Παρασκευή, Αυγούστου 27, 2010

Γ. Βρούτσης: «Η κυβέρνηση οφείλει να καταβάλλει άμεσα τις υποχρεώσεις της στους εργαζόμενους και να σταματήσει την υποβάθμιση της υγείας στα νησιά»

Ερώτηση σχετικά με τη μη καταβολή του επιδόματος αδείας στους εργαζομένους του Νοσοκομείου Σύρου, καθώς και των υπαγόμενων σε αυτό Κέντρων Υγείας κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γ. Βρούτσης, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για το Σύστημα Υγείας στο Νομό Κυκλάδων.
Στο κείμενο της ερώτησής του, μετέφερε την αγωνία των εργαζομένων υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, όπου ο πρωτόγνωρα υψηλός πληθωρισμός (5,5%) κατατρώει τα...... εισοδήματα των ελληνικών νοικοκυριών και οι μισθοί συρρικνώνονται συνεχώς, η κυβέρνηση στηριζόμενη στην εμμονή της να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες, λόγω Μνημονίου, απειλεί το σύστημα υγείας των νησιών με μαρασμό, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας.

«Η Κυβέρνηση οφείλει να θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών υγείας, ιδιαίτερα σε νησιωτικές περιοχές και όχι να «τιμωρεί» τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας στις Κυκλάδες, αποστερώντας τους δεδουλευμένους πόρους και μάλιστα σε μια δύσκολη περίοδο. Επιτέλους, οι ιθύνοντες του Υπουργείου Υγείας θα πρέπει να καταλάβουν, ότι οι όποιες κυβερνητικές αβλεψίες και ερασιτεχνισμοί δεν πρέπει να βαρύνουν τους εργαζομένους με περαιτέρω συμπίεση των αποδοχών τους».

Ο κ. Βρούτσης, καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση στο θέμα, καταβάλλοντας άμεσα στους εργαζόμενους το επίδομα αδείας και δίνοντας παράλληλα ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με την 11μηνη ολιγωρία που επέδειξε στην αντιμετώπιση του προβλήματος, παρότι το γνώριζε.

«Η ανεξέλεγκτη γραφειοκρατία, η προχειρότητα και η αδιαφορία που επιδεικνύει σήμερα η κυβέρνηση, δεν πρέπει να «καταδικάζει» τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας στις Κυκλάδες. Η σημερινή εξέλιξη στο Νοσοκομείο της Σύρου και στα υπαγόμενα σε αυτό Κέντρα Υγείας, καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες υγείας της νησιωτικής Ελλάδας. Η Πολιτεία, οφείλει και έχει υποχρέωση να παρέχει στους νησιώτες αποτελεσματικές και ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας. Δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :