Πέμπτη, Δεκεμβρίου 09, 2010

Η Γραμματεία των "πολιτών για τα νησιά μας"

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου συνεδρίασαν τα 14 μέλη της Κίνησης, που είχαν εκλεγεί από την τελευταία συνέλευση για να συγκροτήσουν τη γραμματεία. Από τα 14 εκλέχθηκαν τα 7 τακτικά και τα 7 αναπληρωματικά.
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
1. Θέκλα Κίζη
2. Μαρία Βασιλάκη
3. Λευτέρης Βερύκκοκος
4. Αναστασία Περιστεράκη
5. Κώστας Απιδόπουλος
6. Δημήτρης Βασαλάκης
7. Μιχάλης Φραγκίσκος
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
1. Ζωή Τζαννίνη
2. Νίκος Νικολάκης
3. Νίκος Κουνάδης
4. Παρή Μανιού
5. Μιχάλης Μαχαιριώτης
6. Σοφία Σπανέλη
7. Αντρέας Κοντοπίδης
Η γραμματεία συζήτησε την οργάνωση του νέου δήμου, τη νέα μορφή των.... νομικών προσώπων που καταργούνται κυρίως των Πολιτιστικών Οργανισμών και των κοινωνικών υπηρεσιών. Μεταφέρθηκε στη γραμματεία η ενημέρωση που έγινε από τους αρμοδίους του Δήμου Νάξου για την οικονομική κατάσταση, τις προοπτικές συμμετοχής σε προγράμματα και λειτουργικά θέματα ενοποίησης.

Η γραμματεία εκφράζει την αντίθεση της στο επικείμενο, στα πλαίσια του μνημονίου, κλείσιμο των δημοτικών σχολείων της ορεινής Νάξου και των περιφερειακών Γυμνασίων (Σκαδού, Βίβλου). Επίσης την αντίθεση στην περικοπή των κοινωνικών δαπανών και των οικονομικών πόρων, στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας, παιδείας, κοινωνικής πρόνοιας, συγκοινωνίας, στις απολύσεις των εργαζόμενων στο Δήμο και στα Νομικά Πρόσωπα.

Δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί τις ήδη αποκλισμένες ορεινές και μικρονησιωτικές κοινωνίες από τις επιπτώσεις της εφαρμογής του Καλλικράτη.

Με το σκεπτικό αυτό αποφάσισε να προτείνε στα μέλη της κίνησης να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της πανελλαδικής κινητοποίησης της 15ης του Δεκεμβρίου που θα γίνουν στη Νάξο.

Νάξος 9/10/2010
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin