Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2010

Συμπλοκές, καταλήψεις, απεργίες και στην μέση ο Πάγκαλος!

Ακόμα δεν ξεκίνησε ο χειμώνας και οι παρενέργειες της πολιτικής του Μνημονίου τραντάζουν τα θεμέλια του Ελληνικού "Κράτους" δημιουργώντας ένα ατέλειωτο μπάχαλο σε όλους τους τομείς.
Οι φορτηγατζήδες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, ένας αξιωματικός της αστυνομίας τραυματίστηκε το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συμπλοκών μεταξύ αστυνομικών και ιδιοκτητών φορτηγών στη Μεταμόρφωση Αττικής.
Οι απεργοί μεταφορείς βρίσκονται από το πρωί συγκεντρωμένοι στο χώρο, απαγορεύοντας την είσοδο στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Μεταμόρφωσης (ΚΕΛΜ), στους οδηγούς που έχουν επιστρέψει στην εργασία τους και μεταφέρουν λύματα.
-Χωρίς νοσοκομεία κινδυνεύει να μείνει η Ελλάδα. Σε απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί, μετά τη σχετική απόφαση που..... έλαβε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.
Η απεργία αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας κινητοποίησης κατά των μέτρων λιτότητας που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη.
-Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί σήμερα το δημαρχείο Πειραιά, καθώς οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απαιτούν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα, που τους οφείλονται, τους τελευταίους τέσσερις μήνες από νυχτερινά και Σαββατοκύριακα.
Επιπλέον ζητούν και τη σωστή συντήρηση ή και αντικατάσταση των απορριμματοφόρων, τα οποία χαρακτηρίζουν ως «αυτοκίνητα καρμανιόλες». Η αποκομιδή των σκουπιδιών στον Δήμο Πειραιά πραγματοποιείται κανονικά.
-Εξακολουθεί να κατηγορεί τους δημοσίους υπαλλήλους ο Θόδωρος Πάγκαλος προαναγγέλλοντας έτσι απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «άχρηστο» το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων, έκανε λόγο για φαυλοκρατία διορισμών, μίλησε με μελανά χρώματα για τη σκοπιμότητα της μονιμότητας και περιέγραψε την ανάγκη να «αδυνατίσει το κράτος από άχρηστους φορείς».
«Επί χρόνια διορίζαμε για πελατειακούς λόγους (...) Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπρεπε να είναι λιγότεροι από 200.000 και είναι 1 εκατομμύριο. Δύο στους τρεις είναι άχρηστοι» είπε ο κ. Πάγκαλος προσθέτοντας ότι την φράση «μαζί τα φάγαμε» ξεχνώντας όμως να αναφερθεί στον διορισμό της κόρης του.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :