Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ Η "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ"

Ο συνδυασμός του κ. Γρυλάκη, παρά τις ανεπάλληλες διαβεβαιώσεις ότι θα μείνει όρθιος μέχρι τις 7 Νοέμβρη, τελικά αποσύρθηκε αφού δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα προβλήματα με τα στελέχη του και τις έντονες εσωκομματικές πιέσεις, δικαιώνοντας έτσι όσους είκαζαν μια τέτοια εξέλιξη. Κατάφερε όμως λόγω της δυναμικής του να είναι ο πρωταγωνιστής της μέχρι τώρα προεκλογικής περιόδου να βρεθεί στο επίκεντρο των πολιτικών συζητήσεων, να παίξει ρόλο ρυθμιστή και να επηρεάσει συμμαχίες και επιλογές. Εμείς απ' αυτό εδώ το βήμα(naxosfan) σας ευχόμαστε να μείνετε όρθιοι και δυνατοί γιατί ο τόπος μας έχει όλους ανάγκη. Ο αγώνας για μια καλύτερη Νάξο δεν σταματά εδώ, ο σκοπός μας ίσως να 'ναι μια Ιθάκη το ταξίδι όμως σίγουρα αξίζει. Γιατί μας προσφέρει σοφία και πείρα για να μπορέσουμε να καταλάβουμε οι Ιθάκες τι σημαίνουν.
Σήμερα το πρωί εξέδωσαν το παρακάτω δελτίο τύπου ανακοινώνοντας και επίσημα την απόσυρσή τους από τις εκλογές :
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
"Πληροφορούμε τους συμπατριώτες μας ότι η «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝΚΥΚΛΑΔΩΝ» δεν θα συμμετάσχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη λόγω αδυναμίας συγκρότησης ΠΛΗΡΟΥΣ συνδυασμού που θα αποτελούσε αξιόπιστη αυτοδιοικητική πρόταση και θα έδινε λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα που έχει ο τόπος.
Συμπατριώτες:
Στο όμορφο ταξίδι που διανύσαμε συζητήσαμε με όλους τους πολιτικούς χώρους, κινήσεις πολιτών, ομάδες και μεμονωμένους πολίτες με...... διαφορετικές απόψεις και ιδεολογία. Η προσπάθεια για σύνθεση πραγματικής ανεξάρτητης κίνησης από πολίτες του Δήμου μας, αγκαλιάστηκε από μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας ,όμως πολεμήθηκε άγρια από πολιτικούς μηχανισμούς και παράγοντες που έριξαν στη μάχη όλα τους τα όπλα, ξεπερνώντας κάθε ηθικό φραγμό και αναιρώντας κάθε ίχνος εντιμότητας, στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν τα «κεκτημένα» τους. Αντισταθήκαμε γενναία, αλλά ο συνδυασμός που δημιουργήσαμε αλώθηκε τελικά εκ των έσω.

Γνωρίζαμε ότι απαιτούνται «αρετή και τόλμη» για τη δομή της ελεύθερης συνείδησης που προορίζεται να γίνει ανατροπέας αυτής της ιδιότυπης

«κομματικής δημοκρατίας» που μας επέβαλαν. Όμως αρκετοί συναγωνιστές και συνεργάτες που εθελοντικά συνοδοιπόρησαν μαζί μας, έχοντας έλλειμμα τόσο αρετής όσο και τόλμης, λειτούργησαν ως συντροφικοί δολιοφθορείς.

Δεν θέλαμε να γίνουμε σοφότεροι. Τέτοιες συμπεριφορές και παραδείγματα υπάρχουν πολλά στη σύγχρονη και παλαιότερη ιστορία της πατρίδας μας.

Είμαστε όμως οργισμένοι και αντίθετοι.

Οργισμένοι για το μέγεθος της αποδοχής, μιας πρωτόγνωρης κοινωνικής διάβρωσης και πολιτικής διαφθοράς, με βάση την πελατειακή σχέση και τον κομματισμό και

Αντίθετοι σε κάθε είδους εκπτώσεις αρχών και αξιών, με παζάρια καρεκλών εξουσίας και σε «γιουρούσια - πλειοψηφίες» δίχως αρχές και όραμα.

Αισθανόμαστε βαριά την ευθύνη σε όσους μας πίστεψαν και μας ενίσχυσαν όλη αυτή την περίοδο. Η μαζική στήριξη που γνωρίσαμε, μας συγκίνησε και μας απέδειξε ότι οι πολίτες προβληματίζονται και σκέπτονται ώριμα και αξιοκρατικά. Οι «καιροί» φαίνεται πως αλλάζουν σταδιακά.

Ο στόχος μας ήταν και είναι η λειτουργία ενός νέου Δήμου που θα κάνει πράξη

τη δημοκρατία, τη διαφάνεια και την ισοπολιτεία.

Ένας Δήμος δίπλα στο πρόβλημα της νέας γενιάς που σέβεται το περιβάλλον και τη πολιτισμική μας κληρονομιά.

Ένας Δήμος Κυκλαδίτικος .

Η πολιτική μας αγωνία ήταν και είναι ο μετασχηματισμός της κοινωνίας μας σε κοινωνία ίσων πολιτών με ένα Δήμο που θα σέβεται ΟΛΟΥΣ τους δημότες.

Ελπίδα μας ήταν και είναι, ο αγώνας μας για την ανατροπή του κομματικού κατεστημένου και της πελατειακής σχέσης να αναδειχθεί σε συλλογικό όραμα.

Με το όπλο «παρά πόδα», προτείνουμε στους πολίτες και ειδικά στην όχι άδικα οργισμένη και αποστασιοποιημένη νέα γενιά, τη γενιά που θα αξιολογήσει αυστηρά, ΟΛΩΝ μας την πολιτική διαδρομή, να επιλέξει εκείνους τους κοινωνικούς αγωνιστές, που είναι έτοιμοι από καιρό για υπέρβαση και ανατροπή.

Όλους εκείνους που θα κάνουν ρίξεις με ότι προσβάλει τις αρχές τις ισονομίας

και με όσους προκαλούν με τις πρακτικές τους, τους δημοκρατικούς θεσμούς, τη πολιτισμική μας παράδοση και τις ελεύθερες συνειδήσεις.

Συμπατριώτες:

Ο Ανδρέας Κάλβος αγναντεύοντάς μας 200 χρόνια πριν, μας θύμιζε ότι:

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,

ζυγόν δουλείας ας έχουσι.

Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

5 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΛΜΗ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΙΟΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ. ΟΝΟΜΑΤΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΧΑΔΙΑ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Θέλει ΑΡΕΤΗ...που δυστυχώς δεν την είχατε, όπως είναι ολοφάνερο από τις επιλογές προσώπων που σας πρόδωσαν...
Θέλει ΤΟΛΜΗ...που δυστυχώς δεν την έχετε,όπως είναι ολοφάνερο από την πρόωρη οπισθοχώρησή σας την ώρα της μάχης...
ΚΡΙΜΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΙΟΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟΝ "ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ".

Ανώνυμος είπε...

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΗΤΑΝ ΑΜΥΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΣΕΝΑΣ ΦΥΓΑΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΤΕ ΜΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ?ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ? Η Ο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΛΑΜΟΓΙΑ?

Ανώνυμος είπε...

Μήπως τελικά ο συνδυασμός σας (ή μάλλον η ομάδα σας) δεν ήθελε στην πραγματικότητα να διεκδικήσει τη Δημαρχία αλλά το μόνο που επεδίωκε ήταν να μη βγει ο Μαράκης; Μακάρι να καταβαίνατε για να βλέπαμε την εκτίμηση του κόσμου απέναντι σε καθηγητές, γεωπόνους, ξενοδόχους κτλ. που στα λόγια είναι καλοί αλλά περιμένουν άλλοι να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.........