Τετάρτη, Ιουνίου 30, 2010

O William Hill πλήρωσε το γκολ του Λάμπαρντ που δεν καταλόγισε ο διαιτητής!!!!

Το σουτ του Λάμπαρντ στο 38΄ της αναμέτρησης της Αγγλίας με τη Γερμανία, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Νόιερ και εμφανώς πέρασε τη γραμμή του τέρματος των Γερμανών, ωστόσο ο Ουρουγουανός διαιτητής, Χόρχε Λαριόντα, δεν υπέδειξε σέντρα.
Ωστόσο, για μια ακόμη φορά, ο William Hill θα προβεί σε διόρθωση ενός ιστορικού ποδοσφαιρικού λάθους, πληρώνοντας όλα τα στοιχήματα των παικτών που πόνταραν στον Λάμπαρντ να σκοράρει. «Ακόμα και ο Σεπ Μπλάτερ ξέρει ότι ο Λάμπαρντ σκόραρε, οπότε εμείς ξεκινήσαμε ήδη να πληρώνουμε τους παίκτες που τον πόνταραν να σκοράρει στο 4,33. Θα μας κοστίσει εξαψήφιο νούμερο...» τόνισε ο υπεύθυνος Τύπου του William Hill, Γκρέαμ Σαρπ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Μουντιάλ του 1986, μετά το χέρι του... θεού Μαραντόνα, o William Hill είχε επιστρέψει τα χρήματα όσων είχαν ποντάρει στην πρόκριση της Αγγλίας στον ιστορικό προημιτελικό Αργεντινής - Αγγλίας, ενώ.... μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, o William Hill επέστρεψε σε όλους τους πελάτες του τα πονταρίσματα στην πρόκριση της Ιρλανδίας, μετά την χέρι του Ανρί στην παράταση, που σταμάτησε πεντακάθαρα την μπάλα δίνοντας την τελική ασίστ για τον σκόρερ των Γάλλων, Γουιλιάμ Γκαλάς!

Ηδη, στον William Hill προσφέρουν σε απόδοση 6,00 το να εισάγει η FIFA στο επόμενο Μουντιάλ τεχνολογική μέθοδο στη γραμμή του τέρματος, ενώ κατά τους oddsmakers του William Hill, ο Φάμπιο Καπέλο οδεύει προς την πόρτα της εξόδου... με τον Χάρι Ρέντναπ να γίνεται πρώτο φαβορί σε απόδοση 2,75, ενώ στο 1,33 προσφέρεται το να είναι Αγγλος ο επόμενος προπονητής της εθνικής Αγγλίας!
Β.Κ. από aek365.gr
> Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Στην ΕΤ 1 το Masters Νάξου Beach Volleyball 2010

Η ΕΤ 1 θα μεταδώσει σήμερα στις 17μμ - 19μμ μαγνητοσκοπημένα τους τελικούς του Masters Νάξου Beach Volleyball 2010, που διεξήχθησαν στην Νάξο την Κυριακή 27 Ιουνίου
Μια καλή ευκαιρία για να μπορέσουν έστω και μαγνητοσκοπημένα να απολαύσουν το τουρνουά όλοι όσοι δεν μπόρεσαν να βρεθούν στο νησί και να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες.
Αποτελεί φυσικά και την καλύτερη διαφήμιση για την Νάξο αφού το νησί θα προβληθεί παγκόσμια από το δορυφορικό σήμα της ΕΤ1.
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Η 17η Συνέλευση της ΠΟΕΣΕ

Την Δευτέρα 21 και Τρίτη 22 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στον Βόλο η 17η τακτική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, στην οποία συμμετείχε και ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου.
Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η κρίση της Ελληνικής οικονομίας, που επηρεάζει τον κλάδο, και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να αποφευχθούν τα χειρότερα και να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να επιβιώσουν.
Αφού ακούστηκαν όλες οι τοποθετήσεις των μελών η ΠΟΕΣΕ εξέδωσε ψήφισμα(βλ. εικόνα) το οποίο θα σταλεί στον Πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων.
Η Ομοσπονδία επίσης ζητά από τους συνάδελφους να προσφέρουν, ανα επιχείρηση, 3 μερίδες φαγητό καθημερινά, σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθής ομάδες!!!!!
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Τρίτη, Ιουνίου 29, 2010

Η απόλυτη υποκρισία απο τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

Ξεχείλισε η υποκρισία τις τελευταίες μέρες στα ιδιωτικά κανάλια από τους αβανταδόρους της κυβέρνησης, και τους ανθρώπους των ΜΜΕ.
Οι Έλληνες δημοσιογράφοι όλο τον χειμώνα έκαναν τα πάντα για να βοηθήσουν την κυβέρνηση να παραδώσει την χώρα με τους χειρότερους όρους στο ΔΝΤ, συμμετέχοντας σ' αυτό το μεγάλο έγκλημα που συντελείται κατά του Ελληνικού λαού. Την προσχεδιασμένη και μεθοδευμένη δηλαδή πτώχευση της Ελλάδας, και το ξεπούλημα της σε ξένα συμφέροντα.
Τώρα συνεχίζουν να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη, κατηγορώντας τους απεργούς και όλους αυτούς που αγωνίζονται κατά των νέων σκληρών μέτρων.
Ξαφνικά θυμήθηκαν ότι υπάρχει και ο τουρισμός, ότι το κλείσιμο των λιμανιών και οι κινητοποιήσεις είναι αντισυνταγματικές, και ότι θα πληγούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στα νησιά!
Που ήταν τα ΜΜΕ όταν η μεγάλη σοσιαλιστική παράταξη καταργούσε τα υπουργεία Τουρισμού, Αιγαίου και Ναυτιλίας δίνοντας έτσι την χαριστική βολή στις δυο βαριές βιομηχανίες της χώρας (Ναυτιλία και τουρισμό)
Σταματήστε επιτέλους την δημαγωγία και τα ψέματα γιατί θα έρθει η ώρα που θα κληθείτε και εσείς να λογοδοτήσετε στον Ελληνικό λαό για την συνενοχή σας σ' αυτό το έγκλημα.
Οι επιχειρήσεις στα νησιά μας αργοπεθαίνουν από τις εξοντωτικές αυξήσεις του ΦΠΑ και των άλλων δυσβάσταχτων φόρων που μας επιβάλει το ΔΝΤ, και από την αναλγησία του Κράτους που δεν έκανε τίποτα, όλο αυτό τον καιρό, για την τόνωση του τουρισμού.
Και όλα αυτά σε μια περίοδο που η δομή και οι θεσμοί του Κράτους αμφισβητούνται, οι εκπρόσωποί τους προσκολλημένοι στην ματαιοδοξία τους και ανήμποροι να αντιδράσουν, εκτελούν κατά γραμμα τις εντολές των μεγάλων αφεντικών τους.
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Η πρωθυπουργός παντρεύτηκε...την κοπέλα της!

Παντρεύτηκε η πρωθυπουργός της Ισλανδίας, Γιοχάνα Σιγκουρνταρνότιρ. Και θα μου πείτε τι μας νοιάζει εμάς. Απλώς τυχαίνει να παντρεύτηκε ΤΗΝ επί χρόνια σύντροφό της ,Γιονίνα Λεοσντότιρ!Η Σιγκουρνταρνότιρ έχει αναλάβει την εξουσία από τον Φεβρουάριο του 2009 και στη συνέχεια πέρασε νομοσχέδιο με το οποίο αναγνωρίζονται οι ενώσεις ομοφυλοφίλων ως κανονικοί γάμοι.
Μέχρι τώρα τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια μπορούσαν να ενώνονται νομίμως και να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, όμως η ένωση δεν... ήταν ένας αληθινός γάμος. Το ισλανδικό Κοινοβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα στις 12 Ιουνίου τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων και ο νόμος τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή.Την ίδια ημέρα έγινε και ο αληθινός γάμος της πρωθυπουργού με την καλή της.
Η Γιοχάνα Σιγκουρνταρντότιρ ζει με τη σύντροφό της εδώ και πολλά χρόνια και είναι η πρώτη ανοικτά ομοφυλόφιλη αρχηγός κυβέρνησης.
Να ζήσουν και...καλούς απογόνους!!
Β.Κ. απο www.aek365.gr
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Η φανέλα με το 4 στον Κώστα !!!

Την ιστορική φανέλα της ΑΕΚ με τον αριθμό 4 στην πλάτη επέλεξε να φοράει για την νέα σεζόν (και για πολλές ακόμη ελπίζουμε) ο Ναξιώτης παίκτης της Ένωσης Κώστας Μανωλάς. Μια φανέλα "βαριά" αφού ήταν αυτή που τίμησε για 19 ολόκληρα χρόνια (1978-1998) ο θείος του Στέλιος, αρχηγός και σημαία της Ένωσης, και απ' τις σημαντικότερες μορφές του σύγχρονου Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Κώστας, μετά την ξεκούραση στη Νάξο βρίσκεται ήδη στην προετοιμασία της ΑΕΚ και δηλώνει πανέτοιμος για τις προκλήσεις της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς Ευχόμαστε να είναι πάντα γερός, πάντα στην ΑΕΚ και στην εθνική, και να ξεπεράσει τον Στέλιο !
B.K. Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Φωτορεπορτάζ απ' το masters beach volley 2010

.....





Β.Κ.
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Μολυσμένες σύριγγες και βελόνες στον δρόμο!!!

Προ σοβαροτάτων εκπλήξεων βρεθήκαμε "ιδίοις όμοασι" το βράδυ της 27/06/2010 όταν αντικρίσαμε ένα αποκρουστικό και άκρως επικίνδυνο θέαμα το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα για την δημόσια υγεία των κατοίκων του νησιού μας. Συγκεκριμένα, πίσω από το πάρκινγκ των Λεωφορείων του ΚΤΕΛ Νάξου (όπισθεν του Super Market Atlantic) βρήκαμε διάσπαρτα νοσοκομειακά απόβλητα τα οποία ήταν κυρίως υπολείμματα αιμολιψιών ασθενών από κάποιο μικροβιολογικό εργαστήριο.
Ο κίνδυνος από τέτοιο είδους απόβλητα είναι πάρα πολύ σοβαρός καθώς, νομίζω, πως τέτοιου εξαιρετικού είδους μολυσματικά απορρίμματα κανονικά περισυλλέγονται και αποτεφρώνονται. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι είδους ασθένειες μπορεί να κρύβονται μέσα σε αυτά τα απόβλητα. Μερικά μέτρα μόλις μέτρα από το εν λόγω σημείο υπάρχουν σχολεία, παιδικές χαρές και κεντρικοί οδικοί άξονες της πόλης μας. Κάποτε θα πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους καταστάσεις από μόνοι μας και να μην τα περιμένουμε όλα από την, κοινώς παρεδεχόμενη, ανάπηρη τοπική αυτοδιοίκηση.
*Για να μην ξεχνιόμαστε... Ασθένειες όπως ΑIDS, Ηπατίτιδα Α, Ηπατίτιδα Β, κ.α μεταδίδονται κυρίως με την επαφή μολυσμένο αίμα! Άντε, γιατί πολύ φλου και αεράτα τα έχουμε πάρει κάποια πολύ σοβαρά θέματα εμείς οι αιωνίως φιλοσοφίζοντες νεοέλληνες.
Το έστειλε το naxiorama.blogspot.com Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Δευτέρα, Ιουνίου 28, 2010

Η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. καταγγέλει τον Διοικητή του Νοσοκομείου Νάξου

Με επιστολή της προς την Υπουργό κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας καταγγέλλει τον Διοικητή του Νοσοκομείου Νάξου για την "αποψίλωση" των ενεργών εφημεριών.
H Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. θεωρεί ότι τέτοιες ενέργειες θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των κάτοικων του νησιού σε περίπτωση που θα χρειαστούν άμεση αντιμετώπιση από ειδικευόμενο γιατρό.
Καλεί επίσης την Υπουργό να καταρτίσει προγράμματα εφημεριών που θα συμβαδίζουν με τις ανάγκες περίθαλψης των πολιτών και όχι με λογιστικά κριτήρια.

Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε όλη την επιστολή.
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ "NAXOSFAN"

Ένα χρόνο λειτουργίας κλείνει σήμερα το "naxosfan"(φίλος της Νάξου).
Ξεκίνησε δοκιμαστικά στις 28 Ιουνίου 2009 με πρώτη ανάρτηση τις φωτογραφίες από το περσινό beach volley που έγινε για πρώτη φορά στην παραλία του Αγίου Γεωργίου.
Η υποδοχή ανέλπιστη, και το μήνυμα του κόσμου για συνέχεια και ''για περισσότερη Νάξο" μας έκανε να καταλάβουμε ότι αυτή η ιστορία ίσως να μην είναι ένα απλό χόμπι αλλά και ένα βήμα για να εκφράσουμε δημοσία την άποψη μας και να βάλουμε μια φωνή, μήπως και ετούτος ο τόπος γίνει λίγο καλύτερος, μαζί μ' αυτόν κι εμείς.
Έτσι το "naxos fan" στη πορεία του κατάφερε να γίνει το δικό σας blog, να συμβάλει στην ενημέρωση, να δημοσιεύσει θέματα και ειδήσεις από το παρασκήνιο, να δώσει βήμα σε όσους θέλουν να εκφραστούν δημόσια, να στηρίξει τοπικούς συλλόγους και φορείς, να προβάλει το νησί, να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων, συνεισφέροντας έτσι στην καλυτέρευση της ζωής μας.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι όλο αυτό γίνεται με μεράκι καθώς το blogging είναι δημιουργική εργασία και προϋποθέτει παθός, έμπνευση και αφιέρωση ατέλειωτου προσωπικού χρόνου
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε μέσα απ' την καρδιά μας τους αναγνώστες μας, τους συναδέλφους μλόγκερς και γενικά όλους εσάς που απ' την αρχή αγκαλιάσατε και στηρίξατε αυτή την προσπάθεια, διαβάζοντας, σχολιάζοντας και συζητώντας τα θέματά μας.
Από την δική σας αγάπη αντλούμε δύναμη και ενέργεια για να συνεχίσουμε το έργο μας σ' ένα τόπο που μας έχει όλους ανάγκη, σ' ένα τόπο που κανένας ενεργός πολίτης δεν περισσεύει. Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Κυριακή, Ιουνίου 27, 2010

Αυλαία στο Masters beach volley(βίντεο)

Ολοκληρώθηκε το masters beach volley 2010 που διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία στην παραλία του Αη Γιώργη στη Χώρα της Νάξου. Σήμερα Κυριακή έγιναν οι ημιτελικοί και τελικοί ανδρών και γυναικών, που εκτός απ' το πλούσιο θέαμα που πρόσφεραν στους πολυάριθμους θεατές, είχαν έντονο το στοιχείο του ανταγωνισμού καθώς για τις θέσεις στους τελικούς έγινε πραγματικά ''μακελειό'. Χαρακτηριστικό είναι ότι και οι δυο ημιτελικοί ανδρών κρίθηκαν στην κυριολεξία στις λεπτομέρειες με 2-1 σετ. Το θρίλερ συνεχίστηκε και στους τελικούς όπου τα Ελληνικά ζευγάρια σε άνδρες και γυναίκες πάλεψαν, αλλά τελικά υποταχθηκαν στην ανωτερότητα των αντιπάλων (με 2-1 σετ και εκεί). Στον τελικό γυναικών οι Δηλαβέρη - Kiss κόντρα στο δίδυμο (στην κυριολεξία αφού πρόκειται για δίδυμες αδελφές) Nystrom απ' την Φιλανδία κατάφεραν να ισοφαρίσουν τα σετ σε 1-1, αλλά στο καθοριστικό 3ο οι Φιλανδέζες έμοιαζαν πιο συγκεντρωμένες στο παιχνίδι τους, και πήραν την πρωτιά στο τουρνουά. Στους άνδρες οι Έλληνες Ζουμπάνης - Μούρτζιος κόντρα στους Βραζιλιάνους Faramenta - Santos έχασαν τελικά με 2-1 σε ένα παιχνίδι γκραν γκινιόλ, αλλά απέδειξαν ότι άξιζαν τον τελικό και ίσως κάτι καλύτερο.
Γεμάτες οι εξέδρες για άλλη μια φορά στο γήπεδο του Αη Γιώργη, με τον κόσμο να ευχαριστιέται όμορφο θέαμα, και τον ''δικό μας'' Βραζιλιάνο Pablo να δίνει ρεσιτάλ με τις pablites του πότε στα διαλείμματα, και πότε υποστηρίζοντας ένθερμα τους συμπατριώτες του που τελικά κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.
Υποσχέσεις για αναβάθμιση και ακόμα καλύτερη διοργάνωση την επόμενη χρονιά είχαμε μετά τις απονομές, από τον δήμαρχο Νάξου και τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ.
Και του χρόνου !!!
«Ερωτεύτηκα την Νάξο»
Ενθουσιασμένος τόσο από την διοργάνωση, όσο και από τις ομορφιές της Ελλάδος, ήταν ο Βραζιλιάνος MVP του τουρνουά της Νάξου, Ρούνεϋ Φερραμέντα, που μαζί με τον συμπαίκτη του Μοϊσές Σάντος, κατέκτησαν την πρώτη θέση του τουρνουά και μάλιστα χωρίς να κάνουν ήττα.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την νίκη μας και την πρώτη θέση που κατακτήσαμε στην Νάξο. Το τουρνουά ήταν εξαιρετικό και το επίπεδο που συναντήσαμε αγωνιστικά στην Ελλάδα ήταν πολύ υψηλό. Αυτή η είναι η πρώτη φορά που επισκέφτηκα την Ελλάδα, και μπορώ πω, πως ερωτεύτηκα την Νάξο. Από ό,τι διαπίστωσα, υπάρχουν αρκετοί Βραζιλιάνοι και στην Ελλάδα και αυτό μας έκανε να νιώθουμε υπέροχα κατά την διάρκεια της διοργάνωσης. Μεγάλη εντύπωση πάντως μας έκανε και η νυχτερινή ζωή της Ελλάδος, που είναι φανταστική. Πλέον, γυρνάμε αμέσως στην Βραζιλία, καθώς αρχίζουν οι υποχρεώσεις μας στα Παγκόσμια τουρνουά της FIVB».

Β.Κ. Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Αγγλία - Γερμανία: Δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και πολλές ιστορίες

Γιάννης Νάτου
Η ιστορία των ομάδων και των εθνών, οδηγεί σε μία τεράστια αντιπαράθεση, η οποία συνοψίζεται σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και πολλές ιστορίες, ενδεικτικές της αντιπαλότητάς τους. Αγγλία - Γερμανία κι όποιος αντέξει...
Η κόντρα των δύο υπαγορεύεται αρχικά από το οικονομικό επίπεδο και τις ισορροπίες που αναπτύσσονται στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι ξέρουμε κι εμείς. Η αντίστοιχη διαμάχη στο ποδόσφαιρο καθορίζεται από τις διακρίσεις στα Παγκόσμια Κύπελλα: η Γερμανία έχει κατακτήσει το Μουντιάλ τρεις φορές, άλλες τέσσερις ήταν φιναλίστ, τέσσερις φορές έφτασε στα ημιτελικά και τρεις στα προημιτελικά, ενώ η Αγγλία πήρε μια φορά τον τίτλο, πήγε μια ακόμη φορά στον τελικό και στα προημιτελικά έξι φορές.
Εκεί αποδίδουν οι ειδικοί και το σύνθημα “Two World Wars and One World Cup” που τραγουδούν οι Άγγλοι φίλαθλοι κάθε φορά που βρίσκουν απέναντί τους τη «νασιοναλμανσάφτ». Για το λόγο αυτό, όταν η.... Γερμανία κέρδιζε 1-0 στα προκριματικά του Μουντιάλ 2002, τον Οκτώβριο του 2000 στον τελευταίο αγώνα του παλιού Γουέμπλεϊ, μέρος του κόσμου φώναξε το σύνθημα «Stand up if you won the War», που πάει να πει “σταθείτε στα πόδια σας αν κερδίσατε τον πόλεμο”, μία σαφής αναφορά στην πολιτική και στρατιωτική ιστορία μεταξύ των δύο κρατών. Οι Γερμανοί τελικά νίκησαν και ο Κέβιν Κίγκαν παραιτήθηκε.

Το αισθάνθηκε στο πετσί της

Η Αγγλία έχει αισθανθεί στο πετσί της τέτοιες καταστάσεις έχοντας απέναντι τους Γερμανούς. Στο Euro ' 96, υπό τον Τέρι Βέναμπλς τα «λιοντάρια» έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, έφτασαν μέχρι τον ημιτελικό και βρήκαν εκεί τη Γερμανία. Οι εθνικιστικές κορώνες δεν έλειψαν, με την Daily Mirror να κυκλοφορεί με σοκαριστικό τίτλο τη μέρα του αγώνα, καλώντας του αντιπάλους να παραδοθούν: «Achtung! Surrender! For You Fritz, ze Euro 96 Championship is over»! Το κείμενο ήταν ακόμη πιο εμπρηστικό και ίσως να έπαιξε το ρόλο του για τα επεισόδια που προκλήθηκαν στην Trafalgar Square μετά τον αγώνα. Σ' αυτόν είχε επικρατήσει η Γερμανία στη διαδικασία των πέναλτι, όπως ακριβώς δηλαδή έκαναν και το 1990 στην Ιταλία, για να αναγκαστεί ο εκδότης Piers Morgan να ζητήσει δημόσια συγνώμη στο πρωτοσέλιδο και πάλι της Daily Mirror.

Επεισόδια σημάδεψαν και την αναμέτρηση των δύο εθνικών ομάδων στο βελγικό Σαρλερουά. Ήταν το Euro 2000, όταν στην κεντρική πλατεία της κατά τα άλλα βαρετής και μουντής πόλης, οι οπαδοί αντάλλαξαν μπουκάλια και καρέκλες πριν τους διαλύσει η αστυνομία με άλογα και κανόνια που έριχναν πεπιεσμένο νερό. Η Αγγλία κέρδισε σε εκείνον τον αγώνα 1-0, αλλά ήταν απλά ένα παιχνίδι ομίλου...

Ψύχραιμοι οι Γερμανοί

Οι Γερμανοί, από την πλευρά τους είναι πιο ψύχραιμοι απέναντι στους Άγγλους, δίχως να έχουν αποβάλλει ακόμη και σήμερα τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1966. Το γκολ του Τζεφ Χαρστ σημειώθηκε (ή όχι;) στο 100' του αγώνα, σε μια φάση που έγινε αντικείμενο μελέτης, συζητήσεων και αμφιβολιών, κανείς όμως δεν μπορεί αν είναι σίγουρος μέχρι και σήμερα αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Ο Βόλφγκανγκ Βέμπερ έδιωξε την μπάλα για να σηκώσει το χέρι ο Ρότζερ Χαντ και να διαμαρτυρηθεί για γκολ. Ο επόπτης Τόφικ Μπακχράμοφ όμως έφυγε για τη σέντρα και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με το 4-2 υπέρ της Αγγλίας που της έδωσε και το μοναδικό της παγκόσμιο τίτλο. Τα γερμανικά ΜΜΕ κατηγόρησαν τότε τον επόπτη από το Αζερμπαϊτζάν πως κατακύρωσε το γκολ επειδή η Δυτική Γερμανία είχε αποκλείσει την ΕΣΣΔ.

Αντιθέτως, στην Αγγλία έγινε γνωστός ως ο «Ρώσος λάινσμαν», είναι ενδεικτικό μάλιστα, πως το 2004 όταν έπαιξαν ένα προκριματικό οι Άγγλοι στο Αζερμπαϊτζάν στο στάδιο Μπακχράμοφ, οι οπαδοί που ταξίδεψαν στη μακρινή χώρα απέτισαν φόρο τιμής στο μνήμα του! Στα απομνημονεύματά του, ο ίδιος ανέφερε ότι είδε την μπάλα να βρίσκει στα δίχτυα και να γυρίζει πίσω, αν και φαίνεται καθαρά ότι βρήκε στο δοκάρι και πήρε την περίεργη τροχιά. Ο θρύλος, από την άλλη, αναφέρει πως στο νεκροκρέβατό του, όταν ρωτήθηκε για τη φάση μουρμούρισε «Στάλινγκραντ», την πόλη όπου περισσότεροι από 75.000 Σοβιετικοί πέθαναν πολεμώντας τους Ναζί στο δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
contra.gr/
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Η Ελλάδα έχει ήδη πτωχεύσει από τον Μάρτιο!!!

Μιλώντας στο newstime.gr o Παναγιώτης Γεννηματάς, επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, δηλώνει ότι η Ελλάδα έχει ήδη πτωχεύσει από τον Μάρτιο, ενώ εκτιμά ότι η μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή για την χώρα ήταν η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.
Στην ερώτηση αν έχουμε ή δεν έχουμε πτωχεύσει; διότι η κυβέρνηση συνέχεια λέει ότι δεν έχουμε πτωχεύσει, ο κ. Γεννηματάς απαντά:
Η χώρα έχει πτωχεύσει ήδη από τον Μάρτιο και έχουμε και στάση πληρωμών στο εσωτερικό!!!
Όλη η συνέντευξη εδώ
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Σάββατο, Ιουνίου 26, 2010

2η Μέρα Masters Νάξου Beach Volleyball 2010, αγώνες κυρίως ταμπλό(βίντεο)

Η ζέστη, η κοσμοσυρροή και το όμορφο θέαμα απ' τους αθλητές και τις αθλήτριες ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της 2ης ημέρας του Mastres beach volley που διεξάγεται στην παραλία του Αη Γιώργη στην Χώρα της Νάξου. Μια διοργάνωση που μέχρι στιγμής κρίνετε απολύτως πετυχημένη, αφού ο κόσμος του νησιού στηρίζει με την παρουσία του το τουρνουά, οι αθλητές και αθλήτριες με τη σειρά τους αποζημιώνουν με το υψηλού επιπέδου θέαμα που προσφέρουν, ενώ και οργανωτικά δεν υπάρχουν παράπονα. Ακόμα και το αεράκι που φυσούσε μέχρι χθες στη Νάξο κόπασε κάνοντας το χατήρι αθλητών και διοργανωτών. Το αγωνιστικό επίπεδο έχει πράγματι ανέβει κατ πολύ, και αυτό δεν οφείλετε μόνο στις ξένες ομάδες που συμμετέχουν, αλλά κυρίως στους Έλληνες αθλητές που εντυπωσιάζουν. Αύριο δε στους τελικούς της διοργάνωσης οι κερκίδες αναμένονται κατάμεστες και οι best of αθλητές να γνωρίσουν την αποθέωση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Στους αυριανούς ημιτελικούς πέρασαν τα ζευγάρια Αποστόλου Δημήτρης - Μπιλλήρης Φερνάντο και Ferramenta Rhooney (BRA) / Santos Moises(BRA) που κερδισαν με 2-0 σετ τους Κοτσιλιάνο Γιώργο - Ξενάκη Μάνο και Βλαχοστάθης Σωτήρης - Μήττας Κώστας αντίστοιχα.
Στις γυναίκες, στον πρώτο ημιτελικό οι Φιλανδέζες Nystrom Emilia - Nystrom Errica θα
αντιμετωπίσουν τις Κύπριες Αγγελοπούλου Μαριώτα - Κωνσταντίνου Μανωλίνα και στον άλλο ημιτελικό θα συγκρουστούν οι Νάστου Ντίντα - Παπαφωτίου Αθηνά με τις Kiss Katalin - Δηλαβέρη Αθηνά.

Οι Ναξιώτες

Το ζευγάρι Βλασσερός Σπύρος - Καπίρης Σάββας(φώτο) δεν κατάφερε να περάσει στον 2ο γύρο αφού ηττήθηκε από τους Βλαχοστάθη Σωτήρη - Μήττα Κώστα με 2-0 σετ.
Με 2-0 σετ ηττήθηκε και το ζευγάρι Μαγκανάρη Μαρικρίστα - Μεθενίτη Πηγιάννα, στον 1ο γύρο, από τις Kiss Katalic (HUN) - Δηλαβέρη Αθηνά.



Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Δείτε πως ανακαλύφθηκε η βουβουζέλα!!!!!





Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Στο "σφυρί" 6.000 Ελληνικά νησιά!!!

Σε χθεσινό δημοσίευμά της η Βρετανική εφημερίδα "Guardian" αποκαλύπτει ότι η Ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να πουλήσει μερικά από τα νησιά της προκειμένου να αποσβέσει τα τεράστια χρέη της. Ας ελπίσουμε ότι οι Κυκλάδες θα την γλιτώσουν.
Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού κ. Πεταλωτή, που διέψευσε το δημοσίευμα με επιστολή του προς την εφημερίδα και ζήτησε την άμεση ανάκλησή του.
Το ρεπορτάζ της Guardian τονίζει ότι η Ελλάδα κάνει μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξοφλήσει τα χρέη της και εξετάζει την πώληση νησιών καθώς αδυνατεί να βρει πόρους για την ανάπτυξη των υποδομών τους.
Σύμφωνα με την συντάκτρια, "η Ελλάδα διευκολύνει τους πλούσιους και διάσημους να εκπληρώσουν τα όνειρά τους και να αποκτήσουν ένα ηλιόλουστο νησί, πουλώντας ή ενοικιάζοντας με.... μακροχρόνιες μισθώσεις περίπου 6.000 νησιά".
Η ίδια σημειώνει ότι, με βάση τις πηγές της, μεγάλη έκταση στη Μύκονο είναι ήδη προς πώληση, ενώ προσθέτει ότι η περιοχή κατά το ένα τρίτο ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο ψάχνει για αγοραστή πρόθυμο να εισφέρει κεφάλαια και να αναπτύξει τουριστικό συγκρότημα πολυτελών κατοικιών.

Το ρεπόρτάζ συμπληρώνει ότι στην ιστοσελίδα Private Islands έχει αναρτηθεί προς πώληση για 15 εκατ. ευρώ το νησί "Ναυσικά" στο Ιόνιο.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι υπάρχουν μικρά ακατοίκητα νησιά στην Ελλάδα τα οποία μπορεί να πωληθούν προς 2 εκ. ευρώ, "δηλαδή φθηνότερα από μια κατοικία στο Τσέλσι". "Μερικά από τα πολυάριθμα νησιά της χώρας, είναι μικροσκοπικά που θα μπορούσαν οριακά να φιλοξενήσουν μία ξαπλώστρα", επισημαίνει.

Το ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι μόνο 227 ελληνικά νησιά είναι πυκνοκατοικημένα και ότι η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πωλήσεις οφείλεται στην αδυναμία του Κράτους να αναπτύξει βασικές υποδομές ή να φυλάξει τις συγκεκριμένες περιοχές. "Η ελπίδα είναι ότι η πώληση ή η μακροχρόνια μίσθωση ορισμένων νησιών θα προσελκύσει επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα αυξήσουν τα φορολογικά έσοδα", υπογραμμίζεται.

Απάντηση Πεταλωτή

"Αγαπητοί κύριοι/κυρίες

Επιθυμώ να δηλώσω την απογοήτευσή μου για το άρθρο σας με την υπογραφή της κ. Elena Moya, που δημοσιεύτηκε στη σημερινή έκδοση Guardian (25/06/2010).

Αρχικά, ο ισχυρισμός ότι η Ελληνική Κυβέρνηση εμπλέκεται στην πώληση οποιουδήποτε νησιού είναι πλήρως ανακριβής. Οι αγοραπωλησίες νησιών που ανήκουν σε ιδιώτες, ούτε κάτι καινούριο είναι ούτε και αποτελεί νέο, στην Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού. Πράγματι, το νησί του Ιονίου «Ναυσικά» είναι μια τέτοια περίπτωση που βρίσκεται στην αγορά εδώ και καιρό.

Είναι δε, εξίσου παραπλανητικός ο ισχυρισμός ότι η Ελληνική Κυβέρνηση διαπραγματεύεται, με Ρώσους και Κινέζους επενδυτές, την πώληση γης στη Ρόδο, γεγονός που ανήκει στο πεδίο της ιδιωτικής εμπορικής κτηματομεσιτικής αγοράς που ουδεμία σχέση έχει με το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά βασίζεται σε ανυπόστατες φήμες.

Όσο για την παρατραβηγμένη άποψή σας ότι η Ελλάδα σκέφτεται την πώληση νησιών, "ωθούμενη από την αδυναμία του κράτους να αναπτύξει υποδομές και αστυνόμευση σε πολλά από αυτά", είναι όχι μόνο εκτός πραγματικότητας, αλλά και προσβλητική. Επιπλέον, τέτοιοι ισχυρισμοί πραγματικά εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα μιας τέτοιας δημοσίευσης και μάλιστα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Guardian".

Τέλος, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι η Ελλάδα δεν έλαβε κάποια "απαλλαγή" χρεών ή δωρεάν βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ένα δάνειο το οποίο και θα αποπληρώσει έγκαιρα και πλήρως.

Θέλω να πιστεύω πως στο μέλλον θα προβείτε σε πιο ενδελεχή έρευνα πριν δημοσιεύσετε τέτοιου είδους "εμπρηστικά" άρθρα. Με δεδομένο δε, ότι το αναληθές άρθρο σας έχει ήδη επανεκδοθεί σε μεγάλο αριθμό διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, σας καλώ να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή και να ανακαλέσετε το εν λόγω άρθρο σας αμέσως".
Με τόσα ψέματα που ακούμε καθημερινά ποιον να πιστέψεις
Πληροφορίες απο /totefteri.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Παρασκευή, Ιουνίου 25, 2010

1η Μέρα Masters Νάξου Beach Volleyball 2010,

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί στην παραλία του Αη Γιώργη στη Χώρα το Masters beach volley που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χρονια στη Νάξο απ' την ΕΟΠΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου. Στα δυο βοηθητικά γήπεδα που έχουν στηθεί διεξήχθησαν τα προκριματικά ανδρών - γυναικών, ενώ από αύριο Σάββατο μπαίνουν στα τερέν και τα ''αστέρια' του τουρνουά που αναμένεται και φέτος να παρουσιάσουν θέαμα υψηλού επιπέδου Πολύς ο κόσμος (κάθε ηλικίας) που παρακολούθησε από το πρωί τα προκριματικά και χειροκρότησε τις προσπάθειες των αθλητών, ενώ στα αξιοσημείωτα και τα θετικά σχόλια των τουριστών για το επίπεδο του θεάματος. Το αεράκι που φυσάει στην παραλία του Αη Γιώργη (5 μποφόρ περίπου) δεν είναι σύμμαχος, αφού πολλές φορές η μπάλα παραπλάνησε με τα τερτίπια της τους αθλητές και τις αθλήτριες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ
Τα φαβορί προκρίθηκαν στο Κυρίως Ταμπλώ ανδρών του Masters Νάξου του Πανελληνίου Σιρκουΐ, ύστερα από την ολοκλήρωση των προκριματικών, τό απόγευμα της Παρασκευής, και μεταξύ αυτών που πέρασαν περιλαμβάνονται οι Αυστριακοί Πρωταθλητές Αλεξάντερ Χούμπερ -Ρόμπιν Ζάϊντι.
Τα άλλα ζευγάρια που προκρίθηκαν: Μανώλης Δημητριάδης - Θοδωρής Παπαδημητρίου, Παύλος Κουζούνης - Δημήτρης Σουλτανόπουλος, Ανέστης Δημητριάδης - Χάρης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Λαμπρινός - Χάρης Σακόγλου, Σωτήρης Βλαχοστάθης - Κώστας Μήττας, Ανδρέας Γκόρτσανιουκ - Γιώργος Κνάπεκ και Βασίλης Κόκκινος - Νίκος Κρέτσης.
Οι Ελίνα Παπαδοπούλου - Χριστίνα Παρασκευαΐδου, Μαρία Παπαδάκη - Άννα Φωτεινού, Ντίντα Νάστου - Αθηνά Παπαφωτίου και Μαρικρίστα Μαγκανάρη - Πηγιάννα Μεθενίτη προκρίθηκαν στο Κυρίως Ταμπλώ Γυναικών του Masters Νάξου του Πανελληνίου Σιρκουΐ Beach Volleyball 2010, με την ολοκλήρωση των προκριματικών στην παραλία Αγίου Γεωργίου.

Στην μοναδική έκπληξη της ημέρας περιλαμβάνεται ο αποκλεισμός του Νο 1 των προκριματικών, Δήμητρα Γκότζη - Αντωνία Κοκίου, ύστερα από δύο διαδοχικές ήττες.

Οι Ναξιώτες

Οι Ναξιώτες που συμμετείχαν σήμερα στα προκριματικά δεν πήγαν και τόσο καλά αφού από τα τρία ζυγάρια που πήραν μέρος, μόνο το ζευγάρι Μαρικρίστα Μαγκανάρη - Πηγιάννα Μεθενίτη κατάφερε να προκριθεί
Οι Φραγκίσκος - Κοτσαμπάσης έχασαν 2-1, ενώ στις Γυναίκες το ζευγάρι Ψαρρά Κατερίνα - Απειρανθίτου Αγγελική έχασε 2-0 σετ και αποκλείστηκαν.

Αύριο στο κυρίως ταμπλό παίζουν οι Καπίρης Σάββας - Βλασερός Σπύρος.
Β.Κ. Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share