Τετάρτη, Δεκεμβρίου 08, 2010

Σαν σήμερα δολοφονήθηκε ο Τζον Λένον

Σαν σήμερα, πριν 30 χρόνια, έφυγε από την ζωή ο τραγουδιστής και μέλος του θρυλικού συγκροτήματος "Μπιτλς", Τζον Λένον.
Στις 8 Δεκεμβρίου 1980 το νήμα της ζωής του κόπηκε από τις σφαίρες ενός θαυμαστή του, του Μαρκ Τσάπμαν, στον οποίον νωρίτερα είχε υπογράψει ένα αυτόγραφο πάνω στο νέο του άλμπουμ. Ο ίδιος είχε προϊδεάσει για το τέλος του: «Να δείτε που θα πάω είτε από αεροπορικό ατύχημα, είτε από σφαίρα κάποιου τρελού θαυμαστή μου» είχε πει σε μια του συνέντευξη πριν από χρόνια.
Το 1958 μαζί με τους Πωλ Μακάρτνεϋ, Ρίνγκο Σταρ και Τζορτζ Χάρισον, ίδρυσαν το θρυλικό συγκρότημα "The Beatles" που γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να παραμένει το πιο δημοφιλές και επαναστατικό συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής.
Ο Τζον Ουίνστον Λένον γεννήθηκε στο Λίβερπουλ στις 9 Οκτωβρίου 1940, κατά τη διάρκεια ενός βομβαρδισμού της πόλης από τη «Λουφτβάφε». Ο πατέρας του Άλφρεντ ήταν ναυτικός και η μητέρα του Τζούλια χορεύτρια σε τοπικά κλαμπ. Το όνομα Τζον του δόθηκε προς τιμήν του παππού του και το Ουίνστον προς τιμήν του βρετανού πρωθυπουργού Ουίνστον Τσόρτσιλ. Τραγουδοποιός, μουσικός, επαναστάτης, αιρετικός, συγγραφέας, αγωνιστής της ειρήνης, χαρισματικός άνθρωπος που ενέπνευσε γενιές, που έγινε παγκόσμια γνωστός και λατρευτικέ σαν Θεός σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

POLLA MNIMOSYNA KANETE TWRA TELEYTAIA

Ανώνυμος είπε...

Pou einai to kako s'auto? Kalo einai na thimomaste anthrwpous pou exoun grapsei istoria o kathenas sto xwro tou!