Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2010

Σκοτάδι στην Οδύσσεια του Κυκλαδικού ποδοσφαίρου

Πριν το ξεκίνημα της 7ης αγωνιστικής οι περισσότεροι ανέμεναν με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα του ντέρμπι κορυφής μεταξύ Πανναξιακού - Πανθηραικού. Το σκορ είναι αυτό που θα θυμούνται όλοι μετά από ένα μήνα και τίποτα παραπάνω. Αυτό που θα θυμούνται σε όλη τους την ζωή οι παίκτες και το team της Ίου, και που μάλλον θα έχουν να διηγούνται στα παιδιά και τα εγγόνια τους, είναι η απίστευτη οδύσσεια που πέρασαν μέχρι να μεταβούν στην Άνδρο, απλά και μόνο για να παίξουν ποδόσφαιρο. Κάτι άλλο που θα συζητιέται μετά από χρόνια μεταξύ ποδοσφαιριστών και φιλάθλων στα καφενεία της Πάρου και της Μήλου, θα είναι το σκοτάδι που έπεσε στο γήπεδο της Μάρπησσας και είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας μεταξύ των δυο ομάδων. Είναι επίσης γνωστό το θέμα με τα γήπεδα της Ίου και της Μήλου, και την.... ηρωική προσπάθεια που καταβάλουν οι παίκτες και παράγοντες αυτών των ομάδων ώστε να είναι συνεπείς, και να παρουσιάζονται αξιοπρεπείς στις υποχρεώσεις τους. Μια απ' τα ίδια ισχύουν και για την ομάδα του Ανδριακού, που κάθε ταξίδι προς τα κάτω συνεπάγεται οικονομική αιμορραγία για τον σύλλογο, απώλεια μεροκάματων για τους ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ποδοσφαιριστές, άνθρωποι οικογενειάρχες και έφηβοι παίκτες να μένουν 2 και 3 μέρες μακρυά απ' τα σπίτια τους, αλλά και απίστευτη ταλαιπωρία για όλη την αποστολή. Την ίδια ώρα που η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των νησιών είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Την ίδια ώρα που το αεροπορικό εισιτήριο για Παρίσι η Μαδρίτη κοστίζει 49 ευρώ, και σε πάει στον προορισμό σου σε δυο περίπου ώρες. Την ίδια ώρα που οι τοπικοί εκλεγμένοι άρχοντες κωφεύουν και αρνούνται να δώσουν λύση σε βασικά προβλήματα, υπερβάλλοντας εαυτούς μόνο όταν πρόκειται για λόγους ψηφοθηρίας. Την ίδια ώρα που οι βοήθειες προς τις ομάδες αποτελούν ''μάνα εξ ουρανού'' και οι ''κάνουλες'' υποστήριξης κλείνουν η μια μετά την άλλη. Την ίδια ώρα που οι Κυκλαδίτες οπαδοί ομάδων τσακώνονται στα σχόλια των blog και των site, για διαιτησίες και λοιπές αηδίες, και αρνούνται να δουν και να προβληματιστούν τουλάχιστον με την πραγματικότητα. Η οποία δυστυχώς είναι τριτοκοσμική. Και αναφερόμαστε στο πρωτάθλημα της ''μεγάλης'' κατηγορίας. Και που αποτελεί μέγα ερωτηματικό μέχρι πότε θα υφίσταται.
Αυτά, ως αποτίμηση της 7ης αγωνιστικής, που συνήθως την κάνουμε κάθε Δευτέρα (και που κάποιος χθες σχολίασε ''εύστοχα'' ότι δεν την κάναμε γιατί μας ''έκατσε'' βαρύ το αποτέλεσμα του Πανναξιακού) !!!

ΥΓ. Δεν αναφέρομαι στα του ΔΑΚ Νάξου, γιατί το προχθεσινό ματς ήταν μάλλον το τελευταίο που ταλαιπώρησε τους ποδοσφαιριστές, σύντομα κλείνει για ανακατασκευή, και αποτελεί μια πληγή λιγότερη.
B.K.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλα παθαινουν, ποιος τους ειπε να δημωσουν συμμετοχη σ αυτα τα πρωταθληματα που ολα λειτουργουν με βαση το συμφερων των εφοπλιστων, εμας μας εκοψαν το ποδοσφαιρο με τις αποφασεις τους οι ομαδες που αναφερεται...λοιπον να μην παραπονιουνται γιατι στην γενικη συνελευση οπως εχω πληροφοριθει ηταν υπεμαχοι της super ligras των Κυκλαδων... καλα ταξιδια παιδια και στερνη μου γνωση να σε χα ΠΡΩΤΑ......ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ......