Τετάρτη, Αυγούστου 18, 2010

Απάτη μεγατόνων στη Μύκονο, εμπλέκονται και δήμαρχοι

Συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς το σαφάρι του το ΣΔΟΕ με τους αδιάφθορους να έχουν στο στόχαστρο τη Μύκονο και την απανταχού "κοσμική διαφθορά". Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων και στοιχεία του ΥΠΟΙΚ τα επίπεδα της φοροδιαφυγής και πολλών ακόμα παραβάσεων σε βάρος του Δημοσίου στο νησί των ανέμων είναι τα υψηλότερα σε ολόκληρη τη χώρα. Στο παιχνίδι εμπλέκονται και τοπικοί άρχοντες ενώ η υπόθεση λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και σύντομα αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες για απιστία σε βάρος κρατικών λειτουργών.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, δυο δήμαρχοι, δυο αντιδήμαρχοι και...... αρκετοί υπάλληλοί του κατηγορούνται ότι «κάλυπταν» τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νησιού ώστε να μην πληρώνουν φόρους στον Δήμο, προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά.
Την υπόθεση ερευνά η εισαγγελέας Σύρου, που διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και οι επτά συνολικά δημόσιοι λειτουργοί πρόκειται σύντομα να καταθέσουν.
Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, ερευνώνται πράξεις που επισύρουν κατηγορίες για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, οι οποίες επισύρουν ποινές έως και 20ετούς φυλάκισης. Διώξεις ασκήθηκαν κατά τεσσάρων υπαλλήλων του Δήμου, αλλά και κατά των υπευθύνων εννέα τραπεζών στο νησί, που κατηγορούνται ότι είχαν στήσει κύκλωμα το οποίο εξαφάνιζε τα έσοδα του Δήμου από τα τέλη και εξέδιδε πλαστέ αποδείξεις.
B.K. Από www.sofokleousin.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :