Κυριακή, Αυγούστου 15, 2010

Τελέστηκε η ιστορική Θεία Λειτουργία στην Iερά Mονή Παναγίας Σουμελά(Βίντεο)

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τελέστηκε η ιστορική -πρώτη μετά το 1923- Θεία Λειτουργία στην Iερά Mονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, xαιρέτισε πιστούς, ευλόγησε μικρά παιδιά, προσκύνησε αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά και το ιερό Ευαγγέλιο και εισήλθε στο καθολικό της Μονής που κοσμείται με περίφημες τοιχογραφίες και ενεδύθη την αρχιερατική στολή.
Ακολούθως, ο Πατριάρχης μαζί με το μητροπολίτη Δράμας Παύλο και τον επίσκοπο Τύχωνα εξήλθε στον αύλιο χώρο της μονής, όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία.
Στο τέλος της λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης ήταν προγραμματισμένο μιλήσει προς τους πιστούς τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η λειτουργία στη μονή Παναγία Σουμελά είναι ένα «κορυφαίο θρησκευτικό και ιστορικό γεγονός».
Στον αύλιο χώρο βρίσκονται περίπου 600 πιστοί. Περισσότεροι από 10.000 Ορθόδοξοι που ήρθαν στη Μονή από την Ελλάδα, τη Ρωσία και άλλα μέρη παρακολουθήσαν τη Θεία Λειτουργία από γιγαντοοθόνες, έξω από το περίβολο της Μονής, και μετά τη Θεία Λειτουργία θα εισέλθουν κατά ομάδες στη Μονή για να προσκυνήσουν.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :