Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 29, 2010

Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑΞΟΥ

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή των Κλειστών Γυμναστηρίων της Πάρου και της Νάξου, ζήτησε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την αρμόδια υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής τόνισε ότι πρόκειται για δυο έργα πνοής, συνολικού προϋπολογισμού 4,23 εκατ. € και για τα δύο νησιά, τα οποία θα.... συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής της νεολαίας και παράλληλα στη δημιουργία περισσότερων υποδομών άθλησης και πολιτισμού στη νησιωτική Ελλάδα.

Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε, ότι παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, είχε ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και είχε διασφαλίσει - μέσω του ΟΣΚ - τα χρήματα για την ολοκλήρωση των δυο έργων, αυτά καθυστερούν αδικαιολόγητα. Εγείρονται λοιπόν ερωτηματικά για την τύχη της υλοποίησης των δυο αυτών σημαντικών και αναγκαίων αθλητικών έργων. Η αλλαγή της κυβέρνησης, δεν δικαιολογεί αλλαγή στον προγραμματισμό για την υλοποίηση των έργων.

Η κυβέρνηση, οφείλει να καταθέσει άμεσα πλήρες χρονοδιάγραμμα κατασκευής των έργων ή σε άλλη περίπτωση να δώσει πειστικές απαντήσεις.

«Ας μην ξεχνάνε κάποιοι, τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, για τήρηση της επιταγής του Συντάγματος του άρθρου 101, που επιβάλλει στη διοίκηση να θέτει τη νησιωτικότητα στο επίκεντρο των κυβερνητικών πολιτικών. Το κράτος οφείλει, ανεξάρτητα από την αλλαγή των κυβερνήσεων, να έχει συνέχεια. Ιδιαίτερα, στις τοπικές κοινωνίες της νησιωτικής Ελλάδας, όπου τα μικρά και μεγάλα έργα ειδικά αυτά που αφορούν τη νεολαία – μπαίνουν σε πρώτη προτεραιότητα»..
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :