Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Όλοι στην απεργία!

Οι Πολίτες για τα Νησιά μας δεν μπορεί να παραμένουν αδιάφοροι σε όσα τραγικά συμβαίνουν στη χώρα μας και αμέτοχοι από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Νάξου. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του δήμου μας, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, στους επαγγελματίες που με κάθε τρόπο πλήττονται από την καταιγίδα των νέων μέτρων.
Με τα νέα μέτρα στα πλαίσια του μνημονίου δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο η υλοποίηση των στόχων της Κίνησής μας που είναι η πρόοδος και η βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών μας. Η κρίση χρέους και το μνημόνιο επιβάλουν την... εφαρμογή ενός Καλλικρατικού Δήμου, με μειωμένους πόρους και αυξημένες αρμοδιότητες. Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε τις ήδη αποκλεισμένες ορεινές και μικρονησιωτικές κοινωνίες από τις επιπτώσεις της εφαρμογής του Καλλικράτη.

Τα μέτρα βάλουν άμεσα κατά της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τοπικής μας κοινωνίας. Είμαστε αντίθετοι στο επικείμενο, στα πλαίσια του μνημονίου, κλείσιμο των δημοτικών σχολείων της ορεινής Νάξου και των περιφερειακών Γυμνασίων (Σκαδού, Βίβλου). Επίσης δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην περικοπή των κοινωνικών δαπανών και των οικονομικών πόρων, στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας, παιδείας, κοινωνικής πρόνοιας, συγκοινωνίας, στις απολύσεις των εργαζόμενων στο Δήμο και στα Νομικά Πρόσωπα.

Καλούμε τους πολίτες της Νάξου στις αυριανές τοπικές συγκεντρώσεις των εργαζομένων στη Χώρα για να υπερασπιστούμε όλοι μαζί το δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρέπεια.


Νάξος 14/12/2010
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :