Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 16, 2010

Πηγαίνουν στην Πόλη για να λειτουργήσουν την Αγία Σοφία!!!!

Σήμερα το βράδυ αναχωρούν από την Αλεξανδρούπολη τα μέλη και υποστηρικτές της οργάνωσης «Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας», με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, όπου σκοπεύουν να τελέσουν θεία λειτουργία και να προσευχηθούν στην Αγία Σοφία.
Η επίσκεψη αυτή έχει διχάσει τόσο την κοινωνία όσο και την εκκλησία, μιας και το Πατριαρχείο του Φαναρίου αποστασιοποιείται από αυτή την ενέργεια, ενώ είναι άγνωστο αν θα έχει αποτέλεσμα, καθώς οι αρχές της Τουρκίας αναμένεται να μην επιτρέψουν την τέλεση της λειτουργίας.
Ο ιδρυτής και πρόεδρος της οργάνωσης, Ελληνοαμερικανός Κρίς Σπύρου - πρόεδρος επίσης της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Αθηνών και πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος στην πολιτεία Νιου Χαμσάιρ- ξεκίνησε την.... εκστρατεία για την επαναφορά του ναού της Αγίας Σοφίας στην αρχική του θρησκευτική χρήση από το 2006 και έχει ενημερώσει σχετικά τα υπουργεί Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ καθώς και τις πρεσβείες της Τουρκίας στις δύο χώρες. Έχει απευθύνει επίσης πρόσκληση στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν να συμμετέχει στην εκδήλωση καθώς, όπως επισημαίνει, «καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να στέκεται εμπόδιο στην ελεύθερη έκφραση των θρησκευτικών πεποιθήσεων των πιστών καθώς τέτοιες πρακτικές θίγουν τις αξίες του πολιτισμού, αρχές, συμφωνίες και διακηρύξεις των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου της Ευρώπης και είναι αντίθετες με το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

«Εμείς θέλουμε ως χριστιανοί ορθόδοξοι να μπορούμε να προσευχηθούμε στην Μητέρα εκκλησία της χριστιανοσύνης, όπως οι εβραίοι στο Τείχος των Δακρύων, οι μουσουλμάνοι στη Μέκκα, οι καθολικοί στον Άγιο Πέτρο. Αν δεν βρεθεί λύση υπάρχει το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», επισημαίνει ο Κρις Σπύρου. Και καταλήγει: «Εμείς δεν πάμε για πόλεμο. Πάμε ήρεμα και ήπια να προσευχηθούμε. Αν δεν μας επιτρέψουν την είσοδο θα προσευχηθούμε έξω από την Αγία Σοφία, και αμέσως μετά θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής».
Από www.zougla.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :