Σάββατο, Αυγούστου 07, 2010

Σενάρια για ρωσική βάση στη Σύρο

Σύμφωνα με χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυριανής», η Ρωσία αναζητά έδαφος στην ελληνική επικράτεια, κατά προτίμηση στη Σύρο, για την ίδρυση ναυτικής βάσης, προσφέροντας σε αντάλλαγμα 100 δισ. ευρώ. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση αρνηθεί την πρόταση, οι Τούρκοι είναι ανοιχτοί σε συνεργασία με τη ρωσική κυβέρνηση.
«Αν πρόκειται για την Ανατολική Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο, εκεί είναι η Τουρκία και η Ελλάδα. Οι μεν και οι δε μας δίνουν τέτοιες δυνατότητες», δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο Ναύαρχος Βισότσκι, αποφεύγοντας να διευκρινίσει εάν έχουν υπάρξει διαβουλεύσεις κάποιας μορφής με τις χώρες που ανέφερε ως παράδειγμα.
«Η δυνατότητα να διατηρείς βάση στο εξωτερικό είναι καλή, αλλά πρέπει να γίνεται σταδιακά, συνυπολογίζοντας τις δυνατότητες της χώρας», συμπλήρωσε, αναφέροντας ως πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση το σύστημα των απλών επισκέψεων των πλοίων
Άμεση ήταν η αντίδραση της Πολιτικής Κίνησης Συνασπισμού Σύρου - Μυκόνου που απάντησε με δελτίο τύπου στα σενάρια.

«Παραμονή της θλιβερής επετείου των 65 χρόνων από το πυρηνικό ολοκαύτωμα στη Χιροσίμα, εμβρόντητοι είδαμε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυριανή» στο οποίο με τους γνωστούς πηχιαίους τίτλους της αναφέρει «Να δώσουμε τη Σύρο στους Ρώσους για βάση του Πολεμικού τους Ναυτικού».
Την ώρα που η Ελλάδα αλλά και ο....... παγκόσμιος πληθυσμός της γης, ο ίδιος ο πλανήτης, βιώνει μία ίσως από τις χειρότερες κρίσεις στην ιστορία του, την ώρα που ο ελληνικός λαός μουδιασμένος, παρακολουθεί ως πειραματόζωο τις ασκούμενες από τη σημερινή ηγεσία του τόπου, αδιέξοδες πολιτικές εξόδου από την κρίση, οι οποίες μας έχουν φέρει σε θέση υποτέλειας και εξάρτησης από το ΔΝΤ και τις δυνάμεις που αυτό εκπροσωπεί, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε σε τι αποσκοπούν δημοσιεύματα τέτοιου είδους, από πού εκπορεύονται και τι εξυπηρετούν.

Είναι απαράδεκτο έστω και η ελάχιστη μνεία να γίνεται για σενάρια που φέρνουν την Ελλάδα στη σκακιέρα των γεωπολιτικών παιχνιδιών και ισορροπιών των «μεγάλων» δυνάμεων. Κανένα νησί δεν «πωλείται» και οι παρόμοιου τύπου κινδυνολογίες απροσδιόριστων δημοσιογραφικών κύκλων, μετά τις κινδυνολογίες για «πτώχευση», το μόνο που εξυπηρετούν είναι η χειραγώγηση, η συντηριτικοποίηση και ο αποπροσανατολισμός του λαού μας. Στόχος μας και μέλημα μας δεν είναι πώς και τι θα «πουλήσουμε», πώς θα βγούμε στις αγορές και πώς θα δανειστούμε, αλλά ποιες πολιτικές θα εφαρμόσουμε για να σηκώσουμε την Ελλάδα από τη «λάσπη», από το τέλμα της από-ανάπτυξης, της κακοδιαχείρισης, της διαφθοράς, του πελατειακού κράτους, του εκμαυλισμού, του α-πολιτισμού.

Π.Κ. Συνασπισμού Σύρου - Μυκόνου
Ερμούπολη, 6-8-2010».
Πληροφορίες απο parianostypos.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :