Πέμπτη, Δεκεμβρίου 09, 2010

Ελλάδα η πιο ακριβή χώρα της Ευρώπης

Μπορεί να έχουμε κρίση αλλά οι αυξήσεις στα προϊόντα παραμένουν αυξήσεις! Έτσι, για ακόμα μια φορά η Ελλάδα αναδείχθηκε...πρωταθλήτρια στην ακρίβεια τον μήνα Οκτώβριο, καθώς σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ και αφορά τις χώρες της Ευρωζώνης, η χώρα μας κατέχει σταθερά τις πρώτες θέσεις στις αυξήσεις σε πολλά προϊόντα και υπηρεσίες.
Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα είναι πρώτη στον πληθωρισμό με 5,2%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 1,9%.
Καταγράφεται πρώτη στην ένδυση με αύξηση 2,6% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,2%, στα καύσιμα με αύξηση 37,9%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 11,9%, στα αυτοκίνητα με αύξηση 10,3%, όταν ο.... μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,7%.

Την πρωτιά κρατά στις οδικές μεταφορές επιβατών με αύξηση 17,3%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 3,3%. Δεν χάνει, επίσης, τα σκήπτρα ούτε από την αύξηση των τιμών στις καφετέριες και τα ξενοδοχεία με αύξηση 3,3%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 1,5%. Η μπίρα μας στοιχίζει ακριβότερα κατά 13,7 % όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,9%.

Η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη στο καπνό με αύξηση 18,7%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 4,9%, στη ζάχαρη, το μέλι, τα ζαχαρώδη με αύξηση 2,8 % όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι -0,2%

Τέλος, εξακολουθούμε να πληρώνουμε ακριβότερα τις ηλεκτρικές συσκευές με αύξηση 2,7% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,5%, αλλά και τις ασφάλειες μεταφορών με αύξηση 12,4% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 3,7%.
Β.Κ. από aek365.g
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :