Δευτέρα, Ιουλίου 26, 2010

Φωνή αγωνίας για το περιβάλλον

Διαβάσαμε στο zougla.gr μια επιστολή - καταγγελία από κάτοικο των Δωδεκανήσων προς τον Πρωθυπουργό για την απόλυση της Προϊσταμένης Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και το μπάχαλο που επικρατεί, υπό την ανοχή του Νομάρχη, στον νομό από τις οικοδομικές αυθαιρεσίες
Η αποστολέας της επιστολής θεωρεί ότι την ίδια τύχη θα έχουν και οι Κυκλάδες σε περίπτωση που ο εν λόγο Νομάρχης γίνει Περιφερειάρχης.

«Κύριε Παπανδρέου, θα κάνετε ένα τραγικό λάθος αν απομακρύνετε τη Μαργαρίτα Καραβασίλη από τη θέση της ως Προϊσταμένη Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Στο υπουργείο Περιβάλλοντος υπηρετεί η Μαργαρίτα Καραβασίλη, γνωστή για το έργο της και κυρίως για το ΑΔΙΑΦΘΟΡΟ του χαρακτήρα της. Εδώ και πολλά χρόνια είναι ο μόνος άνθρωπος και πρόσφατα και ο κ. Παναγιώτης Μέρκος, που έχουν συμπαρασταθεί στους αγώνες μας για την προστασία του περιβάλλοντος.
Δεν υπολογίζουν ωράρια, αργίες και γενικά δεν υπάρχει γι’ αυτούς προσωπικός χρόνος. Όμως μόλις άρχισαν οι έλεγχοι και άρχισε να μπαίνει το μαχαίρι στο κόκκαλο, άρχισαν οι σειρήνες να σας "παίρνουν" το μυαλό προσπαθώντας να σας.... πείσουν πως η κυρία Καραβασίλη είναι ακατάλληλη για την θέση της. Ποιές είναι οι σειρήνες; οι βουλευτές του νησιού και ο νομάρχης.

Κύριε Παπανδρέου, έχετε δίπλα σας αυτό που ψάχνετε σε όλα τα υπουργεία. Αδιάφθορους ανθρώπους που δεν χρηματίζονται και είναι παθιασμένοι μ' αυτό που κάνουν. Ένα στέλεχος που είναι αφοσιωμένο στη δουλειά του, που λατρεύει το περιβάλλον, ευαίσθητο, υπεύθυνο και κυρίως κάτι σπάνιο, πολύ σπάνιο ΑΔΙΑΦΘΟΡΟ!

Μόλις λοιπόν ήρθαν οι επιθεωρητές στα Δωδεκάνησα και άρχισαν οι έλεγχοι οι μεγαλοξενοδόχοι, οι οποίοι στο νησί της Κω, όπου μένω και μπορώ να μιλήσω, έχουν "κατακρεουργήσει" τα πάντα (πάντα αναρωτιόμουν ο αιγιαλός υπάρχει μόνο για τους απλούς πολίτες, τα λύματα στους βιολογικούς πρέπει να τα ρίχνουν μόνον οι πολίτες), άρχισαν να κινούνται τα νήματα και μέσω δικών σας βουλευτών και του Νομάρχη για απομάκρυνση της κυρίας Καραβασίλη ως ακατάλληλης!

Και από τη σκοπιά τους βέβαια έχουν δίκιο... Γιατί δεν θέλουν κάτι τέτοιους λειτουργούς να τους χαλούν τα σχέδια με τους μεγαλοξενοδόχους, άλλωστε ποιός θα τους στηρίξει μετά στις εκλογές;

Ο νομάρχης από την πλευρά του αντί να βοηθήσει τους επιθεωρητές στέκεται απέναντί τους. Να ρωτήσω αυτός είναι ο ρόλος του; Τρομάρα του πάει και για περιφερειάρχης! Εδώ δεν μπορεί να σταματήσει τα αυθαίρετα στα Δωδεκάνησα, τι θέλει, να γεμίσει αυθαίρετα και τις Κυκλάδες;

Εξάλλου ο ίδιος δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του: "Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πάρω μια μπουλντόζα για να κατεδαφίσω αυθαίρετα, απλά πρέπει το κράτος να κάνει ρύθμιση για να τα νομιμοποιήσει". Καμαρώστε, κύριε Παπανδρέου, τον υποψήφιο περιφερειάρχη σας!

Όταν εσείς κύριε Πρωθυπουργέ μαζί με τη κυρία Μπιρπίλη ξηλώσατε τα αυθαίρετα της παραλιακής πίστεψα κι εγώ η αφελής και ρομαντική πως ευτυχώς που η κυρία Καραβασίλη λειτουργεί κάτω από τη σκέπη ενός τέτοιου Πρωθυπουργού που δεν θα την εμποδίσει στο έργο της

Αλλά προσέξτε ο Οδυσσέας είχε την προνοητικότητα να μην ακούσει τις σειρήνες (βουλευτές, νομάρχες, δημάρχους) εσείς δεν ξέρω τι θα κάνετε; Θέλετε ενεργούς πολίτες; Αλήθεια τους θέλετε πραγματικά; Ή θέλετε ενεργούς κατευθυνόμενους και ελεγχόμενους πολίτες;

Οι υπηρεσίες του κ. νομάρχη τόσα χρόνια δεν διαπίστωσαν καμία αυθαιρεσία κι εμείς οι ενεργοί πολίτες σε μια εξόρμησή μας του καταγγείλαμε αρκετές και ο ίδιος δήλωσε άγνοια. Συγνώμη που σας κουράζω αλλά πρέπει να σας αναφέρω ένα τρανταχτό παράδειγμα αυθαιρεσίας! Ποιό; αυτό του κ. Μήτση. Ξενοδοχείο NORIDA στη Καρδάμαινα. Δηλωμένες κλίνες 300 υπάρχουσες από 3.000 - 5.000 χιλιάδες. Χωρίς άδεια πολεοδομική φυσικά! Ψάξτε και το αποχετευτικό να πάθετε εγκεφαλικό!

Ξενοδοχείο RAMIRA του ίδιου στην πόλη της Κω 4 διώροφα κτίσματα με πισίνες χωρίς άδεια, κάναμε πριν 5 χρόνια καταγγελία - και τότε είχε αναλάβει η κα Καραβασίλη τι δίωξή του - ήταν στα μπετά και με τη βοήθεια του νυν δημάρχου κ. Κυρίτση και πολιτικού μηχανικού του, τα τελείωσε και έχει μέσα τουρίστες ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ.

Ως ενεργοί πολίτες είμαστε σε δικαστικό αγώνα εναντίον του, παίρνει απίστευτες αναβολές σε όλες τις δίκες, ελάχιστε ποινές κάτι μηνών σε όλες μας τις καταγγελίες, κανείς δεν τολμά να του αντισταθεί γιατί ξέρει τις συνέπειες

Αυτό είναι ένα από τα τρανταχτά παραδείγματα της Κω! Η κυρία Καραβασίλη είναι η μόνη λοιπόν κρατική λειτουργός που τα έβαλε μαζί του. Και δεν είναι μόνον αυτός Είναι πολλοί. Και η αναγνώριση στο πρόσωπό της για ότι έχει κάνει ποιά είναι; Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ.

Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει μόνον να "πρασινίζετε" το χάρτη στις εκλογές τοποθετώντας ανθρώπους που υποστηρίζουν τα μεγαλοσυμφέροντα, κάντε τέτοιες επιλογές. Να είσαστε σίγουρος όμως πως το χάρτη θα τον πρασινίσετε αλλά τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες θα γεμίσουν από αυθαίρετα μπετά.

Κύριε Πρωθυπουργέ, απευθύνομαι σ' εσάς γιατί πιστεύω στο ακέραιο του χαρακτήρα σας και στην επιθυμία σας να καθαρίσει το τοπίο - όσο είναι ανθρώπινα δυνατόν βέβαια - από τις χαλαρές συνειδήσεις και ιδιαίτερα σε θέσεις κλειδιά.

Πιστεύω ότι θα είσαστε δίκαιος. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μιλήσετε προσωπικά με τη κυρία Καραβασίλη και να μην περιοριστείτε στην εσωτερική αλληλογραφία και στις απόψεις των σειρήνων.

Εμείς είμαστε ενεργοί πολίτες πάντα στη διάθεσή σας, αλλά αν χάσουμε έναν τέτοιο άνθρωπο από αρωγό και υποστηρικτή είναι σίγουρο ότι θα ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ γιατί για μια ακόμη φορά οι ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ θα έχουν δείξει τα ΣΑΓΟΝΙΑ τους καθώς το κράτος είναι ΧΟΡΗΓΟΣ και ΑΡΩΓΟΣ τους. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πιάσει πάλι ΠΑΤΟ».

Με εκτίμηση
Δημητρίου Εύα
Εκπαιδευτικός
Β.Κ.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :