Σάββατο, Αυγούστου 21, 2010

Κι άλλο "κρούσμα" στον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Νάξου(?)

Από kykladiki.blogspot.com
Μετά και τις χθεσινές αποκαλύψεις του μέλους του Πολιτιστικού του Δήμου Νάξου Γιάννη Δρυμαλίτη, το κεφάλαιο που ακούει στο όνομα Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νάξου, πρέπει να το πάρει στα χέρια του ο δήμαρχος κ. Μαράκης.
Είναι πολλά τα ερωτήματα που βγαίνουν από τις τελευταίες εξελίξεις. Και χρήζουν άμεσης και σαφούς απάντησης από τον δήμαρχο Νάξου αλλά και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού, καθώς επίσης και από κάθε άλλο ο οποίος εμπλέκεται στις τελευταίες εξελίξεις, όπως αυτές καταγράφονται και αναλύονται από τον κ. Γιάννη Δρυμαλίτη.
Στην «Κ» χθες έφθασε «πακέτο» αποκαλυπτικών στοιχείων που έχουν άμεση σχέση με τα οικονομικά του Νομικού Προσώπου του Δήμου Νάξου με την επωνυμία Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νάξου.
Παραθέτουμε σήμερα μερικά από τα έγγραφα που μας απέστειλε προς δημοσίευση ο κ. Δρυμαλίτης και μαζί και την........ εξής επιστολή:
Η επιστολή Δρυμαλίτη στην «Κ» και τα αποκαλυπτικά έγγραφα που απέστειλε στην εφημερίδα μας…
«Στις 31 Δεκεμβρίου 2009 πάει ο Πολιτιστικός Οργανισμός στο Δημοτικό Ταμείο Νάξου και καταθέτει ένταλμα πληρωμής μαζί με άλλα εντάλματα, ένταλμα πληρωμής 15.755 ευρώ στο όνομα γνωστού πρακτορείου έκδοσης εισιτηρίων για την εξόφληση εισιτηρίων μεταφοράς καλλιτεχνών για το 2009. Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Νάξου τότε αναφέρθηκε στο πρώτο πράγμα για το οποίο διαμαρτύρεται και εγγράφως προς τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νάξου, και το οποίο είναι ότι η Ταμειακή Υπηρεσία στις 31 Δεκεμβρίου που της πήγαν τα χαρτιά αδυνατούσε να τα ελέγξει γιατί ήταν τελευταία ημέρα του έτους και έπρεπε να κλείσει το οικονομικό έτος.
Δεύτερο, από ένα μικρό έλεγχο που έκανε διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν όλα τα αποκόμματα για τη συμπλήρωση του εντάλματος, τρίτο ότι μερικές από στις αποδείξεις του γραφείου δεν ανταποκρίνονταν στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού και τέταρτο δεν υπήρχαν καταστάσεις με ονόματα όλων όσων συμμετείχαν στις εκδηλώσεις κλπ κλπ. Φεύγει λοιπόν αυτό το έγγραφο την ίδια μέρα προς τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού και του λέει ‘’κύριε, δεν είναι σωστά αυτά τα πράγματα…’’. Την ίδια μέρα με εντολή του κυρίου προέδρου του Πολιτιστικού κ. Καρποντίνη, εξουσιοδοτείται η αντιπρόεδρος του ΠΟΔΝ, κυρία Στέλλα Τζακωνιάτη να υπογράψει μια επιστολή προς την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Νάξου, αναφέροντας ότι ‘’σε απάντηση του σχετικού εγγράφου, με την άρνησή σας να μας εξοφλήσετε κλπ κλπ, σας γνωρίζουμε ότι ο Πολιτιστικός Οργανισμός δημιουργήθηκε με σκοπό να κάνει έργο στο νησί. Οι παραπάνω εκδηλώσεις είχαν το σκοπό αυτό … κλπ κλπ… Σύμφωνα με το παραπάνω, γράφει «εντέλεσθε όπως πληρώσετε το 167/2009 ΧΕΠ ένταλμα...». Και δίνει εντολή να πληρωθεί το παραπάνω ένταλμα. Όταν λοιπόν δόθηκε η εντολή για πληρωμή ο ταμίας ήταν υποχρεωμένος να πληρώσει βάσει κανονισμού και να στείλει στη συνέχεια αυτομάτως το ένταλμα και όλα τα σχετικά έγγραφα στο Ελεγκτικό Συνέδριο στη Σύρο. Όλα τα σχετικά έγγραφα, αναλυτικά.
Κάνει λοιπόν μια επιστολή και τη στέλνει στη Σύρο… Στις 19 Μαρτίου, του 2010 στέλνει αυτό το έγγραφο η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Νάξου προς την επίτροπο στη Σύρο. Στο έγγραφο αυτό μέσα αναλύει τις ενστάσεις της και τις απορίες της για ορισμένα πράγματα τα οποία της κίνησαν την περιέργεια γιατί ήταν ανεξήγητα. Όπως για παράδειγμα αναφέρω, χρέωσαν για τον διαγωνισμό της πίτας του Αγίου Φανουρίου 323 ευρώ για μεταφορά φορτηγού και εισιτήρια για μετακίνηση στο νησί μας 7 καλλιτεχνών... Αυτά λοιπόν και πολλά τέτοια επισημάνει ως παράτυπα η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου στην κυρία Επίτροπο. Και ως εκ τούτου ζητά τον έλεγχο όλων των στοιχείων. Μαζί με αυτά της αποστέλλει το πρακτικό των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου του Νομικού Προσώπου του Πολιτιστικού, καταστάσεις ενταλμάτων κλπ. Και ρωτώ: Ποιοι ενέκριναν όλα αυτά τα ποσά; Ποιοι είναι υπεύθυνοι για την αγορά των εισιτηρίων; Γιατί η Επίτροπος με την απόφασή της, τον Ιούλιο του 2010 εγκρίνει μόνο 5.000 περίπου για έξοδα εισιτηρίων και απορρίπτει 11.000 ευρώ; Και λοιπά και λοιπά… Ποιοι παρανόμησαν βάσει της απόφασης της κυρίας Επιτρόπου; Ποιοι είναι υπόλογοι για τη ζημιά 11.000 ευρώ στον πολιτιστικό οργανισμό; Ποιοι γνώριζαν όλο αυτό το διάστημα και σιωπούσαν; Ποιοι θα χαρακτηρίσουν πάλι τα λόγια μου σαν καταγγελτικά και εμένα σαν εμπαθή;
Τα αποδεικτικά των λεγομένων μου και τον πλήρη φάκελο της αλληλογραφίας μεταξύ της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Νάξου, του Πολιτιστικού Οργανισμού και της Επιτρόπου Κυκλάδων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τα θέτω στη διάθεση τόσο της εφημερίδας σας όσο και σε κάθε μέσο δημοσιογραφικό του νησιού. Και είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιας Αρχής για τους σχετικούς ελέγχους. Διότι κάποτε πρέπει να μπει ένας τέλος σε αυτή την κακοδιαχείριση του δημοσίου και δημοτικού χρήματος για λόγους που μόνο που αυτοί το κατασπαταλούν γνωρίζουν…
Όλα αυτά που καταθέτω σήμερα σε εσάς, πήγαν στην Επίτροπο στη Σύρο. Και στις 26 Ιουλίου 2010 η κυρία Επίτροπος απαντά… (το έγγραφο σας το καταθέτω και αυτό μαζί με την επιστολή μου).
Αυτά είναι τα νεότερα που σχετίζονται με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νάξου και με τους ανθρώπους που διαχειρίζονται τα λεφτά του Πολιτιστικού, τα λεφτά δηλαδή του κόσμου.
Εγώ, συνομίλησα με την κυρία επίτροπο για ένα μισάωρο περίπου… Ευγενέστατη κυρία, και μου επιβεβαίωσε τα ποσά που σας στέλνω προς δημοσίευση…
Την ευχαρίστησα απλώς και έκλεισα το τηλέφωνο.
Στη συνέχεια φεύγω και πάω στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου. Είδα έντρομους υπαλλήλους. Βρήκα ανθρώπους στο Δήμο που μου είπαν επί λέξει: «Παίρνουμε χάπια… Θα μας κλείσουν τα σπίτια μας. Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε».
Τα έγγραφα που σας στέλνω για δημοσίευση σήμερα τα οποία τα στέλνω σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, κατάφερα να τα συγκεντρώσω από το Δήμο, πήρα όλο το πακέτο, όλη την αλληλογραφία με πολύ κόπο. Είναι αδιάψευστα στοιχεία τα οποία δεν θα τολμήσει πιστεύω κανένας να έχει το θράσος και να βγει και να πει «Μα δεν είναι έτσι… Αυτά γίνονται. Σας ρωτώ: Που πήγαν αυτά τα λεφτά που δε δικαιολογούνται με τίποτα;».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :