Δευτέρα, Νοεμβρίου 22, 2010

Και τώρα ... οι δυό τους

Έλαβε τέλος και η 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Κυκλάδων, και από χθες η κορυφή έχει μόνο έναν κάτοικο. Τον Πανθηραικό, ο οποίος προς το παρόν ... ''είναι τρένο'', έχοντας το απόλυτο 6Χ3=18, και απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής, μιας και ο Πανναξιακός ''σκονταψε'' (για άλλη μια φορά) στην Πάρο με τον Νηρέα και έμεινε δεύτερος, 2 βαθμούς πίσω από την ομάδα της Σαντορίνης.
Οι Πανθηραικοί μετέτρεψαν σε υγιεινό περίπατο το εκτός έδρας ματς με την Ιο (που όμως έγινε στο Καμάρι) επικρατώντας με 1-4, και με την ψυχολογία στα ύψη πάνε στο ντέρμπι της Κυριακής στη Νάξο να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν, ελπίζοντας ότι ο Πανναξιακός θα επαναλάβει μια εμφάνιση παρόμοια με αυτή στον Νηρέα. Και η αλήθεια είναι, ότι αν τελικά καταφέρουν να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα, θα έχουν πιθανότητες ακόμα και να...... ξεφύγουν στη βαθμολογία καθώς την μεθεπόμενη αγωνιστική, ο Πανναξιακός έχει ρεπό.
Ο 2ος πλέον Πανναξιακός, απ' τη μεριά του πήγε στην Πάρο νομίζοντας ότι θα καταφέρει να καθαρίσει εύκολα με τον Νηρέα, έχοντας στο μυαλό του και το ντέρμπι με τον Πανθηραικό. Το παιχνίδι δεν θύμισε σε τίποτα βέβαια το περσινό συναρπαστικό 4-4, καθώς ήταν ένα ματς σούπα, αλλά όπως πέρσι ο Πανναξιακός προηγήθηκε 1-4 και υποτίμησε τον Νηρέα, ο οποίος στο τέλος τον τιμώρησε, έτσι και φέτος, νόμισε πως εύκολα ή δύσκολα θα πάρει τους 3 βαθμούς, με τον χρόνο να κυλά, και όλους να πιστεύουν ότι το γκολ κάποια στιγμή θα έρθει. Τελικά, το γκολ δεν ήρθε ποτέ, και το χθεσινό μάθημα προς όλους ήταν πως όλα τα ματς φέτος είναι ντέρμπι, και αν δεν τα αντιμετωπίσεις με την δέουσα σοβαρότητα ... θα βρεθείς προ εκπλήξεων ! Και βέβαια, με εμφάνιση σαν την χθεσινή, ο Πανναξιακός μην τρέφει αυταπάτες ότι θα καταφέρει κάτι απέναντι στην πολύ καλή ομάδα του Πανθηραικού. Αν θέλουν (που θέλουν), οι Ναξιώτες οφείλουν να σοβαρευτούν, να κερδίσουν τον Πανθηραικό, να ξαναπατήσουν κορυφή, και να μείνουν εκεί (ή εκεί κοντά τέλος πάντων), περιμένοντας τον 2ο γύρο όπου έχουν σαφώς ευνοϊκότερο πρόγραμμα απ' τους συνδιεκδικητές του τίτλου. Το παιχνίδι της Κυριακής ίσως να είναι το ''ματς της χρονιάς'' και για τις δυο ομάδες, και αναμένετε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Στην 3η θέση πλέον ο Ανδριακός με 8 βαθμούς, ο οποίος πήρε ξεκούραστα το τρίποντο απ' τον συντοπίτη του Αστέρα, απομακρύνθηκε αρκετά απ' την επικίνδυνη ζώνη που βρισκόταν μέχρι και πριν δυο εβδομάδες, και αναμένετε να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο καθώς την Κυριακή περιμένει στην Άνδρο την ομάδα της Ίου, η οποία εκτός έδρας εμφανίζεται αρκετά αδύναμη, και δύσκολα θα του κάνει την ζημιά.
4ος πλέον ο Νηρέας με 7 βαθμούς, που ''τσίμπισε'' τον πόντο απ' τον κακό Πανναξιακό, έδειξε ότι όντως είναι μια ''σφιχτή'' ομάδα, η οποία δύσκολα δέχεται αλλά και δύσκολα βάζει γκολ. Την επόμενη αγωνιστική έχει ρεπό, ενώ στις δυο που μένουν μέχρι το τέλος του 1ου γύρου με Παμμηλιακό (εντός) και Αστέρα (3-0) αναμένετε να καθαρίσει την υπόθεση παραμονή, ώστε στον 2ο γύρο χωρίς άγχος να παίξει ρυθμιστικό ρόλο.
Ο Μαρπησσαικός που ακολουθεί με 5 (και 5ος), δίνει την Κυριακή το σημαντικότερο ίσως παιχνίδι του με τον Παμμηλιακό στην Πάρο. Σε περίπτωση νίκης, ξεφεύγει απ' τους Μηλιώτες, ενώ με το ευνοϊκό πρόγραμμα που ακολουθεί (Αστέρας 3-0, Ιος εντός) αναμένετε να ανασάνει βαθμολογικά, ενώ σε περίπτωση μη νίκης ... θα έχουμε γκρίνιες.
Για τον Παμμηλιακό (στην 6η θέση με 4), όλα τα λεφτά είναι το ματς που λέγαμε πιο πάνω με τον Μαρπησσαικό, καθώς το πρόγραμμα του (Νηρέας εκτός, Πανναξιακός εντός ;) δεν αφήνει πολλά περιθώρια συγκομιδής βαθμών. Σε περίπτωση μη νίκης με τους Μαρπησσαίους ... μπλέκει, γιατί θα βρεθεί προτελευταίος καθώς τον περνά σίγουρα ο ΑΟΠ.
Στον ΑΟ Πάρου που είχαμε ... σαμπάνιες, καθώς η ομάδα της Παροικίας πήρε το πρώτο της τρίποντο (στην ουδέτερη έδρα της Σύρου) απ' τον Παμμηλιακό, ενώ έχει σίγουρο και το 2ο σερί αφου το Σάββατο δεν θα παίξει με τον Αστέρα και έχει πάει από τώρα στους 6 βαθμούς. Πάντως δεν έχει ξεμπλέξει ακόμα, και το ματς της μεθ επόμενης αγωνιστικής στην Ιο; θα κρίνει πολλά.
Στην τελευταία θέση η ομάδα της Ίου, που εκτός του ότι φαντάζει η πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας, έχει και το γηπεδικό πρόβλημα, που κάνει το έργο της ακόμα πιο δύσκολο αφού στην ουσία είναι αναγκασμένη να δίνει όλα τα παιχνίδια της εκτός ! Το αν θα προλάβει να διεκδικήσει την παραμονή της ... μάλλον θα εξαρτηθεί από το πότε (και αν) θα είναι έτοιμο το γήπεδο στη Νιό.

Αποτελέσματα 6ης αγωνιστικής
ΙΟΣ - ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΣ 1-4
ΝΗΡΕΑΣ - ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ 0-0
ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ - ΑΟΠ 0-3
ΚΟΡΘΙ - ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ 0-3 α.α.
ΜΑΡΠΗΣΣΑΙΚΟΣ ρεπο

Βαθμολογία
ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΣ 18 (19-5)
ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ 16 (19-4)
ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ 8 (7-4)
ΝΗΡΕΑΣ 7 (4-7)
ΜΑΡΠΗΣΣΑΙΚΟΣ 5 (5-11)
ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ 4 (7-7)
ΑΟ ΠΑΡΟΥ 3 (7-8)
ΙΟΣ 1 (7-14)
ΚΟΡΘΙ - -
Νηρεας, Ιος, Παμμηλιακος εχουν απο -2 βαθμους.

Επόμενη αγωνιστική
ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΣ
ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ - ΙΟΣ
ΜΑΡΠΗΣΣΑΙΚΟΣ - ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ
ΑΟ ΠΑΡΟΥ - ΚΟΡΘΙ
ρεπο ο ΝΗΡΕΑΣ
B.K.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :