Πέμπτη, Αυγούστου 12, 2010

Γάμοι βατράχων... κατά της ξηρασίας

Η απελπισία τους, εξαιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας ώθησε τους αγρότες στο Βόρειο Μπανγκλαντές να κάνουν «γάμους» βατράχων. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουν ότι θα προκαλέσουν βροχές, που θα σώσουν τις σοδειές τους.

Στο Μπανγκλαντές σημειώθηκαν τον Ιούλιο οι λιγότερες βροχοπτώσεις εδώ και τουλάχιστον τρεις δεκαετίες, αναγκάζοντας τους αγρότες να καταφύγουν σε αυτή την αρχαία τελετή. «Γίνονται πολλοί γάμοι βατράχων, επειδή δεν βρέχει αρκετά, αν και είμαστε στην εποχή των...... μουσώνων» σχολίασε ο διοικητής της επαρχίας Σαντουλαχπούρ.
Κατά τη διάρκεια των τελετών, στο χωριό Ραμχαντραπούρ, οι 300 κάτοικοι φορούν τα καλύτερά τους ρούχα, για να παραστούν στο μυστήριο.
«Οι “μελλόνυμφοι” στολίζονται και μεταφέρονται με ένα ειδικό καλάθι πάνω σε ένα φύλλο μπανανιάς» είπε ο Ταγιούλ Ισλάμ, ένας από τους συμμετέχοντες. «Οι κάτοικοι του χωριού τραγουδούν, προσφέρουν ρύζι και βότανα, ενώ μετά την τελετή αφήνουν τους βατράχους ελεύθερους σε μια λίμνη κοντά στο χωριό».

Στη διάρκεια της εποχής των μουσώνων, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, σημειώνεται στο Μπανγκλαντές το 75% των ετήσιων βροχοπτώσεων. Φέτος τον Ιούλιο, που είναι ο πιο υγρός μήνας, οι βροχοπτώσεις παρουσίασαν μείωση κατά 36% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.
B.K. Aπό .zougla.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Φημες παντως λενε οτι ο Ντουσαν παντρευτηκε στη Σερβια !!!