων πολιτών και ιδιαίτερα των Ελλήνων που αναγκάζονται τώρα να υποστούν τις συνέπειες της τεχνητής οικονομικής κρίσης. Με λίγα λόγια το παραμύθι παει σύννεφο από του ξένους και τους "Έλληνες" ηγέτες, και ο κοσμάκης υποφέρει, εξαθλιώνεται χάνει δουλειές, περιουσίες, και καλείται να δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα για να σώσει το δήθεν χρεοκοπημένο Ελληνικό κράτος.
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Η ταινία που σόκαρε τον πλανήτη

Cannibal Holocaust: Το πιο λογοκριμένο φιλμ στην ιστορία προκαλεί συζητήσεις ακόμα και 30 χρόνια μετά
Στη χώρα μας έκανε επίσημη πρεμιέρα στις 28 Σεπτεμβρίου 2007, 27 χρόνια μετά την δημιουργία της!!!! Για τις ανάγκες της ταινίας ο Ντεοντάτο σκότωσε στην πραγματικότητα δύο πιθήκους, ένα γουρούνι, ένα φίδι, μια χελώνα και μια ταραντούλα (όλα δόθηκαν στη συνέχεια στην τοπική φυλή για να τα φάει). Χρησιμοποιήθηκε ένα πραγματικό πτώμα (κάτι που απέκρυπταν για πολλά χρόνια) ενώ και οι σκηνές με σεξ ήταν αληθινές!!!!!!!
Δεν έχει κερδίσει πότε κάποιο βραβείο, ούτε καν έχει προταθεί. Ο πρωταγωνιστής είναι πορνοστάρ (Ρόμπερτ Κέρμαν) και οι υπόλοιποι ηθοποιοί παντελώς άγνωστοι. Οι περισσότεροι μάλιστα δεν έπαιξαν ξανά ενώ χρησιμοποιήθηκαν ιερόδουλες και μέλη του συνεργείου. Παρ' όλα αυτά το «Cannibal Holocaust» είναι μια ταινία θρύλος και σίγουρα μια από τις πιο αμφιλεγόμενες όλων των εποχών. Έκανε πρεμιέρα 30 χρόνια πριν αλλά ακόμα προκαλεί συζητήσεις και αντιμαχίες. Υπεύθυνος για την επιτυχία αυτή είναι ο νοσηρός νους του σκηνοθέτη, Ρουτζέρο Ντεοντάτο.
Ακόμα και ο φανταχτερός της τίτλος δεν μπορεί να σε προϊδεάσει για αυτό που θα ακολουθήσει. Το να δεις το «Cannibal Holocaust» είναι σίγουρα μια εμπειρία. Για πολλούς κακή, για κάποιους καλή και..... για αρκετούς ημιτελής αφού δεν αντέχουν μέχρι το τέλος. Ο Ντεοντάτο ήθελε να φτιάξει ένα φιλμ που σοκάρει και τα κατάφερε τόσο καλά που ακόμα και σήμερα το δημιούργημα του θεωρείται η κορυφή στο είδος αν και ακολούθησαν πιο ακραίες ταινίες όπως το «Cannibal Ferox» του Ουμπέρτο Λένζι.

Για όσους δεν γνωρίζουν καν την ταινία και το σενάριο τα πράγματα είναι απλά. Μια ομάδα αμερικανών επισκέπτονται μια φυλή στον Αμαζόνιο με σκοπό να κάνουν έναν ντοκιμαντέρ. Δεν επιστρέφουν ποτέ και ο ανθρωπολόγος Χάρολντ Μονρό (Ρόμπερτ Κέρμαν) καλείται να τους βρει. Αφού ταξιδεύει στον Αμαζόνιο και έρχεται σε επαφή με τους ιθαγενείς ανακαλύπτει ότι έχει μείνει από την ομάδα αλλά και ένα φιλμ που θα αποκαλύψει τι πραγματικά έχει συμβεί.

Η ταινία έχει γυριστεί σε στιλ ψευδο-ντοκιμαντέρ και αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς του «Blair Which Project». Ο Ντεοντάτο αποφάσισε να κάνει το φιλμ αφού είδε ένα ντοκιμαντέρ για μια ιστορία παρόμοια με αυτή στην ταινία του. Ένα συνεργείο είχε χαθεί στην ζούγκλα ενώ έκανε έρευνες για φιλές κανίβαλων. Μάλιστα ένα ιταλικό δίκτυο είχε ανακοινώσει πως είχε ένα πραγματικό φιλμ του συνεργείου το οποίο όμως ποτέ δεν δημοσιοποίησε. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε το «Holocaust» που στο μεγαλύτερο του μέρος γυρίστηκε στην Κολομβία.

Είναι τόσο σκληρό και ρεαλιστικό που δέκα μέρες μετά την πρεμιέρα του στο Μιλάνο το Φεβρουάριο του 1980 το δικαστήριο αποφάσισε την απόσυρση του από τις αίθουσες και τη σύλληψη του Ντεοντάτο (τον είχε προειδοποιήσει για αυτό με γράμμα του ο Σέρτζιο Λεόνε). Όλοι πίστεψαν πως πρόκειται για ένα «snuff» φιλμ όπου ο σκηνοθέτης είχε σκοτώσει πραγματικά τους ηθοποιούς του. Τα πράγματα έκανε πιο δύσκολα το γεγονός ότι ο Ντεοντάτο είχε υπογράψει συμφωνητικό με όσους έπαιξαν στην ταινία να μην εμφανιστούν στα ΜΜΕ για έναν χρόνο. Τελικά αφού έβλεπε ότι κινδύνευε με φυλάκιση αναγκάστηκε να σπάσει το συμφωνητικό και να παρουσιάσει τους ηθοποιούς. Μάλιστα υποχρεώθηκε να εξηγήσει λεπτομερώς πως έφτιαξε τη χαρακτηριστική σκηνή με την παλουκωμένη κοπέλα (το κορίτσι καθόταν πάνω σε μια σέλα και είχε στο στόμα της ένα ξύλο).

Μπορεί φόνοι να μην έγιναν όμως ο Ντεοντάτο, για χάρη του δημιουργήματός του, σκότωσε στην πραγματικότητα δύο πιθήκους, ένα γουρούνι, ένα φίδι, μια χελώνα και μια ταραντούλα (όλα δόθηκαν στη συνέχεια στην τοπική φυλή για να τα φάει). Χρησιμοποιήθηκε ένα πραγματικό πτώμα (κάτι που απέκρυπταν για πολλά χρόνια) ενώ και οι σκηνές με σεξ ήταν αληθινές. Οι περισσότεροι ηθοποιοί είχαν υποστεί σοκ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ενώ κάποιοι αποκάλυψαν πως είχαν φοβηθεί πως τελικά θα πεθάνουν για τις... ανάγκες της ταινίες. Ήταν τόση η νευρικότητα μάλιστα στα γυρίσματα που συνέβησαν πολλά ατυχήματα αλλά και κόπηκαν σκηνές που είχε... οραματιστεί ο Ντεοντάτο (χαρακτηριστικότερη αυτή με τα πιράνχας που έτρωγαν έναν άνθρωπο).

Πλέον ο Ιταλός σκηνοθέτης στοιχειωμένος από το δημιούργημα του (έκανε ακόμα 5-6 ταινίες που δεν πλησίασαν καν τη δόξα του «Holocaust») δηλώνει μετανιωμένος για όσα έκανε. «Εύχομαι να μην είχα γυρίσει ποτέ αυτή την ταινία. Μετανιώνω για όσα έκανα» τονίζει ενώ έχει ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το γεγονός ότι σκότωσε ζώα για χάρη του ρεαλισμού. Τα φιλμ όμως, όπως και τα γραπτά μένουν. Το δημιούργημα του Ντεοντάτο έχει προκαλέσει έντονες αντιμαχίες για το αν είναι απλά αρρωστημένο και φρικιαστικό ή αν τελικά αποτελεί μια σοβαρή και αιχμηρή καταγγελία για τον πολιτισμένο κόσμο. Το σίγουρο είναι πως το «Cannibal Holocaust» κατάφερε να γίνει μια ταινία σταθμός. «Κόπηκε» σε δεκάδες χώρες και σε πολλές παραμένει απαγορευμένο με αποτέλεσμα να θεωρείται η πιο λογοκριμένη ταινία όλων των εποχών.

Στη χώρα μας έκανε επίσημη πρεμιέρα στις 28 Σεπτεμβρίου 2007 (!). Για όσους επιλέξουν να το δουν βασική προϋπόθεση είναι να έχουν γερό στομάχι...
Β.Κ. με πληροφορίες από το aek365.gr
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 25, 2010

Χρωστά, της χρωστούν και στο βάθος… ανώνυμοι στρατηγικοί συνεταίροι «Πολύ…μυστήριο στην κυβερνητική πολιτική για την ανάπτυξη της Ε.Α.Σ»

Το παρόν εστάλη στο "naxosfan" από το http://nikosnikolopoulos.gr
Να απαντήσει επί της ουσίας για τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στην αναπτυξιακή προοπτική της εταιρείας «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» (Ε.Α.Σ) και γενικότερα για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, ζητά από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.
Ο κ. Νικολόπουλος, πρόσφατα είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση με θέμα τις οφειλές προς τους εργαζόμενους της εταιρείας και τις ανείσπρακτες οφειλές τρίτων προς την Ε.Α.Σ και επανέρχεται μετά την..... απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Πάνου Μπεγλίτη ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης των ΕΑΣ προκειμένου να εξετάσει τι μπορεί αυτή τη στιγμή να ολοκληρωθεί από προμήθειες και τι μπορεί να δώσει στο μέτρο του δυνατού από το ΥΠΕΘΑ για κατασκευή στα ΕΑΣ.
Όπως είχε απαντήσει ο κ. Μπεγλίτης στον Βουλευτή, η Κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με ενδιαφερόμενες εταιρείες ευρωπαϊκές και των Ηνωμένων Πολιτειών και αναμένει προτάσεις τους για στρατηγικές συνεργασίες με τα ΕΑΣ, στο πλαίσιο των κυβερνητικών αποφάσεων και σε στενή συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών.
«Οι ανωτέρω συνεργασίες θα γίνουν μέσα από ανοικτές διαδικασίες πρόσκλησης ενδιαφέροντος και θα συμβάλουν στην υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος, της διαφάνειας και των θέσεων εργασίας των ΕΑΣ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπεγλίτης.
«Τι πάει να πει αναγυγκρότηση των Ε.Α.Σ και με τι χρονοδιάγραμμα υλοποίησης; Αυτό νομίζω οφείλει να το απαντήσει ο Υπουργός για να μάθουμε. Και εμείς και οι εργαζόμενοι. Γενικόλογα πράγματα και υποσχέσεις, δεν πείθουν. Χρειάζονται πράξεις και χρειάζονται τώρα. Γι’ αυτό ρωτώ επίσης τον Υπουργό τι παραγγελίες μπορεί να δώσει άμεσα το ΥΠ.ΕΘ.Α στα Ε.Α.Σ και πότε», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος ρωτά τον Υπουργό Άμυνας με ποιες αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες βρίσκεται το Υπουργείο σε επαφή για στρατηγικές συνεργασίες και ποια τα εκτιμώμενα οφέλη για τα Ε.Α.Σ, όπως επίσης και τι ρόλο έχει το Υπουργείο Οικονομικών σε αυτές τις επιδιωκόμενες συνεργασίες.
Επίσης, ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε στον Βουλευτή, ότι το χρέος των ΕΑΣ σε ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ ανέρχεται στο ποσό των οκτώ εκατ. ευρώ, το οποίο επρόκειτο να καταβαλλόταν έως τις 31 Αυγ 2010 ή θα γινόταν σχετική ρύθμιση του χρέους.
Ο κ. Μπεγλίτης, λέει επίσης ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει 500.000 ευρώ ενώ 1,8 εκατομμύρια ευρώ που οφείλονταν από παραγγελία οπλισμού της ΕΛΑΣ εισπράχτηκαν σε χρόνο ρεκόρ τον Ιούλιο.
«Οι απαιτήσεις της εταιρείας από οφειλές τρίτων ανέρχονται στο ποσό των 13 εκατομμυρίων ευρώ. Οφειλή συγκεκριμένης εταιρείας ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ θα εισπραχθεί πολύ σύντομα και αυτό μετά από συντονισμένες ενέργειες και παρεμβάσεις», ανέφερε επίσης ο κ. Μπεγλίτης.
Ο κ. Νικολόπουλος στη νέα Ερώτησή του ζητά από τον Υπουργό να απαντήσει αν εξοφλήθηκε το χρέος των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ των Ε.Α.Σ σε εισφορές προς το Ι.Κ.Α ή έγινε ρύθμισή του, πότε θα εισπραχθεί η οφειλή από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, γιατί δεν έχουν εισπραχθεί οι οφειλές τρίτων προς τα Ε.Α.Σ και πότε θα εισπραχθούν.
«Μασημένα λόγια πάντως. Και πολύ μυστικότητα. Γιατί δεν εξηγεί ο κ. Υπουργός για ποιες εταιρείες πρόκειται και με τι είδους συντονισμένες ενέργειες και παρεμβάσεις θα εισπραχθούν; Αν δεν πρόκειται για αυστηρό…κυβερνητικό μυστικό, ελπίζω ότι ο Υπουργός δεν θα έχει αντίρρηση να απαντήσε. Περιμένει και το ΙΚΑ να εξοφληθεί…», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.
Η Ερώτηση του Βουλευτή, κατετέθη και προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη.

http://nikosnikolopoulos.gr/eas
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Μειονοτικός συνδυασμός στον Δήμο Κομοτηνής με τις ευλογίες ψευτομουφτή και τη στήριξη του κόμματος DEB

Το παρόν εστάλη στο "naxosfan" από το apneagr.blogspot.com
* Επικεφαλής στη κίνηση «Πρώτο βήμα για την ισότητα» τέθηκε η αντινομάρχης, υποψήφια ευρωβουλευτής και εκλεκτή του ΠΑΣΟΚ Σιμπέλ Μουσταφάογλου.
* Με ψευτομουφτή και το κόμμα DEB στο πάνελ της πρώτης συνέντευξης που έγινε με κοινό και οπαδούς σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής.
Με τις θρησκευτικές ευλογίες του ψευτομουφτή Ξάνθης και την πολιτική στήριξη του κόμματος DEB κατέρχεται για πρώτη φορά στο δήμο Κομοτηνής ανεξάρτητος μειονοτικός συνδυασμός. Η εκλεκτή του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της μειονότητας, αντινομάρχης του Άρη Γιαννακίδη και υποψήφια ευρωβουλευτής Σιμπέλ Μουσταφάογλου, πείστηκε τελικά να ηγηθεί του ανεξάρτητου συνδυασμού «Πρώτο βήμα για την ισότητα» στον μητροπολιτικό δήμο Κομοτηνής και να αποσύρει την υποψηφιότητά της από τον δήμο Ιάσμου...»
Η συνέχεια του άρθρου εδώ

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΣΚΑΝΔΑΛΟ :Άφησαν ελεύθερο τον υπάλληλο του ΣΔΟΕ που πιάστηκε στους Παξούς να παίρνει μίζα 30.000

Από το olympia.gr

Απίστευτο και όμως αληθινό!!! Εκβιαστής του ΣΔΟΕ πρόεδρος της ΠΑΣΚ εφοριακών. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ!

Αρκεί να είσαι εγνωσμένα ΠΑΣΟΚος σε αυτή τη χώρα για να διαπράττεις κακουργήματα ανενόχλητος και να χαίρεις πλήρους ασυλίας.
Αυτά είναι τα περιβόητα τσιτάτα του Παπανδρέου περί “ανομίας και ατιμωρησίας”.
Μία κοινωνία γονατίζει, ληστεύεται, υποδουλώνεται για να συνεχίσουν οι πράσινοι πραίτωρες τα θεάρεστα έργα τους. Να ποιοί τα φάγατε κύριε Πάγκαλε. Να ποιοί συνεχίζετε να τα..... τρώτε.

Τσουκάτος; Ελεύθερος

Μαντέλης; Ελεύθερος.


Χθες μετά την απαγγελία της κατηγορίας σε βάρος του, ο 55χρονος εφοριακός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Στην υπόθεση εμπλέκονται, σύμφωνα με τα όσα τουλάχιστον είπε το θύμα στην κατάθεσή του, κι άλλοι τρεις (3) υπάλληλοι, ένας εκ των οποίων κατονομάστηκε κατά την ανάκριση από τον υπόδικο πλέον συνάδελφό του, και αναζητείται. Ερευνάται και παλαιότερη αναφορά του μέχρι πρότινος υποδιευθυντή της ΥΠΕΕ στην Κέρκυρα, Π. Ψυλάκου, που τώρα υπηρετεί στη Ζάκυνθο.Το ποσό 30.000 ευρώ απαίτησαν δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Κέρκυρας από επιχειρηματία των Παξών προκειμένου να… τακτοποιήσουν φορολογικές παραβάσεις που διαπίστωσαν κατά τη διαμονή τους σε ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του! Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία του ξενοδόχου από τους Παξούς σε υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε την ΕΛ. ΑΣ. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο εφοριακός μαζί με έναν ακόμα συνάδελφό του από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων Κέρκυρας μετέβησαν τον περασμένο Ιούλιο στους Παξούς προκειμένου να διενεργήσουν φορολογικούς ελέγχους. Έμειναν στο ξενοδοχείο του καταγγέλλοντος, όπου -όπως ισχυρίστηκαν- διαπίστωσαν πλήθος φορολογικών παραβάσεων. Έκτοτε, σύμφωνα με την κατάθεση του ξενοδόχου, άρχισαν να επικοινωνούν τηλεφωνικά μαζί του και να αξιώνουν χρήματα προκειμένου να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές του στην Εφορία.

Επ’ αυτοφώρω

Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε το περιστατικό και την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Υπό τις οδηγίες των αστυνομικών, ο ξενοδόχος κανόνισε να συναντηθεί την Τρίτη στις 10.30 π. μ. σε κεντρική καφετέρια της Κέρκυρας, προκειμένου να παραδώσει τα χρήματα στον επίορκο δημόσιο υπάλληλο. Μαζί του είχε 5.000 ευρώ αντί των 30.000 που είχαν συμφωνήσει.
Ο εφοριακός αρνήθηκε να παραλάβει τα χρήματα, λέγοντάς του «όλα ή τίποτα». Ο ξενοδόχος επέστρεψε στην τράπεζα και εκταμίευσε άλλα 25.000 ευρώ. Στη 1 μ.μ. συναντήθηκε εκ νέου με τον υπάλληλο. Ο τελευταίος του ζήτησε να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του και παρέλαβε τα χρήματα ενώ βρίσκονταν εν κινήσει. Το περιστατικό παρακολουθούσαν αστυνομικοί, οι οποίοι ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο και συνέλαβαν τον δράστη.
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Από press-gr.blogspot.com Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ" Η ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Νάξου Κώστας Παγώνης πρότεινε να υπάρξει συντονισμός από την συνομοσπονδία και να μην κατατεθεί, πληρωθεί, ο Φ.Π.Α. του τριμήνου, και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους που είχαν κατακλύσει την αίθουσα.
22 Σεπτεμβρίου 2010 Η Φετινή¨ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ¨ αντί να εορταστεί πανηγυρικά όπως γινόταν μέχρι σήμερα από το 2005 που καθιερώθηκε μετά από πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά και την υιοθέτηση της πρότασης από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας, εκδηλώνοντας την αντίδραση του εμπορικού κόσμου, στην συνεχιζόμενη τακτική αποδυνάμωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που βρίσκονται πλέον στα όρια της αντοχής τους, με κίνδυνο την επιβίωση τους, με κεντρικό σύνθημα ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ .
Παρόν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας και ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου που εκπροσωπήθηκε από τον πρώην πρόεδρο και μέλος του Δ.Σ. κ. Κώσ. Παγώνη. Στην τοποθέτηση του επισήμανε προς το...... προεδρείο και στους παρόντες στην εκδήλωση υποψηφίους για την περιφέρεια της Αθήνας Βουλευτή κ. Α. Γεωργιάδη και κ. Κίκιλια την έντονη ανησυχία του για την φημολογούμενη απελευθέρωση στους περιορισμούς που αφορούν τα τετραγωνικά μέτρα για την....... ίδρυση και λειτουργία των πολυκαταστημάτων. Επίσης έκανε λόγο για την ιδιαιτερότητα των νησιών μας και ότι πρέπει στην πράξη να εφαρμοστεί η νησιωτικότητα και το μεταφορικό ισοδύναμο. Θετική αίσθηση προκάλεσε στους παρευρισκομένους η πρόταση του κ. Παγώνη για έντονη αντίδραση για όλα όσα βιώνουμε το τελευταίο διάστημα. Να υπάρξει συντονισμός από την συνομοσπονδία και να μην κατατεθεί, πληρωθεί, ο Φ.Π.Α. του τριμήνου, αυτό βέβαια, αφού εξασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύσουμε στο μέλλον. Πρέπει να αντιδράσουμε δεν φτάνει να συνομιλούμε και να καταθέτουμε προτάσεις, πρέπει να υπάρξει μέριμνα, γιατί η ανάπτυξη και η έξοδος από την κρίση θα περάσει από την δική μας δράση και επιχειρηματικότητα.
Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου, η μεγαλύτερη Ομοσπονδία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, κάλεσε τους προέδρους , τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, καθώς και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους ,στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, με σκοπό, την κατάθεση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες σε όλες τις περιοχές, όπως και την καταγραφή προτάσεων εξόδου από την κρίση . Η μεγάλη αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς ήταν ασφυκτικά γεμάτη από τα μέλη της Ομοσπονδίας , γεγονός που αποδεικνύει την δυσμενή εξέλιξη που περνά το τελευταίο διάστημα το εμπόριο. Παρόντα και τα νησιά των Κυκλάδων: Σύρος, Πάρος, Νάξος με τους αντιπροσώπους τους.

Το σύνθημα της εκδήλωσης ¨ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ¨ ακούστηκε από όλους τους παρευρισκομένους, τον πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημ. Αρμενάκη ,τον Πρόεδρος της συνομοσπονδίας κ. Βασ. Κορκίδη , τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γεω. Ζησιμάτο, καθώς και από όλους τους ομιλητές, που περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί στο εμπόριο με τρόπο ανησυχητικό για το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Κλείσιμο καταστημάτων , υποκατανάλωση, ρευστότητα στην αγορά, προβλήματα με τις τράπεζες, πολυκαταστήματα, περαίωση, συνεχείς αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, έκτακτη εισφορά, αυξήσεις Φ.Π.Α. , μεταφορικό ισοδύναμο, ακτοπλοΐα, αναξιοπιστία της Ελλάδας και των τραπεζών στο εξωτερικό με αποτέλεσμα τη μεγάλη καθυστέρηση των εισαγωγών. Απεργίες αγροτών, φορτηγατζήδων , ναυτεργατών , τουρισμός και πολλά άλλα προβλήματα που οι ομιλητές μετέφεραν προς το προεδρείο και την γραμματεία, προβλήματα που μαζί με αυτά που έχουν σταλεί από τους συλλόγους, θα επεξεργαστούν, θα κωδικοποιηθούν και θα σταλούν προς πάσα κατάθεση. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν παρόμοιες εκδηλώσεις και από άλλες Ομοσπονδίες και συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.
Το σύνθημα ¨ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ¨ θα το συμπληρώσουμε και με το ¨ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 24, 2010

Eνημέρωση για το κάπνισμα από τον Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά από δεκάδες τηλεφωνήματα που δέχθηκε το γραφείο της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Ε.Σ.Ε) , αλλά και εμείς σαν Σωματείο, σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο και στο Διαδίκτυο για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος στα Καταστήματα του Κλάδου, και ίδρυση «Λεσχών», ενημερώνουμε τους Συναδέλφους τα παρακάτω:
Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έχουν όλοι οι πολίτες (Φυσικά πρόσωπα) οι οποίοι διατηρούν έννομο συμφέρον. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και φυσικά στο μεσοδιάστημα δεν απαλλάσσονται από την τήρηση των σχετικών διατάξεων του Νόμου. Το Σωματείο δεν μπορεί να προτείνει στους συναδέλφους να προβούν σε μια τέτοια χρονοβόρα διαδικασία που δεν τους νομιμοποιεί μέχρι την έκδοση της απόφασης (η οποία θα καθυστερήσει 4-5 χρόνια) και το αποτέλεσμα της οποίας θα είναι κατά πάσα πιθανότητα αρνητικό γι’ αυτούς.
Παράλληλα, η ίδρυση «Λέσχης» μέσα στην οποία θα προσφέρονται φαγητά και ποτά και ουσιαστικά θα δραστηριοποιείται το εστιατόριο-καφέ-μπαρ κλπ, το οποίο και σε αυτή την περίπτωση θα παραμένει και θα υπόκειται στη σχετική νομοθεσία για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δεν επιφέρει στους ιδιοκτήτες εξαίρεση από τη σχετική νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος.
Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή σε όλους τους Συναδέλφους να μην παρασύρονται από ανεύθυνες διαδόσεις και προτροπές.
Παράλληλα ενημερώνουμε ότι η Ομοσπονδία μας δεν έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες και βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις και με το Υπουργείο Υγείας (μάλιστα έχει οριστεί και η επόμενη συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη) προκειμένου να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημά μας.
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Γιάννης Β. Παπαδόπουλος Ευάγγελος Αθαν. Καραμανής Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Τούρκος στρατηγός: «Εμείς κάψαμε τεμένη στην Κύπρο»

Αίσθηση προκάλεσαν στην κυπριακή κοινή γνώμη οι αποκαλύψεις Τούρκου στρατηγού, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε επικεφαλής της Διευθύνσεως Ειδικού Πολέμου, ότι ο τουρκικός στρατός προέβη συστηματικά στην Κύπρο σε προβοκατόρικες ενέργειες, μεταξύ των οποίων και ο εμπρησμός τεμένων.
Μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο Haberturk, ο απόστρατος σήμερα στρατηγός Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου παραδέχτηκε: «Στις Ειδικές Επιχειρήσεις υπάρχει ένας κανόνας: Για να ενισχύσεις το αντιστασιακό φρόνημα του λαού κάνεις δολιοφθορές σε συμβολικούς στόχους δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για έργο του εχθρού. Για παράδειγμα βάζεις φωτιά σε ένα τζαμί. Εμείς κάψαμε τζαμιά στην Κύπρο».
Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι η αποκάλυψη του Τούρκου στρατηγού έγινε στην προσπάθεια του ιδίου να.... διαψεύσει προηγούμενη δημόσια ομολογία του, το 2006, ότι το πογκρόμ των Σεπτεμβριανών το 1955 εις βάρος των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης ήταν έργο της Διεύθυνσης Ειδικού Πολέμου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κύπρου, η οποία έφερε στη δημοσιότητα τις αποκαλύψεις του Τούρκου στρατηγού ε.α., το εν λόγω Συμβούλιο ιδρύθηκε το 1953 στην Άγκυρα από τρεις αξιωματικούς του τουρκικού στρατού και ότι τροφοδότησε την τουρκοκυπριακή οργάνωση Volkan και στην συνέχεια την TMT με όπλα. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος τoy Συμβουλίου ήταν η ένοπλη αντιμετώπιση της ΕΟΚΑ.
B.K. Aπό aek365.gr/
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Θύμησε Maradona ....

Τρέλανε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη η 16χρονη Γιαπωνέζα Κουμι Γιοκογιαμα, με το απίστευτο γκολ που σημείωσε εναντίον της Κορέας στο Μουντιάλ under17. Θαυμάστε την ...


Β.Κ. Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Πανναξιακός - Φιλώτι την Κυριακή (16.00)

Το 1ο επίσημο ματς της χρονιάς δίνει ο Πανναξιακός την Κυριακή στις 16.00 στο ΔΑΚ με αντίπαλο την ομάδα του Φιλωτίου για την β' φάση του κυπέλλου της ΕΠΣ Κυκλάδων.
Το ματς αναμένεται να είναι "ντέρμπι", καθώς η ομάδα του Φιλωτίου έδειξε πολύ καλά στοιχεία στον αγώνα με την Αναγέννηση για την α' φάση του κυπέλλου (αποκλείοντας την με σκορ 3-0), ενώ ο Πανναξιακός έχει πολλές απουσίες (για διαφόρους λόγους) και με το ζόρι αναμένεται να συμπληρώσει 16αδα. Συγκεκριμένα απουσιάζουν οι νεοαποκτηθέντες Τζιόλος, Μουμπάρακ, Μπελέγκο, Κατσούλης (που δεν έχουν εκδοθεί τα δελτία τους), ο τιμωρημένος Γ. Κατσάνης, ο τραυματίας Μασούρας, και οι Δρυς, Γρηγορόπουλος, Ανευλαβής, Φάρκωνας, Σιδερής (λόγω σπουδών , κλπ). Έτσι ο Στέφανος Μειμάρογλου θα έχει 15 παίκτες στην διάθεση του (Βασιλάκης, Δενδρινός, Ξενάκης, Καπαρέλης, Ν. Κατσάνης, Βιλλαντώνης, Πολυκρέτης Μ., Αγγελής, Βασαλάκης, Μπεκίν, Σουσούνης, Στρατούρης, Σφυρόερας, Χαμηλοθώρης, Πολυκρέτης Κ.) για το ματς με το Φιλώτι, ενώ σε μια εβδομάδα ξεκινάει και το πρωτάθλημα. Συγκρατημένα αισιόδοξος ο προπονητής του Πανναξιακού δήλωσε στο "naxosfan" : "Είναι για εμάς το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς, στο οποίο θέλουμε την καλή εμφάνιση, και θα το δουμε με σοβαρότητα για να πάρουμε την νίκη-πρόκριση." Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να κυκλοφορήσουν και οι κάρτες διαρκείας του Πανναξιακού.
Β.Κ.
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Το τραγούδι της ημέρας.

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΕ κ. ΝΤΟΛΙΟ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
O Δήμαρχος Νάξου με ομάδα συνεργατών του θα παραβρεθεί σε σεμινάριο που θα διεξαχθεί στην Αθήνα την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Μιχάλη Καρχιμάκη,.
Η θεματολογία των σεμιναρίων θα περιλαμβάνει τους εξής θεματικούς κύκλους:
o Καινοτομίες στο Πρόγραμμα Καλλικράτης.
o Μεθοδολογική προσέγγιση στην κατάρτιση προγράμματος υποψηφίου συνδυασμού.
o Εκλογικές διαδικασίες και εκλογικές δαπάνες.
Την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου το απόγευμα ο Δήμαρχος θα έχει συνάντηση στο γραφείου του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Ντόλιου μαζί με τον Υφυπουργό κ. Παναγιώτη Ρήγα και εκπροσώπους των νησιών των Μικρών Κυκλάδων για συζήτηση με στόχο την επίτευξη λύσης αιτημάτων των κατοίκων των νησιών σχετικά με το πρόγραμμα Καλλικράτης.
Από το Γραφείο Δημάρχου Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Μαράκη - Γρυλάκη

Το απόγευμα της Πέμπτης στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των "πράσινων" υποψήφιων Δημάρχων Μαράκη - Γρυλάκη με σκοπό την συμπόρευση των δυο παρατάξεων στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, επιβεβαιώνοντας έτσι τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών.
Την πρωτοβουλία και τον συντονισμό ανέλαβαν οι δύο γραμματείς των Τ.Ο. Νάξου και Δρυμαλίας του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Μανώλης Σέργης και Μανώλης Κοντοπίδης βλέποντας ότι υπάρχει περίπτωση να χαθεί ο Δήμος μετά την συμφωνία Μαργαρίτη - Λιανού.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και ήταν πολύ εποικοδομητική αλλά δεν κατέληξε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η συνένωση των δυο πλευρών.
Η πρόταση που τέθηκε στο τραπέζι από την πλευρά του κ. Γρυλάκη, ήταν να ηγηθεί του "πράσινου" ψηφοδελτίου ένα τρίτο πρόσωπο κοινής αποδοχής κάτι που φυσικά απέρριψε ασυζητητί η πλευρά του κ. Μαράκη, αφού ο Δήμαρχος έχει από καιρό πάρει το χρίσμα του κόμματος.
Ο κ. Μαράκης πρότεινε σε όσους αμφισβητούν το έργο του και νομίζουν ότι υπάρχει έλλειμμα ή κενό στον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζει την πολιτική του, να συστρατευθούν μαζί του, να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να γίνουν έτσι πιο χρήσιμοι στην τοπική κοινωνία.
Μετά απ' αυτά οι δυο πλευρές θα συσκεφθούν με τα στελέχη τους, θα πάρουν τις αποφάσεις τους και θα ξανασυναντηθούν σε λίγες μέρες.
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 23, 2010

Στο ΣτΕ καταφεύγουν οι εστιάτορες για την απαγόρευση του καπνίσματος

Να κηρυχθεί αντισυνταγματική η απόφαση του υπουργείου Υγείας για την ολική απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους, θα ζητήσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης.
Ο Σύνδεσμος καλεί τα μέλη του να δηλώσουν συμμετοχή στο www.paskedi.gr τονίζοντας ότι η προθεσμία για την κατάθεση των προσφυγών είναι έως τις 25 Οκτωβρίου 2010.
Τα Δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι ΜΟΝΟ μια φωτοτυπία της ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ!!!!
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share