Δευτέρα, Αυγούστου 30, 2010

Συνέντευξη Θ. Γρυλλάκη στο Βήμα της Νάξου

Από vimanaxou.blogspot.com
1)Πως προκύπτει η επιθυμία σας να ηγηθείτε μιας Δημοτικής παράταξης στον νέο Δήμο;
Οπως έχω αναφέρει και παλαιότερα, η επιθυμία μου προκύπτει από την ειλικρινή αγωνία και ανησυχία για το μέλλον αυτού του τόπου και για τα προβλήματα που τον απασχολούν και ταλανίζουν τους πολίτες, καθώς και από την πρόθεση να εγκαθιδρυθεί ένα σταθερό αξιακό σύστημα που θα βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της εντιμότητας, του σεβασμού, τις αξίες του μέτρου της λογικής της δικαιοσύνης της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς.
Την απόφαση να ξεφύγουμε από τις πελατειακές σχέσεις, τους συμβιβασμούς, τις σκοπιμότητες, τη μιζέρια.
2)Εκτιμάτε ότι η «Καλλικρατική» συνένωση των 5 νησιών θα..... δημιουργήσει προβλήματα στη διοίκηση του Δήμου, για την ανέρχόμενη Δημοτική Αρχή;
Θα δημιουργηθούν προβλήματα καθόσον είναι ένας Δήμος που αποτελείται από 5 νησιά , με δεδομένη τη δυσκολία μετάβασης και επικοινωνίας λόγω της θάλασσας και ότι αυτό συνεπάγεται για αιρετούς υπαλλήλους.

Επιπλέον, η πρόβλεψη 6 μόνο Αντιδημάρχων και 27 Δημοτικών συμβούλων για ένα Δήμο πολυνησιακό, με αναπτυγμένο πρωτογενή (Γεωργία-Κτηνοτροφία-Αλιεία), και δευτερογενή (Εξόρυξη-Λατομείο-Μικρές Βιοτεχνείες) τομέα, σε συνδυασμό με την έλλειψη α) χωροταξικού σχεδιασμού β) υποδομών (λιμάνια –αεροδρόμιο - επαρκές και ασφαλές οδικό δίκτυο κ.α. ) γ) πολιτικής στην διαχείριση των υδάτινων πόρων, δεν επαρκεί, διοτι σε συνδυασμό με την μεταβίβαση πολλών αρμοδιοτήτων θα δημιουργηθούν προβλήματα στην διοίκηση του Δήμου . Για την αντιμετώπιση δε των προβλημάτων απαιτείται νέα αντίληψη, γνώσεις , θάρρος , αποφασιστικότητα.
3)Πιστεύετε ότι οι συνενούμενοι Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης ευνοούνται από τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση ή μήπως ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί Δήμος πολλαπλών ταχυτήτων;

Για να ευνοηθούν οι συνενούμενοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοιήκησης και να εξυπηρετηθεί ο πολίτης με υπηρεσίες ποιότητας όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα Καλλικράτης. Οι πολίτες θα πρέπει να αξιολογήσουν ποιοι έχουν τα προσόντα για να διαχειριστούν με δημοκρατικότητα, αποτελεσματικότητα, εντιμότητα, και διαφάνεια τις τοπικές υποθέσεις, ποιοι έχουν τις γνώσεις για να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν δράσεις και έργα, ποιοι είναι αποφασισμένοι να τηρήσουν αυτά που εξαγγέλουν , χωρίς συμβιβασμούς, λογικές ισορροπιών και πολιτικού κόστους , και αυτούς να επιλέξουν.
4)Ποιά άτομα πλαισιώνουν την ηγετική ομάδα του ψηφοδελτίου σας; Πιστεύετε ότι θα αποτελέσει «πονοκέφαλο» η συγκρότηση πλήρους ψηφοδελτίου στα 4 νησιά και στα χωριά της Νάξου;
Τα άτομα που πλαισιώνουν την ηγετική ομάδα είναι πρόσωπα αξιόλογα και καταξιωμένα στη κοινωνία με ιδέες και όραμα για το τόπο. Η συγκρότηση πλήρους ψηφοδελτίου σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στα άρθρα 18 και 19, αποτελεί επίπονη προσπάθεια καθόσον τα άτομα που θα περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο θα πρέπει να διαθέτουν ήθος, εντιμότητα, σοβαρότητα, σεβασμό προς το πολίτη να έχουν τη δυνατότητα να κινητοποιήσουν όλες τις ζωντανές δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών.

5)Ποιός θα ειναι ο πρωταρχικός στόχος σας αν αναλάβετε τα ηνία του Δήμου;

Πωταρχικός στόχος μας θα ειναι η διαχείρηση στεραιών αποβλήτων, η διαχείρηση υγρών αποβλήτων η προώθηση διαδικασιών και μελετών για την χωρική οικιστική οργάνωση του ενιαίου Δήμου. Παράλληλα θα ασχοληθούμε με μικρά προβλήματα καθημερινά με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

6) Τα προβλήματα που προκύπτουν από την οργάνωση του «Καλλικρατικού» Δήμου θα αφήσουν σε δευτερη μοίρα τα αναπτυξιακά έργα;

Τα προβλήματα που θα προκύψουν από την ενασχόληση με την οργάνωση του Καλλικρατικού Δήμου ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των καιρών δεν θα πρέπει να δημιουργήσουν εμπλοκές και να αφήσουν σε δευτερη μοίρα την πορεία και την εξέλιξη των αναπτυξιακών έργων. Αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το προγραμματισμό, το σχεδιασμό, τη συλλογικότητα, την αφύπνιση όλων των δημιουργικών και προοδευτικών φορέων, συλλόγων του τόπου μας.

7)Γιατί πιστευέτε ότι το εκλογικό σώμα πρέπει να σας προτιμήσει μεταξύ των συνυποψηφίων σας?
Πιστεύω ότι οι πολίτες ψηφοφόροι πρέπει να επιλέξουν το συνδυασμό μας στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου γιατί

α) πιστεύουμε στην εγκαθίδρυση ενός συστήματος που βασίζεται πάνω στις αξίες και τις αρχές του πολιτισμού μας

β)Εχουμε το ήθος για να διαχειριστούμε τα τοπικά πράγματα καις τις γνώσεις για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε με αποτελεσματικότητα έργα και δράσεις.

γ)Έχουμε θέσεις, στόχους και όραμα για το τόπο και είμαστε αποφασισμένοι να τα εφαρμόσουμε στην πράξη , χωρίς συμβιβασμούς, λογικές ισορροπιών και σκοπιμοτήτων.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :