Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 24, 2010

Eνημέρωση για το κάπνισμα από τον Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά από δεκάδες τηλεφωνήματα που δέχθηκε το γραφείο της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Ε.Σ.Ε) , αλλά και εμείς σαν Σωματείο, σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο και στο Διαδίκτυο για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος στα Καταστήματα του Κλάδου, και ίδρυση «Λεσχών», ενημερώνουμε τους Συναδέλφους τα παρακάτω:
Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έχουν όλοι οι πολίτες (Φυσικά πρόσωπα) οι οποίοι διατηρούν έννομο συμφέρον. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και φυσικά στο μεσοδιάστημα δεν απαλλάσσονται από την τήρηση των σχετικών διατάξεων του Νόμου. Το Σωματείο δεν μπορεί να προτείνει στους συναδέλφους να προβούν σε μια τέτοια χρονοβόρα διαδικασία που δεν τους νομιμοποιεί μέχρι την έκδοση της απόφασης (η οποία θα καθυστερήσει 4-5 χρόνια) και το αποτέλεσμα της οποίας θα είναι κατά πάσα πιθανότητα αρνητικό γι’ αυτούς.
Παράλληλα, η ίδρυση «Λέσχης» μέσα στην οποία θα προσφέρονται φαγητά και ποτά και ουσιαστικά θα δραστηριοποιείται το εστιατόριο-καφέ-μπαρ κλπ, το οποίο και σε αυτή την περίπτωση θα παραμένει και θα υπόκειται στη σχετική νομοθεσία για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δεν επιφέρει στους ιδιοκτήτες εξαίρεση από τη σχετική νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος.
Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή σε όλους τους Συναδέλφους να μην παρασύρονται από ανεύθυνες διαδόσεις και προτροπές.
Παράλληλα ενημερώνουμε ότι η Ομοσπονδία μας δεν έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες και βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις και με το Υπουργείο Υγείας (μάλιστα έχει οριστεί και η επόμενη συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη) προκειμένου να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημά μας.
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Γιάννης Β. Παπαδόπουλος Ευάγγελος Αθαν. Καραμανής Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

;oti pei to komma to lene kai oi toioytrotopoi papadopoylaioi

Ανώνυμος είπε...

ποιό κόμμα?άλλα διάδασε ο φίλος!άσχετο τελείως το σχόλιο.Αν και καπνιστής(δυστυχώς),καλά κάνει το υπουργείο υγείας και το απαγορεύει.

Μάκης Δημόπουλος είπε...

καλά φίλε ποιό κόμμα?????Έλα μα....Ό,τι να 'ναι διαβάζεις βλακάκο!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ? ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΔΕ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ? ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ "ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΜΕΝ". (ΚΑΙ) ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ @ΡΧΙΔΙ@ ΜΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.