Τρίτη, Ιουλίου 27, 2010

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στα 12 νησιά των Κυκλάδων

Κάθε νησί και ένας δήμος, κάθε δήμος και πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι, στα 12 νησιά των Κυκλάδων, από όπου, εξάλλου, ο πρώην δήμαρχος Πάρου και νυν υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, εμπνεύστηκε το «κάθε νησί ένας δήμος»( Εκτός από τη Νάξο που γίνεται ο μοναδικός Πολυνησιακός Δήμος) τη συνολική νησιωτική πολιτική που τέθηκε σε ισχύ με τον «Καλλικράτη». Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κοινή Γνώμη» των Κυκλάδων και του δημοσιογράφου Μάριου Βούτσινου, οι υποψηφιότητες για το χρίσμα έχουν ως εξής:
Στον δήμο Σύρου, ο δήμαρχος Γιάννης Δεκαβάλλας, θα πάρει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην υποψηφιότητα του δημοτικού συμβούλου Κώστα Απέργη, ίσως προστεθεί και αυτή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ποσειδωνίας Αλέξη Αθανασίου και η ΝΔ τελεί εν αναμονή, πριν αποφασίσει ποιόν θα στηρίξει.
Στο δήμο Νάξου, ο νυν δήμαρχος Νίκος Μαράκης πιθανόν να πάρει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και ο νομαρχιακός σύμβουλος Μανώλης Μαργαρίτης, μάλλον τη στήριξη της ΝΔ. Υπάρχουν όμως και οι υποψηφιότητες του νομαρχιακού συμβούλου Θανάση Γρυλάκη και του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Εγγαρών, Δημήτρη Λιανού.
Στο δήμο Πάρου, ο δήμαρχος Χρήστος Βλαχογιάννης ίσως λάβει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Υποψήφια θα είναι και η έπαρχος Γρηγορία Πρωτολάτη.
Στο δήμο Μυκόνου, ο δήμαρχος Αθανάσιος Κουσαθανάς- Μέγας, ο επικεφαλής της μειοψηφίας Ανδρέας Φιορεντίνος και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Κουσαθανάς, προέρχονται όλοι από... το χώρο της ΝΔ και είναι άγνωστο ποιόν θα επιλέξει να στηρίξει το κόμμα. Υποψήφια από τον ΣΥΡΙΖΑ και η Δέσποινα Νάζου.

Στο δήμο Θήρας, αναμετρώνται ο δήμαρχος Άγγελος Ρούσσσος, ο έπαρχος Χρύσανθος Ρούσσος και ο κοινοτάρχης Οίας Γιώργος Χάλαρης ο οποίος πιθανόν να συμπλεύσει με το συνδυασμό του επάρχου. Όλοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και ακόμη δεν έχει δοθεί το χρίσμα σε κανέναν, ενώ από τη ΝΔ υποψήφιος θα είναι ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο δήμο, Νίκος Ζώρζος.

Στο δήμο Τήνου, υποψήφιοι είναι οι δύο νυν δήμαρχοι Σίμος Ορφανός και Παναγιώτης Κροντηράς για τους οποίους δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα πάρουν κομματικές στηρίξεις ή όχι.
Στο δήμο Άνδρου υποψήφιοι είναι ο έπαρχος Γιάννης Μαλταμπές, οι δήμαρχοι Υδρούσας Κυριάκος Θωμάς και Κορθίου, Γιάννης Γλυνός και ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Θεοδόσης Σουσούδης.

Στο δήμο Μήλου, υποψήφιοι είναι ο αντιδήμαρχός Αβέρκιος Γαϊτανής, ο νομαρχιακός σύμβουλος Γεράσιμος Δαμουλάκης, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Νίκος Τραπατσέλης και ο Αντώνης Νίνος.

Στο δήμο Σίφνου ο νυν δήμαρχος Γιάννης Γεροντής μάλλον δεν θα είναι υποψήφιος . Επικεφαλής ψηφοδελτίων θα είναι ο ι Κώστας Κασσιώτης και Ανδρέας Μπαμπούνης.

Στο δήμο Κύθνου υποψήφιος είναι ο νομαρχιακός σύμβουλος Μανώλης Φίλιππας. Άγνωστο τι θα πράξει ο νύν δήμαρχος Αντώνης Ζαμπέτας, ενώ ακούγεται και το όνομα του πρώην δημάρχου Γιώργου Μαρτίνου.

Στο δήμο Αμοργού, υποψήφιος θα είναι ο Νίκος Φωστιέρης, ενώ πρόθεση υποψηφιότητας έχουν εκδηλώσει οι Νικήτας Ρούσσος, Παναγιώτης Κωβαίος και Αντώνης Βεκρής.

Στο δήμο Ιητών υποψήφιος θα είναι ο δήμαρχος Γιώργος Βολικάκης με πιθανό αντίπαλό του τον Μιχάλη Πετρόπουλο.

Στο δήμο Αντιπάρου, πιθανές υποψηφιότητες από τον επικεφαλής της μειοψηφίας Γιάννη Λεβεντάκη και τον επιχειρηματία Νίκο Μαριάνου, καθώς η νυν κοινοτάρχης δεν θα θέσει υποψηφιότητα.

Πηγή eklogika.gr και e-aftodioikisi.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :