Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2010

Απόφαση της ΤΕΔΚ Κυκλάδων για τον Πολυνησιακό Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σε συνέχεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Κυκλάδων στην Νάξο στις 2 Αυγούστου, όπου ο Δήμαρχος Νάξου και Αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων κ. Νίκος Μαράκης έθεσε το θέμα των δυσλειτουργιών από την εφαρμογή της νέας Αυτοδιοικητικής Αρχιτεκτονικής, που είναι ευρέως γνωστή ως «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», στον Νέο Πολυνησιακό Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, η ΤΕΔΚ Κυκλάδων απέστειλε επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης περιγράφοντας τις δυσλειτουργίες που θα...... προκύψουν από την οριακή εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» στον Πολυνησιακό Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Η ΤΕΔΚ Κυκλάδων προτείνει την άρση των δυσλειτουργιών αυτών μέσω της αύξησης των μελών του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από 27 σε 33 και της αύξησης του αριθμού των Αντιδημάρχων από 6 σε 8, ώστε 4 Αντιδήμαρχοι να έχουν έδρα την Νάξο.

Η υιοθέτηση των επιχειρημάτων της από 25 Μαΐου 2010 (αρ. πρωτοκόλλου 5286 και 5311) επιστολής μου προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση από την ΤΕΔΚ Κυκλάδων αποτελεί μία δικαίωση για τις θέσεις μου, η οποία δεν θα ήταν εφικτή αν δεν υπήρχε το έντονο ενδιαφέρον του νυν Δημάρχου Νάξου κ. Νίκου Μαράκη για την όσο το δυνατόν καλύτερη μετάβαση του Δήμου Νάξου στα Νέα Δεδομένα του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», ώστε ο Νέος Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να ανταπεξέλθει με επιτυχία στην πρόκληση της ισόρροπης ανάπτυξης της Νάξου ως ενιαίο Διοικητικό Κέντρο με τα Νησιά των Μικρών Κυκλάδων απαντώντας με επιτυχία στην πρόκληση του ορεινού και πολυνησιακού χαρακτήρα του Νέου Δήμου.

Η συνεργασία όλων εκείνων των δυνάμεων που επιθυμούν την πρόοδο του τόπου, βασισμένη σε λογικά και δίκαια αιτήματα, πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένα είναι το θεμέλιο στο οποίο πρέπει να οικοδομήσουμε τα Πρώτα Βήματα του Νέου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Πάνω στο θεμέλιο αυτό με όραμα, γνώσεις και πολύ δουλειά θα βασιστεί η ανάπτυξη των 5 νησιών που αποτελούν τον Νέο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Ιάκωβος Β. Γιακουμής

Ιστόχωρος: yakoumis.blogspot.com
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :