Τετάρτη, Αυγούστου 18, 2010

Διαδοχικές πτωχεύσεις τουριστικών γραφείων στη Βρετανία

Ακόμη μια εταιρεία οργάνωσης ταξιδιών στη Βρετανία πτώχευσε, η δεύτερη σε διάστημα μίας εβδομάδας, αφήνοντας μετέωρους χιλιάδες πελάτες που βρίσκονται σε διακοπές στις μεσογειακές ακτές.
Η εταιρεία Flight Options, που λειτουργούσε υπό τον τίτλο Kiss Flights, ανακοίνωσε χθες το βράδυ στην ιστοσελίδα της ότι σταματά τις δραστηριότητές της.
Η εταιρεία πραγματοποιούσε πτήσεις τσάρτερ προς την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αίγυπτο και τα Κανάρια Νησιά και προσέφερε επίσης πακέτα διαμονής.
Οι 13.000 πελάτες της εταιρείας, που βρίσκονται σε...... τόπους διακοπών, θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις διακοπές τους και θα επαναπατρισθούν, ανακοίνωσε η βρετανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Η Flight Options έχει κάνει, επίσης, 60.000 κρατήσεις για πτήσεις ή πακέτα διαμονής, για την πλειονότητα των οποίων θα γίνει επιστροφή χρημάτων.

Πρόκειται για τη δεύτερη πτώχευση σε διάστημα μιας εβδομάδας στον τομέα οργάνωσης ταξιδιών στη Βρετανία. Η εταιρεία Sun4U έκλεισε την περασμένη τετάρτη, τη στιγμή που χίλιοι πελάτες της βρίσκονταν σε διακοπές, οι περισσότεροι στην Ισπανία. Και τον προηγούμενο μήνα, πτώχευσε η εταιρεία Goldtrail, που οργάνωνε ταξίδια σε μεσογειακούς προορισμούς, αφήνοντας μετέωρους 16.000 πελάτες που βρίσκονταν σε διακοπές στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Η σειρά των πτωχεύσεων αυτών αποδίδεται στη ζημία που υπέστησαν οι εταιρείες από το ισλανδικό ηφαιστειακό νέφος που παρέλυσε τις ευρωπαϊκές αεροπορικές επικοινωνίες την άνοιξη, δίνοντας τη χαριστική βολή στις περισσότερο ευάλωτες, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, εταιρείες.
B.K. Από zougla.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :