Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 16, 2010

Τα ζώα κακοποιούνται και στη Νάξο

«Αξιότιμε Δήμαρχε, Αντιδήμαρχε και Αξιότιμο Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου,
Σας γράφουμε ως μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, συνειδητοποιημένοι φιλόζωοι και ενεργοί πολίτες για το ακόλουθο θέμα:
Έχουμε πληροφορηθεί από ανθρώπους που είτε κατοικούν, είτε επισκέπτονται την Νάξο (και ιδίως από ξένους τουρίστες) ότι είναι πολλά τα κακοποιημένα ζώα, και πιο συγκεκριμένα σκυλιά και κατσίκες, που ανήκουν σε κατοίκους της Νάξου, οι οποίοι τα έχουν σε άθλιες συνθήκες, ενώ ο δήμος παραμένει αμέτοχος και αποστασιοποιημένος.
Έχουμε ακούσει φρικτές ιστορίες, που μπορεί – δυστυχώς – να μη συγκινούν την αδιάφορη πλειοψηφία των δημοτών σας, ωστόσο, έχουν προκαλέσει τον αποτροπιασμό και την κατακραυγή των ευαίσθητων ανθρώπων και ιδίως ξένων, που έχουν μάθει να σέβονται τα ζώα και τα δικαιώματά τους και..... καταδικάζουν βαρβαρότητες και βιαιότητες σε βάρος τους.
Κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης αγανακτεί με τις γεμάτες μίσος συμπεριφορές προς τα ζώα, τις οποίες διαπράττουν διεστραμμένοι και άψυχοι υπάνθρωποι, ειδικά όταν υπάρχει ανοχή από τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινωνία.

Προς επίρρωση των ανωτέρω, σας παραθέτω ένα μήνυμα που λάβαμε από μία τουρίστρια, η οποία μας ενημέρωσε για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι κατσίκες σε όλο το νησί, δεμένες από τα πόδια χωρίς να μπορούν να κουνηθούν και να τραφούν ελεύθερα.

Επίσης στον Άγιο Αρσένιο ζει μονίμως κλεισμένος σε ένα κλουβί ένα ταλαίπωρο λυκόσκυλο. Ο ιδιοκτήτης του οποίου ονομάζεται Κ........ Το χωράφι του είναι στον περιφερειακό δρόμο Αεροδρομίου - Αγ. Άννας, δύο χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο.
Σας επισυνάπτουμε την φωτογραφία του άτυχου σκυλιού καθώς και μία φωτογραφία με τις δεμένες κατσίκες του νησιού. Τέλος υπάρχει και ένα άλλο άτυχο λυκόσκυλο, στον Άγιο Προκόπιο, που είναι επί 10 χρόνια δεμένο με αλυσίδα από την ιδιοκτήτρια του βενζινάδικου, Α.Μ.
Γι’ αυτό ζητάμε:

• Να επιληφθείτε άμεσα του σοβαρού αυτού ζητήματος, και να αφαιρεθούν τα άνω σκυλιά από τους ιδιοκτήτες τους σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν.3170/2003.

• Να ενημερωθούν οι διάφοροι ιδιοκτήτες κατσικών του νησιού ότι απαγορεύεται να κακοποιούν με αυτό τον τρόπο τα ζώα τους και να τους γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις προκειμένου να τους παρέχουν μια πιο ανθρώπινη και ελεύθερη διαβίωση.

• Να συστήσετε πάραυτα φιλοζωικό τμήμα ώστε να γίνονται οι απαραίτητες και νόμιμες ενέργειες για τα ζώα της περιοχής σας

• Την παραπομπή στη δικαιοσύνη και την παραδειγματική τιμωρία όσων προβαίνουν σε εγκλήματα κατά των ζώων. Η ατιμωρησία όλων όσων προβαίνουν σε τέτοιες συμπεριφορές θα πρέπει να λάβει τέλος. Η τιμωρία τέτοιων ανθρώπων πρέπει να είναι παραδειγματική. Η ανοχή και η συγκάλυψη σημαίνει συνενοχή.

Δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζονται ως «άνθρωποι» όσοι είτε εγκαταλείπουν, είτε αδιαφορούν, είτε κακοποιούν ανυπεράσπιστα ζώα. Τέτοιες πράξεις πλήττουν τον πολιτισμό της χώρας και την εικόνα του τόπου μας. Και δεν πρόκειται για κούφια λόγια: πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση φιλοζωικών οργανώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η δημοσιοποίηση των περιστατικών κακοποίησης ζώων έχει ως σκοπό να γίνεται μποϋκοτάζ στις περιοχές που γίνονται τέτοια εγκλήματα.

Η Νάξος είναι ένα από τα πιο τουριστικά νησιά της Ελλάδας και συγκεντρώνει τα βλέμματα πολλών ανθρώπων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι επιθυμούν να την επισκεφθούν.
Είναι κρίμα να συμβάλλετε με τη στάση σας στην αμαύρωση της εικόνας της. Μην απεμπολείτε τις ευθύνες σας.

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωσή σας σχετικά με τα προαναφερθέντα».


Με εκτίμηση,

Ομάδα Εθελοντών για την Προστασία Των Ζώων
Μαρία Ταξιαρχιώτη
Elaine Cole
Ανίτα Παπασαράντη

Το έστειλε αναγνώστης από το www.zougla.gr

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

5 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

sosta ayta pou mas lete k .maria tha sas po kai egw tin diki mou istoria. to kalokeri pou mas perase ena skili apo tin filozoiki naxou mou skotose 35 papies kai 12 xines pou eixa sto perivoli mou dipla sto potami konta stin potamia.exw vgali kai foto me ta skotomena ptina ....piga kai egw lipon stin ( filozoiki ) na tous to anafero kai tous zitisa na me apozimiosoun me xrimata h me ala zoa, ti nomizete oti mou ipane...........den mporoume na kanoume tipota.....skotoseto to skili ala oxi me dilitirio kynigos den eise???dostu mia toufekia na isixasoume oloi.....ti exete na pite gia ayto??????

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ. ΠΕΣ ΑΜΕΣΩΣ ΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΕΙΠΕ. ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΕΧΟΥΝ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΙΠΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ Ο ΣΚΥΛΟΣ; ΤΑ ΖΩΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΤΡΩΜΕΝΑ. ΕΞΑΛΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΙ ΖΩΑ.

Ανώνυμος είπε...

theleis na synantithoume?????na deis tis foto pou exw na sou po kai pia gyneka mou ta eipe ayta na deis kai pio zoo eimai afou me apokalis etsei na sou po kiales istiries apo tin (filozoiki) naxou.
to skili ayto eixe vgei apo tin manta kai eixe kanei kiala tetia se provata kai katsikia to gnorizo poli kala ayto kai den lew psemata....kai egw emina kseros pou mou milisane etsei stin kata ta ala filozoiki naxou.......

Ανώνυμος είπε...

ετσι κι αλλιως ανωνυμα ειναι γιατι δεν λες το ονομα της να την πεταξουμε εξω. οπως και ναχει αν δεν ηταν η φιλοζωικη ποιος θα μαζευε τα κακομοιρα τα αδεσποτα απο τους δρομους; τοτε η ζημια θα ηταν ακομη μεγαλυτερη. μπορω να συναντηθουμε σημερα στην αστυνομια διπλα στου αποστολη το καφε στις 9.

Ανώνυμος είπε...

σημερα δεν θα μπορεσω......